Poradna duly
Jana Čurdová
Začíná to být kritický, v Brně mě už raději nechtěj kvůli špatnému počasí a z Prahy mě tady nenápadně vystrkují ať už jedu..... teda fuuuuuuj !!!
styďte se !!!! Já chci taky sluníčko !!!
vinona - jenom žloutek
syrda - vida Ríša je pašák, že je ok a teď už bude dobře
Dneska jsem brzy ráno jela aspoň pro recept na gyndu, ony tam jsou sestřičky již od brzkého rána, tak to se dá stihnout než manža začne pracovat a tak po ránu hlídal. Na receptu jsem od doktorky měla normálně napsané, že pokuď se urgentně nedostavím na vyšetření, že se mnou jako s pacientem končí , že prej hazarduji, zvlášť prej jaký jsem měla porod a vše okolo. Tak jsem na to koukala, sestřička jen něco říkala, že paní doktorka mi ten recept už napsat nechtěla, a že ať si doma hned spočítám určený den nutný pro vyšetření a objednám se. Tak s depkou jsem dojela domů.
Ale když jsem viděla jak se na mě ten mů špunt už ode dvěří culil, že se mu vrátila máma, tak mě to hned přešlo. udělala jsem si silné kafe a jal se počítat a následně jsem se objednala na druhý týden v květnu. Tak snad manža zase nepřijde s něčím jako, že to mám zrušit, že musí na jednání či služebku.
Oslino , ptala ses na ty řetězy, tady jsem něco našla:
Čau holky,
tak se Barča už konečně začala taky přetáčet na bříško. Když se jí to povedlo, zkoušela to znova a řvala u toho, že jí to nejde.
Tak jsem jí pomohla a na bříšku řvala stejně. Tak já už fakt nevím, co by chtěla. ![]()
Vždycky jsem si říkala, že nebudu srovnávat svý dítě s jinýma nebo s různýma vývojovýma tabulkama. Ale jaksi to dělám pořád. ![]()
Jinak už máme topení skoro hotový, ve čtvrtek asi zkusíme zatopit. Tak doufám, že to nikde nepoteče. Nakojit jsem vždycky stihla v ložnici, než tam topenáři přišli. Mám z toho ale pěkný trauma. ![]()
Otáčení u přebalování - taky to známe. Ono oblíkat chobotnici - nic moc. ![]()
U nás bylo dneska celkem hezky, svítilo chvílema i sluníčko, ale ten vítr, to byla hrůza. Snad se to už umoudří a bude lepší počasí.
Ahojky, dneska nějak nic nestíhám......jako vždy
syrda - kortikoidy mi napsal kožaž na seboroickou dermatitidu na hlavičce, když byly malé asi 3 měsíce, mazala jsem jí tím málo, když se jí rozjel ten exém, tak jen na ta nejhorší místa. Dětská Dr. z toho nebyla nadšená. Tak jsem teda změnila kožní. Ta mi říkala, kortikoidy opravdu jen občas, pokud bude velké zhoršení, v podstatě jsem to tak používala. Ale ted jsme 14 dní bez nich a je to OK. Teda ne úplně, má exém po celém tělíčku, ale nemokvá jí to a jelikož pořád mažu a mažu a mažu a užívá sirup proti svědění. Co lékař, to jiný názor!!!
Elidel - už si zase nepamatuju, kdo psal, že maže mimi Elidelem. Ten mi doporučila pediatrička, ale nemůže ho napsat, takže jsem pro něj šla k tomu prvnímu kožařovi a dopadlo to tak, že mi ho nenapsal a dal nám kortikoidy, že prý je to pro děti od 2 let a že podle nové studie se zjistilo, že je snad vyšší riziko vzniku lymfatických nádorů. A ta druhá kožařka mi ho taky nechtěla napsat, argumentovala úplně stejně. Říkala, že na něm má několik starších dětí, ale jen ty s velmi těžkým AE, a že ta kůže pak vypadá stejně jako po použití kortikoidů, že je taková hodně bledá, že v té kůži vzniká výrazná vazokonstrikce (stažení cév), stejně, jako u kortikoidů. A že ona by s tím svoje děti nemazala. Co lékař, to jiný názor!!!! Takže nemažeme ani kortikoidy, ani Elidelem.
Ahoj Bibo,
s tím Elidelem jsem to psala já. V příbalovém letáku je psáno, že se může používat od dvou let, ale tchyně (pracuje v lékárně), našla u nich v pc, že se může dávat už od 3 měsíců. Já ho ale používám jen hodně málo, hlavně na hlavičku, když se jí to zhorší. Elidel je totiž pěkně drahý, dr. na kožním říkala, že může psát jen jeden za měsíc. Ta malá tuba (15g) stojí asi 570 Kč a 170 Kč se doplácí. Takže si to šetříme.
Koupala jsem v převařený vodě a zdálo se mi, že se ten AE zlepšil. Pak mi kámoška poradila, že mám do normální vody z kohoutku nalít asi 1/2 l zelenýho čaje, že to snad má neutralizovat vodu. Už jsem to jednou zkoušela a dneska to zkusím znova. Tak uvidíme, jestli to má nějaký účinek. Převařování mě fakt nebaví. ![]()
Ahojky,
zase tak po delší době.
U nás nic nového. S příkrmy už je to lepší, ale taká ještě nikdy nesnědla celou dávku, kromě těch maličkých skleniček. Do zeleninky jí musim vždycky namíchat ještě půl skleničky brokolice, pak to sní, ale bez brokolice po dvou lžičkách končíme. Přesnídávku musíme dávat odpoledne, dopoledne nejí, to do ní nic nedostanu, možná proto, že baští přes noc, to se budí na prso skoro po hodině, někdy častěji, vůbec nevim co s tim. Nemáte nějakou radu??? Nezměnilo se to ani když večer dostane kaši. ![]()
Jak jste na tom s vývojem?
Už některá miminka sedí??? Vojta už seděl, teda když se měl za co držet. mám ho vyfoceného v sedě ve vaničce. Malá zati nic. Obrací se oběma směry na bříško, na záda jen párkrát, spíše náhodně. Zkouší lézt, ale daří se jí to jen po zadu
A otáčí se dokola.
Také jsem četla, že by miminka v 6ti měsících měla říkat slabiky, tak to u nás nehrozí. Vydává nejrůznější zvuky, ale žádné slabice se to nepodobá. ![]()
Krve v bobečku jsme se na týden zbavily, ale teď je tam už dva dny zase
, tak jsem zase hotová ![]()
Kolikrát vám drobci spí přes den???
Jinak gratuluji ke všem zoubkům!!!
Pa Aimee
Ahojte, dlho som tu nebola, ospravedlnujem sa. Ale zato som vas poctivo citala. Nejak som nemala cas. Manzel mal 30 rokov, potom mal svatek a mali sme tu navstevy. Skoda, ze som nebola na tom stretnuti v Prahe, snad nabuduce.
Dakujem za zelania Samkovi k 6 mesiacikom. Ten si pre mna pripravil krasny zazitok, prave na svoje polrocne narodeniny mi spadol z postele. Bolo to o osmej rano a moja detska lekarka ordinuje az od pol dvanastej. Tak som cakala do pol dvanastej, pozorovala Samka, ale vyzeral nastastie v pohode. Potom som aj tak musela ist do nemocnice na rentgen, takze som tam mohla ist hned. Snimok bol nastastie v poriadku, este dnes sme boli na kontrole a je vsetko v poriadku. Nechapem, ako mohol spadnut, ale asi sa uz vie otocit z bruska, inak si to neviem vysvetlit. Bolo to 10 sekund, co som odisla.
Dnes sme boli aj u detskej, tak vazi 7850 gr. a meria 67 cm, tak za mesiac pribral 700 gramov, co je celkom dost. Kasicku velmi nepapa, tak 40 ml na vecer a aj tak ju musim este zakojit. Ale v noci sa bude uz len 2 krat, co sa da. A od zajtra u nas zacinaju prikrmy. Tak som zvedava.
Este sa ozvem a zelam krasny vecer
Goska
Jo, ještě jedna věc, byla jsem na pohovoru u alergoložky a mimo jiné mi říkala, že se nemá dávat mrkvička déle jak tři dny za sebou
, prý to hodně zatěžuje játra.
Mě to dost překvapilo, jinde jsem to neslyšela, tak předávám.
Gosko, to je Samko pěkňoučkej!!! Ta váha je super. Malá má 6 400g a 65cm.
PetroJ - nám se na koupání hodně osvědčily pšeničné otruby, uvařím je a naliju do vaničky celé (neslívám je). A koupeme obden. Kožařka mi doporučila ještě koupele ve škrobu a ve slunečnicovém oleji, ale to jsem ještě nezkoušela.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 18:45
sezení Tedy by rád, ale zatím to neumí, neudrží zádečka a tak se snažím ho mít spíše na podložce na zemi, na papání máme polohovací židličku, tak to dávám tak jak je autosedačka a sem tam když jsme někde tak si ho dávám na klín.
Na fyziterapii mi řekli, že Tedy nebude patřit v tomto k těm co to umí do 8měs. že k tomu nemá přizpůsobenou stavbu těla. V polovině května máme fyzioterapii za přítomnosti neurologa, který zhodnotí jak na to jsme, tak jsem zvědava, snad to bude v normě. Tedýšek je hold tak trochu lenoch ![]()
http://animace.org/…/G100246.gif
Všem přeji klidnou a odpočinkovou noc, dětem ty nejkrásnější sny !
http://animace.org/…/G100321.gif
Jinak se loučím ze svého pražského působiště, mějte se krásně, možná se ukáži, to záleží na tchánově - švagříkově - manžově závislosti na PC, mají doma jen 3 počítače, takže jsem navíc
a tak zítra zvedáme kotvu a hážeme ji do Brna, na týden. Mějte se tu krásně, přeji sluníčko všem nejen na obloze ale i v srdci !!!
dobre ranko !!!
Lamargarito - nas je taky lenoch, o obraceni nemuze byt rec, obcas se omylem z briska prevrati na zada, jinak jen otaci hlavu a dela hodiny..ale vcer si v lehatku sedl a byl strasne spokojenej, on si zkousi sedat i na zemi, ale uzuz a bac ,hodi zada a breci, on tak touzi po sezeni…
jinak mam pocit ze jsme zatim nejsvalnatejsi -temer 9kg, 70cm
spani – super , az po Ordinaci, ve 4hod. rano toco, kojeni,uspavani,rvani…ale pak az do 7hod !!! nemohla uverit vlastnim ocim, dnes jsme neslysela cvrlikat ptacky prvni ;( ale nam to naladu nezkazi.
Venku je +3st,ale slunicko !!! prazsky pocasi nechte v Praze !!!
no a je za nami ranni dvacetiminutovka, pa Dalif
Holky, včera mi Ivan spadl z gauče!!!!!
Nejhorší je, že já o tom ani nevěděla. Máme spojenou kuchyň s obývákem a já něco vařila. Ivana jsem měla na gauči a k němu ještě přiražený stolek, aby náhodou nespadl. Najednou koukám, Ivan na zemi - a až za tím stolkem. Nějak ho přelezl, či co. Nehorší je, ža jsem ani neslyšela ránu, dokonce ani neplakal. Prostě se najednou otčím a on na zemi!!! Krve by se ve mě nedořezal!! Vzala jse ho do náruče a on se na mě normélně dál řehtal!
Volal jsem doktorce a ta říkala, ať ho pozoruju, ale jestli ani nebrečí, tak to bude v pohodě, že jsou ty děti gumový Celou noc jsem nespala a pořád ho sledovala, ale krásně spinkal a nic na něm není vidět. Teď je taky v pohodě. Tak nevím.
carsa
Carso, tak to bude určitě v pořádku, kdyby plakal, taky bych se bála a on by uuuurčitě plakal, kdyby ho něco bolelo !!!
Pa Aimee
Ahojky všichni,
carso - to je určitě v pohodě, pokud mu do 24 hodin nic není
To si s těma miminama teda asi užijeme nehod a nehod, ach jo, už teď z toho mám husí kůži..
Příspěvek upraven 17.12.11 v 18:45