Říjen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
933
12.7.07 19:35

ahojdá,

tak na ty kalhotky si dám taky bacha, mám taky tak normálně L tak vím že při nákupu budu opatrnější…
Co se týče podprsenek a těch kosticí, já při malém žádnou kojící neměla a kupovala jsem si normální vyztužené s kosticema, ven bych jít nemohla s nějakou úplně obyč.. Ale teď sem si řekla že když mi odpadá nákup kočárku dek a fusáku a dalších věcí že se trochu rozmazlím.. no ale přepych to jak vidím není, jenom pro mě :lol: :lol: Oni všude toho nakecaj co je špatný, já si kupuju to co mi sedí a je pohodlný.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
12.7.07 20:05

Taky bych se priklanela k variante s kojici podprsenkou pockat, i kdyz je to samozrejme individualni. Kazdopadne si myslim, ze vetsine se prsa po porodu tim jak se do nich nalije mleko zvetsi. Ja mela snad prvnich dva mesice po porodu F ale pak se to zmensovala ale cela kojeni (myslim tim tech 6 mesicu, kdy se doporucuje kojit plne) jsem mela D, ale pak mi prsa spadla az skoro na B, ale to bylo jen chvilku nebot jsem opet otehotnela. Ale ja jsem takova matka kojicka dojicka, Vojtu jsem kojila 22 mesicu a nasi nasosku Misu kojim jeste ted, ma skoro 25 mesicu. Uz jsme se domluvili ze teda da i miminku. :D

Raveno v Bioregene jsem nakonec nebyla sla bych tam asi jen kvuli tobe, byla jsem normalne tam kde chdim na gyndu. Do Bioregeny jsem jezdila autem a o mhd v Praze nevim nic, takze ti asi neporadim, promin. To spani si zajisti, kdyz bude nejhur muzes prespat u nas, ale od nas je taky dost spatny spojeni, tak si asi moc nepomuzes.

Tak zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
12.7.07 21:37

Ahoj holky,
tak mi přišel ten fusak Emitex. Je kráááásnej. Jsem strašně ráda, že jsem se nakonec rozhodla pro tenhle.
Teď ale řeším jiný problém. Kupujete někdo podložku na matraci? Nechci používat tu igelitovou a líbí se mi ta z Ikey za 169,–
Jenže teď už asi výlet do Prahy nebudu riskovat. Nevíte někdo o nějaké k objednání po internetu za podobný peníz? Děkuju.
Mějte se krásně a pohlaďte bříška. Já se jdu koupat a paaak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
12.7.07 21:39

Petrano, máš můj obdiv, kdybych ještě k tomu všemu kojila, asi už tu nejsem 8O . Eliška mě v 15 měsících pokousala a už se nepřisála a Štěpánka jsem v 16 měsících odstavila, už mě to děsně zmáhalo a chtěla jsem mít svoje tělo chvíli jen pro sebe, než zase otěhotním… No to se mi podařilo přesně na 1 měsíc a už jsem zas byla „v tom“.
Už jsi vymyslela nějaký ten výlet? My teď budeme mít na dva týdny vystaráno, ale pak jedem pryč až poslední srpnový týden, takhledám inspiraci. Zatím mě napadl jen Dinopark v Plzni, to je celodenní výlet, ale Eliška je momentálně blázen do pravěku, tak to bude asi nutnost.
Jinak jsem zoufalá z těch jmen, holčičku nejspíš napíšem Klárku (to je veliké přání Elišky, a Tom ji taky chtěl, napsali jsme ji už u Štěpánka), ale jelikož to nejspíš bude kluk, tak mě děsí, že nejsme schopni se dohodnout ma klučičím jménu. Nejspíš Šimon, ale teď zas kdosi navrhl Tobiáš, což Tomáše docela zaujalo, tak zas další čas na rozmyšlenou. Ach jo!
Mějte se a Petrano, ať je brzy Vojta zdravý!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.7.07 22:42

poprvé

Zdravím všechny těhulky. Po přečtení článku v časopisu Máma a já jsem zjistila, že jsou na netu fóra, kde diskutují nastávající mamči se stejným termínem porodu. Tak jsem se to pokusila vyhledat a narazila na tuto diskuzi. Doufám, že nebude vadit, když se se zpožděním přidám. Mám termín porodu 20. října a už se nemůžu dočkat. Nějak mě to zmáhá. Je to asi týden, co mě začaly šíleně bolet záda a jsem furt nějaká unavená. Nejspíš tím, že mi najednou porostlo břicho. Navíc když se musím během dne starat o svoje tříleté zlatíčko, tak nemám čas si ani odpočinout. Takže přeji nám všem, ať nám to rychle utíká a těch těhotenských potíží je co nejmíň. Nevím jak vy, ale já už se hrozně moc těším na ten říjen, kdy budem ten mrňousek na světě a mě nebude moje tělo tolik zlobit :) Martina

• Citovat
  • Upravit
2376
13.7.07 00:40

Ahojte holky,

nejprve vítám mezi námi Martinu a vůbec nevadí, že se přidáváš až teď stačí napsat o sobě pár info a Makk tě přidá do seznámku :)

Hopinko jestli bys chtěla tak já se do ikey teprve chystám a i na tu podložku tak bych ti ji koupila a pak poslala. Ale nedokážu ti říct kdy by to bylo. Chci tam i na tu komodu a k tomu potřebuju Michala a toho dostat do ikey je umění. Ještě tak kdyby to bylo OBI nebo Bauhaus nebo ňákej autobazar :D .

Jinak jsme se předchvilkou vrátili od známých z buřtů a kamarád mi tam slíbil, že mi zítra doveze z Kunratic borůvky tak už se na ně těším (teda doufám, že je budou mít :) ) Dneska jsem aspoň udělala rybízovou marmošku, ale doufám že se povedla, je ňáká tekutá :( tak uvidím ráno.

Tak přeji dobrou noc a klidné spaní

Kája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Helenka
13.7.07 01:33

Kájo, klidné spaní jo?? Tak to bych chtěla. Já stále nemohu spát!!!!!

Petrano, já budu rodit na Mělníku. Do Neratovic bych nešla ani náhodou - to je tím, že tu bydlím. A hlavně jsem chodila do nemocnice na gyndu a i když jsem tam dvakrát měnila gynekologa, tak ani jeden mi nesedl. Byla jsem zvyklá na takový ten milý přístup a ne nucení něčeho co nechci. Když mi vnucovali prášky a tak. Ale co jsem slyšela, tak prej v porodnici jsou PA a sestřičky moooc milý. S dr. to vidím bledě, hlavně já bych měla smůlu na toho co nemusim. A ke všemu se tam všechno platí. Brandejs je pro mě už daleko, a není tak dobrý jako Mělník. Nemůžu to ale posoudit z vlastní zkušenosti, protože jsem tam nerodila :) Doufám, že jsem Tě nějak neodradila, ale určitě máš to samé třeba v Praze. To je asi normál, že?
Jinak s tím kočárkem, já jsem ho viděla a zkoušela - má ho moje sestra a jak se to tak říká?? Byla to láska na první pohled, prostě jsem musela taky takový mít :)

http://www.babysatky.cz/stranka.htm - pro zajímavost o nošení v šátkách. Jsou tam názory odborníků… no šátek už mám, tak ted jen se naučit vázat :-)))))

• Citovat
  • Upravit
933
13.7.07 07:02

Dobré ráno těhulky a mamči,

Petrano taky máš můj obdiv v kojení, my teda kojili do 22 měsíců, taky sranda, ale u mě asi opravdu fungovalo kojení jako antikoncepce, protože jak sme se ten poslední půl rok snažili o mimi tak nic a pak už vyčerpáním sem přestala, protože malý chrněl celou tu dobu s náma v posteli a ještě v takových měsících se mi budil 8× za noc nádhera.. :( Pak sem přestala a šup byla jsem v tom :lol: . Doufám že Julinka nebude taková násoska, ale teda ještě kojit teď to bych nedala klobouk dolů..

Helenko šátek už mám koupený dávno, jenom jak píšeš se naučit vázat. U malýho jsem strašně využila klokánku, ale nelíbilo se mi to že to mohlo být opravdu jenom na přenesení a konec, tak jsem pořídila tentokrát šátek, snila jsem už o něm dávno, tak jsem stráááššnněě zvědavá jak se tam bude mimi líbit, nanosí se opravdu hodně, to vím..

Jo a vítám Martinu.. hoď víc info mamčo.. :lol:

Takže hezký ránko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
13.7.07 09:34

Krásné ráno těhulky,
Taky vítám Martinku , napiš nám něco víc o sobě.
Kájo , moc moc děkuju za nabídku. Já to řeším teprve 2 dny, v úterý se ještě chystám na nějaké nákupy, tak uvidím jak dopadnu. Kdyžtak bysme se potom nějak domluvili. Jsi moc hodná.
Jo, to je fakt, kdyby někdo prodával dětské zboží třeba v autobazaru, železřství nebo podobných obchodech tak by měl asi velké kšefty. Chodili by tam rádi i maminka i tatínek. Škoda, že to ještě nikdo nevymyslel.
Papa, mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
13.7.07 10:14

ahoj těhulky, taky bych chtěla dokupovat. Hlavně potřebuju ještě nějaké věcičky, ale neutrální barvy se špatně hledají a my bohužel přesně nevíme, co to bude. Fusak už má taky po své mladší sestře a mám vykouknutou přebalovací podložku, vaničku a lehátko. Jen tam musím s taťkou, nechce se mi to tahat z města samotné. Příští týden si pojedeme objednat kočárek. Podprsenky budu mít od švagrové, ale asi si stejně nějaké kouím, ale ještě počkám. Holky, nemaminy, už vám teče mlíko? Mě už ano a to jsem se divila, co to mám na pyžamu za fleky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Helenka
13.7.07 10:17

Holky, víte čeho jsem si všimla??? Že někdo dal moji fotku ve 20tt do soutěže - i s popiskem co jsem vkládala do našeho alba. tak jsem hned napsala webmasterovi, ať to odsrani. To by mě zajímalo jak se to mohlo tedy stát!!!!! Vložila jsem ji přeci sem a ne tam, a u naás vložená je. tak tomu nerozumim.

• Citovat
  • Upravit
155
13.7.07 10:21

To je teda ..... Jsi to někdo stáhnul a znova vložil, kam se mu to hodilo. Tomu by měli nějak zabránit. Někde jinde se to taky řešilo. Nevím jak se to dělá, ale jako na fotku si „vodoznakem“ dát svoje jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
13.7.07 10:25

Krasny ranko :-)
Berusko u nas zatim zadny mlezivo:-) ale ono to prijde :D
Jeee holky stim kojenim to je parada, ze Vam to jde…ja doufam ze alespon u nas 1/2 roku zvladnem ikdyz bych chtela vic, jen nevim co od toho muzu cekat :D

Vitame nove prichozi Martinu :D to je super, fakt ty porodnice budou nacpany k prasknuti, tak doufam ze to jedno mistecko se tam pro mne Vikouska najde :D :D :D

Kajo s tim autobazarem dobry, mohly bychom to zkusit napsat do Ikei, aby hned vedle udelali bazar a to by se jim hned zvysily ksefty :D

Peti dik za nabidku, ale volala jsme vcera znamy a nemel by byt problem u nich prespat :D nooo snad to tim mhd zvladnu :D

Tak krasny den vsem od nedele nam zas bude vedro :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
13.7.07 10:33

Už teď mi je teplo a to půjdu za chvilku na nákup. O víkendu to ještě půjde, ale v podndělí a úterý to bude sranda. Budu zalezlá doma a nevystrčím nos. Jen úterý si skočím k doktrovi a na otočku do Hradce. Tak pevné síly do letních dnů. Holky, bude ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.7.07 10:57

Krásné dopoledne všem, moc děkuji za milé přivítání. Co o sobě? Hm… jsem 30-ti letá mamča skoro tříleté holčičky, bydlíme v Benešově u Prahy, jsem vdaná. Momentálně mě nejvíc zaměstnává to moje rošťanda, dva psi a pár dalších zvířat, taky zahrada a občas mi dá pěkně zabrat i manžel :D
A protože už jsem v těhotenství pokročila natolik, že mi to každý den připomíná, že nás bude o jednoho víc a nutí mě to víc odpočívat, tak jsem konečně začala víc brouzdat po netu a vyhledávat toto téma. Takže mě moc těší, že vás poznávám. Moc se tu neorientuju, tak mi to doufám prominete. Registrace se mi nějak nepovedla, tak to zkusím znovu. Našla jsem tu pár dobrých tipů na pořizování věcí pro mimčo, což je moc fajn. Sice toho hodně mám po malé, ale neodolám a něco nového určitě koupím.
A mám pocit, že včera jsem se tu nakazila tou nespavostí :lol: Doteď jsem se celkem vyspala. Sice mě mimčo nenechá spát dýl než do sedmi, ale spávala jsem docela v pohodě (pokud zrovna v noci neřádila malá). Ale tahle noc byla děsná. V pět jsem to převalování vzdala.
Holky máte některá zkušenosti s těmi kalhotkovými plenkami, co se dají prát? http://www.pliny.cz/ Něco jsem o nich zaslechla a našla jsem to na netu, ale pořád si nejsem jestá, jestli jich pár pořídit nebo používat ty klasické papírové jednorázovky.
Kájo s marmoškou jsme na tom stejně. Dnes jsem dělala broskvovou, a tváří se zatím nějak řídce, takže taky doufám, že zhoustne.
Zatím přeju všem krásný den a jdu trochu pročítat toto fórum, ať vás trochu blíž poznám :-) Martina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex