Řidičky, řidiči sem prosím :)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1239
28.2.24 11:07
@rmot píše:
Pokud někdo má na to udělat si i manuál, ale prostě ho jen nechce, tak ok. Ale jinak mi také napadlo, jestli chci potkávat na silnici lidi, co nejsou vůbec schopni zvládnout normální řidičák. Vždyť stejně jako by je rozptylovalo řazení, tak je může rozptýlit cokoliv jiného - znamená to, že v tu chvíli řízení nezvládnou?

Třeba nejsou technicky zdatní, ale v hlavě to mají srovnané. Respektují předpisy, neřídí pod drogami a opilí a nechovají se agresivně. Koho bys potkal raději, člověka, který zodpovědně řídí automat, protože mu nešlo řazení, nebo namachrovaného borce plného adrenalinu s manuálem?
Kolik nehod se stalo proto, že člověk řídil automat? Nejčastější příčiny těžkých nehod jsem vyjmenovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
28.2.24 11:08
@rmot píše:
Pořád to bude větší výhra, než někdo, kdo udělal s odřenýma ušima ten řidičák na automat :)

a když ho udělal s přehledem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7991
28.2.24 11:10
@Temnástranasíly píše:
Ne neznamená to naprosto nic, jen se nemusí soustředit na samotné auto ;)

Aby nenastala mýlka, nemám naprosto nic proti automatu a také jsem s ním jezdil. Mluvím o lidech, kteří by ten řidičák na manuál neudělali, tak s odřenýma ušima udělali ten řidičák na automat. Jak může někdo, pro koho už je při řízení moc náročné řadit, zvládnout se věnovat jízdě třeba při přepínání rádia, nebo čemkoliv jiném, pokud už má takto řidičské schopnosti „na hraně“? Jak zvládne nějakou krizovou situaci? Zakreje si dlaněmi oči a začne ječet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
28.2.24 11:10
@Kockazvysocan píše:
Tak o psychice se vubec uz nebavim.

Ale to s tím přece souvisí. To dělá z člověka dobrého řidiče, to, jak se chová na silnici a celkový soubor intelektových a psychologických vlastností. Ne, jestli umí řídid manuál. To je technická dovednost a lze se bez ní obejít.

To je jako bys řekla, že je třeba umět šít, aby se člověk hezky oblékl. Ještě nedávno to platilo, ale dnes ne. Není to třeba a už tu dovednost má málo lidí. Stejné je to s automatem, je to prostě pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7991
28.2.24 11:12
@Housenkaromca píše:
Třeba nejsou technicky zdatní, ale v hlavě to mají srovnané. Respektují předpisy, neřídí pod drogami a opilí a nechovají se agresivně. Koho bys potkal raději, člověka, který zodpovědně řídí automat, protože mu nešlo řazení, nebo namachrovaného borce plného adrenalinu s manuálem?
Kolik nehod se stalo proto, že člověk řídil automat? Nejčastější příčiny těžkých nehod jsem vyjmenovala.

Do krizové situace se nemusíš dostat jen tím, že jí sama zaviníš svým nezodpovědným chováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
28.2.24 11:12
@rmot píše:
Aby nenastala mýlka, nemám naprosto nic proti automatu a také jsem s ním jezdil. Mluvím o lidech, kteří by ten řidičák na manuál neudělali, tak s odřenýma ušima udělali ten řidičák na automat. Jak může někdo, pro koho už je při řízení moc náročné řadit, zvládnout se věnovat jízdě třeba při přepínání rádia, nebo čemkoliv jiném, pokud už má takto řidičské schopnosti „na hraně“? Jak zvládne nějakou krizovou situaci? Zakreje si dlaněmi oči a začne ječet?

Tak to určitě není, řazení není pouštění rádia a člověk víceméně každý nakonec nějak řadit umí, když jezdí. Fakt přeháníš, nehody vznikají z jiných příčin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
28.2.24 11:14
@rmot píše:
Do krizové situace se nemusíš dostat jen tím, že jí sama zaviníš svým nezodpovědným chováním.

Hele, jezdila jsem v Kanadě a Americe, tam nad nějakým umí/neumí řídit manuál vůbec nikdo nepřemýšlí, všichni mají automaty a jezdí se tam mnohem lépe než u nás s borci, kteří umí ovládat manuál. Fakt to není podmínka řidičského umění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7991
28.2.24 11:15
@ivašot. píše:
a když ho udělal s přehledem?

No potom se ho naše debata netýká :) Alespoň já se bavím o lidech, kteří si ten automat udělali z nouze, protože by ten manuál nedali. Pokud by měli v pohodě i na ten manuál, ale z nějakého jiného důvodu se rozhodli, že si nechají zapsat do řidičáku omezení na automat, pak na tom nevidím nic průserového. Jen mi to přijde nelogické, když je to za stejné peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
28.2.24 11:18
@ivašot. píše:
Jo, dřív samozřejmě byly i v manuálu, když jsem si před 12 lety kupovala první BMW, tak tam taky byla ještě možnost volby automat/manuál.

Jo já si ze srandy dala nový vozy, a fakt bmw, mercedesy, wv, audiny prostě němci, všechno automaty. Třeba známé má ted novou ovci od škody, kompletka nový ze salonu, říkám to bude taky asi automat a má to manuál a tak jsem patrala dál, že asi už vše nový bude v automatu, ale nějaký automobilky ještě dělají nový v manuálu, ale většinou menší vozy a combi cca ale jakmile je to suv, tak automatka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
28.2.24 11:21
@rmot píše:
No potom se ho naše debata netýká :) Alespoň já se bavím o lidech, kteří si ten automat udělali z nouze, protože by ten manuál nedali. Pokud by měli v pohodě i na ten manuál, ale z nějakého jiného důvodu se rozhodli, že si nechají zapsat do řidičáku omezení na automat, pak na tom nevidím nic průserového. Jen mi to přijde nelogické, když je to za stejné peníze.

není, autoškola na automat je dražší :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7991
28.2.24 11:22
@Housenkaromca píše:
Tak to určitě není, řazení není pouštění rádia a člověk víceméně každý nakonec nějak řadit umí, když jezdí. Fakt přeháníš, nehody vznikají z jiných příčin.

Asi máme každý jiný úhel pohledu. Na motorce toho najezdím hodně, je to pro mě běžný dopravní prostředek a nejvíckrát jsem byl od řidičů aut ohrožen právě proto, že buď se vůbec nevěnují řízení (telefon, cigárko, svačinka, nastavování navigace), nebo že bylo vidět, že to řízení prostě nezvládají a neumí zareagovat na přítomnost motorky. Pokud na mě někdo začal najíždět z vedlejšího pruhu, protože se mu povedlo přehlédnout motorku, tak to byl v drtivé většině někdo, kdo měl celkově s řízením evidentně plné ruce práce a otočit hlavu a podívat se, jestli vedle nich není něco menšího než auto, už bylo nad jejich síly. Frajírci, co lítají se starými baworáky a jinými střepy nad rychlostní limity, nebo nesmyslně kličkují mezi auty, mě většinou kupodivu nijak neohrožují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7991
28.2.24 11:23
@ivašot. píše:
není, autoškola na automat je dražší :jazyk:

No dokonce :D Tak to už je pro mě úplný nesmysl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
28.2.24 11:24
@rmot píše:
Asi máme každý jiný úhel pohledu. Na motorce toho najezdím hodně, je to pro mě běžný dopravní prostředek a nejvíckrát jsem byl od řidičů aut ohrožen právě proto, že buď se vůbec nevěnují řízení (telefon, cigárko, svačinka, nastavování navigace), nebo že bylo vidět, že to řízení prostě nezvládají a neumí zareagovat na přítomnost motorky. Pokud na mě někdo začal najíždět z vedlejšího pruhu, protože se mu povedlo přehlédnout motorku, tak to byl v drtivé většině někdo, kdo měl celkově s řízením evidentně plné ruce práce a otočit hlavu a podívat se, jestli vedle nich není něco menšího než auto, už bylo nad jejich síly. Frajírci, co lítají se starými baworáky a jinými střepy nad rychlostní limity, nebo nesmyslně kličkují mezi auty, mě většinou kupodivu nijak neohrožují.

Jsem se trošku ztratila, takže ty jsi pro manuál nebo automat? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
28.2.24 11:27
@rmot píše:

Taky jezdím na motorce, prakticky od 18, mám fakt naježděno hodně. A i proto si myslím, že řízení je hlavně o té psychice, i když na té motorce teda i o jiných dovednostech. Ale v autě to o řazení není. Jinak u nás je takový blbý klikatý les a pomníčky tam mají ti farajírci z těch starých bavoráků a jejich oběti. Nevím o tom, že by se tam rozbila nějaká paní s automatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6619
28.2.24 11:43
@rmot píše:
Aby nenastala mýlka, nemám naprosto nic proti automatu a také jsem s ním jezdil. Mluvím o lidech, kteří by ten řidičák na manuál neudělali, tak s odřenýma ušima udělali ten řidičák na automat. Jak může někdo, pro koho už je při řízení moc náročné řadit, zvládnout se věnovat jízdě třeba při přepínání rádia, nebo čemkoliv jiném, pokud už má takto řidičské schopnosti „na hraně“? Jak zvládne nějakou krizovou situaci? Zakreje si dlaněmi oči a začne ječet?

Ale to popisuješ většinu lidí co vyšli z autoškoly :mrgreen: hraje větší roli jestli ta nervozita bude s automatem nebo manuálem?

Minulý týden jsem jela 3* a 3* jsem potkala lidi, kteří netušili jak řídit.

Například jeli po hlavní široké silnici.. na křižovatce, kde jsou vedlejší v obou směrech, čekala spousta aut :lol: to na hlavní se zaseklo a začalo pouštět ty z té vedlejší :mrgreen: tam samozřejmě nikdo nejel, protože by bylo riziko že to špatně vyhodnotí dva a střetnou se. Nakonec to dámě došlo a rozjela se dál :lol:

A tohle potkám vždy, když někam jedu. Raději někoho, kdo neumí řadit, ale umí vyřešit křižovatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí