Řidičky, řidiči sem prosím :)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.2.24 13:25
@onajeblond píše:
Ano to jsem si vždycky dělala srandu z mamky, koneckonců i přítel ma starší Auto, takže manuály, pozor u řízení a zrcátka 😁 jo, ono kdo má autoškolu jen na automat, nesmí řídit manuál ne?

Spíš neumí řídit manuál. Jako fakt neumí. Máme rodinu v Kanadě a Americe. Jediný kdo zvládá obě auta jsou ti co dělali autoškolu tady. Např tetka v Americe litá jak tajfun ale tady do auta nesedne. A to vychloubá kolik toho najezdila. No, najezdila po rovných silnicích a skoro bez práce. :mrgreen: přitom tu možnost má, může jezdit auto v ČR mají. Ale manželovi neustále vyčítá, že to není automat.

• Citovat
  • Upravit
8657
27.2.24 13:28

@Housenkaromca já mám starou šunku na naučení, ta neumí nic, nemá absolutně žádný vychytávky jako pipatka, kamery…ani tu možnost manuálního řazení.. je tam jen 1 a 2 a sportovní režim. Občas to využívám, dobrý je to třeba do kolony, na automat to při tom popojizdebi hrozně skáče, ale když si přepínač mezi 1 a 2, tak je to plynulejší. S zas na lepší zrychlení, třeba při předjíždění, ale jako ji, jde to, ale není to úplně ono. A já hlavně nejsem zadnej řidič, jezdím pár měsíců, předtím občas, pak dlouho nic, až teď jezdím denně. Mám auto do začátku a pak se uvidí, co bude dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
27.2.24 13:42
@Kockazvysocan píše:
Máme oboje, automat je skutečně pro blbce. Resp. řídit ho je pohodlné, ale za mě je třeba umět hlavně řídit manuál. Absolutně nechápu řidičáky jen na automat.
Ještě tvůj dotaz rozšířím na všudypřítomost všemožných senzorů. Řídit umí ten, kdo to zvládá bez jakýchkoli přídavných vyfikun. dací.
Tím něříkám, že senzory neulehčí život, ale ten kdo se na ně 100% spoléhá, nemá za volantem co dělat. V autoškole by měla být auta úplně očesaná :nevim:

Tak to je prostě pokrok. To je jako bys řekla, že kdo neumí jezdit se sytičem, bez posilovače řízení a brzd … nemá v autě, co dělat :think:

Příspěvek upraven 27.02.24 v 15:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
27.2.24 13:42
@Kockazvysocan píše:
Máme oboje, automat je skutečně pro blbce.Resp. řídit ho je pohodlné, ale za mě je třeba umět hlavně řídit manuál. Absolutně nechápu řidičáky jen na automat.
Ještě tvůj dotaz rozšířím na všudypřítomost všemožných senzorů. Řídit umí ten, kdo to zvládá bez jakýchkoli přídavných vyfikun. dací.
Tím něříkám, že senzory neulehčí život, ale ten kdo se na ně 100% spoléhá, nemá za volantem co dělat. V autoškole by měla být auta úplně očesaná :nevim:

@Kockazvysocan A to já zase chápu. Dobrého řidiče nedělá schopnost řadit manuálně. Dobrého řidiče dělají především jeho intelektové a psychologické vlastnosti. Schopnost předvídat, uvažovat rozumně a s chladnou hlavou, dobře se orientovat. Dobře znát dopravní předpisy a respektovat je. K tomu, aby byl někdo schopný bezpečně a zodpovědně řídit, naprosto stačí schopnost ovládat auto s automatickou převodovkou. Důležité jsou ty ostatní schopnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.2.24 13:57
@Kockazvysocan píše:
Máme oboje, automat je skutečně pro blbce. Resp. řídit ho je pohodlné, ale za mě je třeba umět hlavně řídit manuál. Absolutně nechápu řidičáky jen na automat.

V tom případě se řadím mezi blbce. Ale od auta s pořizovací cenou 1,5 milionu. Bazarové vychází na milion. Očekávám, že má automat v základní výbavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13786
27.2.24 14:06

Automat je super, akorát opravy jsou prý dražší. A skvěle se s nim tahá, necuká nikde, s manuálem se to při těžkém nakladu stane raz dva.
Máme manuály, ale automatu se do budoucna nebráním. Po par jízdách si člověk zvykne, učit se není potřeba nic, jen tam muže nastat blba reakce při nečekaném problému nebo při “vypnutí”, kdy chceš seslapnout spojku a ona tam je brzda🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
27.2.24 14:07

@onajeblond
kup si automat a budeš max spokojená, užiješ si jízdu, žádné kvedlání s řadící pákou, je to pohoda, podrží tě v kopci, rychlý rozjezd na semaforu, nic neřešíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
27.2.24 14:08
@Atisia píše:
Ono to prý nechcipa :nevim:. Při mém štěstí by to chcíplo v prvním kopci. Mě neposlouchá ani telefon, co teprve auto s vlastní hlavou 8o :mrgreen: :mrgreen:?

automat nechcípne, není důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
27.2.24 14:12

Automat mi vyhovoval do města, kde byly šílené zácpy. Ale jinak mám radši manuál. Co mi dost vyhovovalo u velkého auta, tak parkovací senzory. Na kameru jsem si nikdy pořádně nezvykla.

• Citovat
  • Upravit
18267
27.2.24 14:14
@onajeblond píše:
a na neutrálu stát nemužeš? když tedy zaparkuješ hodíš tam neutrál, tak jako ne jo, musí tam být vždycky parking, ve chvíli když vypneš motor?

dáš P a parkuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
27.2.24 14:16
@Snorlaxik píše:
Automat mi vyhovoval do města, kde byly šílené zácpy. Ale jinak mám radši manuál. Co mi dost vyhovovalo u velkého auta, tak parkovací senzory. Na kameru jsem si nikdy pořádně nezvykla.

panoramatická kamera je super, nemusíš vůbec otáčet hlavou, díváš se jen do kamery, která je naprosto přesná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.2.24 14:19

Mám toho naježděno opravdu dost a ve spoustě aut. Hodně záleží na to, jak je udělaná převodovka, jaký má motor výkon a jak umí reagovat. U manuálu oceňuju, že si reakce motoru řídím sama, že můžu podřadit tam, kde potřebuju zvýšit výkon, že můžu úplně vyřadit. Ale zase manuál potřebuje, aby člověk uměl dobře pracovat se spojkou a plynem. Automat mám ráda jen pokud je fakt dobře udělaná převodovka. Zažila jsem auta, kde to byla vyloženě tragedie, do křižovatek jsem se bála vjíždět, protože motor prostě blbě a pomalu reagoval. Jízda nebyla žádný požitek, vyloženě mi to drásalo nervy. Zase na druhou stranu jsem zažila auta, kde se mi automat fakt líbil a měla bych je radši než manuál. Univerzálně to říct nejde, vždycky je potřeba posoudit jak komu sedí konkrétní auto do ruky.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
27.2.24 14:21
@DanielaD píše:
panoramatická kamera je super, nemusíš vůbec otáčet hlavou, díváš se jen do kamery, která je naprosto přesná

Mně nevyhovovala. A to jsem s tím autem couvala denně

• Citovat
  • Upravit
2916
27.2.24 14:21
@DanielaD píše:
@onajeblond
kup si automat a budeš max spokojená, užiješ si jízdu, žádné kvedlání s řadící pákou, je to pohoda, podrží tě v kopci, rychlý rozjezd na semaforu, nic neřešíš

Děkuji děkuji, po této diskuzi o tom Budu dosti uvažovat a pohlednu se více. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
27.2.24 14:28

@onajeblond
ničeho se neboj, je to velice pohodlné

ať se ti dobře jezdí a pak napiš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek