Říjen 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
carsa
9.3.06 16:34

Ahoj holky,
právě jsem se vrátila od doktorky na alergologii a mám příšernou depresi!
To, co jsem doufala, že není atopický exém, tak je. Dokonce jsem dostala zyrtec, abych ho dávala preventivně, aby se to nevyvinulo v astma. Taky se doktorce nelíbilo, že prý málo pase koníčky a na druhou stranu, na zádech moc zdvíhá hlavu a posílá nás na neurologii.
Je mi normálně do breku.
Nevím, jestli mám vyhodit peřiny a kupovat něco protialergického, čističku vzduchu a já nevím, co ještě.
Lamargarito - podívám se na ty tvoje stránky, protože tedy u začnme s říkrmama, tk abych věděla, jak na to. Mám teda seznam, co mu dát nesmím (třeba i kuřecí maso), tak snad z toho něco vyberu.
Jsem z toho fakt nějaká špatná - omlouvám se za ten výlev, ale komu jinému to mám říct.
 carsa

• Citovat
  • Upravit
371
9.3.06 16:41

Bibo - kamarádka to dělá taky. Akorát jí do té igelitky ještě šupne plínu a prý si s tím hrozně ráda hraje.
Carso - hlavu vzhůru!!! To určitě zvládnete!! Pasení koníčků doženete. Atopický exzém zvládnete, neboj. Hlavně nešil a nech to trochu vyprchat. Hlavně nevyhazuj peřiny, koberce, zvířata a podobně! Doktorka se může mýlit a astma nemusíte nikdy mít. Nemysli na nejhorší, jasný? Najdi si nějakou doktroku na netu a zeptej se i někoho jiného, ať ti k tomu řekně svůj názor i jiný doktor.
Držím pěsti a pohlaď mimi i sebe.

i510

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
9.3.06 17:12

Carso - já Tě plně chápu, jak se cítíš, však už jsem tady několikrát popisovala, jak je malá „olezlá“, kožař sice říkal, že to ted vypadá jako seboroická dermatitida, ale atopický exém vyloučit nemůže. Takže mi dal mastičku s kortikoidy, což teda moc ráda nejsem, ale ta jí během dvou dnů zabrala nádherně, že na sobě nic neměla. Tak jsem jí vy:,–(ila a za 2-3 dny jsme byly zase „olezlí“ a to tak hrozně, že jí to na tvářičkách až mokvalo.
Manžel má atopický exém od malinka, má i bílý dermografismus (tzn. když se udělá čárka nehtem na kůži, tak většině lidí zčervená a u atopiků často zůstane bílá). Jako malý s tím docela trpěl, protože ho to svědilo, tak ho furt něčím patlali (no jako já ted Máju), docela mu na to dělalo dobře moře. No a ted v dospělosti má občas exém na krku a na kořeni nosu mezi očima, tak si to tak 1× měsíčně mázne svojí mastičkou s kortikoidama a má zase klid. Astma nikdy neměl. Jo, a dětské astma velice často v pubertě zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
9.3.06 18:39

carso -to je mě tě líto,teda spíš Ivánka,já bych byla na tom asi stejně jako ty :cry: Ale určitě to zvládnete.Já bych zkusila ještě jiného doktora.Už kvůli té možné astmě.Jako dítko jsem trpěla exémem na krku,byl strašný,mokval až mi z něj někdy tekla krev.Samozřejmě jsem tomu pomohla škrábáním.Nabrečela jsem se kvůli němu až hrůza (samá omezení a hlavně to příšerné svědění).Vím,že rodiče taky bádali z čeho to je a odstraňovali vše o čem si mysleli (i lékař) ,že škodí.Měla jsem i protekční :oops: mazání ze Švajcu .Bohužel vše nadarmo.No a kolem 5.třídy prostě sám od sebe zmizel.Ono to prý trvá opravdu skoro vždy max. do puberty.Astma jsem nikdy neměla.

pasení -Moje švagrová jako mimi byla strašný lenivec.Pást snad prý nepásla skoro vůbec,sedět začla v roce a chodit se naučila v roce a půl.A je úplně normální.

sáčky -Sáru taky hroooozně moc zajímají :P ,ale teď někdy jsem slyšela,nebo snad četla(možná v SAMA DOMA),že se dětem nemají dávat na hraní.Tak už nepraktikujeme.Raději.

Lamargaritko už jsem pročetla příkrmy a musím poděkovat,určitě budeme vařit Sáře jídelka AlaLamargarita :lol:

Xeniej -my jezdíme na areál Sluníčko v Beskydech,ale o Olešné nám už vyprávěl taťka,chodí tam v létě hrávat s klukama nohejbal.Prý je to tam suprové.Tak snad taky někdy uvidíme 8) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
9.3.06 20:23

jééé ten anonym před tím jsem byla, omlouvám se, asi neprošlo přihlášení

carsa jejda, nebuď smutná, to bude dobrý, uvidíš
z neurologie si fakt nic nedělej, my tam taky museli a byť naše pediatrička mi vyjmenovala všechny možné problémy, které vidí, jako křivá záda, vypínání do strany, malá pohyblivost a nezvedání hlavičky, propadlí hrudník a krční páteř špatná, tak neuroložka mi řekla, že Tedy je naprosto v pořádku, že je jen na svůj věk příliš velký ( jako dlouhý ) a tak to jeho tělo ho trochu ovládá jinak, naopak po vyšetření, které učinila nějakými cca 10 hmaty došla k závěru, že je naopak velmi v pořádku :-) na fyzioterapii cca 1 x za měsíc chodíme jen abych věděla jak mu s tím jeho velkým tělíčkem pomoci, aby se správně naučil všechno jak má, ale rozumím Ti tak jsem tenkrát šla hlavou málem v kanále a doma jsem si pobrečela, tak určitě budete taky v pořádku, uvidíš

a jak přesně se mu ten exém projevuje? fakt hlavu vzhůru, spousta miminkům to časem zmizí, jinak od kortikoidů se držet asi co nejdál, sice jejich užívání přináší většinou rychlý účinek, ale bohužel velmi krátkodobý a je to návykové, takže časem to nepomůže vůbec, toť má vlastní zkušenost, jinak jsem vyrůstala v domě, kde nepřipadalo v úvahu nespat v peřinách z drhnutého pěří, všude zvířat atd. a nemyslím, že by to tím bylo horší, chovala jsem i jednu dobu papouška a taky to neudělalo nic, takže v klidu
biba jak píšeš u svého manžela, taky často kořen nosu, mezi obočím, a u mě ještě občas pod prsama a u moře se to ztratí úplně

vinona jééé, to jsem ráda, že to moje samostudium bude někomu užitečné :-)

příkrmy tak mi pak případně dejte vědět když třeba budete mít nějaký svůj recept, přidám ho tam ostatním maminkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
9.3.06 20:45

ještě k té lžičce … proč se více používá plastová lžička - mohla by být klidně i skleněná - jde vliv vodivého materiálu. Většinou jsou v domácnosti lžičky kovové a kov je dobrý vodič a tak obecně výrazně ovlivňuje strukturu elektromagnetického pole, ovlivňuje tedy i energoinformační vzorec např. homeopatického léku nebo vitamíny, obvykle tyto látky vodivý materiál výrazně zeslabí. Proto třeba se i doporučuje používat na to strouhání skleněné strouhátko. Ale pokuď chcete být vskutku tak důslední, by mě třeba zajímalo jak oloupat jablko…skleněný nebo plastová nůž ????? 8) Přeberte si to.
Tak to jen tak pro zajímavost :lol:

Máme plastovou spíše abych ho kovovou nebouchla :-) Skleněné strouhátko nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
9.3.06 20:53

atop.exém ještě jsem narazila na tuto stránku, třeba Vám něco pomůže http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
9.3.06 21:08

Carso Neboj, všechno bude dobré a Ivánek bude prohánět za chvíli holky!

Lamargito Navrhuji slupku ohlodat a pak nastrouhat jablko na skleněném struhadle :lol: :wink:

Dnes už máme klid na bojišti, tak už asi taky pofičím chrupkat.

http://birkov1.webzdarma.cz/…male/127.gif

Ahoj Xenie a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
9.3.06 21:22

atopický exém - četla jsem si ten článek - krém Elidel mi doporučila i dětská MUDr., ale doporučují ho dávat až od 2 let věku. Ale tím se spíše kryje ten výrobce, bavila jsem o tom s kožařem, on mi řekl, že by svoje děti klidně mazal. Ale základ je kortikoid, aby se to pěkně zlepšilo a Elidel je na udržení dobrého stavu, nejprve by se mazalo častěji, postupně i Elidel vysazovat. zatím mi ho nenapsal, pokud by jí nezabraly ty kortikoidy a pořád by se jí to vracelo, tak by mi ho předepsal. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
9.3.06 21:26

dobry vecer !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
9.3.06 21:33

Carso v pohode, nas Vitek ma taky atop.ekzem, potvrdili mi to dneska, furt doufala ,ze to jsou jen takova sucha mista..ach jo.
Kortikosteroidy rozhodne ne, aspon ne 1.rok zivota, kuze jeste neni uplne pripravena na takovou davku. Radsi omyvat Jarish.vodou a kdyz moc hrozny ichtham.mast. JInak promastovat slysela velkou chvalu na olejicek od Weledy a pak radu Physiogel … my zatim promastujem Excipal U Lipolotio a Lipobasi.

a pry si budu muset zmenit jidelnicek : cokolada, arasidy, citrus.plody,ananas, premira mlika ( nemysli se jogurty ,syry apod.),plody more - chobotnice a spol.( nemysli se ryby) …achh jo :cry:

jo a prac prasek - pry davat min a radeji prat na 60st, avivaz rozhodne ne, misto toho staci troska octu.

prach o tom mi nemluvte, parkety nebo dlazba vsude a vysavat nestiham…skoda ze necetla vase prispevky rano, mohla jsem se pridat ,ale my meli cviceni.. :oops:

obrazky moc pekny holky- jste sikulky.

pocasi- hlasim dnes byla chumelenica a nicmoc pocasi..

MDZ- nic :cry: asi se u nas ceka na den matek. ale na druhou stranu, Martin vcera koupal a dnes rano prevlikal - pry byl pokakanej az na pudu (rikal manzel) oplachl ho, ale Vitek taky sikulka ho stihl po ceste do koupelky pocurat - a to neni daleko mame 2+1 , no proste 2 sikulove a ja.
Proto byl Vitek vcera spatne naldeny -mirne receno, zato dneska jak slunicko :lol:

pa Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
9.3.06 21:47

Ahoj holčiny,
moc Vám všem děkuju za podporu.
Během odpoledne jsem přečetla o atop. exému, co se dalo a jsem převědčena, že to zvládneme.

Koneckonců - když jsem odcházela od doktora, který mi oznámil, že jsem sice těhotná, ale s největší pravděpodobností potratím - bylo to horší.

Kortikoidy mi zatím nedali - jen nějakou mastičku na promazávání. Vím, že se nemají dávat a budu se tomu bránit zuby, nehty.

Dalif - tohle já znám - já mám tuhle dietu už 3 měsíce. Navíc ještě nesmím ani kuře, ryby a nic, co se kdy dotklo mlíka (takže ani ty jogurty).

Lamargarita - díky za ty recepty. Zatím se snažím zorientovat. Naplánovala jsm, že první mrkvička bude v sobotu. (aby tatínek mohl toho našeho křiklouna držet). Pokud se časem dopracuju k nějakým receptům - pošlu.

Přeji vám i vašim andílkům krásnou dobrou noc,
carsa

http://www.sirmi.ic.cz/deti/91.gif

• Citovat
  • Upravit
carsa
9.3.06 22:09

Ještě něco - abyste věděli, jak vypadám, když vám píšu:

http://www.gify.nou.cz/…bory/177.gif

carsa

• Citovat
  • Upravit
443
10.3.06 07:43

Myslím si, že s těch kortikoidů děláte zbytečnýho strašáka, žádný MUDr. vám je na dítě nepředepíše, pokud by nebyly potřeba. Já jsem vyzkoušela olej Weleda, slunečnicový olej z lékárny, Excipial U Lipolotio, modrou indulonu, dětský krém Weleda, ale měla to horší a horší, tak moc jí to na hlavičce mokvalo, že vždycky ráno měla na plínečce pod hlavičkou žlutý kola. Momohly kortikoidy během dvou dnů. Nenechám svoje dítě trápit jen proto, že by se kortikoidy neměly dávat. To je můj názor. Řve mi dítě, tak zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
10.3.06 08:43

Dobré ráno

Tak jsem včera taky koukala na ten článek o AE. Anevím, nevím, Johanka má taky červené tvářičky, jakoby drsné popraskané ?? 8O Na nožce má dvě suchá místečka. Ničím jí to nemažu. Zatím jsem to přisuzovala kvalitě naší vody, ale asi se budu muset poradit s lékařkou. :?

http://birkov1.webzdarma.cz/…male/197.gif

Dnes Barunka udělala před odchodem do školky zase pěknou scénku :evil: Když je doma tatínek, tak se předvádí, tatínek je kapku měkký na ty naše sluníčka. :wink:

Ahoj Xenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital