Poradna duly
Jana Čurdová
Čauky maminy ,
včerejší den i večer u nás proběhly rázné změny a nový řád
,jelikož už měl Nikouš půl roku a s námi v pokoji se neustále budil celou noc,rozhodli jsme se s taťkou přestěhovat celý dětský pokojík a zkusit zda si naše dětičky zvyknout spát pohromadě
a hlavně jestli se zlepší Nikiho noční spánek
![]()
A k našemu velkému úžasu
,už spí oba druhou noc(Kiki je ráda,že tu není sama)a Niki usnul včera ve 20:30,vzbudil se na pití až v 1:30 a pak až v 6:00
a to si jen cucnul UM a chrupkali oba ještě až do 8:00
![]()
Dnes už opět od 19:30 oba pohromadě krásně spinkají(slast se na ně koukat-jen já jim tu „mlátim“ do klávesnice),takže pokud jsem to nezakřikla a půjde to takhle slibně dál......... JUPÍÍÍÍ
Franeza -Pepíčka je pořádný kusanec!!!
Lamargarita -odpočinout a o tebe?????.....NIKDY ![]()
Dalif,Xeniej -holčiny to brzké ranní vstávání zároveň s ptáčky Vám vůůůůbec nezávidím
,mě by asi omejvali!!!
Xeniej -zkus na ty vaše neodbytný bacily dávat sobě PREVENTAN AKUT a Barunce PREVENTAN JUNIOR .....jsou to cucavé tabletky a velmi dobře ůčinkují jako prevence jekéhokoli onemocnění a zároveň zkracují léčbu v případě již nemoci
Mám vyzkoušeno obojí a DOPORUČUJI ![]()
Carsa -u nás už od včera taky leje jak z konve,takže žádné plány mě nenapadají ![]()
Jen snad.....zítra plánujem vyzkoušet koupání i s Nikouškem v Aquaparku ve Vyškově
je tam teplá voda a malému jsem na to zakoupila jednorázové plynky na plavání
(u malé se mi osvědčily).
Jo a jak to dopadlo s Ivánkovým puzzletem???
Hezký zbytek večera i noc…jdu si užívat taťuldu a telku,když nám ty dítka tak poslušně odfukují
![]()
Ještě jsem zapomněla…hlava děravá ![]()
AIMEE -zkusila bych se doktorů pozeptat zda vás nemůžou poslat na ňákou alergologii,kde s specializují na tenhle typ alergie a určitě najdou příčinu ikdyž třeba zrovna nebudou momentálně žádné potíže!
Jen mě to tak napadlo,musí se přece přijít na Vše ![]()
TVOJÍ MALÉ VELKOU PUSINKU A POHLAZENÍ,AŤ UŽ JE JEN DOBŘE
PAPAPA
Pripojuji se k Val - Preventan je opravdu skvelej, cumlala ho,kdyz byly chripky a ja v praci, na nas se chodili lidi vykaslat… dorazila me jedna ciganecka s holcickou, ona na nu : no tak zakasli at pani vidi jak kasle a zvedla ju,aby mi zakaslala rovnou do obliceje. no sila.
existuji 3 druhy P. - cumlat jednou denne prevence i urychleni lecby
P.akut- kdyz uz je cek v tom - jako ze je nachlazeny..urychli to uzdraveni, posili imunitu
a P.junior - super prichut - miluju je, taky na cumlani,takze od 3 let, ostatnim by mohl zaskocit…tez na posileni imunity, zkraceni doby lecby
jinak Val gratuluju k dlouhemu spanku a velkemu stehovani, trosku tise zavidim ![]()
ale holky dnes zase neuhopavala, malej si zanadaval, popovidal s medama a usnul !!!
jo asi ma zase rustovy spurt - kojime casto. jo co delat kdyz ulicnik sevre pusinku s bradavkou a odtahne oblicej,boli to jak cert,zakricim bolesti,ale jak odnaucit ???
diky a doboru noc Dalif
Dobrý večer!
Dalif, Val Preventan Junior Barunka baští
tak nevím jestli to nebude nějaká alergická rýma nebo, co? Honza má sennou rýmu, můj taťka i brácha taky, takže dispozice tady jsou
Já nevím, ale my taky musíme mít všechno
.
Dalif Johanka mi taky bradavku natahuje jako žvýkačku
a ještě se směje, když na ni syknu. No, nechci vidět až bude mít zuby ![]()
Val nový zasedací, tedy zalehací pořádek máte super. Gratuluji a držím pěsti, ať jsou dětičky pořád tak šikovné. ![]()
Jinak celý den hnusně chcalo, fuj,fuj.
Tak dobrou noc přejí Xenie a holky
valderama - stráááášně závidim
My jsme totiž byli nuceni (na velikonoční pondělí) naopak přestěhovat malýho k nám do ložnice. S tím jeho 5× buzenim v noci totiž manža rezignoval, řikal, ať si ho nechám na jeho místě v posteli a sám spal s Adélkou v pokojíčku na „padací“ matraci.
Prozraď mi, prosím, systém jak uspáváte, že spí oba najednou od 19.30
?
To nám se v životě nestane
. Adélka furt mele pantem, ale taky má „od malička“ takovej zvláštní režim (to by si sociálka smlsla…) - chodí spát mezi 21-22h! sůva jedna noční!
Takže když půjde spát, tak ho vzbudí, kdyby byli v pokojíčku zase spolu. Ze začátku jsem malýho uspala v ložnici a po uspání Áji jsem ho přenášela do pokojíčku. To se ale změnilo - nešel přenést, budil se, řval jak tur, i proto taky to přestěhování do ložnice. Když usne v těch svejch 20h, hodim ho rovnou do postýlky, to se nevzbudí.
NIKDY jsem nechtěla mít postýlku v ložnici.....NIKDY ALE NEŘÍKEJ NIKDY
- už je to tady.
Manža se sice přestěhoval zpátky na svojí do ložnice, ale moc si nepomohl: vyspí se pohodlněji, ale zase ho budí synátor…
dudlik na flášu - nejvíc se nám osvědčila a osvědčuje obyčejná savička od Bočka s křížovým otvorem! Neteče, nekape, na kaši lze upravit větším proříznutím, je levná a sehnatelná. Aventku má trojku (od 3.měs.) a ňák mu to s ní moc nejde - nestíhá, topí se
.
Franeza - gratulujeme Pepíčkovi, že to bodlo tak bravurně zvládnul, je to pašák!
Aimee - gratulujeme ke štěňátkům!
autosedačka - my jsme taky ještě ve vajíčku. Ale vozíme děti vzadu, páč na spolujezdci je air-bag. Tu od 9-18kg máme tuším Néonato (nebo tak nějak). Je taky pošoupnutelná do polohy jako vejce. Ale půjde do ní až bude sedět, protože dost často jezdíme na nákupy, návštěvy atd. a neumim si představit, jak ho v krámě celou dobu nesu na rukou. Takhle ho vezmem ve vejci, šup do košiku a je to.
carsa - ZOO: MOC SE OMLOUVÁM!!!, ale totálně jsem zapoměla, že od 15.5. jsme týden na chatě. VELIKÉ PARDÓN !
Dobre ranko,
toz dneska od 5h,ale pak kecal skoro 45 min. v nasi posteli, ted opet spi, on asi jak je moc za celou noc procuranej…
trosinku me stve s tim jednim prsem,uz jenom kdyz ho steluju k tomu pomaleji a min tekoucimu,rve jak tur,dam ho k tomu rychlymu,hned se prisaje a jeste si tak odfrkne,jako to to trvalo a to uz na me nezkousej ![]()
Aimee gratulujem ke stenatkum, svagrove se loni narodilo 11 labradoru - 1 zemrelo, 4 hnedi a 6 cernych, matka cerna,otec cerny,ale po dedovi byli ti hnedi cokoladovi. Byl to peknej zahul pro svagrovou, ma 4 deti a posledni Sare bylo v dobe narozeni stenat 4 mesice, takze nakojila malou, pak kojila vsech 10, pozdejc jim vyvarovala maso,ryzi, neverili byste kolik a jak rychle to snedli. Bylo toho na ni opravdu hodne,bracha furt nekde pracovne pryc a decka nastesti pomahali, nechali si jednu hnedou,takze ted maj Blackie -matka a Brownie -dcerka,ktera uz dorostla mamku ![]()
Jednou tehda se svagrova prokecla : Sara jeste nedostala nazrat. Holt si spletla slovnicek ![]()
toz peknou i kdyz mokrou nedeli. Dalif
Dobré ráno! ![]()
Tak my dnes AŽ v 6,15 hod
![]()
Johanka teď dospává, Barunka se dívá na Studio Kamarád nebo jak se to teď jmenuje.
Včera Johanka snědla na oběd celou misku brambor s brokolicí
, no koukala jsem jak se to do ní vlezlo. Asi to byla mňamka ![]()
Počasí dnes zase stojí za prd, tak budem sedět doma a vymýšlet lumpárny. ![]()
Přejeme všem hezký den. Ahoj Xenie a holky
Val ,moc děkuji. Jestli je to alergie na laktozu, tak ji nezjistí, dá se zjistit kolonoskopii, ale to u takhle malých dětí nedělají, je to dost ryskantní, provádí se odběr kousku střeva.
Už začínáme lézt!!!!!!!!
Malá řve, nejde jí nacpat celá kačenka do pusy. ![]()
Zatím pa Aimee
Půlročňátkům Mariánce a Markétce vše nejlepší!
http://animace.org/…/G370061.gif
A děkujeme všem za všechnu tu chválu, jakej je ten Pepíček pašák. ![]()
Dneska bude mít Pepík velkou premiéru - doteď neměl v puse (spíš v žaludku, v puse má vlastně teď skoro kde co
) nic jinýho, než co jsem mu vyprodukovala já a chystá se na něj první papání ze lžičky (mrkev, jasně). Tak jsem na to zvědavá - určitě napíšu. On se v poslední době (asi měsíc
) po nás dost dívá, že se cpeme a on nic. V pátek jsme během procházky od doktora skončili i s taťkou v pizzerce - chvíli ještě spal, dobrý, pak se probral, tak jsem si ho vzala na klín a jak ten se chudák otáčel za každým mým soustem, co jsem si strkala do pusy, to bylo jakoby jsme ho trápili hlady
. No švanda, tak doufám, že to ocení, že ta lžička taky konečně doputuje k němu!
Čau holky,
musím se přiznat, že Barča s náma taky nespí. Když jsme přišli z porodnice, přestěhovali jsme postýlku do obýváku, kde bylo větší světlo, protože malá měla žloutenku a už tam zůstala. Ložnici máme hned vedle a přes noc máme otevřený dveře, takže je to v pohodě. Když se v noci vzbudí, jdu ji do obýváku nakrmit a zavřu dveře, aby to manžu nevzbudilo.
Ale dneska, to byla noc! ![]()
V 1. hod se vzbudila, najedla se a od té doby furt brečela. Vstala jsem k ní asi šestkrát, strčila ji dudlíka do pusy (to vždycky pomohlo) a šla jsem spát. Ráno ve 4. jedla znova a znova se vztekala. Tak jsem vzala deku a šla spát do obýváku. Zavřela jsem dveře, aby to nebylo slyšet v ložnici a nechala ji vyřvat.
Ráno se vzbudila jako vždycky kolem 7. a byla úplně v pohodě. Furt si tady něco žvatlala, smála se na nás a jen já byla úplně hotová. Jestli to je tím zubem nebo fakt nevím.
Jinak jsme měli dneska se známýma naplánovaný grilování, ale to padá, venku leje a leje. ![]()
Franeza - tak u nás je to s tím jídlem úplně stejný. Fakt si připadám blbě, když my jíme a Barča na nás jenom kouká. Ale už máme koupenou mrkev a zítra začínáme. Tak dám taky vědět.
Kdy nám vlastně bude půl roku, když jsme 31. října. Dneska nebo zítra? Asi zítra, co? ![]()
Posledním půlročňátkům vše nej a dobrou chuť. Johanka vzkazuje, že to není zas tak špatné. Ale kojo si vychutnává
http://sirmi.ic.cz/smajl/137.gif /> Ahoj Xenie a holky
Dobré dopoledne ,
Velká gratulace Mariánce a Markétce k půlročku!!!
A také Všem oslavencům narozeným 31.....Barborce a Ríšovi:-)))
Aimee -paráda
,tak si řádně namaž pod koleny,protože teď se naběháš a oči budeš mít všude
však to už znáš!!.....Jinak jsem zkoukla fotky a tvůj synátor je moc fešný klučina ![]()
Xeniej -tu vaší neustálou rýmu bych fakt nepodceňovala
,Kiki měla takhle rýmu od 2.let a řezaly jí oči(nezdálo se mi to,jelikož mám pylovou i potravinovou alergii,příznaky stejné),tak jsem u Dr.trvala na tom,aby nás poslala na vyšetření k alergoložce......nechtěla,ale nedala jsem se odbýt a nakonec mě tam pochválila Dr.že jsme došly včas-udělali jí testy(asi 12 píchanců
jinak to nejde) a prokázala se alergie na pyl,prach,roztoče,peří a některé potraviny
takže už dva roky kapeme 2× denně ZYRTEC!Takže myslím,že by nebylo od věci tam zajít…jistota je jistota ![]()
Syrda -žádný spešl trik na uspávání pohromadě nemám
,prostě je oba ve stejný čas vykoupu,uložím do postýlek,přečtu ze dvě delší pohádky a nechám je ať si jetě chvíli brblají a oni už po dvě noci usnou samotný
…ale abych to nezakřikla-na dnešek v noci se Nikis budil od 23:00 po hoďkách(naštěstí Kiki na jeho brek nereaguje),ale připisuju to zoubkům
Dr. nám při kontrole řekla,že se „proderou“ každým dnem
![]()
Jeětě jsem si vzpomněla,že když byla Kristýna menší,byl s ní tak děsnej problém ji dostat před 22:00 do postele,takže jsem jí nedávala spát po obědě!Ikdyž teď ve školce spává,ale brzo vstává,takže usne kolem té osmé prostě sama vyčerpáním ![]()
Nikouš teď sám vytuhl v postýlce a já teprve od rána jím snídani s obědem dohromady
a pak si dám leháro jakonáhradu za tu běhavou noc ![]()
Kristýnka s taťkou odjeli už dopoledne ke kámošovy na chatu(až za Jihlavu-brrrrr zima) pro 12kg vyuzenýho masa na ty třicátiny,tak mám o starost míň ![]()
MĚJTE SE A AŤ UŽ JDE TEN HNUSNEJ CHCANEC DO PRYČ !!!!!!!!!!!!!
Franeza - dodatečná gratulace Pepíčkovi k zoubku a taky teda jste chlapáci, má už také u kg více než Tedýsek
Gratulace půlročkům Márince, Markétce, Barborce a Ríšovi
U nás stále stejný stav. manža finišuje nějakou práci a vzal si další, takže jsem bez PC, ale nějak mě zase chytl oto čtení a Tedýsek je hodný ,tak je pohoda. Tak já jdu s Tedýskem chvilku ven, je to tam takové slence pod mrakem, beru foťák
Třeba se něco vydaří blesjknout, toto světlo mám ráda.
Do Brna ten další víkend jedeme asi jen na otočku - zase kvůli manžové práci, takže v neděli tam na odpolední oslavu narozenin a dopoledne v pondělí zpět. Ale snad příště, zase bych Vás ráda viděla a třeba i Andrejku s Krystýnkou by se mohli připojit ![]()
Syrda děkuji moc za přeměření !!!!
Hezký den všem !!!