Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj vsichni, tak jsem prave dorazila domu od doktorky a mam za sebou prvni ultrazvuk. Slo tam videt mimino a nejaky tmavsi bod, ktery se hybal, doktorka rikala, ze je to srdecni akce. Ale ja mam dost silenou doktorku snad s nejhorsim vybavenim jake gynekolog muze mit, takze vzdycky jedeme vytahem do nejakeho jineho patra s oddelenim rtg kde maji i takovy stolety ultrazvuk, a jelikoz maji jen brisni sondu, musim vypit litr vody a udrzet ji v sobe aby vubec bylo neco videt
. Navic s tim neumi zachazet, takze vzdycky zkousi deset minut nejake knofliky a nic tam nevidi, pak se ji to nejak podari a lusti to jako rebus. Atestace pro ni musi byt teda orisek
Uz jsem si mockrat rikala, nebud lina a zmen doktora, ale pak si reknu, ze ani nejmodernejsi ordinace s uzasnym doktorem nevydarene tehu nezachrani. Jinak v utery jdu pro prukazku, tak vam napisu termin porodu. Me to zatim vychazi na 21.10. Tak hezky patek a vikend vsem.
Vzkaz pro kvetinku: Kdyz jsme z Brna a jen o tyden od sebe, treba se potkame na porodnim. Jinak blahopreju k vymene chlapa za lepsiho, je to vzdycky odvazny krok ![]()
Ahojky, vítám tě Anice.
Určitě v tom nejsi sama, taky se mi stalo něco podobného. Uvidíš, že bude všechno v pohodě. ![]()
Umíte někdo založit fotoalbum na naše UZ? Ať se můžeme kochat našima fotečkama.
Pa a mějte se fajn
Miiri
Ahoj holky, docela mě zaráží jak jste skoro všechny už někdy potratili. Taky se toho bojím, protože to slyším všude kolem sebe a teď tady je vás taky dost. Jak to probíhá .. ten potrat.. to začnete krvácet?? A bolelo vás před tím břicho?? A do kdy je tak riziko toho potratu??
Ahojte holky,
moc zdravím nové maminečky nastávající: Anice a Warmušku . A šup s nimi do seznámku
Prvně chci uklidnit Warmušku:neboj se ikdyby jsi špinila či krvácela ,neznamená to že by jsi právě potratila. Já slyšela názor, že tělo je navyklé na menstruaci, a hlavně ještě díky hladině hormonů,může nastat toto krvácení. Záleží na hodně faktorech jestli se mimi udrží či ne. Já sice krvácela i při prvém a teď jsem špinila ale ani jednou jsem nepotratila (sa doufám a věřím , že se tak nestane) jenom se fakt těch 12 týdnů šetřím.Hlavně to vzniká v období očekávané menstruace ![]()
Jinak holky s fotogalerií to neuumím, bylo by super kdyby to někdo prostudoval a založil ![]()
Říjen 2007
Nick/stáří maminky/ termín porodu dle MS/ pohlaví/jména
Počet maminek 22ks
Baruš/28r/1.10
Makk(Markéta)/33/3.10/+2děti - David 11, Lukáš 4
Kája/26r/4.10
Verububu/29/ 5.10-první mimi
Mlíko/24r/6.10
Peťule/29/8.10-první mimi
Caress(Eva)/24/9.10. - první mimi
Dzazi/26r./11.10-první mimi
Petrana-(Petra2)/32r./12.10 Vojta 4.5 roku a Michalka 20 mesicu
Kvetinka2(Hanka)/29r/13.10-první mimi
bbettka(Petra)/27r/14.10 + Alžbětka 2,5r.
Warmuska/30r./14.10
Lime(Lenka)/33r./17.10+ Ami 2roky
misinka(Šárka)/27r/18.10
Katulínek (Katka)/31r./21.10+Eliška4r+Štěpánek1,6r
Anice/30r./21.10-první mimi
Drobek/29r/25.10
Leonka23/-/25.10.
Evulefka/-/-
Goldy/-/-
Miiri/36/26.10
Helenka/23/28.10-první mimi
Jů holky komu patří Matoušek 9r. J
Warmusko neboj se niceho, presne jak psala Lime, zadny priznaky nelze predem vypozorovat, ja jsem napr. vubec nespinila, ale na ultrazvuku mi v 11 tt rekla doktorka, ze je mimi prilis male, bez srdecni akce. Mela jsem zamlky (nevypuzeny) potrat. Nektery zensky zase potrati samovolne. A nektery nepotrati, coz bude urcite pripad vsech holek tehle diskuze.
A Lime jsi moc sikovna, jak to vedes.
Ahoj holky,
tak jsem studovala to založení fotogalerie a musí se požádat administrátora mailem. Tak jsem požádala o založení fotogalerie říjňátka 2007. Tak to budu sledovat a jakmile to tam bude dám vám vědět. Snad to vyjde.
Pa Miiri
Ahoj holky,
přeji všem pěkný víkend.
Lime - seznámek je super, nechceš zkusit dát barevný jména aby to bylo vidět na první pohled - jen nápad - záleží na tobě.
Jinak holky už můžete vkládat fotečky - je to ve fotogalerie- diskuse - Říjňátka 2007
Mak
Nazdárek holky!
Tak po delší době zase zdravím. Ve středu jsem byla na UTZ a celá natěšená chtěla hned napsat, že vše OK, 21mm, srdíčko (jen jedno, naštěstí) tluče, velikost odpovídá… Ale dodneška nám nešel internet.
Tak večer až budu mít víc času si udělám těhu metřík, snad to nezakřiknu.
Do poradny jdu 19.3., pak mě pošle na odběry a 11.-13. týden k Apolináři na ten nový screening, co vyhledává Downův syndrom. Už se těším, jak to budu vše absolvovat s 1-2 dětmi
Snad to vše bude dopo, kdy je aspoň Eliška ve školce.
Už je vám líp? Mě teda ne. Rána a večery jsem úplně nepoužitelná.
Teď mám děti na víkendu u rodičů, tak havaj, jdu se trochu prospat.
Pa Katka a spol.
Ahojky,
tak už jsem vložila první fotečku. Koukejte se přidat, ať je co okukovat.
Přeji všem krásný a pohodový víkend.
Miiri
Tak jsem tam dala taky 3 fotky, našich dětí, až natáhnu do počítače fazolku, tak ji tam asi taky dám. A taky až najdu nějakou pěknou fotku s manželem, tak taky.
Katka
Ahoj maminy,
tak po delší době se hlásím do debaty. Hlavně zdravím nové těhulky a hned mám pro ně doporučení na žádné zamlklé těhu dopředu nemyslete. Problém se má řešit když nastane tak se nijak nestresujte a UŽÍVEJTE SI TO!!! Já čekám prvního prcka a jsem poprvé těhotná tak z vlastní zkušenosti radit nemůžu, ale podpořit můžu.
U mě zatím všechno v pohodě. Ve středu jdu k doktorce. Dneska jsme s maminou lítaly po nábytku, byly jsem u kadeřnice a na poháru a kafi. Prostě pěkný holčičí den. Vřele doporučuju!
Miiri dík za založení galerky, hned se tam jdu podívat!
Mějte se a držte se baruš
Tak jsem právě přidala do galerky fotočku, ale musela jsem přemýšlet než se mi to povedlo. No a takovou jsem měla radost, že jsem ji nepodepsala. Tak pro všechny ta nepodepsaná nevěsta je baruš a její UŽ - MUŽ.
PS: Takhle krásně vypadám pořád, hlavně poránu, to mám obzvlášť ránu!
tak už jsem taky vložila nějaký fotečky…
z ultrazvuku ještě žádnou nemám…
a z těhotenství vlastně taky ne.. ![]()
baruš: krásná nevěsta… ![]()
katka: máš nádherný děti..
výborná je ta fotka, jak se na ní Eliška pekelně soustředí při tom kreslení.. ![]()