Říjen 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
carsa
28.2.06 09:02

Krásné dobré ráno,
Lamargarita - jestli tě někdo odsuzuje za to, že nekojíš, tak se na něj klidně vyprdni. Je to jak píšeš - nejdůležitější je spokojená máma a my sedmdesátý ročníky jsme taky vyrostli na sunaru a jsme zdraví jak řípy!
Amazonka 01 - vítej ty i Julinka (krásné jméno)- zkušený maminy jsou vždycky potřeba :lol:
biba - vlasy mně začaly podat asi před týdnem. Všude jsem četla, že to přichází 3 měsíce po porodu a tak jsem myslela, že mám vyhráno a ono nic. A to jsme se tešila, že když teď nechodím do práce a tudíž nemusím být nějak supr upravená, poprvé v životě si nechám narůst dlouhý…takhle to vypadá, že zkončím u ježka :( Netušíte, jestli se s tím dá něco dělat???
Dalif - krásný obrázek - už se děsím, až mi tohle začne dělat ten můj poklad. Jinak, teď ráno jsem si přečetla diskusi „já sám“ málem jsem tady padla smíchy ze židle - doporučuju!
 Carsa

• Citovat
  • Upravit
342
28.2.06 09:13

Carso,obávám se,že s vlasy se toho moc neudělá…ony totiž (podle chytrých knih) v těhu nepadaly,jen rostly,tak teď musí vypadnout,ty,co to měly udělat v těch 9 měsících…
Slyšela jsem,že pomohl výtažek z placenty…ale osobně si myslím,že se to prostě samo zastavilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
28.2.06 09:19

Jo, ještě se Vám musím „pochlubit“. Ivánek už se přetáčí ze zad na břicho. Nicméně, poprvé se to stalo tatínkovi, který ho nechal na kraji postele tak šikovně, že se mu Ivan otočil rovnou z postýlky na zem. Naštěstí pod tou postelí ležela složená deka. A přiznal se mi k tomu až za dva dny. Myslela jsem, že ho zabiju! Úplně jsem ztuhla, co by se mohlo stát, kdyby tam ta deka nebyla! Ŕíkala jsem to doktorce na kyčlích, kde jsem byla včera a ta se jen pousmála: to se vám stane ještě mockrát. Dokonce mi říkala, že když ona chodila s dětmi na prohlídky, musela je ukazovat celé nahé, aby jí věřili, že je nebije, protože hlavičku měly samou modřinu. Tak, tím mě trochu uklidnila.
Jak říká Sára Saudková - děti jsou nerozbitné a lehce omyvatelné. Ale někdy je těžký se tím řídit.
Bambulín se mi probudil, tak jdeme trénovat pasní koníčků (je to potvůrka lenivá a pase jen když je nahatý), tak s ním musím na krimatku, jinak by to tady vypadalo jak v psím útolku - všude loužičky :D
 carsa

• Citovat
  • Upravit
5891
28.2.06 10:11

ahoj holky,tak dalsi krusna noc, od 20-24h spal pekne,ale pak kojo a ne z toho pomalyho prsa,to se zacne vztekat, pak v 1h, pak ve 3:30h ale to nechtel kojo,ani prebalit-nic nebylo, proste ho neco bolelo,kouse hodne do kousatek a slini,toz ze by zuby..no zkousel ho v noci uspavat i tatka nepomohlo,pak jsem ho premluvila,ze kdyz se trosku napije bude videt svet ruzoveji,dal si po delsim premlouvani rict,ale pak to stejnak neslo usnout,toz sup na balon a stastne pred 5h jsme usnuli.rano v 6h klasika nadavani v postylce -ted spinka,si si to zase vyfotim abych se na to divala zase nebude moct usnout.

suche flicky tak uz je ma nejen na noze i na rucicce, mazani bepanthen, balneum H. v koupeli no proste nic nepomaha, dnes zkusila dat imazol - proti plisnim,opruzeninam…uvidime,mozna breci ze ho to svedi,fakt nevim,navic ma trosku rymu,cimz jeho hlas dostal na muznosti ;-) je to takovy bas..

carsa to ja sam cetla, fakt super pobaveni,jen pro tu maminku to musi byt sila.. 8O

no nic maly ma svoji 20min za sebou,je vyspaly,musim se mu venovat a taky bych mela zamest-vsude ty vlasy..

ciao Dalif a Vitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
28.2.06 10:28

Holky, už nevím, co mám dělat. Marianka si nehodlá hrát ani chvilku sama, nevydrží v lehátku, na dece pod hrazdičkou…Buď jí musím nosit a nebo si s ní povídat a chrastit chrastítkama… Nemůžu si pomalu ani zajít na záchod. Ted jsem jí šoupla do postýlky a zkouším jí nechat vyřvat, už mi fakt někdy leze na nervy.
Ven chci jít až po obědě, v kočárku jinak spí hezky. Nechci, aby byla moc rozmazlená, přeci taky musí vydržet být chvilku sama, nebo ne????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
28.2.06 11:09

suché flíčky může to být začínající atop.ekzém,zkusila bych (při kojení) upravit dietu sobě,vynechat dráždivé věci a známé argeny…může to pomoci,nebo to je reakce na vodu (chlor)
Mazání…dobrá je obyč. modrá indulona,v lékárně se dá koupit masť. základ Ambiderman,nebo vitamin.krém Infadolan.Dobrá je Linola, Lipobáze,nebo Excipial s mandl.olejem

Anča má slabý atop,alergii na kravské mléko,takže mazání mám v malíčku :lol:

hraní o samotě hm,jsou miminka,co to chvíli umí a jsou taková,co ani náhodou.U Anči samotný hraní nehrozilo,zato teď je krásně samostatná,Jůla si vydrží vykládat s hračkama docela dost,když není unavená…

otáčení velká gratulace,my si ještě počkáme,jsme s motorikou drobet ve skluzu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
28.2.06 11:53

Také vítám nové maminky amazonka01 - je super že vše dobře dopadlo, asi to taky musely být nervy, a Aničce je kolik let ? Jůlinka je moc pěkné jméno !!! :)

carsa tak vy se už taky otáčíte, gratuluji, no Tadeášek se jako umí natáhnout pro hračku tím že udělá takový dloooohý oblouk na boku, ale neotočí se, mám těžkou hlavu, nerad ji zvedá :lol: :roll: máme jít zase na fyzioterapii ukázat jak už co umíme, to toho tam zase ukážem :?

vlasy máme všude, já jsem dlouhovlasá černovláska a vlasů jsem nikdy neměla málo možná až příliš, malej to má pořád omataný na rukách, já nejsem zvyklá si to nějak moc stahovat. Začali padat 3 měsíce po porodu a strašně se mi mastit, ale mám dojem že se to začíná teď lepšit, začala jsem brát už hormonální antikoncepci ( Minisistone ) začátkem února a tak se ty hormony už asi upravuji

suchý místa Tadeášek má naštěstí pleť zatím dobrou asi po tatínkovi, žádné exémy, mažeme jen Nivea krémem a koupeme taky všechno Nivea, ale nějak to nepřeháníme

ale trpím na to od narození já, seboroicka dermatitida, exémy, lupy - nikdo mi pořádně neřekl z čeho to mám a vyzkoušela jsem mastičky od A až po Z a jsou lepší období a horší, pak prostředky zmírňující příznaky - hodně mi na to pomáha umývat vlasy dehtovými šampony a nepožívat žádnou kosmetiku krom La Roche-Posay a vždy se to zlepší s užíváním hromonálních věcí,

Ale jinak vím ze zkušenosti po čem se to vždy u mě objeví a co může možná jít do mlíka, pokuď kojíte: jsou to hlavně bublinkové vody včetně minerálek, všechny přídavky emulgátorů tzv. éčka které jsou hlavně v čokoládách a dochucovadlech( kečup, hořčise, sojovky, bujony, instantní věci…) , pak je to ovoce jako citrusy, jahody, rybíz, zelenina papriky, taky může miminku vadit voda používání z kohoutku na umývání, plíny či ubrousky napuštěné nějakými krémy ( používala jsem jednu dobu plínky od Rosmana a udělěl se mi exém na rukách ) prací prostředky a aviváže ( má vyzkoušené že nesnesu Tide, ale Persil je u mě v pohodě, aviváž Silan ), dělá se mi to z Jaru, Cif mi nedělá nic, pak také oblečení, vše jen bavlna......atd. Já jsem na to tak trochu lajdák, protože mám hrozně ráda čokoládu :oops: ale třeba objevíte něco, co to způsobuje problém u miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
28.2.06 11:55

Ahojte holky!
My máme doma Dominička narodil se 6.10.2005 a měl 3400 a 51 cm - teď máme 7,5 kg a 65 cm 8O , jinak navštěvuji často diskuzi Rodíme v září 2005 , proč jste se nepřipojily tam?!
Zatím pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
28.2.06 11:58

hraní o samotě no u nás je to v klidu, vyhraje si, vede monology, vždy ráno mi i hodinu vykládá ( myslím co se mu zdálo ) já zatím chystám snídani a zkultůrním se, pak bývá často na podložce na zemi, vyhraje si sám s hračkama, vše rád pozoruje…takže si myslím, že on asi na to nějaký recept neexistuje, jak na to spaní, nedělám pro to absolutně nic asi mám prostě jen štěstí na klidný dítě, jsem za to strašně vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
28.2.06 12:02

Verous no já tam kdysi chodívala, možná víš, ale bylo nás tam asi už moc :) tak bylo těžké na něco reagovat nebo mé otázky zůstavali nezodpovězeny, a vždy moc toho k přečtení......co já vím, tady mi to přijde přehledněji zajímavější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
28.2.06 12:06

Dík za uvítání…

lamargarito holky jsou 16 měsíců od sebe,takže Ančeti bylo teď 20 měsíců.Někdy je doma pěknej hukot,ale dá se…nicméně se těším na příští jaro,vyhodím obě na písek a dám si kopyta na stůl,páč si budou hrát samy určitě budou :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
28.2.06 12:25

amazonka01 dost dobrý, ale působíš že jsi v pohodě, byť asi rozběhaná, tak to obdivuji !!! Já se dobrovolně přiznávám, že aspoň to 1 dítě jsem teda chtěla a jsem za něj moc moc vděčná, ale jinak jsem asi více typ na takové ty chlapské věci, ráda se vrtám v počítačích, zajímám se o vědu a techniku a přijde mi menší problém spočítat něco z kvantové fyziky než se naučit říkanku pro dítě :lol: ale bojuji !!! Už jsem se naučila zpívat aspoň Skákal pes :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
28.2.06 12:49

Chicht,já chtěla dvě,abych pak měla pokoj :lol: :lol: :lol:
Ne vážně,ségra má dvojčata a tak jsem jednak věděla do čeho jdu,a jednak jsem právě chtěla,aby děti spolu vyrůstaly.
Jsem trochu extrémní případ,bydlíme na veliké farmě na samotě…takže prostě jedináček by tu byl chudinka…ne vždy se dá jet do MC,nebo do školky.

Jinak extra ťuťací typ taky nebudu,ale fakt se těším,až budou holky větší a budu je moc učit novým věcem.Ráda Ančeti čtu,ale kolo-kolo mlýnský neděláme :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
28.2.06 14:42

Tak Ivánek práve vycházkuje na balkóně, já jsem udělala něco málo do práce a mám čas trochu reagovat.
Dalif - suché flíčky: Ivánek je alergický na bílkovinu kravského mléka a teď se mu objevily taky suchá místa. Má to po stranách tvářiček jakoby podél oušek. Tak se obávám, že se nám k tomu taky přidává atopický ekzém. Já to mazala vším možným a nakonec jsem zkončila u jeleního loje- normálně ta tyčinka na rty. Je to hodně mastný bez vody a přijde mi, že to pomáhá.
Biba : my to máe to samý, aby si vydržel hrát sám, musí to být těsně po nakrmení a musí být vyspalý. Ale i tak vydrží nanejvýš 20 minut. Horší je, že dřív vydržel třeba ležet a já jsem nad ním seděla a chrastila. Ale poslední dobou, pokud není vyloženě dobře naladěn ( a pak si hraje i sám), tak brečí a utiší se jedině v náručí. Dřív, když byl menší, tak to nedělal, tak nevím.
Amazonka01 : taky jsem si říkala dvě děti tak blízko po sobě. Je to plánované? A jak to zvládáš? Já bych taky chtěla děti co nejblíž u sebe, ale vzhledem k mým zdravotním potížím to asi nepůjde.
A ještě k tomu samota a farma. Teda holka, klobouk dolů.
Lamargarita - jednou jsi tady psala, že jsi založila fotogalerii. Chtěli jsme se vám představit, ale nenašla jsem jí. Poradíš? Teď jsem koukla, že rozumíš počítačům technice. To jsem šťastná, že jsi tady. Já i tu lištičku za podpisem dělala pětkrát a s Missorčinou pomocí.. :(
Dotaz: protože se nám všem blíží příkrmy, už jste se poohlíželi po nějaké židličce?
 carsa

• Citovat
  • Upravit
166
28.2.06 15:22

Ahoj holky!
U nás je krásně slunečno,tak jsem hned Sáru vytáhla ven,tak mi prospala celou cestu na poštu a zpátky.A jak jí pak chutnalo :lol:
Jinak jsem se také chtěla připojit k neználkům ohledně té fotogalérie.Ať hledám jak hledám,tak nic nemůžu najít :roll:
Jestli dobře čtu,tak tady už některé přikrmujete,že?A jak na to dětičky reagují?Já už se do toho pomalu taky hodlám pustit,tak bych přivítala nějaké užitečné rady.
No a na závěr bych se chtěla zeptat na očička vaších dětí.Sára když ráno vstane,tak je má docela hodně slepené ospalkama,tak jí to musím čistit a pořád nemůžu přijít na to,proč se jí to dělá.Sem tam jí kapnu kapičky do oček,ale nevím jestli to má až takový úspěch :cry:
vlasy -tak to je bez komentáře,podzim na hlavě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital