Řidičky, řidiči sem prosím :)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35594
27.2.24 12:08
@Atisia píše:
Ono to prý nechcipa :nevim:. Při mém štěstí by to chcíplo v prvním kopci. Mě neposlouchá ani telefon, co teprve auto s vlastní hlavou 8o :mrgreen: :mrgreen:?

Taky se nám podařilo, že chcíplo, ale to je fakt tak 1× za rok možná za dva a ani nikdy nevíme jak se to stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:08
@Atisia píše:
Ono to prý nechcipa :nevim:. Při mém štěstí by to chcíplo v prvním kopci. Mě neposlouchá ani telefon, co teprve auto s vlastní hlavou 8o :mrgreen: :mrgreen:?

Ani mi nemluv, po udělání autoškoly pro mě šílené problém, prostě šílené, ale zjistila jsem, že to je i v záběru spojky atd. ale jakmile jsem slyšela automat ti nechcipne, nepopojede prostě jen stoupneš na pedál a jedeš tak uplně :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
27.2.24 12:09

Ju udělala řidičák na manuál, ale popravdě řazení je to, co nedávám. Mám z toho největší hrůzu, opravdu já musím mít manuál, tak šetřím. Vadí mi to, je to vopruz, ale chápu, že někoho to baví, ale to není můj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35594
27.2.24 12:09
@onajeblond píše:
a na neutrálu stát nemužeš? když tedy zaparkuješ hodíš tam neutrál, tak jako ne jo, musí tam být vždycky parking, ve chvíli když vypneš motor?

Můžeš hodit i neutrál. Ale když chceš jít pryč tak P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
27.2.24 12:10

Skoro 30 let řídím různé manuály, v práci i doma, většinou škodovky, ale i jiná auta, byla/jsem na to fakt zvyklá a automatu jsem se vyhýbala jak čert kříži!

pak průůů-er, do práce loni výměna aut za automaty, málem mě švihlo, že jezdit nebudu, že to nechápu :mrgreen: kolega mne vzal na cvičnou jízdu a naučil mne to za deset minut a od té doby se mlátím do hlavy, že jsem si domů nekoupila taky automat.. je to obrovská pohodička, je to jak autíčko na kolotočích, jen dopředu a dozadu :mrgreen:
ještě vytuněnější je automat v kombinaci s elektrem, tak to už si připadáš úplně jako že máš místo auta jen hračku na dálkové ovládání :mrgreen:
za mne fakt automat a bude to moje příští zcela jasná volba. Prostě jsem se bála neznámého úplně zbytečně.

PS : levou nohu si dávám úplně totálně bokem, abych ji zvykem nepoužila a nerozbila si čelo o přední sklo… :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.02.24 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219

Jak obcházíme bazary, že chceme koupit to druhé auto, menší nebo přiměřenou nákupní tašku na kolech. Hledáme max do 3 let staré auto. Nic staršího nechceme. A je jich strašně málo na výběr. Lidi se prý automatu zatím bojí. Tak skoro nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239

@onajeblond Ten parking ti to vlastně brzdí, takže tam opravdu musí být. Ale auto na to upozorní, kdybys ho nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
@onajeblond píše:
Ani mi nemluv, po udělání autoškoly pro mě šílené problém, prostě šílené, ale zjistila jsem, že to je i v záběru spojky atd. ale jakmile jsem slyšela automat ti nechcipne, nepopojede prostě jen stoupneš na pedál a jedeš tak uplně :think: :think: :think:

Takže stojí a nechcipa? Nebo jsou to jen plky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
27.2.24 12:15

@Atisia Ne automat nechcípne, ale novější auta mají autostop, kdy na křižovatce, když zastavíš se automaticky vypne motor. Ńezasvěcený řidič si může i myslet, že to chcíplo, ale je to schválně, aby se šetřily emise. Jakmile sešlápneš plyn pro rozjezd, auto samo naskočí.
Já tuhle funkci ale nemám ráda, naštěstí se v našem autě dá vypnout, tak ji hned automaticky vypínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
@Atisia píše:

Na rôznych autách s automatickou prevodoukou mám najazdených asi 350 000 km. A zatiaľ sa mi to nestalo ani raz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
@Atisia píše:

Nikdy mi ani jedno auto s automatem za těch 10 let ani jednou nechcíplo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
@JancaS84 píše:
Ano, nastartujes. Stojíš na brzdě, dáš směr jízdy, pustíš brzdu, přidáš plyn a jedeš. O nic se nestaráš.
Fakt je to pohodlný. Když pak sednu do manuálu a musím řídit tak je to otrava a to jsem si vždycky taky říkala že automat je pro „blbce“ Ze začátku jsem měla pořád tendence šlapat na spojku a sahat na páku, ale to si člověk fakt hned zvykne.

a když " přeřadíš" musíš stát na brzdě? nebo prostě zastavíš, nohu máš na zemi a zařadíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.2.24 12:16
@Housenkaromca píše:
@Atisia Ne automat nechcípne, ale novější auta mají autostop, kdy na křižovatce, když zastavíš se automaticky vypne motor. Ńezasvěcený řidič si může i myslet, že to chcíplo, ale je to schválně, aby se šetřily emise. Jakmile sešlápneš plyn pro rozjezd, auto samo naskočí.
Já tuhle funkci ale nemám ráda, naštěstí se v našem autě dá vypnout, tak ji hned automaticky vypínám.

Vidíš, to ma nenapadlo, že to sa možno myslelo toto :palec:
(a áno, tiež to nemám rada a pravidelne vypínam :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
27.2.24 12:17
@Housenkaromca píše:

V mým to jde taky vypnout, ale už jsem zažila auto, kde to nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:17
@Lucy75 píše:
Skoro 30 let řídím různé manuály, v práci i doma, většinou škodovky, ale i jiná auta, byla/jsem na to fakt zvyklá a automatu jsem se vyhýbala jak čert kříži!

pak průůů-er, do práce loni výměna aut za automaty, málem mě švihlo, že jezdit nebudu, že to nechápu :mrgreen: kolega mne vzal na cvičnou jízdu a naučil mne to za deset minut a od té doby se mlátím do hlavy, že jsem si domů nekoupila taky automat.. je to obrovská pohodička, je to jak autíčko na kolotočích, jen dopředu a dozadu :mrgreen:
ještě vytuněnější je automat v kombinaci s elektrem, tak to už si připadáš úplně jako že máš místo auta jen hračku na dálkové ovládání :mrgreen:
za mne fakt automat a bude to moje příští zcela jasná volba. Prostě jsem se bála neznámého úplně zbytečně.

PS : levou nohu si dávám úplně totálně bokem, abych ji zvykem nepoužila a nerozbila si čelo o přední sklo… :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.02.24 v 12:13

aha aha, to mě kapku uklidnuje :mrgreen: jako jo, věřím že bych si zvykla i celkem rychle jen mě to video tak zaujalo, že… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí