Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Hani -na Obilňák určitě nepůjdu - zkušenosti děsný i když je to už 11 let. u Miloušů jsem byla maximálně spokojena - jen dvě na pokoji paráda - sestřičky taky skvělý. Ted byla kamoška v Bohunicích a moc je chválila hlavně u porodu máš svoji asistentku která se o tebe stará celý porod. Když jsem rodila u Milošů tak tam na 4 boxy běhala jedna a třeba hodinu jsme ji neviděli kdybych tam neměla manžela tak se nikoho nedovolám, ale jinak si nemůžu stěžovat.
Já školu dělám taky dálkově.
Koupání jsem ted omezila - vychutnám si ho až budu chtít porodit.
![]()
Mak
Ahojky maminy ![]()
Dneska mi je lépe, jsem byla na nákupu a u sousedky cca pryč 2 hodiny, a je opravdu znát že mi je líp, ani nemám pocit že bych chtěla zvracet a mám lepší náladu, ani nebrečim. Asi to tak budu praktikovat často… jinak bych byla odepsana na psychiatrii
Ať mě klidně peníze seberou, jsem si řekla že tohle nesmim řešit, že hlavně abych já se cítila dobřa a mimísek aby byl spokojenej
Takže dnes prožuju snad den bez stresu.
Taky mi říkala sousedka, že na víkendy nemají peníze, aby chodil kontrolór nebo co. Že se nemám o víkendu tak bát. Je taky nemocná
ale se zádama. Takže se na ni občas příjdou podívat.
Caress: Drž se, ona určitě za chvilku bude nadšená!!! Moji rodiče to zatím nevědí, tak nevim jaká bude jejich reakce. Před 14 dny porodila moje o 6 let starší sestra. Tak to snad přežijou bez psych.ujmy
Zatím z rodiny to ví jen tchýně - a stále mluvila, jo tak ty budeš těhotná - jo ty seš těhotná, a stále jí to ten den nedocházelo. Teď se už těší, že ji vezmu s sebou na ULZ, protože Petr nemůže - je v práci.
Doufám že vycházky se mi dostaví brzo, mu to vysvětlim, že vim kdy si lehnout a kdy můžu jít na prochazku, ale že nesnesu to mít přikázané… já která byla stále na vzduchu od rána do večera… neříkám cestovat a namáhat se, ale jen tak se projít a prohejbat.
Zde stále převáhá krásnéééé počasííí!!!
![]()
Caress - nic si z toho neděl určitě to přejde. Moje mamča taky říkala když jsme říkali že si pořídíme třetí že jsme blbý a jiný slova, že už nám nic neušije (celkem dost mi pomáhá - kluci maj od ní ušitý od slipů až po mikiny). Když jsem ji to oznámila tak to celej den rozdýchávala - opět poznámky že jsme se zbláznili a musela si dát panáka. No a včera mi volala že už šije tričenka a kabátky. takže se super.
Dnes je u nás opět krásně doufám že to dlouho vydrží.
Mějte se
Mak
Ahoj holky,
par dni jsem byla na horach a nestacim se divit, co tu vsechno pribylo. Mate moc pekny fotky, az se dostanu ke svymu pocitaci, taky pridam. Na vikend jedu zase na hory, je tam nadherne a docela mi to tam prospiva, je mi tam rozhodne lip nez v Praze. Ostatne posledni tyden uz je mi celkove trochu lip, i kdyz pamatuju lepsi casy:).
Jak jste na tom se soustředěností? Já mám občas teď docela problémy udržet pozornost delší dobu. Chodím tlumočit a děsím se, že mi to vyjde na slabší den a bude prusvih
.
No tim, ze jsme dite vubec neplanovali, tak jsme to oba dost dlouho rozdychavali a jmena a kocarky zatim vazne nevybirame… aspon u kocarku si budu moct nechat poradit, az me to chytne:).
No cely den litam po meste a zatim neni videt konec, tak se mejte, snad to preziju bez uhony. Zitra cely den ve skole… ach jo. Mela bych koncit ted v cervnu, bude to boj, ale vidina toho, ze bych statnicovala v zari, me k tomu snad dokope. No duben a kveten v knihach:(.
Mejte se krasne a uzijte si vikend,
Dzazi
Helenka - to je dobře, že jsi byla venku a že je ti dobře. Zkus s doktorem promluvit. Jinak, nevím kde bydlíš, ale kdyby přišla kontrola, tak jsi se třeba sprchovala, to pak asi mají smůlu, nemůžeš je slyšet zvonit.
Jinak všechny studentky, máte můj obdiv a podporu. Určitě to všechny doděláte a to úspěšně.
Caress - od mámy to asi mrzí nejvíc, ale až se to narodí, tak změkne, uvidíš. A možná i dříve. Víš třeba kdyby ti bylo 18, tak chápu, že z toho není odvázaná, ale takhle. Měla by být ráda, že můžeš mít děti a taky že je chceš. Neboj to se spraví a nakonec bude všechno fajn. Je to přece máma, tak by se měla zamyslet.
Miiri
Ahojte holky, vyhlížela jsem nějaký těhulkovský deníček pro říjňátka jsem moc ráda že jsem našla aspoň vás. Dneska jsem 10+4tt a termín máme 8.10. Zatím jenom pro začátek ani jsem nestihla vás více přečíst a kolik vás tu vůbec je, ale jsem moc ráda
![]()
Jak ste na tom s váhou? A všechno kolem, nemůžu se dočkat zasej se bavit se stejně těhulkovskýma.. ![]()
Indi
Ahoj holky
Ahoj Indi - vítám tě mezi námi. Klidně piš a ptej se.
Já zatím přibrala plus mínus kilo - to podle toho jestli to v sobě udržím nebo ne ![]()
Můžu se zeptat od kud jsi a kolikátý dítě to bude??
Mak
ahoj verububu - já si myslím že ted ti brali krev na krevní skupinu, AIDS a nějaký protilátky a to další budou ty tripltesty - vrozený vady s UTZ
Mak
Ahoj Mak, jsem kousek od Vsetína a už doma mám dvouletého klučinu, teď 27.2 měl narozky. Celkem dlouho jsme se snažili o další, teda dost dlouho vyšlo nám to po půl roce. Ale jak jsme plánovali první, tak to bylo snad na poprvé. Mám taky asi koli na hoře. Jenom jsem ráda že mi není zle, to mi nebylo ani u prvního, nějak to zvládám v pohodě.. ![]()
Napiš mi taky něco o sobě, taky máš víc dítek??
Verububu, taky mi už brali krev, jak psala Mak, kolem toho 16 tt se dělají ty vrozené vady. Já byla díky triplu u prního těhu na ko v olomouci, vyšly nějak špatně na rozštěp páteře, ale naštěstí to vyšlo dobře, bylo to tím že jsem byla o týden dýl těhu. Ale zažila jsem si doslova noční můry..
Jinak pište…já budu takej ![]()
Indi
Ahoj holky,
tak zase jedna nová těhulka, ahoj indi vítej mezi násw.
Já se dnes vyskytuju doma a snažím se kultivovat obydlí. Je krásně tak jsem vyházela peřiny na zahradu a čeká mě mytí oken. Všechno zvládám, jen si občas udělám pauzu a tiše funím. Na neschopenku to zatím nevidím, ale až se budu kutálet, tak asi joo. Dojíždím pěkně daleko do práce a to fakt v létě ve vedrech nezvládnu.
Tak se mějte a berte s rezervou nechápavé doktory i příbuzné. Stejně je to vaše mimi, tak si nenechte tu radost nikým zkazit!
Jo na genetiku jdeme 4.4. a pak rovnou k dr. zase se podívá co Kvíďák vyvádí. Už se těšim, teď už začínám věřit tomu, že se narodí a všecno bude v pohodě!
Indi - mám dva kluky 11 david a 28.3 bude mít Lukáš 5. Tak ted si z celého srdce přeji holku - podle různých tabulek a čínských kalendářů co jsem na netu našla by to mohlo vyjít. Ale nejdůležitější je aby to bylo zdraví a dopadlo to dobře v srpnu jsem přišla o dvojčata tak jsem ráda že to zatím vychází jen ty nevolnosti.
u obou předchozích těhu mi nic nebylo tak ted si to vychutnávám se vším všudy.
K doktorce jdu až 22.3 už se nemůžu dočkat jestli je vše OK naposled jsem byla 19.2, krev mi ještě nebrala ale těhu průkazku už mám od minule.
Mak
Ahojky Indi - vítám tě mezi námi těhulkami ![]()
Teda Verububu to máš teda pech na doktora, já chodím zatím taky do nemocnice, ale nemůžu si stěžovat. Při každé kontrole mi řeknou, že kdyby cokoliv, tak mám okamžitě volat nebo přijet. Prý raději přijet zbytečně než pozdě.
Tak úsměv na rtu a užívej sluníčka.
Miiri
Díky za uvítání.. Holky napiště mi všechny odkud ste kolik máte dětí a tak něco o sobě… Doufám že si to co nejdřív všechno zapamatuju.. ![]()
Makk, to je mi líto dvojčátek, my mohli mít teď taky, ale to druhé se neudrželo a sem docela i ráda, protože mi jedno mimi stačí, po zkušenostech s klukem.. ( je to ďáblík jak má být )
No podle příznaků by to opravdu mohla být holčička, všichni říkají, že když zažíváš opak než při minulých těhu, tak by to taky mělo být opačné pohlaví..
Ale podle čínského kalendáře mi taky vychází holčička, ale nevím nevím.. Ale samo, jen ať je to zdravé… ![]()
Verububu, být tebou tak od doktora přejdu jinam, opravdu se tak všichni doktoři nechovají a takové jednání ti za to nestojí, já teď taky přešla od jednoho stálého k ženské a jsem max. spokojená. Tamten neměl ani utz a furt jsem musela běhat po nemocnicích, tak jsem přešla do té v které jsem rodila a tu p. doktorku jsem znala když mě vyšetřovala párkrát před porodem. Máte jich tam také určitě víc, nemusíš přejít úplně jinam jen k někomu vztřícnějšímu. Také vím že kdybych nebyla na mateřské a jenom se jí zmínila o nemocenské, dostala bych ji v pohodě.. Kamarádka dostala dokonce neomezené vycházky od ní, to je co?? Ale jinak přeju hodně síly s doktory, ale dycky můžeš od nich.. To je v dnešní době výhoda si vybrat..
Vrátili jsme sa z vycházky s odrážedlem, to byla zasej fuška dostat malého dom
![]()
Indi