Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Bytsamsebou píše:
Jo, vlastně velice často potkávám na silnici auta za 3 mega a každý druhý vlastní takového bavoráka![]()
!
Myslela jsem manuály a automaty +- 500 000,–.
Tak v Praze to fakt není až taková. výjimka
.
Mám zkušenost s pár auty s manuálem. Vždy jsem si říkala, že mě baví řadit a jak bych automat nechtěla.
Pak jsem párkrát sedla do automatu a další auto si budu pořizovat s ním. ![]()
Z jednoho prostého důvodu - mám větší přehled a i když nad řazením tolik nepřemýšlím a řídím x let, občas se mi stane, že mi auto prostě chcípne nebo se chovají nezodpovědně ostatní řidiči. S automatem se můžu alespoň víc soustředit na cestu a je to větší pohoda.
@Bytsamsebou píše:
V práci řídím různé dvě auta a nic moc. Prostě než to podřadí, je tam 2-3 sekundová prodleva, než si uvědomí, co po něm chci. Pak to odpich má.
Kdyz zmacknes plyn rychle az na zem a pak jak to zacne radit, tak rychle zase o kousek zpet, tak to umi docela vyrazit.
@Lucie_Sx píše:
Kdyz zmacknes plyn rychle az na zem a pak jak to zacne radit, tak rychle zase o kousek zpet, tak to umi docela vyrazit.
Furt je tam na mě ta prodleva
. Nejsem amatér
Řídila jsem automat rok, přijde mi to stejné, jen se zkušenosti 15 let s manualem jsem to nedostala pod kůži, musela sem koukat na páku a navíc jeden automat byl ta velka páka pod volantem. Pro mě je to jak dotaz, zda mít zpatecku nad jedničkou nebo na pozici „6“ prostě ![]()
Až budeme mít všichni ty elektroauta, tak budeme mít automat všichni. Jinak svoje auto mám manuál, ale jezdil jsem i s automatem. Problémy mi to nedělá. Mimo to, brzdit levou nohou jsme zkoušeli už jako mladí kluci, co sotva měli čerstvé papíry, jen tak ze srandy. Mimo to, zkusili jste si někdy nouzově zastavit klasicky s pravou nohou? V té má člověk na brzdu cit, tak ji třeba ani v krizovce nesešlápne tak, jako by ji sešlápl levou a brzdí o to méně. No a pak jsem taky jezdil náklaďákem a ten měl řazení opačně než na osobáku. Docela sranda, přijet osobákem do práce, který má řazení 1/3/5 nahoru a pak osm hodin jezdit náklaďákem, který má řazení 1/3/5 dolů a pak zase přesednout do osobáku
Kolikrát jsem se s osobákem rozjížděl na trojku, protože s náklaďákem se běžně rozjíždělo na dvojku a ten ji měl v místě, kde má osobák trojku
A s osobákem se fakt dá na trojku rozjet, při správně práci se spojkou ![]()
A pak dva osobáky, jeden zpátečku vedle jedničky, druhý pod pětkou, ale tam měl první šestku…
Kolikrát jsem z pětky řadil do R ze zvyku dát tam šestku. Naštěstí to nejde (ve skutečnosti jde, ale hodně, hodně blbě).
Jen k tomu, jak se opakovaně řeší chcípání při rozjezdu - nejde ani tak o manuál/automat, ale nekupovat si dnes tak oblíbené hračky s obsahem 1.2 litru a podobně. Dvou, ideálně tří a více litrový diesel se jen tak při rozjezdu chcípnout nedá, to už by člověk musel být echt kopito a držet u toho i brzdu
Jen tedy pokud někdo žere dnešní úlety typu zelený průser, tak to asi nebude pro něj. Ale zase takový si spíš koupí Teslu a nějaké řazení neřeší.
@ivašot. píše:
Tak v Praze to fakt není až taková. výjimka.
Nepřijde mi, že by drahých aut jezdilo v Praze nějak moc ![]()
@Netopýr1 píše:
Jako jo, já dělala řidičák před dvaceti lety na Felicii. Na druhou stranu, to je jako říkat že si nepořidim pračku protože naše matky praly na valše. No matky asi ne, spíš babičky.
Ono třeba za sedm let, až bude syn dělat řidičák, těžko bude auto bez senzoru a dalších věcí. Do nedávna jsem měla auto bez toho a taky to jde, jezdila jsem tak 15 let, na druhou stranu už si teď auto bez toho nekoupím. A kdyby takhle přemýšlelo víc lidí, málokdo se pak při parkování opre o jiný auto, že.
Třeba hlídání slepyho úhlu je další z věcí, které jsou prostě bomba.
Vidíš, já ve Favoritu před 30 lety. Obě auta máme luxusní, samozřejmě, ale mluvím o tom, na čem se mají lidi učit řídit.
Dneska už se běžně dělá řidičák jen na automat. Má to psané v řidičáku, že smí řídit jen automat. To má dcera kolegyně. Nechtěla skoro do 35 let slyšet o řidičáku. Dělá práci, kde má služby denní i noční. Furt se spoléhala na kolegyně nebo MHD, že dojíždí do jiného města, než kde bydlí. Letos to bude dva roky, co ho má. Jak je spokojená.
@Kelsey píše:
Dneska už se běžně dělá řidičák jen na automat. Má to psané v řidičáku, že smí řídit jen automat. To má dcera kolegyně. Nechtěla skoro do 35 let slyšet o řidičáku. Dělá práci, kde má služby denní i noční. Furt se spoléhala na kolegyně nebo MHD, že dojíždí do jiného města, než kde bydlí. Letos to bude dva roky, co ho má. Jak je spokojená.
Ano, to všichni víme a stejně si furt stojím za svým, že je to nesmysl. ![]()
@onajeblond píše:
Ahojky dámy a pánové, aneb řidiči a řidičky.
Dlouho jsem přemýšlela zda tuto diskuzi založit, ale nedalo mi to. Takže otázka do pranice, vy co řídíte, popř auto vlastníte, máte manuál, nebo automat? Co vám více vyhovuje? Já mám řidičák na manuál, chtěla bych zkusit automat, ale nikdo ho u nás nemá, v práci jsme se o tom bavily s babama co a jak, jedna měla názor, že ve chvíli, kdy sednu za automat už nebudu chtít manuál, druhá zase, že by automat nechtěla. že jí baví řadit a neměla by ten pocit z jízdy, mamka, přítel, taky že by automat nechtěli. Kamošky mají taky manuál, s tím, že od jedné má manžel automat. Slyšela jsem hele automat, auto ti necouvne, žádný zdechnutí, jedeš jen dopředu dozadu a neutrál. Říkám paráda, auto pro blbce, to by bylo uplně pro mě, ( ten výraz prosím berte s nadsázkou) tak jsem zapátrala a načetla i videa zkoukla, jak se s tím pracuje, jak se to startuje rozjíždí a říkám twl, to je jakysi složitý, to asi zlaté manuál.
Kamoška, že jí ten automat taky přijde strašně těžké, že i manžel s tím měl ze začátku problém, koukali na to všichni jak chleba z tašky. Všimla jsem si, že nový káry už ted dělají převážně jen v automatu.Tak se chci jen tak ze srandy zeptat, co máte vy a co Vám více třeba sedí, nebo? Samozřejmě vím, že vše je o cviku, praxi, zvyknutí atd.
Dobré ráno, nečetla jsem celou diskuzi, ale zaujal mě Tvůj první příspěvek.
Osobně řídím od 18-ti prakticky denně (je mi 40)
Osobně mám auta dvě, automat kombi - tím dojedu všude, je to diesel, je to velké, takže se do toho všechno vejde.
A pak kabrio, benzín, manuál. Nemám a nikdy jsem neměla problém sednout z jednoho do druhého, každé má něco do sebe.
Takové to “sedneš do automatu a zapomeneš řadit” nebo “manuál chcípne na každé křižovatce” jsou dle mého jej řeči.
Prostě, jak si to nastavíš, tak to v té hlavě budeš mít…
@Kockazvysocan píše:
Ano, to všichni víme a stejně si furt stojím za svým, že je to nesmysl.
Pro tebe. Pro jiné to smysl má. Takhle si můžeme o všem novém říct, že je to nesmysl.
@Kelsey píše:
Pro tebe. Pro jiné to smysl má. Takhle si můžeme o všem novém říct, že je to nesmysl.
Také to považuji za nesmysl, ale především z toho důvodu, že se člověk za stejné prachy dobrovolně ošidí a dostane horší službu. Jak se vlastně řeší, když si to někdo časem rozmyslí a chce řídit normální auto? Je na to nějaké rozšíření, nebo si musí udělat celý řidičák znovu a tentokrát bez omezení na automat?