Řidičky, řidiči sem prosím :)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15417
27.2.24 12:18
@onajeblond píše:
a když " přeřadíš" musíš stát na brzdě? nebo prostě zastavíš, nohu máš na zemi a zařadíš?

To musíš stát na brzdě. On totiž automat i když nestojíš na plynu, tak sám od sebe pomalu popojíždí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:18
@Kelsey píše:
Jak obcházíme bazary, že chceme koupit to druhé auto, menší nebo přiměřenou nákupní tašku na kolech. Hledáme max do 3 let staré auto. Nic staršího nechceme. A je jich strašně málo na výběr. Lidi se prý automatu zatím bojí. Tak skoro nejsou.

Né? tyjo to mě zas přijde, že automat je už všude :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
27.2.24 12:20

Zbytečné se toho bát. Jen jak už se tu psalo, bacha na levou nohu :) Také se mi povedlo v automatu šlápnout „spojku“ a otestovat pevnost bezpečnostních pásů :D Ale jak si člověk zvykne, že se v každém autě jinak řadí, zpátečka je na různých místech a různě se aktivuje (někde kroužek na páce, někde se páka zamačkává, někde se na zpátečku musí zatlačit silou do strany, atd), tak se dá snadno zvyknout i na automat. Na své první motorce v dětství jsem měl jedničku nahoru a zbylé kvalty dolů, dnes je to na motorkách naopak a nepřijde mi to divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20859
27.2.24 12:21
@onajeblond píše:
Fáákt? A nejela jsi místo dopředu dozadu? Přeci jen 1 se řadí dopředu, v automatu jsem se dívala že páka dopředu je dozadu a páka dozadu je do předu? :D

A v Tesle si jen na obrazovce posunes autíčko podle toho kam chceš jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
@Atisia píše:
Takže stojí a nechcipa? Nebo jsou to jen plky?

Netuším, já právě jen řídila vždycky manuál, tak prostě v hlavě spojka na zemi při zastavení, nebo neutrál nebo ti to zdechne, ted už jsem to torchu potrenovala, ale stane se všem žejo i dlouholetým řidičum, proto se tady ptám jak to tedy je a zatím teda vidím jen chválu až mě to překvapuje a mám v hlavě brouka, že asi než si ho koupím, tak prostě někde najdu zkušební jízdu a pudu třeba do toho. Ikdyž starší auto v automatu bude asi jako nové v manuálu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
@Housenkaromca píše:
@Atisia Ne automat nechcípne, ale novější auta mají autostop, kdy na křižovatce, když zastavíš se automaticky vypne motor. Ńezasvěcený řidič si může i myslet, že to chcíplo, ale je to schválně, aby se šetřily emise. Jakmile sešlápneš plyn pro rozjezd, auto samo naskočí.
Já tuhle funkci ale nemám ráda, naštěstí se v našem autě dá vypnout, tak ji hned automaticky vypínám.

Autostop nebo co to je máme taky a úplně nesnáším když mi to protějšek zapne. :cert:. Poprvé když to zapnul jsem vůbec nevěděla co s tím. :lol: naštěstí auto ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.2.24 12:22
@onajeblond píše:
Né? tyjo to mě zas přijde, že automat je už všude :D :mrgreen:

Fakt nejsou. V Brně mi našli 2019 Rapida v automatu. Napočítal pár kusů, které mají v nabídce. Ale tam se něco chlapovi nelíbilo. Takže hledáme dál. On má vybráno. A já čekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:23
@Housenkaromca píše:
@Atisia Ne automat nechcípne, ale novější auta mají autostop, kdy na křižovatce, když zastavíš se automaticky vypne motor. Ńezasvěcený řidič si může i myslet, že to chcíplo, ale je to schválně, aby se šetřily emise. Jakmile sešlápneš plyn pro rozjezd, auto samo naskočí.
Já tuhle funkci ale nemám ráda, naštěstí se v našem autě dá vypnout, tak ji hned automaticky vypínám.

Ano ano prosím to znám. To je takovej ten „list“ režim tomu říkám :D kamoška to tehdy měla ve vypujčeném autu a tam naskočil list, tak od té doby si to pamatuji. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
27.2.24 12:24

12 let řídím jenom manuály, vyhovuje mi to. Jednou jsem měla na výběr řídit buď auto, co mělo v háji naftové čerpadlo a samovolně chcípalo nebo automat. Brala jsem automat. A úplně v pohodě, ani mi to nepřišlo jako nějaká šílená změna. Ale stejně zůstávám věrná manuálu. :D Hlavně jsem teď ráda, že mám obyčejné auto bez hromady elektroniky. Rozpadla se mi řemenice a 5 km jsem musela dojet s vypnutou veškerou elektronikou, což teda stálo za to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:25
@Cenarius píše:
A v Tesle si jen na obrazovce posunes autíčko podle toho kam chceš jet.

To je masakr teda. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.2.24 12:26
@onajeblond píše:
Netuším, já právě jen řídila vždycky manuál, tak prostě v hlavě spojka na zemi při zastavení, nebo neutrál nebo ti to zdechne, ted už jsem to torchu potrenovala, ale stane se všem žejo i dlouholetým řidičum, proto se tady ptám jak to tedy je a zatím teda vidím jen chválu až mě to překvapuje a mám v hlavě brouka, že asi než si ho koupím, tak prostě někde najdu zkušební jízdu a pudu třeba do toho. Ikdyž starší auto v automatu bude asi jako nové v manuálu :D

Pol roka dozadu sa mi dostalo do rúk auto s automatickou prevodovkou staré skoro 25 rokov a rozdiel s tými súčasnými nebol, resp. menší ako keď jazdím autá rôznych značiek s manuálom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:27
@9Paja3 píše:
12 let řídím jenom manuály, vyhovuje mi to. Jednou jsem měla na výběr řídit buď auto, co mělo v háji naftové čerpadlo a samovolně chcípalo nebo automat. Brala jsem automat. A úplně v pohodě, ani mi to nepřišlo jako nějaká šílená změna. Ale stejně zůstávám věrná manuálu. :D Hlavně jsem teď ráda, že mám obyčejné auto bez hromady elektroniky. Rozpadla se mi řemenice a 5 km jsem musela dojet s vypnutou veškerou elektronikou, což teda stálo za to. :lol:
:mrgreen: :mrgreen: To je už tak že auto řídí člověka, nikoliv člověk auto, že už je ten systém fakt tak chytré a vymakané, až oči přechází, ale je to fajn si tak pročíst zkušenosti atd. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
27.2.24 12:28

@9Paja3 Osobně je mi to úplně jedno, co řídím, ale kde jsem ocenila automat, bylo v místě, kde se jezdí vlevo. Ono řídit auto s volantem na druhé straně a v levostranném provozu je fakt docela na hlavu a už kvůli tomu je dobré tu zkušenost s automatem mít a neučit se za pochodu. Ale tam, kde jsme si auto půjčovali už ani auta s manuální převodovkou neměli, asi je trend všechno mít postupně v automatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
27.2.24 12:32
@onajeblond píše:
No právě, pak jsem tam ještě viděla tady ten režim té jízdy, a parking a jak to auto pozná zda budu parkovat dopředu nebo dozadu? Pardon, ale fakt mě to strašně zajímá. :)

Parkuješ ty. Takže ty si zvolíš, zda budeš na parkování couvat (režim R) nebo pojedeš dopředu (režim D).

• Citovat
  • Upravit
198
27.2.24 12:32
@onajeblond píše: :mrgreen: :mrgreen: To je už tak že auto řídí člověka, nikoliv člověk auto, že už je ten systém fakt tak chytré a vymakané, až oči přechází, ale je to fajn si tak pročíst zkušenosti atd. :mrgreen:

Tiež je to ale aj o uhle pohľadu. Ja jazdím veľa a beriem to tak, že všetka tá elektronika mi pomáha a ohromne zjednodušuje šoférovanie. Čo do určitej vzdialenosti nemusíš cítiť, ale ak idem vzdialenosť nad 300 km tak som vďačná za každý zlepšovák, čo to auto má :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí