Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Snorlaxik píše:
Tak to bych se tam bála o život, když tohle tam řídí a ještě to někomu může přijít v pohodě. ty asi budeš hodně špatný řidič
Ono mnoho z nich sú aj v osemdesiatke lepší šoféri ako mnohí tu. Tým, že sú zvyknutí jazdiť všade, tak jazdia denne a sú viac vyjazdení. Málokto je tam „sviatočný“ šofér, ktorí zase nie sú neobvyklí u nás a zo správania ktorých mám zase rešpekt ja.
@Ryksa píše:
Ono mnoho z nich sú aj v osemdesiatke lepší šoféri ako mnohí tu. Tým, že sú zvyknutí jazdiť všade, tak jazdia denne a sú viac vyjazdení. Málokto je tam „sviatočný“ šofér, ktorí zase nie sú neobvyklí u nás a zo správania ktorých mám zase rešpekt ja.
Ale už nemají takové reflexy. Prostě věk se nedá ocurat. Viz ten příspěvek, že takový děda zablokoval provoz.
@Snorlaxik píše:
Ale už nemají takové reflexy. Prostě věk se nedá ocurat. Viz ten příspěvek, že takový děda zablokoval provoz.
Takých, čo zablokovali z rôznych dôvodov cestu som už zažila
a málokto z nich mal osemdesiat ![]()
@Ryksa píše:
Takých, čo zablokovali z rôznych dôvodov cestu som už zažilaa málokto z nich mal osemdesiat
Koukám, že tady je slet obhájců starých řidičů, co nevidí
No nic, jdu doufat, že na takového řidiče někde nenarazím, repsektive doufám, že on nenarazí do mě, nebo někoho mně blízkého.
@Petr-33 píše:
Není rozjezd jako rozjezd.
Technika číslo 1: Zmáčknout spojku, zařadit jedničku, přidat trošku plynu a pomalu pouštět spojku, až se auto začne rozjíždět. Nechat spojku sešlápnutou v tomhle bodě a nechat auto víc rozjet. Sešlápnout spojku a zařadit dvojku.
Technika číslo 2: Zmáčknout spojku, zařadit jedničku a pomalu pouštět spojku do záběru. Jakmile se začne auto rozjíždět, podržet spojku a přidat trošku plynu. Jakmile se auto rozjede, sešlápnout spojku a zařadit dvojku.Osobně je mi bližší technika 2 akorát s tím, že se snažím rychle spojku do záběru, auto se začne pohybovat, trošku víc plynu a pokračovat v rychlejším pouštění spojky, aby byla co nejkratší dobu v prokluzu.
Technika 1 je takový level autoškola - přidání plynu před pouštěním spojky, aby auto nemohlo zhasnout.
Jinak co jsme se shodli s několika lidma, tak škola na rozjezdy byl Renault Megane 2003-2009 1.6 16V v benzínu. Pedál spojky měl tak lehký chod po celé dráze, že se jen hrozně těžko odhadovalo, kde je záběrový bod spojky. A do toho citlivý pedál plynu, kdy jen lehké ťuknutí na pedál hnalo motor nad 2 tisíce otáček. Jak se s tím člověk naučil, tak to bylo super auto. Ale i z rodiny, kdo do toho sedl, tak nadával, že s tím nejde jezdit
Jo, já už tak nějak se snažím na to moc nesoustředit, bo čím víc se člověk soustředí tím hůř. Já, spojka,1,ručka pokud je, záběr, spojku pustím chvilinku jedu, spojka 2. Taky záleží odkud člověk vyjíždí že.
já jsem dřív dělala dost velké problém a to že, jsem dala spojku do záběru, rozjezd spojka dolů 2,a tím se prý strašně huntuje spojka, mě bylo vždy vtloukáno do hlavy, že 1 je pouze na rozjezd, teď vím, že se na ni třeba po parkovišti da jed, Joo člověk jede opravdu 10,20 bo nikdy nevíme, kdy tam kdo skočí, vjede, úzké všechno, že. Tak teď už to umím ovládat, řekla bych, Fakt lépe, dnes jsem Koukala na videa, jak automatu, tak manuálu, se taky člověk něco přiuči.
ale co vždycky dělám, vždycky, přítel se směje, ale já pro svůj klid musím, zě třeba, sedám po něm za volant, on ma zařazeno třeba tu 1, aby nemusel ručku, doma nam auto stojí cca na rovině, ale já když jedu, ikdyz je už tam ta 1 od něj „předpřipravena“ já ji vyřadím a zařadim si ji znovu a sama
prostě musím 🤣
@Temnástranasíly píše:
Já si vždycky říkám, mám přednost chlapče.. a muž říká, je otázka zda to ví i on
Pravda
kolikrát je lepší pustit, pokud tam nemám za p*deli kolonu, než riskovat znalostí ostatních řidičů ![]()
@onajeblond píše:
Jo, já už tak nějak se snažím na to moc nesoustředit, bo čím víc se člověk soustředí tím hůř. Já, spojka,1,ručka pokud je, záběr, spojku pustím chvilinku jedu, spojka 2. Taky záleží odkud člověk vyjíždí že.já jsem dřív dělala dost velké problém a to že, jsem dala spojku do záběru, rozjezd spojka dolů 2,a tím se prý strašně huntuje spojka, mě bylo vždy vtloukáno do hlavy, že 1 je pouze na rozjezd, teď vím, že se na ni třeba po parkovišti da jed, Joo člověk jede opravdu 10,20 bo nikdy nevíme, kdy tam kdo skočí, vjede, úzké všechno, že. Tak teď už to umím ovládat, řekla bych, Fakt lépe, dnes jsem Koukala na videa, jak automatu, tak manuálu, se taky člověk něco přiuči.
ale co vždycky dělám, vždycky, přítel se směje, ale já pro svůj klid musím, zě třeba, sedám po něm za volant, on ma zařazeno třeba tu 1, aby nemusel ručku, doma nam auto stojí cca na rovině, ale já když jedu, ikdyz je už tam ta 1 od něj „předpřipravena“ já ji vyřadím a zařadim si ji znovu a sama
prostě musím 🤣
Ano, na jedničku se dá taky jet, ale důležité je sundat nohu ze spojky, ať není spojka v prokluzu.
Jinak parkování jen na rychlost (na rovině bez ruční brzdy) může být u moderních aut problém. Moderní auta mají totiž dvouhmotové setrvačníky, ve kterých jsou pružiny pro tlumení kmitů klikového hřídele. Když se auto zaparkuje jen na rychlost, tak i když je to na rovině, tak se může lehce popojet a tím jak se otočí kola, tak se pootočí všechny ty hřídele v převodovce a dojde to až ke spojce a setrvačníku a dojde ke stlačení těch pružin. Vlivem zvýšeného namáhání pak můžou po čase prasknout.
@Petr-33 píše:
Ano, na jedničku se dá taky jet, ale důležité je sundat nohu ze spojky, ať není spojka v prokluzu.
Jinak parkování jen na rychlost (na rovině bez ruční brzdy) může být u moderních aut problém. Moderní auta mají totiž dvouhmotové setrvačníky, ve kterých jsou pružiny pro tlumení kmitů klikového hřídele. Když se auto zaparkuje jen na rychlost, tak i když je to na rovině, tak se může lehce popojet a tím jak se otočí kola, tak se pootočí všechny ty hřídele v převodovce a dojde to až ke spojce a setrvačníku a dojde ke stlačení těch pružin. Vlivem zvýšeného namáhání pak můžou po čase prasknout.
Ano, dnes už to vím.
no přítel má Auto už starý, ten plac na něj je velký, kdyžtak by sjelo do Zahrady. ![]()
@Snorlaxik píše:
Tak to bych se tam bála o život, když tohle tam řídí a ještě to někomu může přijít v pohodě. ty asi budeš hodně špatný řidič
Urazet ti jde, co.
Ja mam nastesti to blbe obdobi mladeho netrpeliveho ridice uz za sebou.
Trpelivost a ohleduplnost za volantem je neco, co by mel mit kazdy ridic na prvnim miste.
@Lucie_Sx píše:
Urazet ti jde, co.
Ja mam nastesti to blbe obdobi mladeho netrpeliveho ridice uz za sebou.Trpelivost a ohleduplnost za volantem je neco, co by mel mit kazdy ridic na prvnim miste.
Trpělivá jsem dost. Přesto si nemyslím, že 90 letý člověk má řídit auto. Prostě ty reflexy v tomhle věku už jsou o dost pomalejší a je tím nebezpečný svému okolí.
@Snorlaxik píše:
Trpělivá jsem dost. Přesto si nemyslím, že 90 letý člověk má řídit auto. Prostě ty reflexy v tomhle věku už jsou o dost pomalejší a je tím nebezpečný svému okolí.
Mám osmdesátiletého kamaráda, který stále lítá na motorkách a jeho reflexy by mu mohl závidět leckterý mlaďoch. O věku to fakt není. S vyšším věkem roste pravděpodobnost zhoršených reflexů, ale rozhodně to není pravidlem.
Já mám manuál, partner automat. Zcela prirozene sednu do obojího a přijde mi to stejné.
Uz když jsem poprvé řídila jeho automat, přišlo mi to prirozene, jen prostě nepoužíváš levou nohu, takže mně je osobně úplně jedno řídit manuál nebo automat, pro mě to vyjde nastejno.