Řidičky, řidiči sem prosím :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6648
28.2.24 10:51
@rmot píše:
Pokud někdo má na to udělat si i manuál, ale prostě ho jen nechce, tak ok. Ale jinak mi také napadlo, jestli chci potkávat na silnici lidi, co nejsou vůbec schopni zvládnout normální řidičák. Vždyť stejně jako by je rozptylovalo řazení, tak je může rozptýlit cokoliv jiného - znamená to, že v tu chvíli řízení nezvládnou?

Ne neznamená to naprosto nic, jen se nemusí soustředit na samotné auto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6648
28.2.24 10:52
@ivašot. píše:
U nás ve firmě postupně všichni chlapi - letití zkušení řidiči - postupně dobrovolně přešli na automat. A nemůžou si to vynachválit. Ono když najezdí ročně i 60 tisíc km, tak prostě to pohodlí a vymoženosti moderního auta s automatem ocení.
Mimochodem auto, které mám já, se ani v manuálu nevyrábí.

Právě, proto jsem napsala trasu kterou jezdí. Najezdí tolik, že ten automat je prostě odpočinkový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
28.2.24 10:54
@Kockazvysocan píše:
Ano, to všichni víme a stejně si furt stojím za svým, že je to nesmysl. :nevim:

A proč je to nesmysl? V čem manuální převodovka dělá lepšího řidiče? Příčiny těžkých nehod jsou, vysoká rychlost, nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky, špatné předjíždění, návykové látky za volantem.
Ti „závodnící“ mívají ve většině případů manuální převodovku.
A dopravní nehody opravdu nevznikají z důvodu, že někdo jezdí s automatickou převodovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
28.2.24 10:54
@Temnástranasíly píše:
Právě, proto jsem napsala trasu kterou jezdí. Najezdí tolik, že ten automat je prostě odpočinkový.

Já jezdívala s dětma v létě z Prahy do Alp cca 600 km. Ten rozdíl, když jsem prvně jela automatem, byl obrovský

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
28.2.24 10:55
@ivašot. píše:
U nás ve firmě postupně všichni chlapi - letití zkušení řidiči - postupně dobrovolně přešli na automat. A nemůžou si to vynachválit. Ono když najezdí ročně i 60 tisíc km, tak prostě to pohodlí a vymoženosti moderního auta s automatem ocení.

Vy tu nechápete, že já nemluvím o autě. ale o schopnosti řídit manuál :zed:
Taky jezdím v automatu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
28.2.24 10:57
@Kockazvysocan píše:
Taky jezdím v automatu :roll:

ani tak si nemyslím, že fakt, že někdo udělá řidičák jen na automat, z něj dělá neschopného řidiče a blbečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
28.2.24 10:57
@ivašot. píše:

Mužu se zeptat, co to je za auto? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
28.2.24 10:58
@onajeblond píše:
Mužu se zeptat, co to je za auto? :)

BMW a myslím, že minimálně některé modely Mercedesu jsou taky jen v automatu.

Příspěvek upraven 28.02.24 v 11:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
28.2.24 11:00
@Kockazvysocan píše:
Nejde ani tak o horší službu jako o omezení schopností. Ale to dámám, co zvládají jen automat nevysvětlíš. Ony jsou totiž moderní :pankac: :zed:

Zajímavé, že většina frajírků a viníků těžkých nehod jezdí s manuálem, protože k automatu by se nesnížila. Ono jde fakt víc o psychologický profil řidiče, než o schopnost kvedlat s řadící pákou. Ti viníci nehod ji mají a přesto ty tragické nehody svým bezohledným chováním způsobují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
@ivašot. píše:
BMW

tyjo, tak tam bych si zrovna řekla, že ty mají skoro všechno v automatu, nový rozhodně, ale co jsem se tedy dívala, tak ty starší třeba 118d jsou manuály, co mě překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6648
@Kockazvysocan píše:
Taky jezdím v automatu :roll:

Já jsem manuál v ruce už neměla vážně dlouho :think: běžný manual by byl v pohodě, ale muž má jako zábava auto jeden starý kousek, kde je spojka hodně specifická a tam bych se s tím asi chvíli prala. Už má dost najeto a své vrtochy.

Ale obecně nemám nějak potřebu si znalost manuálu aktualizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
28.2.24 11:02
@onajeblond píše:
tyjo, tak tam bych si zrovna řekla, že ty mají skoro všechno v automatu, nový rozhodně, ale co jsem se tedy dívala, tak ty starší třeba 118d jsou manuály, co mě překvapilo.

Jo, dřív samozřejmě byly i v manuálu, když jsem si před 12 lety kupovala první BMW, tak tam taky byla ještě možnost volby automat/manuál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
28.2.24 11:03
@Housenkaromca píše:
Zajímavé, že většina frajírků a viníků těžkých nehod jezdí s manuálem, protože k automatu by se nesnížila. Ono jde fakt víc o psychologický profil řidiče, než o schopnost kvedlat s řadící pákou. Ti viníci nehod ji mají a přesto ty tragické nehody svým bezohledným chováním způsobují.

Taky takové znám, většinou jsou to typu „ženská nepatří k volantu, ale k plotně“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
28.2.24 11:06
@ivašot. píše:
No nevím, jestli je výhra potkat řidiče, co s odřenýma ušima udělal „normální“ řidičák a na každé křižovatce se klepe, jestli mu to chcípne, případně v kopci nejdřív metr couvne :think:
a ne nemám řidičák na automat…

Pořád to bude větší výhra, než někdo, kdo udělal s odřenýma ušima ten řidičák na automat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
28.2.24 11:07
@Housenkaromca píše:

Tak o psychice se vubec uz nebavim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky