Říjen 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7095
26.5.09 20:15

Barulátko , ono s tím kojením je to individuální, maminy, které mají „skorodvojky“, to taky určitě neřeší tak, že řeknou sedmiměsíčnímu „a už nedostaneš“.
Navíc, jak tu někdo psal, s tím UM, já odstavila asi v 11 měsících, v pohodě, a Honzík přestal po měsíci pít jakékoliv UM, nevzal ani obyčejné, takže je bez toho, což taky není právě ideální stav…

tess , držím palce, ať atb brzy zaberou!
A zkus ty obklady na kotníky a kolem zápěstí - třeba i plínu namočenou do octa, to prý pomáhá dost. Mně vždy pomáhala vlažná sprcha, sice jen na chvíli a je to nepříjemné, ale aspoň něco :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
26.5.09 20:36

...

Tess: Doufám, že antibiotika už zabírají:)
Judita: Taky jsem dnes pořídila šátek: http://www.ditevsatku.cz/…pomegranate/ Byly jsme v tomhle kráměčku na Letný a byla tam moc milá mladá paní, která měla mimochodem dnes termín porodu. Kromě šátků tam má třeba taky všechny možné látkové pleny a vše co je k tomu potřeba.
O víkendu jsem projížděla různé diskuze a mimo jiné narazila na tuhle knížku: http://www.neoluxor.cz/…nua-d3t84312 Už ji mám doma a určitě bych jí doporučila.
Jinak teď máme s Ivískem období různých kurzů a přednášek. V pátek jsme byly na kurzu vázání šátků a plánujeme jít na několik přednášek do A centra, jsou tam docela zajímavé věci - http://acko.arcs.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
26.5.09 20:36

tess, na kombinaci paralenu a ATB bych taky radsi brnkla doktorovi, ono to chvili potrva, nez zaberou.

kitty, my mame postel vyssi a ja na ni sedavala tak jako bokem, nijak mi to kupodivu nevadilo. a jak zacal lezt, tak prebaluju kde ho odchytim, obvykle na penovem puzzle v pokojicku :)))
jo a skrinku na naradi jsme po pul roce vyhodili v ramci rekonstrukce predsine a misto ni je vestavna skrin a susicka :) ktera nam v prvnich mesicich dite krasne uspala,kdyz nemohlo zabrat :)

ad odsavacka, ja ji koupila pozde, az ve 3. mesici, kdy mi dite prestalo pribirat…a to uz bylo pozde. takze jsem ji moc nevyuzila. ale taky mi trvalo, nez jsem zjistila, kdy z toho prsa vytahnu vic (musela jsem z jednoho kojit a z druhyho manualne odsavat, takze si dovedete predstavit ten uzasny pohled :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
26.5.09 20:47

te.ss úplně jsem zapomněla, že Robikovi při teplotě dávám octové ponožky, vyzkoušej, srazí teplotu zaručeně. Normálně naředím vodu s octem, namočím ponožky, navléknu a na ně ještě jedny, až se to zahřeje vyměnit. Funguje docela rychle. Ne teda napořád, ale na chvíli jo.

já odsávala jak ďábel, zásoby když jsem byla ve škole, na podporu kojení, měla jsem asi tři krize, kdy bylo málo mlíka. Dost jsem se nadřela, např. jsem kojila a za hodinu odsávala, no byl to záhul, ale zvládli jsme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
26.5.09 21:19

jenny.fields: Šátek krásný :srdce:
Koncept kontinua jsem četla asi ve druhém měsíci, půjčila mi to kamarádka.
Je to na dlouhou diskuzi. Určitě ve mě ta knížka zanechala otisk (jako třeba to, že malé mimčo určitě nebrečí schválně natruc, aby otravovalo), ale některé myšlenky, hlavně z té druhé části, jsou podle mě v naší kultuře nepoužitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
26.5.09 21:54

Moc všem děkuju za rady :lol:

Okolo 20.h se mi už trochu ulevilo a teplota je na 37,5 °C Jsem strašně unavená,ale cítím už trochu úlevu.Nadlický výkon jsem podala když jsem musela dojet do sousedního města pro holky do družiny.Přítel má dvoucenní směnu a nebylo komu říct.Ufff,s takovou teplotou jsem měla co dělat abych se udržela s autem na silnici :cry:

Ozvu se až budu „ready“ a děkuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.5.09 23:40

Ahoj holky,

zdravím vás po dlouhé době a doufám, že se máte všechny krásně. Už se těším, až si zpětně dočtu diskuzi. V poslední době jsem to bohužel nějak nezvládla. Před třemi týdny jsem o víkendu skončila s krvácením na pohotovosti, kde pan doktor našel hematom, ale už je to dobré. Jen mi říkal, že mám hodně odpočívat a nic těžkého nezvedat, což s Barunkou moc nejde. Bára má sice teď v roce a půl 8,6 kg což mi nepřijde moc, ale je fakt, že když jí někdy zvedám častěji, tak se mimís v břiše trošku brání. Ale nemůžu po ní chtít, aby všechny schody vyšla sama a na přebalovák mi těžko vyleze. Mám virózu, tak když už jsem musela k doktorovi, tak jsem si od něj nechala dát do průkazky potvrzení a natočit EKG. A jsem ráda že už k němu zase nějakou dobu nemusím. Jinak jsem zahlédla diskusi o plínkách a jsem rozhodnutá opět používat papírové a doma i látkové.

TESS - přeji ti ať se té angíny brzy zbavíš. Je smůla, že ty nemoci přicházejí zrovna ve chvíli kdy člověku nemá kdo pomoct. Můj přítel je teď zrovna týden na služebce. No, ale zase uklidňuju tím, že to aspoň nechytne.

BARULÁTKO - s tím kojením máš můj obdiv. Já jsem bohužel pod nátlakem rodiny vyměkla a Báru jsem už přestala kojit a je mi to pořád líto. Nedokázala jsem vydržet ty věčný kecy o tom jak tomu miminku a sobě ubližuju atd. Ptala jsem se později doktora, jak to doopravdy je a říkal, že by to kojení vadilo až v pokročilejším těhotenství, protože by prý mohlo vyvolávat kontrakce. Bára odstavení ze dne na den zvládla překvapivě krásně a spí celou noc. Předtím se jednou a vyjimečně dvakrát za noc budila. Tak moc držím palce, ať to Hanička také zvládne bez potíží a bez pláče.

Mějte se všechny moc a moc krásně a opatrujte se.

Luumu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
27.5.09 08:19

Luumu snad zavítáš častěji, aspoň nám napiš zda znáte pohlaví, nebo si necháte říct, abychom případně mohli doplnit do tabulky.
a brzy se uzdrav. Robika též hodně nosím má cca 10,5kg, což taky není tak strašné, ale snažím se nosit co nejméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
27.5.09 08:27

Jméno/věk/bydliště/děti/vdaná/svobodná/TP/KO

Simiki - Simona / 21 let / Most / děti zatím nemá / / svobodná / TP 25.9. / KO 10.6. / chlapeček tichule - Gábina /36 let/Ostrava/Deniska 15/Terezka 10/vdaná/TP 1.10./KO 11.6. / holčička Danielka Megi17 - Lenka / 22let / Nejdek / děti zatím nemá / / / TP 5.10. / KO 23.4., 6.5. Helusa80 - Helena / 28let / Prostějov / děti zatím nemá / / / TP 5.10. / KO chuanitka - Marcela / 31let / Brno / děti zatím nemá / /dlouholetý vztah / TP 8.10. / KO 14.5. / holčička jaška - Jana / 29 / Brno / syn / 3roky /vdaná / TP 11.10. / KO 6.5., 26.5./ holčička bamberlok - Ingrid /21 let / Zlín / /děti zatím nemá /svobodná / TP 11.10. / KO 21.5., UTZ 26.5. /chlapeček - Tadeášek Handah - Hanka / 29 let / Olomoucko / Honzík 12.12.2006 / vdaná / TP 13.10. / KO 16.4. jenny.fields - / 32 let / Kladno / děti zatímnemá / / vdaná / TP 14.10. / KO 15.4. / holčička Eliška Alla - Alena / / Praha / Terezka / 19.12.07 / / TP 17.10. / KO /chlapeček te.ss - Tereza / 34let / / 2dcery / 10+8let / TP 17.10./ KO 4.6. / holčička Anička Judita74 - Jitka / 34 let / / / / / TP 18.10. / KO 28.5., UTZ 21.5./ holčička Deniska zari - Martina / 30 let / Uherský Brod / Nelinka /2roky / vdaná / TP 18.10. / KO 4.5. Alinka - / 35 let / Třinec / 2děti / / vdaná / TP 19.10. / KO 10.6./ překvapení Luumu - / 31 let / Praha / Barunka 15.11.2007 / svobodná / TP 22.10. / KO 14.4. a 15.4. cmelda - Šárka / let / Brno / Gabriel / 01/08 / vdaná / TP 23.10. / KO 11.5. Jeje - Erika /28 let/ Třebíč / Terezka /2 roky / vdaná / TP 24.10. / KO 12.5. kitty25 - Petra / 31 let / Praha 8 / Robin / 9.12.2007/ vdaná / TP 25.10. / KO 12.6., UTZ 16.6. KalinkaIvča - Ivana / 28 let / Jihlava / Honzík / vdaná / TP 25.10. / KO+UTZ 11.6. / chlapeček Barulátko - Bára / 26 let / Olomouc / Hanička / 28.6.2007 / / TP 28.10. / KO 14.5. ,9.6., 17.6. / chlapeček miska19 - / / / / / / TP 28.10. / KO cacorka - / 25 let / / Patrik / 8.3.2007 / svobodná / TP / KO Ivisek 

Holčičky: 6 Chapečci:5 Překvapení: 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.5.09 10:44

Luumu: Uf, tak se drž a odpočívej (i když to se pěkně řekne a hůř dělá, obzvlášť s dalším dítětem co?)

Holky, těhotenská demence začíná. Včera jsem přesvědčovala kolegyni, že 4×70 je 320. A dneska do mejlu píšu místo „minimum“ MIMINum :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
27.5.09 10:49

luumu, kitty, to vam zavidim. gabos vazi uz 12,5kg a tohle zvedat… :roll: radost. snazim se co nejmin, ale z postylky nebo do jidelni zidlicky me to proste nemine, ze..

Luumu, brzo se uzdrav

chuanito, co tehotenska demence, ale to, co prijde po porodu,to je teprv masakr obcas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
27.5.09 11:49

Ahoj všem,

Kitty: Také doufám, že přispívat budu častěji. Je to také tím, že občas nevím co bych napsala, ale moc ráda čtu vaše příspěvky. Pohlaví mimíse nevíme a zřejmě to zůstane tajemstvím až do porodu. Já bych chtěla mít překvápko stejně jako u Báry, ale přítel by to vědět chtěl. I když teď trochu povolil, protože známé ve 4.měsíci řekli, že to bude znovu chlapeček a před pár týdny se jim narodila holčička. Myslím, že oba byli opravdu překvapení.

Chuanitko: Tvůj překlep je fakt krásný. Je vidět, že myslíš na miminko. Těhu a kojo demence je zvláštní úkaz, ale později se člověk nad některými svými kousky docela pobaví. Na začátku těhotenství mi přišlo, že jsem měla kombinaci těhu i kojo demence a na tom už k smíchu nebylo téměř nic a připadala jsem si dost nepoužitelná. Ale věřím, že až se člověk zase zapojí do normálního pracovního procesu, že se to zase spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
27.5.09 12:33

Ahoj,

chuanito , krásný překlep :lol: :lol: Já osobně doufám, že po porodu bude demence lepší než posledně, to jsem si nemohla ani vzpomenout, jak se řekne „stůl“ :oops: Holt vytlačený mozek bo co :oops:

cmeldo , no neke, takže sušička i uspává? Další důvod, proč ji MUSÍM mít! :lol: Ještě na ni našetřit :-)

jenny , krásný šátek :) Koncept kontinua jsem taky četla, přišlo to právě v období, kdy jsem si řešila Honzíkovu nespavost a vyloženě mě to nakoplo. Sice se nedá vše z té knížky použít, ale ty nejdůležitější myšlenky určitě ano :)

Luumu , zdravím :-) a doufám, že hematom už dá pokoj!

U nás se konečně ochladilo, ale od rána se mi opět děsně motá hlava a jsem podrážděná jako p.ase, Honzík jak naschvál zlobí… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.5.09 13:44

Neblázněte s tou demencí… Já si chci na rodičáku trošku přivydělávat a budu k tomu potřebovat angličtinu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.5.09 13:47

Handah: Mně na bolení hlavy pomáhá vyspat se… to jsem ti krásně poradila, co? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí