Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
21.3.06 10:32

prosim o radu chcela by som sa spytat vas, co este kojite, davate aj cajik, alebo iba kojite? Maly pije skoro kazde 2 hodiny, ale niekedy mam pocit, ze pije len od smadu. Doma by mi to ani nevadilo, ale bojim sa ist s nim niekde von na dlhsiu prechadzku, aby nezacal plakat. Uz mi to spravil 2 krat a pritom som mu dala napit tesne pred tym, ako sme vychadzali. Doktorka chce, aby som vydrzala kojit do 6 mesiaca, ale neviem, ci to zvladnem. To aby som sa zavrela doma a nikde nevychadzala. Dakujem za rady

Goska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
21.3.06 10:55

Biba - děkuji za upozornění - už jsem to opravila :oops:
i510 - Ohledně Stodalu ( Dalif krásne popsala o co jde ) my máme velice dobrou zkušenost s homeopatiky, ale užíváme i normální léky.Jinak jestli tě bolí v krku, tak mně se osvědčil homeopatický přípravek Paragrippe. Jinak pokud kojíš a chtěla by jsi normální lék, tak na chřipku a nachlazení je dobrý Preventan akut. Ještě k tomu kašli - my máme na noc Silomat a přijde mi, že je fakt dobrý.
Dalif -
Je tam¨? Gratulujeme :
http://www.gify.nou.cz/…bory/l10.gif /> Goska - my plně kojíme a čaj ani vodu nedáváme - asi jí to stačí. Jinak pokud by byl dehydratovaný, tak je to poznat na hlavičce - propadlá fontanela. Tedy to bezvadně fungovalo u Jindřicha, to jsem poznala hned - u Markétky jsem propadlinku ještě neviděla.
Markét má také rýmu a začíná kašlat :cry: - to bude den :roll:
Potřebovala bych 4 ruce abych je chovala najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
21.3.06 11:09

Goska - kojíme, ale čaj a ani nic jinýho nedáváme. Mělo by to stačit.

Děkuji všem za rady a tipy na kapky a léky při nachlazení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.3.06 11:43

Ahoj všechny! Člověk tady jedno odpoledne neni a má co dělat, aby to všechno přečetl! Jinak my taky plně kojíme (kromě téhle neděle), nic jiného nedáváme. Už druhou noc se bohužel budí po dvou hodinách, tak se taky obávám, že mu to přestává stačit.
Zkoušela jsem UM (Bebu2), bohužel mu nejede. Teda ode mě ne. Když byly děti s manželem v neděli pryč (6hodin jsem je neviděla - óóó, jaká nádhera :! :oops: ), tak mu jí dával on a bez problémů. TAkže na tom něco bude, že UM zpočátku od mámy ne. A asi na:,–(im navečír kaši.
Jenomže mě to přijde dost brzo, ještě mu neni ani 5měs., a úplně jsem se viděla jako „tabulková“ matka, jak do konce 6.měs. kojí. Ale holt se nedá nic dělat, dítě se do tabulek svou mírou a váhou taky nevejde, tak začnem dřív :) .
Bodýčka používáme jenom s dlouhym. Předminulý týden jsem je nakoupila ve Sparu po 50,– v akci. Strašně rychle se srážej :lol: :lol: :roll: - Teď nosí velikost 86/92 :! .
Na srazík se k vám ráda vetřu, jestli můžu. Mám to do Edenu krásnou procházkou cca 1,5km! A Richard s Adélkou budou tou dobou na dovče, tak jsme s Ríšou slaměný :wink: . Vracej se den na to.
To už budu snad i fit, už mi bylo líp, ale zase se to včera vrátilo, chrchlala jsem celou noc. Stodal beru od čtvrtka, foukám si Bioparox, mám namíchaný kapky na rýmu, ale nic moc nezabírá, asi zkusim ten Preventan.
Dnes máme s manžou výročí, tak jsem zvědavá, s čím se vytasí :lol:

• Citovat
  • Upravit
120
21.3.06 11:50

Vždycky bez přihlášení načíhnu, co je nového v diskuzi, pak mi to nedá, něco napíšu a samozřejmě zapomenu, že nejsem přihlášená. Tož opět pardón.
Ale asi jste mě poznaly podle jmen dětí.
Jó a bude ještě hůř :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
21.3.06 12:12

Ahoj holky!
Vaří se mi na plotně brambůrek s mrkví, tak rychle.
To bylo teda dneska ráno!
Nejdřív jsem vám chtěla napsat zprávu a vtom přestalo jít e-mimino a smazalo se mi to. Pak jsme už museli jít - byli jsme pozvání na kalmetizaci (přeměření očkování TBC - už jste tam někdo taky byl?)
Když jsem nás oba oblíkla a vycházeli jsme, tak jsem zjistila, že mám prázdné kolo na kočárku. Tak jsem musela zpátku domů, pro autosedačku a k autu. Pak jsem jezdila po Praze a hledala benzínku, kde mají vzduch. Objela jsem tři a nenašla. Tak pak jsem vjela do nějakého pneuservisu. Tam byli takoví hodní mladíci a nafoukli mi to. K tomu doktorovi jsme sice přijeli ai o třičtvrtě hodiny později, ale vůbec to nevadilo. TBC je pořáku, tak zase, až bude Ivanovi 11 let!
Pak jsem si jetě vystála frontu na FÚ, ale daňová přiznání je podané, tak doufám, že přijdou nějké penízky.

Taky jsem ještě na té poliklinice ivánkovi koupila takové moc hezké tepláčky s laclem. Ale doma jsem zjistila, že mu jsou úplně akorát. To znamená, že je bude mít tak nanejvýš 14 dnů, než z nich vyroste.
Já se picnu!

Goska - kojíme i dáváma UM, ale nic jiného - žádný čaj ani vodu. Podle toho, jak slintá, tak bych řekla, že má tekuti až, až.

Syrdo , gratuluju k výročí. Napiš, s čím se manžel předvedl.

Dalif - gratulce k prvnímu zubu! A doufám, že to Vítka nebude moc bolet. Pozdravujte zvířátka!

Jinak, ještě jednou děkuji za ten návod krmení před i po koupání - vydržel potom spát až do třičtvrtě na čtyři, kdy jsme kojili a pak až ráno o půl sedmé. Takže jsem se bezva vyspala.

Jdu krmit divokou zvěř, tak zatím čau,
carsa

• Citovat
  • Upravit
443
21.3.06 12:30

Ha, tak snědla konečně 150 HA Nutrilonu ve 12 hodin! Od noci, kdy jedla kolem jedné. Slááááváááááá!!

Příspěvek upraven 17.12.11 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
21.3.06 13:47

ještě dýchám nebojte, ikdyž posledních 20hodin za moc nestálo

Dalif velké gratulace k zoubku !!! K tomu spaní, já dneska nespala celou noc, prostě taková ta hystericky vystresovaná matka, ale teď jsem na chvilku schrupla už je lépe

Tadeášek se mi včera venku v odpoledni v kočárku strašlivě poblinkal, prostě to šlo z něj bez jakýkoliv varujích signálů najednou jídlo za celý den, s kamarádkou jsme zůstali stát jak opařené u kočárků, naštěstí pud sebezáchovy zachránil situaci, ani nevím jak jsem lapla Tadeáška a otočila ho hlavou dolů, aby to z něj vyteklo, načež zakašlal a dýchal, pak jsem se celá rozklepala a nervy mi tekly po ulici…ale dobrý, on se tomu začal normálně smát. Dojeli jsme domů a já přemítala, zda na pohotovost hned, či vyčkat, zda se to bude opakovat. Tedýšek byl v pohodě, hned se napil čaje, jako-by nic. Tak dostal večer mléko…a zase to bylo v klidu, celou nco jsem ho měla vedle sebe v posteli a pozorovala zda dýchá. No prostě poloviční magor. Tatínek spal v obyváku s klíčkama od auta v ruce :) A celou noc nic, spal, jen se k ránu začal projevovat průjem. Tak už mi bylo jasněji, že prostě ode mě chytl tu chřipajzničku ( taky jsem první den zvracela a měla střevní potíže) Dávala jsem mu pořád po troškách čaj a čekala na svítání. Hned ráno jsem volala doktorce a konzultovala to sní, takže prej toho má plnou ordinaci - prej ta chřipka a taky mi říkala, že to někdy bývá i u růstu zubů ?? 8O Kdyby se to zhoršilo, tak jdeme buď zítra k naší pediatričce, aby udělali kultivaci stolice, a nebo při akutním zhoršení zvracením obloukem prej máme to vzít rovnou do nemocnice do Krče.

Tak máme dietku, papat můžeme jen vařenou mrkev, mačkaný syrový banán a večer zkusit kaši a mám do malého cpát po troškách čaj. Mléko prej vůbec. Ale zatím si Tadeášek hraje x hodně spinká, ani není nějaký uplakaný, jen mi kaká a kaká.

Ale už jsem klidnější. Když já nikdy neviděla dítě takhle zvracet a nějak mi pořád třepotavý hlásek říká, no kdybych ho neotočila…brrrrrr.

srazík tak u nás je to také jasné, že bychom nemohli ,tak jsem ráda za to odsunutí, ráda bych Vás viděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
21.3.06 13:54

biba k tomu HA Nutrilonu taky gratulace, vidíš to, ještě jí to bude chutnat víc jak normílní Nutrilon
a co se týče o té kovářové kobyle.....u nás taky tak, manžel přes PC a u nás pořád v stavu nepoužitelnosti a já přes finance a myslíš že už jsme podal idaňové přiznání? no času dost ne :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
21.3.06 14:01

Hezké odpoledne ,

tak my jsme zrovna přišly se Sárou z procházky a z 5-měs. kontroly. Naše míry jsou: 70cm/7,30kg.Že prý je Sára dlouhá jako 14 dní.Fontanelku máme už jen maličkou,tak jsem byla vykulená 8O ,co to pro nás znamená,tak mě uklidnila pí.doktorka,že je to v poho.No a když jí tam Sára předvedla své akrobatické kousky(ty nedělá ani doma),tak hleděla a konstatovala,že jsme s vývojem hodně popředu.Takže jsem klidná :P

Dalif -vyhrála,vyhrála…máte první zoubek :lol: ,ještě malý dotázek.Jakou špatnou zkušenost máš se Stodalem? http://www.gify.nou.cz/…bory/l11.gif

Tak jdu pořádně přelouskat,co jste všechno připsaly a pak snad,jestli mi Sára dovolí,budu reagovat.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
21.3.06 14:25

i510 - židlička, každé kolečko má svou brzdičku, takže když si ji zabrzdíš, máš to nepojízdný, dobré třeba když malého strkám dovnitř aby nepodjížděla…a proč se manžovi nelíbí ? Jako její nevýhoda je, že jako je to najednou v našem malém bytečku taková větší věc, ale to jsou ty židličky tohto typu asi všechny, zase mi přijde že je o to stabilnější a nemůže se převrátit, nebo že by ji pak na sebe dítko shodilo až bude capkat okolo

kalmetizace my byli pozváni už 4.ledna, máme v pořádku, TBC se chytlo, jen se ještě úplně nezahujila hrčka a tak se odkládá očkování,

Díky té viroze co teď Tedy asi má, nejdeme ve čtvrtek ani na lžičku proti obrně a očkování se opět odsouvá i kvůli stále červené skrvně cca okolo 4mm, která je namísto hrbolku vpichu TBC

jdu mixovat mrkev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
21.3.06 14:34

Lamargarita - on se akorát zarazil u těch koleček, že to jako furt ujíždí, či co? Chlap, no, co dodat?
Dalif - oooooooobrovská gratulace k zoubku!!!!! A protože jsi vyhrála (teda ty ne :D ), tak si dneska s Vítkem udělejte radost. Ty si kup něco móóc dobrýho (já bych šla do desetikilové čokolády) a Vítkovi nějakou hračku, bodýčko? Nechávám na tobě jak to oslavíte. Jen je to tip.
Jdu přebalovat, páč se malej zase posr… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.3.06 16:54

Ahojte vsetky mamicky, zelam krasny podvecer.
My sme dnes boli na 3 hodinky vonku, pretoze som musela nieco vybavit kvoli danovemu priznaniu, tiez na poslednu chvilu. Chceme si to s manzelom posunut o 3 mesiace, tak som musela konecne urobit nieco kvoli tomu, aby som dostala razitko danoveho poradcu. Skusky som urobila minuly rok, ale az teraz, ked mi hori pod nohami, tak si davam robit razitko. Doteraz som to nepotrebovala, pretoze som robila vo firme, kde to podpisoval iny danovy poradca. Tak snad sa to stihne. Ale co ma najviac hneva, je, ze zase mi zacal maly plakat v kociariku. Nakojila som ho tesne predtym, ako sme vysli z bytu, dala som mu z oboch prs, aby vydrzal, ale nevydrzal. Tak som zamierila do najblizsej lekarne a tam ho nakojila. Boli z toho trosku prekvapeni, ale milo suhlasili. Maly sa iba na chvilku pricucol a uz bol spokojny. Tak ja uz neviem, co s nim. Normalne sa bojim ist s nim vonku, aby nespustil ten svoj hystericky rev. lamargarita s tym grckanim v kociariku Ti nezavidim, dufam, ze si nebola daleko od domova. A aspon teraz nie je taka zima vonku. Chripka je hrozna, hrozne, ze utoci aj na tak malicke deticky. Mne sa takto vygrckal, ked sme isli z plavanie, urobil si okolo seba krasne biele jazierko. Este ze som mala ciste plienky, tak som ho nimi oblozila a ponahlala sa domov. Je to dost daleko a vonku bola celkom zima. Nastastie z toho neboli ziadne nasledky dalif gratulujem k zubku, to je krasne a ja sa uz tesim na prvy zubok. Nam vraj isli v 4 mesiacoch a tomu mojmu ani naznak. Ten sa do nicoho neponahla, on je taky pohodar. biba a myslis, ze moze byt laktacna kriza aj v 5. mesiaci. Ja som ju mala v 3. mesiacoch a po nej som sa tesila, ze uz vsetko pojde po masle. Skusim teda vydrzat, ale uz som dost nalomena, ze zacnem s prikrmamy. Zajtra idem k detskej lekarke na prevazenie, tak sa podla toho rozhodnem. Ale pocuranych a pokakanych plienok ma dost, tak neviem. Skor mam pocit, ze vela vypije, vela vycura, ale uz mu nestaci ta vyzivova hodnota. Dnes som si totiz stupla na vahu a mam o 2 kg menej. Pomaly sa stracam :P carsa pekna smola s tym kolesom, este, ze si nasla pneuservis, kde Ti to nafukali. A to sa neda nafukat s normalnou pumpickou? syrda **tie problemy s kojenim mame problemy. Tiez som chcela kojit minimalne 6 mesiacov a teraz fakt neviem, ci vydrzim. Este mam nejake zasoby v mrazaku, tak na vecer zacnem vytahovat. Ale som na seba pysna, ze som vydrzala tak dlho, pretoze od zaciatku ma sprevadzali same problemy a vsetky som prekonala. Ale teraz mam pocit, ze uz na to naozaj nestacim

Tak zatial sa majte krasne a ja idem menit plienku, lebo maly si tam zase naprdel. A to stoji za to. Musi ist pod sprchu, lebo to nie som ochotna cistit cistiacimi obruskami.**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.3.06 17:11

Tak som nechcela napisat vsetko tucnym. Ospravedlnujem sa, teraz to vyzera, ako keby som chcela na to upozornit. Asi som nieco zle klikla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
21.3.06 18:40

Nazdárek,
tak od manžela jsem k výročí dostala nádhernou kytku, zlaté přívěsky na náramek (mám takový celý z kroužků, na něž se přívěšky věší a tímto je plný), slevovou kartu do zlatnictví a -dar největší- vzal si obě děti a jel k našim na večeři :D . Jezdí tam s Adélkou každé úterý, páč mě jde Ordinace, čtvrky zase k rodičům ségřinýho přítele, a dneska si poprvé vzal oba uragány. TAk hodim nohy nahoru a budu čučet na telku v ložnici z postele.
 http://www.gify.nou.cz/…ory/199b.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital