Poradna duly
Jana Čurdová
cmelda píše:
chuanito, ja mela takovej ten plnenej polystyrenovyma kulickama, co se dal dosypavat. a tak jsem ho mela mezi kolenama, kdyz jsem spala na boku. po porodu jsem hopouzivala casto,nekdy jako barikadu, aby malejnespadl z postele a hlavne pri kojeni -nemame kresla, jen nizkou sedacku z ikei, takze jako opora pro moje zada a abych nemusela drzet pul hodiny 5kilo na ruce byl skvelejale segra ho nema a nechybi ji…
Robik papal na začátku i hodinu, než jsme se naučili kojit, takže jsme raději leželi. Doufám, že u druhého to bude ok a taky by se hodilo kojení třeba pět minut, jak to někdo má co?
na bolení v krku doporučuji také propolki to jsou ty cucavé tablety a smějí těhotné i kojící.
ad kojící podprda - holky vy teda jedete. Mě řekla paní v těhu krámě, že až tak 14 dní před porodem a nakonec jsem kupovala asi měsíc před a potom ještě dvě po. Jedna je málo, bo bych musela pořád prát. Mlíko stříká a teče všude. Takže pro mě ideální číslo bylo tři kusy.
ja tehu podprdu kupovala taky jednu mesic pred TP a pak dokupovala .. ted je to zbytecne brzo objednavat
Holky já jí objednala protože byla v akci, já jí přeci ted ještě nenosím
to by mě nenapadlo,to bych musela mít tu těhu-podprdu ne
a tu nemám
Simi o to nejde, jen že se ti změní prsa a možná i po porodu, protože se ti nalejou a už ti bude třeba malá.
Hlásím, že jsem podlehla a jednu podprdu 85C v Lídlu vzala
Na první pohled je z příjemného materiálu a mohla by vydržet, ale to ukáže až praxe, že jo.
Momentálně je mi volnější. Když se mi prsa nalejou víc a po porodu mi nebude, tak se snad zas postupně odlejou, takže určitě bude období, kdy ji budu nosit (doufám
)
Stejně je to na houby, člověk koupí podprdy a pak možná kojit nebude. A koupí lahvičky a třeba bude kojit… nebo se ty lahvičky hodí i když se kojí? Třeba později?
Simi: Ještě k té klokance… já vím, že jsme na tebe škaredé, ale zkus si o tom najít víc informací, jsou klokanky, kde nosíš dítě ve správné poloze, ale ta z Lídlu to není, viz. třeba:
Klokanky jsou sice moderní ale dětskému zdraví škodlivá nosítka. Dítě je v klokance ve zcela nefyzilogické poloze: mezi nožičkama má zcela nedostatečně široký pruh látky, a tak nožičky visí rovně dolů, zatímco správně by měly být pokrčeny v koleni i v kyčli a roztaženy kolem těla nosiče (abdukčně flekční poloha). Dalším neblahým vlivem je nedostatečné podepření zad, která jsou sice rovná, ale to v prvních měsících v této svislé poloze není vůbec žádoucí. Těžká hlava (vzhledem k poměru k tělu zaujímá mnohem více procent než u dospělého) tlačí na trup a páteř se bortí pod její vahou, zatímco nožky a ručky visí dolů a páteř táhnou. Sebevíce polohovací klokanka nikdy nemůže vyhovět potřebám správného nošení. Prosíme, nenoste své děti v klokankách.
No snad když tam bude jen na venčení psa, tak se nic nestane, ale na delší procházku rozhodně ne ![]()
Tak jsem taky neodolala a koupila v lidlu pár věciček,snad je užijem.Bylo už to docela probraný.
Ahoj holky,
ja som tiez nedavno uvazovala ci satek, alebo nositko, a zistila som, ze sa to da aj poziciat na vyskusanie na 10 dni, co som si myslela, ze vyuzijem ale teraz nakoniec som sa rozhodla ze si to usijem, aj vak na uplne male mimi aj nositko pre vacsie mimi. A este ponco take zavinovacie, to tu vobec nedostat. Tak uvidime ako to dopadne. Na nete som nasla dost navodov co a ako, ale sila som len par krat v zivote
Ale za skusku to stoji
A to z Lidlu tu klkanku by som tiez nekupovala, ten posed nic moc.
Judi: Hezké! Já to chtěla v Lídlu omrknout, ale odpoledne už tam byly jedny dupajdy, normálně se po tom zaprášilo. No co, stejně bych nic nekupovala
Možná tu dětskou deku, pokud by se mi zamlouvala.
Jaška: Teda šít klokanku bych si netroufla… hodně záleží na střihu. Šít trošku umím, ale fakt jen trošku. Chci si ušít mantinely a kapsář, běžně dostupné věci se mi zdají moc křiklavé
Co to je to zavinovací pončo?
lahvičky - už jsem možná psala - já teda měla zásobu všeho trošku dopředu a šiklo se to. Já neměla mlíko když jsme šli z porodnice, takže jsme museli shánět „jen“ mlíko pro Robika. Lahvičky naštěstí byly, jen ne vyvařené. I tak to byl záhul, protože věřte mi, já si připadala jak v jiříkově vidění, všechno bylo obtížné a trvalo mi šíleně dlouho. Asi další dva dny co jsme se vrátili jsem šla do krámu /cca 500metrů/ a šla jsem to asi půl hodiny. Takže si neumím představit, že bych musela ještě mimi věci shánět.
Doporučuju nejméně jednu lahvičku s dudlíkem mít přichystanou.
jo a já je využila moc, protože jsem jezdila hned do školy a tak jsem odstříkávala atd. využila jsem i odsávačku, zaplaťpánbu, že kamarádka jí měla. Též jsem hned v porodnici využila ke stimulaci bradavek.
kitty25: Já si tyhle věci raději taky nachystám. Lahvičku a odsávačku mi půjčí sousedka-kamarádka a případně dokoupím další. Myslím, že po porodu to nebude žádnej med a ještě se trápit sháněním
A u nás dávají lišky dobrou noc, tam bych sháněla umělé mlíko těžko.
Mmch. kamarádka odsávačku hrozně chválila, prý kdyby věděla, o co jde, vezme ji i do porodnice.
Jejda, my už tady kojíme a to nás čekají ještě dlouhé 4 měsíce ![]()
chuanito, s tim sitim kapsare a mantinelu jsi mipripomnela, ze jsem si totaky chtela sit. resp. jen ty mantinely. to, ze potrebuju kapsar,sjem nejak neresila. a najednou bylo mimco doma a ja nemela nic nez pujcenou kolibku
a tak se manza asi po tydnu sbalil, jel do Husovic na Tomkovo nam, a dovezl postylku aj s bezovym peknym kapsarem(vzhledem k tomu, ze jsem nemela zadnou skrinku v loznici, tak ho vyuzivam doted). asi po 3 mes. jsem doobjednala nebesa, protoze postylka je u okna, tak tam tahlo a svitilo slunko a asi v pul roce, jak zacal cestovat po postylce, jsem usila mantinel. to byl jedinny muj sici uspech nakonec
a segra dopadla taky tak ![]()
Ahojky!
hlásíme se, že jsme v pořádku, jen nic nestíháme. Ke všemu si malá posunuls večerní usínání až na 21h, tak chodíme spávat s ní.
Kojopodprdy zatím neřeším, i když velikost budu mít asi stejnou jako u Haničky.
Celkem jste mě překvapili s tou PPM a RD. Budu to muset ještě pořádně prostudovat a včas začít jednat.
Chuanitko - já malou kojím ještě teď (podařilo se mi to stáhnout na 1 kojo denně). Je to takový malý závisláček a UM mi vždycky odmítala.