Řidičky, řidiči sem prosím :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
27.2.24 12:32

Mam automat a zboznuju ho :D manual je na me proste moc koordinacne tezkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.2.24 12:33
@9Paja3 píše:
12 let řídím jenom manuály, vyhovuje mi to. Jednou jsem měla na výběr řídit buď auto, co mělo v háji naftové čerpadlo a samovolně chcípalo nebo automat. Brala jsem automat. A úplně v pohodě, ani mi to nepřišlo jako nějaká šílená změna. Ale stejně zůstávám věrná manuálu. :D Hlavně jsem teď ráda, že mám obyčejné auto bez hromady elektroniky. Rozpadla se mi řemenice a 5 km jsem musela dojet s vypnutou veškerou elektronikou, což teda stálo za to. :lol:

Před lety jsem měla Renauta. Odjížděli jsme v zimě z návštěvy. Všude sníh, led, jeli jsme z kopce. Těsně před křižovatkou se mi začalo zamrzat přední okno. Tak jsme se vystřídali. Oskrabali, vyjeli. Najeli jsme na most a zase. Přes most jel přítel s vystrcenou hlavou z okýnka. Zastavili jsme ještě 2×. Na to 2 poslední stanoviště jsem už jen doskákali. Auto kaput, nastartovat šlo už jen silou vůle. Během cesty se rozpadlo čerpadlo. Domů jsme jeli busem.

Příspěvek upraven 27.02.24 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
27.2.24 12:34

@onajeblond Můj Fofan toho naštěstí moc neumí, ale i tak si už člověk na určité věci zvykl. Jako třeba možnost točit volantem :D Přestal dobíjet, takže se postupně vyplo úplně všechno. Servo, světla, budíky, nešlo prostě nic. Naštěstí jsem to vezla jenom kousek do servisu přes vsi po silnici, kde jsem nepotkala žádné auto. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:34
@Ryksa píše:
Pol roka dozadu sa mi dostalo do rúk auto s automatickou prevodovkou staré skoro 25 rokov a rozdiel s tými súčasnými nebol, resp. menší ako keď jazdím autá rôznych značiek s manuálom

takže je naděje? se přiznám, že já fakt koukala jen po manuálech, jak tam bylo napsané automatická, šla jsem pryč, tak na to schválně mrknu ještě :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
27.2.24 12:35
@onajeblond píše:
Fáákt? A nejela jsi místo dopředu dozadu? Přeci jen 1 se řadí dopředu, v automatu jsem se dívala že páka dopředu je dozadu a páka dozadu je do předu? :D

Počkej, to nemyslíš vážně, vid? Neděláš si z nás legraci? Ty otázky jsou tak totálně hloupé, že se mohu domnívat, že si z nás utahuješ…

Přeci první co je, tak se seznámíš s tím, jak se auto ovládá. Automat se někde volí pákou, někde přepínačem apod.

Při manuálu taky není automatické, že zpátečka je páka dozadu.. Třeba Fabia to měla tak, že se páka zatlačila a potom se dala dopředu..

• Citovat
  • Upravit
2916
27.2.24 12:36

@Housenkaromca No to vubec, to si ani nedovedu představit :mrgreen: právě no, co jsem tak koukala na uplný novoty, tak věčně automat, hlavně němci, mercedesy, bavoráky, wv, audi.. jako najde se manuál, ale minimálně fakt u uplně nového auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.2.24 12:38
@MartinL45 píše:
Počkej, to nemyslíš vážně, vid? Neděláš si z nás legraci? Ty otázky jsou tak totálně hloupé, že se mohu domnívat, že si z nás utahuješ…

Přeci první co je, tak se seznámíš s tím, jak se auto ovládá. Automat se někde volí pákou, někde přepínačem apod.

Při manuálu taky není automatické, že zpátečka je páka dozadu.. Třeba Fabia to měla tak, že se páka zatlačila a potom se dala dopředu..

Renault nahoru, tuším. A zařadit 1. Už dlouho jsem neřídila auto se zpátečkou nad 1. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:38
@Ryksa píše:
Tiež je to ale aj o uhle pohľadu. Ja jazdím veľa a beriem to tak, že všetka tá elektronika mi pomáha a ohromne zjednodušuje šoférovanie. Čo do určitej vzdialenosti nemusíš cítiť, ale ak idem vzdialenosť nad 300 km tak som vďačná za každý zlepšovák, čo to auto má :mrgreen:

rozumím, doba jde dopředu, musíme se naučit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
27.2.24 12:39
@onajeblond píše:
takže je naděje? se přiznám, že já fakt koukala jen po manuálech, jak tam bylo napsané automatická, šla jsem pryč, tak na to schválně mrknu ještě :andel:

věř mi, prostě si to běž někam vykozkoušet, já kupovala dvouletku v manuálu a vážně toho dnes moc lituju, že jsem za ty stejné prachy nekoupila třeba 3/4letku v automatu.. ale to jsem se toho ještě bála.. prostě 30 let v manuálu je hodně dlouhá doba na to, aby člověk získal nějaké návyky a nového se bál… v práci mi to říkali úplně všichni, že až to zkusím, nebudu chtít jinak.. a i zapřísáhlí šoféři si kolem mne kupují automaty..
navíc ta pohodička a klídek na kochání krajinou, včetně plynulých dojezdů-rozjezdů na křižovatky atd… parádička, klídek, tabáček… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
27.2.24 12:41

Jezdím dvacet let. Vždycky jsem měla manuál. Pak manžel jednou přijel z práce se služebním a to byl automat a já si to zamilovala. Nejdřív jsme koupili jedno auto s automatem a druhej byl manuál, to jsem pak po přesednuti do manuálu párkrát hledala spojku. Pak jsme obmenili i druhý auto a už mi domů nic jinyho nesmí. Manžel to má naštěstí úplně stejně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
27.2.24 12:42

@Atisia Taky pěkný zážitek. Mně přestaly jednou jít stěrače. Taková blbina, ale v dešti s tím prostě jet nejde. :D Nebo mi nešly kvůli mrazu zavřít dveře, potřebovala jsem to převézt 1 km, tak jsem je měla přivázaný pásem a pak jsem je rozehřívala fénem. Nebo mi odešly budíky a auto odmítalo startovat. Stačilo mi je odšroubovat a zatřást s nima. Jo s fordy je občas zábava. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.2.24 12:44

@Atisia my na Oplu ji máme. Zpátečka nad 1.

• Citovat
  • Upravit
24803
27.2.24 12:45
@Netopýr1 píše:
Jezdím dvacet let. Vždycky jsem měla manuál. Pak manžel jednou přijel z práce se služebním a to byl automat a já si to zamilovala. Nejdřív jsme koupili jedno auto s automatem a druhej byl manuál, to jsem pak po přesednuti do manuálu párkrát hledala spojku. Pak jsme obmenili i druhý auto a už mi domů nic jinyho nesmí. Manžel to má naštěstí úplně stejně. :mrgreen:

přesně!!
je to takové usnadnění obrovské prostě, že najednou máš půlku práce… jede to „samo“ ;) vyhovuje mi i to, že nemusím jako v manuálu sledovat otáčky nebo poslouchat motor kvůli řazení, prostě si to auto zařídí samo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.2.24 12:46
@MartinL45 píše:

Prečo by mala? Ak sa s tým nestretla a ani to nemá zažité od kolegov a kamarátov :nevim:
Ja som minule riešila s kamarátmi pri pive, ako išla strašne hore cena AdBlue a kamarátka bola prekvapená, keď zistila, že sa to leje inde ako nafta, pretože si myslela, že je to aditívum nafty a že sa proste natankuje nafta a do toho v určitom pomere AdBlue :nevim:.
Ona má starú Fabiu, pracuje na Sociálke (ženský kolektív), tak sa s tým tiež zatiaľ nestretla :nevim:…tak teraz už vie a vravela, že aspoň môže machrovať pred babami v kancelárii :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.2.24 12:48
@9Paja3 píše:
@Atisia Taky pěkný zážitek. Mně přestaly jednou jít stěrače. Taková blbina, ale v dešti s tím prostě jet nejde. :D Nebo mi nešly kvůli mrazu zavřít dveře, potřebovala jsem to převézt 1 km, tak jsem je měla přivázaný pásem a pak jsem je rozehřívala fénem. Nebo mi odešly budíky a auto odmítalo startovat. Stačilo mi je odšroubovat a zatřást s nima. Jo s fordy je občas zábava. :D

Fénem :lol: :lol:. Teď mi to pripomelo. Vyměnili jsme si s tátou :P z auto. Ptala jsem se co s tím zase má. Vždycky na mě něco svítilo nebo tak. prej nic jen zámek občas nejde.
15 jsem Lízala kolem auta a snažila se ho otevřit. Povedlo se, nevim jak. Nasedla jsem vyjela a začlo lejt. Tak stěrače no ale. Ty rozmazlovali špínu na okně. Pak projel kamion a nahodile mě. Co setrů to odsrikovacem. Ha, prázdno. Takže jsem neviděla. Jen malinkým průzorem. Zastavím zkusím odstřikování, ní. Musela jsem si to umíte limonádou. Vyjela jsem a hned volala partnerovi že se sejdem ta a tam a naline mi tam vodu. My se sešli. Chlap Lil vodu do odstřikování a že spodku vytékala ven. Otec měl v zásobníku díru jak do Narnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí