Poradna duly
Jana Čurdová
Leonka23 píše:
a trochu se frfňá - už se spekuluje o změně termínu i hotelu… tak jsem jenom napsala, že se stejně nedohodnem tak, aby to každé z nás 100% vyhovovalo…
…musím se Jaskivy zastat - to není frfňání, ona jen navrhuje, jestli by nebylo dobré řešit vzniklou situaci, že 5. - 6. září není nikde volno (a bude hůř) a zároveň reaguje na tvoji poznámku o „zapadákově“. Bohužel sama nemám přehled, jak to s těmi Kouty vypadá a Lukre je momentálně mimo. Třeba je vše na dobré cestě a spekulujeme tu zbytečně ![]()
Leonka23 píše:
tjn … já sem to tu ale psala někdy v dubnu nebo kdy…my máme přímo u baráku www.brixen.cz ale to je drahý, to samý jako penzion Brixen v Lipnici nad Sázavou …
jinak Lipnice nad Sázavou s hradem je celkem pěkná lokalita…
konají se tam fesťáky a různý kultur. akce… ještě se na to podivám…
…no, já mám pocit, že problém bude v tom, kdo co od srazu očekává…já, jestli pojedu, určitě nemám zájem jít s prckem na festival nebo hrad. To by ho asi ještě nebavilo
…takže spíš preferuju ten klid, posezení, pokec s váma a hraní s prckama a možnost výletu nebo projížďky na kole a hlavně klid v noci, aby ho nic nebudilo ![]()
njn, tak ty Kouty asi - tam nás vyruší max. skřivánek nebo liška ![]()
… tím, že jsem psala, že na Lipnici je hrad a pod hradem bývají fesťáky a kultur. akce různého druhu, jsem neměla na mysli, že s dětma půjdem na hrad nebo na fesťák ![]()
spíš jsem tím chtěla vykreslit obrázek obce samotné… mimochodem je to kousek od sjezdu z dálnice v Humpolci…
jinak pokud jde o posezení nebo hraní si s dětmi - to se můžeme domluvit na jakékoliv jiné místo, může se to udělat na jeden den a nemusí se ubytování řešit - nebo ať si ho vyřeší každý sám… no problem ![]()
my dojedeme všude ![]()
ahoj holky, musím vás od včerejška dočíst, hodně jste toho napsaly. mám takovej blbej dotaz. nemáte někdy některá toho všeho plný zuby? Nelinka dneska celý den kňourá (teď když ji chová sestra a nevidí mě, tak je v klidu) a já už toho mám dost. už jen brečím. závidím všem, co děti nemají, ten klid. nemají žádnou starost. Nelinka jen „zapiští“ a já se hrozně leknu a mám strach. ale nevím z čeho
je mi trapný to takhle napsat, ale nevím, co s tím. možná je to i tím, že mě v noci bylo špatně, měla jsem hrozný sny a asi se to všechno nakupilo na sebe ![]()
tak se nezlobte, jen hledám možná trochu útěchy nebo aspon pokud to mám jediná, tak se musím sebrat!
tak koukám, že tu probíhá výměna názorů
jinak pokud by se změnil termín, tak by to bylo supr. ale je pravda, že jsme tenkrát řešili, že se budou slavit narozky - Baruš a Kája …
Fiebi nebojse že seš jediná, kdybys viděla kolikrát je mi takhle, kdy prostě už chci aby ten den skončil a děti šly spát a já měla chvíli klidu. A potom jak usnou tak si dycky nadávám jak sem takhle mohla přemýšlet, víš jak mě někdy sere že chlap se prostě sebere a jde na pivo a já vlastně nikam utéct na chvíli nemůžu se zregenerovat. ale pak zase příjdou dny kdy si tohle všechno maximálně užívám, takže určitě si nemysli že seš vyjímka ono to přejde neboj a hlavně hlavu vzhůru, si nedokážu ani představit že brečíš, na tý svojí ikonce jak seš vysmátá a malá taky..
Leonka23 píše: …jinak pokud jde o posezení nebo hraní si s dětmi - to se můžeme domluvit na jakékoliv jiné místo, může se to udělat na jeden den a nemusí se ubytování řešit - nebo ať si ho vyřeší každý sám… no problem
my dojedeme všude
…nooooooooooo, fakt jooooooooo???? Já jen, že jsem vás s Františkem ještě ani na jednom našem jednodenním srazu v Praze, či Brně neviděla ![]()
…ale dost už, tohle je fakt už moje poslední reakce na téma sraz, abych tu nebyla za prudiče - k výletu by určitě došlo u mnohých z nás a určitě ne k jednomu + cestování přes půl republiky k ubytování taky dává důvod, to bych zas nebyla tak hrrrr. No a pokud je to z Koutů k vám 30km, jak jsi psala, a většina z nás tam bude autem, není snad problém se do Lipnice, či kamkoliv jinam na zajímavé místo, dovézt a celé to tam provýletovat. Takovej borec, abych si dala túru Kouty - Lipnice teda taky nejsem
O to posezení jde především večer až (a taky jestli vůbec) prckové usnou, ne
A tečka.
…tady už je po bouřce, tak jsme byli na půl hoďky venku se nalokat čerstvého vzduchu a teď ho pouštím do baráku
Fiebi , jj, dneska jsem taky úplně vyšťavená. Kvůli vedru jsme nebyli venku, až teď, to vedro malýmu zhoršilo ekzém, tak je celej rudej a drbe se, já jsem zpocená jak myš, taťka přijde bůhví kdy z práce, takže koupat a uspávat je na mně, bordel kam se podívám a ke všemu mě začalo zlobit to moje koleno…
![]()
ahoj, tak tady to koukám pěkně bouří:o)
u nás stále nic ![]()
Baruš - já to měla naposled loni v lednu od té doby ani prd (ne že by mi to chybělo) teď čekám na výsledky od doktora jestli už dobrý nebo mám stále dělohu jako sedmdesátiletá (ne že bych se tak někdy necítila) no takže těhotenství nehro
Fiebi - někdterý dny žiju jen pro představu že dítě za chvíli vykoupu a uložím a budu mít klid, myslím že tyhle pocity jsou normální a samozřejmě že ty svoje prcky milujem
Kalamajko - Kája mi ze začátku nejlíp pila čaj - bylinkový Leros - dělala jsem ho do víc vody
ale nikoho z vás nenapadne, jak byste se měli dobře, kdyby jste to dítko nebo děti neměly???
Indi a proč ty nemůžeš jít na pivo?????? a víš, že mě to napadlo, jak jsem psala, že brečím a pak jsem koukla na tu svoji ikonu ![]()
Fiebi , teda jestli ten tvůj poslední příspěvek četla nějaká „snažilka“, tak tě asi proklíná
Ještě jsem si ověřila tvůj rok narození…mno, mládí taky omlouvá
Já se měla, jak říkáš „dobře“, o 12 let déle než ty
, takže s těmi starostmi, které s sebou dítě nese, už jsem počítala…i když taky dost často, jak tu použila Leonka výraz, který se mi moooc líbí, frfňám
páč né všechno člověku dojde než k tomu dojde, že ![]()
Zet , dneska měl Marťas picí rekord. Dal 250ml jablečno-mrkvové šťávy naředěné vodou. Bohužel - ze lžičky. Ale aspoň mám dobrej pocit, že měl dost tekutin, což jsem dosud neměla. Takže CO pít už mám vyřešený, teď zjistit, JAK, aby to pil samostatně.
Indi , takový pocity, jako že chlapi si ten svůj „ventil“ neodepřou, zatímco ženský musí na pár let zapomenout slovo hobby a volný čas a spánek, mám dost často.
No, Dzazi mi to tu trošku kazí, u nich to funguje pro mě až extrémně na opačnou stranu - tolik „úniků“ už by mě asi skolilo ![]()
Dzazi , moooc hezká ikonka ![]()
Kalamajko: poslední reakce k větě "my dojedeme všude " - jsem měla na mysli že dojedeme s přítelem - protože já auto nemám a on má jenom služební, který potřebuje pořád a denně ke svý práci, takže si jeho auto nemůžu jen tak vzít a jet si kamsi na sraz apod…
kolikrát bych se nejradši sebrala a vypadla někam za známými apod., ale bez auta a navíc ještě se psem to není tak jednoduché… tak promiň, že jsem nebyla ani na jednom z vašich srazů… uvidíme se snad v září ![]()
Fiebi: někdy si připadám dost sobecká (a to já jsem obecně
, protože mě často napadá myšlenka, že život před Františkem byl lepší… člověk mohl jít kam chtěl atd. atd…ale rozhodně to neznamená, že Františka nemám ráda… teď např. řešíme, že ho zkusíme dát na víkend k mojí matce … a už předem se děsím, že si to „volno“ stejně neužiju, protože mi bude děsně smutno a v noci určoo stejně neusnu… bééé ![]()
Takže bych ti Fiebi chtěla tady napsat, že mám stejné pocity (i když je František fakt hodný dítě a v noci hezky spí atd.).
Jde o to, že jsme se staly mamkami a to je hlavně ztráta citový svobody (neustálej strach o dítě, a to už jiný nebude…) A to nás asi hodně vyčerpává… + celodenní péče atd.
Nejvíc mě vždycky vytáčí, jak je přítel v pohodě - toho žádný brečení Františka nerozhází - oni to všechno berou nějak jinak… a my ženský to máme v hlavě bohužel trošku jinak nastavené , že nám ty děti nedají spát.
Předevčírem (nebo kdy to bylo) jsem zahlídla v TV dokument manželské etudy po 20 letech (určo to znáte - od Heleny Třeštíkový)… no a tam bylo ukázaný, jak ten pár žil krátce po svatbě, když se jim narodilo dítě atd… a potom po těch letech, když už děti byli téměř dospělý a měly svý zájmy… a na tom dokumentu jsem krásně viděla (nebo mi to tak aspoň přišlo), že když sou ty děti takhle malý (jako máme teď my), tak je to vlastně nejkrásnější období s nima… potom už přijdou starosti se školou, pak v dospělosti ti „utečou“ a seš sama …
a v tu chvíli jsem si to uvědomila, jak je to vlastně hezký mít takový malý „mimčo“ ![]()
Tak si to musíme užívat, protože pak už to asi nikdy tak hezký nebude..
… a jinak k té „výměně názorů“… takovéto výměny přímo miluju, takže kdyby ještě někdo chtěl diskutovat o srazu nebo klidně na jiné téma… tak do toho ! ![]()
mě to děsně ba… furt lepší než dyž se tady probírá dokola jedno a to samý…:-))))
to víte, se mnou to nikdy nikdo neměl lehký…:-)
a Střelci (Kalamajko) se krásně chytaj… viď?