Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
carsa
22.3.06 11:54

Ahoj holky,
tak jsme se ráno probudili…a k…a zas padá!
i510 - Já jsem koupila jen dvě skleničky -první lžička mrkev a dvě brokolice. Jinak jsem začala vařit a skleničky budu kupovat jen na cesty, takže neporadím
Goska gratuluji ke krásné noci. Tak, že by o přeci jenom byl hlad? Tak to by možná ty příkrmy stály za úvahu a neboj, když začneš dávat příkrmy, tak to neznamená konec krmení. Já dávám jen v poledne a potom stejně ještě dokojím. Takle to budu dělat určitě do konce 6-tého měsíce. A kojení ráno, večer a v noci nám určitě vydrží jště hodně dlouho.
Lamargarito - copak recept - takhle buchtičku, kdybys mi sem přihrála. Nechápu, kde na to bereš čas. Já jsem včera vařila jen pro Ivánka a to jsem vždycky něco málo udělala, a už to křičelo. Tak jsem poto jednou rukou míchala v hrnci a na druhé měla dítě. Večer nemám čas už vůbec. Když dáme Ivánka v devět spát, rychle chystám večeři manželovi a pak se snažím ještě něco udělat do práce. Holt, kuchařinka ze mě už asi nebude.
Vinona - já mixuju v robotu. Nepřijde mi, že by zas byla takvá práce to vtahovat a mýt - mám ETU a max. spokojenost. Ale o tom tyčovém jsem taky slyšela, že ho holky používají. Štípání - já nejsem poštípaná, ale podrápaná a to pořád stříhám nehýtky. Njlepší to je na zádech. Když kojím, tak si sundávám tričko a pěkně mi jednou ručičkou jezdí po zádech!
musím už jít.
zatím čau,
 carsa

• Citovat
  • Upravit
90
22.3.06 12:03

Hezké poledne všem, včera byl první jarní den, a tak mi manžel přinesl kytičku sněženek a dnes je venku opět sníh :twisted:
Lamargarita - ať jste brzy fit. My také kadíme jak o život - Markét od rána 6× a Jindra už má jen 9,4 kg - úplně se ztrácí :cry:
i510 - sezení - určitě neposazovat, dokud se nepo:,–(í sám -vždyť si teprve ty svaly cvičí - záda - pasení, bříško otáčení a až to zvládnou tak se sami po:,–(í. Ale je jasné, že mimko ležící v postýlce není příliš v kontaktu s okolím. Tak po:,–(it na klín - jak říkáš a podpírat nožičky a je opřená celými zády o mne. Jinak dobré je také položit dítko obráceně - tj. záda má opřené o tvá stehna ( mírně porčené nohy ) a můžeš s ním krásně komunikovat. Jinak mým dětem se vždy líbilo nosení v „mašince“ a „tygříkovi“. Teď abych to nějak popsala. položíš si mimčo na předloktí a chytneš ho pod zadečkem - to je jednou rukou - druhou máš volnou - je to prý pro mimčo lepší než na rameni. A mašinka to je naše " prozkoumávací " poloha - zase je na předloktí , ale ještě ho držíš druhou rukou - protáhneš ruce mezi nožičky. Mimčo pak krásně ppokukuje kde se co děje a nejlepší je to u zrcadla- pohupuješ k zrcadlu a děláš kuk.
Doufám, že je to trošku srozumitelné - je to z knihy Něžná náruč rodičů od V. Kedroňové - nás to učili na plavání a tyto polohy používají i na všech ostatních cvičeních. Fakt se mi to osvědčilo. :D
Syrda - manžel je jednička
Goska - o kojení mi raději nemluv - já tady stále hlásám jak je to super a včera jsem byla na prášky - hodinu jsem seděla u stolu a střídavě jsem Markét vkládala prso 1+2, Lahvičku s UM a dudlík - nechtěla nic a řvala hlady - pak vysílením usnula. Po probuzení se normálně nakojila a dělala jako by nic :D .
Vinona - my používáme také tyčový mixér Moulinex a minimixér - Ronic.
Carso - chceš recept na buchtičku? Včera jsem pekla (docela složité ) a mé starší dítko to vůbec nedocení. Před chvílí mi říkal drobecty drobecty - já si tady píšu a říkám papej papej otočím se a děs - buchta všude - na dribečky , jenže byla s pudingem a kys. smetanou posypané skořicovým cukrem - jak se k němu řítím tak jsem potom jednom drobku s pudingem uklouzla :twisted: . Tak jdu opět uklízet :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
22.3.06 12:52

Ahoj všichni,

krásný den :evil: :twisted: .

Posíláme Tadeáškovi kytičku k 5 měsícům! 

http://www.gify.nou.cz/…bory/240.gif /> Hlavně, ať jsi brzo zdravej, kluku jeden!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
22.3.06 13:50

Ahojte, musim hned zareagovat na prispevok od osliny. Tak s tou buchtou si ma velmi pobavila. Asi to nebolo nic prijemne, ale dufam, ze to beries s humorom. :lol: Ja, ked mam den blbec, tak sa mi stavaju aj horsie veci. Najhorsie na tom je, ze viem celkom pekne vybuchnut, aj ked som inak pokojny clovek. A vzdy to odnesie manzel, chudacik.

Tak som dnes vybehla do obchodu a hadajte, co sa stalo? Maly po hodinke spustil hystericky rev, takze zase behom k autu, poskladat kociarik, rychlo na tretie poschodie a musela som mu dat jest. Ale ja myslim, ze sa napije dost, hlavne zacal hrozne grckat. Davam aj nutriton, ale ten ho zase zacpe. Mam pocit, ze je to kvoli tomu, ze sa mu velmi grga a s tym mu vyjde aj mliecko. Nemate s tym niektora skusenost? Ako keby pil mliecko s bublinkami.

Krasny den, ako nasnezilo, tak to aj zmizlo. Naozaj rano snezilo? 8O
 Goska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
22.3.06 13:54

Este som to chcela upresnit, ja si myslim, ze sa cez den napije dost, vecer je to uz horsie, pretoze som cela vycucnuta. Ale ako keby pil vodu. No som zvedava na tu vahu, ci nieco pribral.
 Goska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
22.3.06 14:05

Ahojte maminky!

Pořád na vás nakukuju.
Vinona : Malému mixuju tyčovým mixétem Braun multiquick - byl u toho i Baby set grátis a je tam k tomu i metla na šlehámí a uzavíratelná nádoba ve které se dá jídlo jemně nasekat a jsem maximálně spokojená

i510 : zeleninové příkrmy kupuju jen jednodruhové, zkusila jsem jednou koupit polívečku a málem jsem se zgrcala a malý ji taky nechtěl, ale ovocné skleničky nám chutnají všechny, měli jsme dokonce už i borůvky a byly výborné - až na tu barvu kakáníčka

Syrda : hodný manžílek, tiše ( nahlas) závidím :oops:

Xeniej : koukám, že se potkáváme i tady :-) , mě když nejde net, tak sice nadávám, ale následně zjistím, že mám strašnou spoustu času a stihnu všechno udělat …ale je to prostě mánie

Mějte se fajn, Domča na mě huláká z postýlky !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
22.3.06 14:29

Posíláme Tadeáškovi k 5ti-měsíčninám kytičku a pusinku!

http://www.gify.nou.cz/…bory/130.gif

http://www.sirmi.ic.cz/deti/33.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
22.3.06 14:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
22.3.06 14:56

Tadeášku taky se připojujeme a přejeme hooodně zdravíčka!
http://www.gify.nou.cz/…bory/hr7.gif /> Gosko závidím jedno noční kojení a přeji, aby to tak zůstalo :wink: Štípání naše oblíbená činnost hned po rvaní vlasů :roll:
Mixování zamilovala jsem si tyčový mixér, robot leží v komoře s nožkama nahoře 8) Ten si asi dlouho nevrzne.
Sezení když Barunka jí, tak mám Johanku na klíně u stolu a hladově po ní koukáme. Jinak spíše posazuji do klubíčka.
No a JARO zase dělá fórky. :evil:
Ahoj Xenie a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
22.3.06 15:02

I510, kaše, přesnídávky, čaje, zkrátka všechno je i na www.lekarna.cz , když máš nákup nad (asi) 1300kč, máš poštovný zdarma, jinak mají i ty přesnídávky první lžička v Intersparu za 13.90 a v Hypernově za 12,90, teda alespoň ve Varech, nevím zda mají všude hypermarkety stejné ceny :idea:

Zítra mám domluvenou konzultaci s dětskou gastroenteroložkou, tak jsem zvědavá jaký bude mít názor ona.

Tak jsme dneska zase dávali tu brambůrku, ale vůbec mi jí potvůrka nechtěla :evil: Je fakt, že je to humus, manžel to dojedl, říkal, že je škoda to vyhodit, že za ty peníze by snědl i mrtvýmu oko :D :twisted:, no ale říkal, že se vůbec nediví, že to nejí :D
Tak dám zítra zase mrkvičku a pak zkusim brokolici.

Teď se mi vzbudila, spala asi 20 minut,
tak zatim pa Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
22.3.06 15:16

vinona taky jsem si plánovala, že si konečně koupím nějaký pořádný domací robot, ale tedy do té mé pidi kuchyňky dost nereálné. Koupila jsem tedy nakonec v Carrefouru v Edenu Zemler Mix robi , je to taková malá skladná potvůrka, která má hnětací, šlehací metle a mixérek na 0,5l. Stál 999,–Kč a jsem maximálně spokojená :-)

Je k tomu i asi ten ponorný-tyčový, ale ten v této :,-(ě nebyl- kdysi jsem ho měla a moc ho neužila, nevím přišlo mi že mi to vždy nadělalo kousky, asi by musel být nějaký ten kvalitnější pokuď možna se železným spodkem a ne z plastu ( na to si dejte pozor, nějakou dobu jsem se mezi elektrospotřebiči pohybovala, to se hodně reklamuje - se to rozlomí raz dva a abyste kupovali nový, protože Vám řeknou, že jste to nesprávně používali ) - ale otázka je k jakému účelu chcete používat, na tu dětskou stravu asi stačí i obyč…k vaření, třeba drcení koření,oříšků a podobně investovala bych do kovového dražšího

Pokuď chcete kupovat něco pořádnějšího, určitě doporučuji kychyňské roboty Krups, ty jsou opravdu kvalitní a výkonné. Myslím, že u tohoto to robota jsou to dobře investované peníze. Ale jinak ej to velké, třeba opravdu zvážit na co se to bude používat.

znamení já se narodila o půlnoci mezi Vodnářem a Rybou přesně, tak si vyberte :-) , manžel Střelec ( typickej ) a Tadeášek ještě Váhy :-)

i510 u nás klubíčko moc nehrozí, zvedá se mi do zpřímené poloze, nejraději teď vysedává - vylehává v židličce, chovat se jen na kolmo, jak si ho dám na ruce, začne se mi přetáčet a při té jeho váze, sila

štípání tak to malej nedělá 8O jak to myslíš ? že Ti chytá za kůži? u nás zatím ani nedělá, že by mi tahal za vlasy a já je nosím rozpuštěné. U nás teď hodně s oblibou, když třeba leží vedle mě, tak má tendenci mi cpát svůj dudlík nebo prsty do mé pusy …asi mu je divné, že já si je necucám a tak obětavě nabízí svoje :lol:

carsa je pravda, že jsem na té mateřské doslova a dopísmene, takže chápu, že když ještě k tomu pracuješ, tak je toho času méně,
*pak taky tu nemáme žádné příbuzné a tak, tak já mám jen pár známých na kočárkování, ale to nejsou návštěvy u nás doma
*mám dítě, které se mnou rádo pobývá v kuchyni, on teď sedí-leží na svém posedu-židličce a já vařím a dělám u toho na něj různé srandičky, on se směje a se strašným zájmem mě pozoruje :-)

• a taky nevykonávám zase spoustu jiných činností, manža se naučil obsloužit sám, třeba žehlení nebo nákupy, luxuje a sem tam mi umyje nádobí
  • a taky vařím samá rychlá jídla !!! 8O :lol: 8)

oslino průjem dneska už lepší, musí to zaklepat, banán Tadeáškovi pomáha

Franeza jééé děkujeme za připomenutí,
My načisto zapomenuli, to brzo, že ? :lol: tak já Tadeáškovi k výročí udělám pro změnu na dobrotu banán :lol: díky všem maminkám posílá Tedy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
22.3.06 15:52

Lamargaritaa - to máš doma super muže :D, je to moc hezké jak ti pomáhá. Se zpožděním přejeme Tedáškovi vše nej nej
 http://www.gify.nou.cz/…bory/120.gif

goska - jídlo na stole, židli, podlaze mi nevadí - na zdech to je horší ( ještě se to nestalo, tak je to fajn ) Ještě k tomu jídlu - Jindra mě dostal - jednou jsme přišli z nákupu, on už je vysvlečen, Já jdu obstarat Markétku. Když přijdu do kuchyně tak Jindra sedí uprostřed rozbitých vajec - hledal, kde je to kuřátko :lol: a úhledně vracel skořápky zpět do krabičky . To se přeci člověk nemůže zlobit :wink:
 http://www.gify.nou.cz/…bory/x72.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
22.3.06 15:55

Lamargariko , já jsem to nemyslela ve zlém - já právě jen tiše závidím. Mně vařit docela baví, ale naprosto to nezvládám. Když něco začnu, tak za pět minut Ivan spustí sirénu a nevím, kam skočit dřív. Navíc je poslední dobou docela protivný a chce pořád chovat.
Tadeáškovi posíláme veliký pozdrav.
 http://www.gify.nou.cz/…bory/b11.gif

A tohle ať si dá maminka, ať z toho taky něco má.
 http://www.gify.nou.cz/…oubory/1.gif

carsa

• Citovat
  • Upravit
carsa
22.3.06 15:56

Oslino a našel????
carsa

• Citovat
  • Upravit
472
22.3.06 16:40

carsa to ani nebyl předpoklad, žy by se mě to nějak dotklo…to tak vyznělo ?? 3mane to vůůůůbec. Tak prosím Tě v klidu, ju ?
Já jen chtěla přiblížit tu skutečnost, že když člověk bydlí na podnájmu, v menším bytě a na jiném místě než je to „doma“ tak těch povinností opravdu moc nemám, krom dítka…jo kdyby byl dům, zahrada a tak, to je zase jiná, takže se aspoň realizuji v těch hrncích :D

Děkujeme za přáníčka, vysvitlo tam krásně sluníčko !! My musíme ještě být doma, ale vypadá to, že přeci jen na víkend pojedeme do Brna, Tadeášek se zdá, že se s tím porval celkem rychle, a držet dietku snad zvládneme i u tchýně a tchána ( teda jako babičky a dědečka )

Oslino tak to jsem se zasmála, to je kouzelné, ty děti to myslí občas tak úpřímně že to snad ani víc nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí