Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
tak to máme ale počasí, co?
U nás zatím nic nového, na velký UTZ jdu až ve 21tt, takže min. do té doby nebudu vědět co to bude, ale klidně mi tamm písněte překvápko protože to sem stejně nenapíši. Chceme si to nechat pro sebe a když jsem čekala Nelču, tak jsem tu měla sondu, takže bych nerada, aby se to vyneslo.
Jinak se ani nic moc necítím, není zle ani velice nic,ale pořád tlaky v podbříšku, taková táhlá bolest, jako by mě snad někdo rval vaječníky, to vtšinou v leže na boku, no nic moc. Už ať to je za mou, nějak to těhu nemusím.
Stále nemám nic koupeno ani kočárek vybraný, takže jsem od vás asi dost pozadu. Ale nějak si říkám, že pořád času dost a ani není kdy nakupovat.
Tak tolik od nás.
Tak jsem tu a je mi už o něco lépe
Ještě cítím krk,ale jinak to jde.Jsem úplně bez teploty.
Holky,
od včerejška mám neschopenku na rizikové těhotenství.Doktorka mi řekla,že prvních 14 dní je to bez vycházek a pak mi je už napíšou.Je to dost risk,ale já musím jezdit každý den vyhledávat holky do školy,nemá mě kdo zastoupit.Nebo když bych akutně potřebovala někam odjet,tak jaké je riziko že přijde kontrola? To chodí kontrola z řad zaměstnavatele nebo ze sociálky?Nevíte?
Ahoj holčiny, tak jsem dočetla, uf to byla makačka.
Jste baby ukecaný.
Tess , já myslím, že je to různé, mě dal gynekolog hned od začátku 6.hodin vycházky a říkal, ať to vůbec neřeším, že na těhule kontroly nechodí. Moje švagrovka je taky na riziku, bydlí v Děčíně a gyn. jí tak nastrašil, že má strach se o pět minut zpozdit a dal jí jenom dvě hodiny vycházky, což mi přijde v těhu dost málo. Já osobně si myslím, že by si to člověk vždycky obhájil, nebylo mi zrovna v době vycházek dobře, tak jsem šla jindy a neumím si představit, že by tě někdo kvůli tomu buzeroval.
Jinak se někdo ptal, myslím, že Alinka, jestli nevím o nějaké větší prodejně na kočárky v Ostravě. No Ali co vím, tak je to v Ostravě s kočárky dost bída. Větší je ve Futuru a na Hlavní třídě v Porubě, ještě prý někde v centru. Já to asi vyřeším přes internet, jednak většinou nabízejí dobré ceny a pokud už máš vybráno, tak k větší objednávce neůčtují ani poštovné a balné a většinou není žádný problém. ![]()
chuanitka píše:
Neblázněte s tou demencí… Já si chci na rodičáku trošku přivydělávat a budu k tomu potřebovat angličtinu
jo ještě angličtinu jo?
no první tři měsíce to moc nevidím, ale pak už to jde, jak si zajedeš režim, tak asi není problém s prací.
Jméno/věk/bydliště/děti/vdaná/svobodná/TP/KO
Simiki - Simona / 21 let / Most / děti zatím nemá / / svobodná / TP 25.9. / KO 10.6. / chlapeček tichule - Gábina /36 let/Ostrava/Deniska 15/Terezka 10/vdaná/TP 1.10./KO 11.6. / holčička Danielka Megi17 - Lenka / 22let / Nejdek / děti zatím nemá / / / TP 5.10. / KO 23.4., 6.5. Helusa80 - Helena / 28let / Prostějov / děti zatím nemá / / / TP 5.10. / KO chuanitka - Marcela / 31let / Brno / děti zatím nemá / /dlouholetý vztah / TP 8.10. / KO 14.5. / holčička jaška - Jana / 29 / Brno / syn / 3roky /vdaná / TP 11.10. / KO 6.5., 26.5./ holčička bamberlok - Ingrid /21 let / Zlín / /děti zatím nemá /svobodná / TP 11.10. / KO 21.5., UTZ 26.5. /chlapeček - Tadeášek Handah - Hanka / 29 let / Olomoucko / Honzík 12.12.2006 / vdaná / TP 13.10. / KO 16.4. jenny.fields - / 32 let / Kladno / děti zatímnemá / / vdaná / TP 14.10. / KO 15.4. / holčička Eliška Alla - Alena / / Praha / Terezka / 19.12.07 / / TP 17.10. / KO /chlapeček te.ss - Tereza / 34let / / 2dcery / 10+8let / TP 17.10./ KO 4.6. / holčička Anička Judita74 - Jitka / 34 let / / / / / TP 18.10. / KO 25.6., UTZ 10.6./ holčička Deniska zari - Martina / 30 let / Uherský Brod / Nelinka /2roky / vdaná / TP 18.10. / KO 4.5. / překvapení Alinka - / 35 let / Třinec / 2děti / / vdaná / TP 19.10. / KO 10.6./ překvapení Luumu - / 31 let / Praha / Barunka 15.11.2007 / svobodná / TP 22.10. / KO / překvapení cmelda - Šárka / let / Brno / Gabriel / 01/08 / vdaná / TP 23.10. / KO 11.5. Jeje - Erika /28 let/ Třebíč / Terezka /2 roky / vdaná / TP 24.10. / KO 12.5. kitty25 - Petra / 31 let / Praha 8 / Robin / 9.12.2007/ vdaná / TP 25.10. / KO 12.6., UTZ 16.6. KalinkaIvča - Ivana / 28 let / Jihlava / Honzík / vdaná / TP 25.10. / KO+UTZ 11.6. / chlapeček Barulátko - Bára / 26 let / Olomouc / Hanička / 28.6.2007 / / TP 28.10. / KO 14.5. ,9.6., 17.6. / chlapeček miska19 - / / / / / / TP 28.10. / KO cacorka - / 25 let / / Patrik / 8.3.2007 / svobodná / TP / KO Ivisek
Holčičky: 6 Chapečci:5 Překvapení: 3
Souhlasím s Kitty , začátek je většinou divoký, než se to utřepe, pak už se to zvládat dá a my jsme holky šikovný, tak to určitě zvládnem.
Jinak na kojící podprdy je asi brzy, ale u nás ruší obchod s mateřskými věcmi, tak jsem dvě koupila. Byly za bezva cenu a jelikož se mi prsa v předchozích dvou těhotenstvích výrazně změnila jen v prvních týdnech, než se tvorba mléka nějak utřepala, tak myslím, že je využiji.
Prostě jsem to riskla. ![]()
tichule píše:
Souhlasím s Kitty , začátek je většinou divoký, než se to utřepe, pak už se to zvládat dá a my jsme holky šikovný, tak to určitě zvládnem.![]()
Jinak na kojící podprdy je asi brzy, ale u nás ruší obchod s mateřskými věcmi, tak jsem dvě koupila. Byly za bezva cenu a jelikož se mi prsa v předchozích dvou těhotenstvích výrazně změnila jen v prvních týdnech, než se tvorba mléka nějak utřepala, tak myslím, že je využiji.
Prostě jsem to riskla.
no když vyprodávali, tak to jo
v nejhorším je prodáš
zari: Já taky nemám nic koupeno
Jen sem tam něco domluveno (půjčení postýlky, lehátka, atp.)
kitty, tichule: Jj, zjišťovala jsem různě od kamarádek, co přivydělávaly, co to obnáší. Prý první tři měsíce můžu zapomenout na jiné činnosti než kojení, přebalování a spaní
A stejně - oficiálně si můžu přivydělávat, až přestanu pobírat mateřskou a přejdu na rodičák ne?
Holky, zítra dopoledne jdu na velký UTZ, tak na mě myslete ![]()
Je to taková směs pocitů - těším se, trošku bojím a jsem i zvědavá, co všechno budou na holčičce prohlížet. A taky jsem zvědavá, jestli holčička bude pořád ještě holčička ![]()
Tess: Já myslím, že zaměstnavatel chodí na kontroly těch prvních 14 ? dní, kdy to platí on a pak sociálka. Zrovna dneska naše hospodářka říkala, že na někoho budou psát na žádost jeho zaměstnavatele zprávu, že u nás byl, i když měl v té době být doma nemocen (u nás se choval jak hovado, takže proto jeho zaměstnavateli vyhovíme).
Jinak si myslím, že vycházky v těhotenství jsou nesmysl, protože jak ty můžeš vědět jak ti bude od deseti do dvanácti nehledě samozřejmě na vyzvedávání dětí. Na toto téma je spousta informací na stránkách svazu pacientů a tady jsem ti našla výklad přímo k tomuhle případu: http://www.pacienti.cz/clanek.php?…
Rozumný doktor by ti měl dát vycházky bez omezení, ale hold je to vždy na tom konkrétním jedinci. Ovšem jak říká právní výklad, člověk se může bránit.
tess , tak gratulace k pobytu doma
Jinak s neschopenkou je to prekérka, měla jsem ji v prvním těhu, pokud si správně pamatuju, dr. mi dala vybrat čas, kdy chci mít vycházky, ale že déle než 4 hodiny v kuse mi dát nesmí. A kdybych prý akutně něco potřebovala, tak jí mám zavolat, že moji kartu dá bokem - z čehož mi vyplynulo, že kontroly nechodí moc, ale chodí, aspoň tady…
S delším pobytem někde, třeba na víkend, bych si prý musela zažádat přímo přes sociálku?, jestli mi to uznají. Sama říkala, že se jí to zdá jako blbost v mém případě, ale holt to tak je ![]()
Holky když se v těhotenství píše neschopenka až do porodu,tak se jedná o rizikovku? Já mám pocit,že já mám napsanou jen neschopenku,teda je možný že mám podle toho čísla na ní napsáno těhotenství,ale asi jí mám obyčejnou a vycházky sem dostala neomezeně hned po 4 dnu od vystavení
chuanitka píše:
zari:kitty, tichule: Jj, zjišťovala jsem různě od kamarádek, co přivydělávaly, co to obnáší. Prý první tři měsíce můžu zapomenout na jiné činnosti než kojení, přebalování a spaníA stejně - oficiálně si můžu přivydělávat, až přestanu pobírat mateřskou a přejdu na rodičák ne? :
ano to máš vlastně pravdu, takže cca půl roku po porodu. to je tak akorát.
hele a zas to neber tak dramaticky, já měsíc po porodu dělala zkoušky a učila se, takže něco navíc jde taky.
Ahoj holky,
včera večer jsem brousila po MMB a objevila tento kočárek-sporťák a golfky dohromady.Moc se mi líbí,ale nikde jsem na něj nenašla žádný odkaz (tedy kromě nabídek nových kočárů).Dá se používat od 6.měsíců,chtěla jsem mít doma jeden na cestování.Je to značka Coneco Flash…

Chuanit , držím palečky na dnešní Utz, určitě je vše pořádku a je to moc hezké, vidět svoje mimi od a do z. Jinak držím palečky, ať tam ta holčička je, pokud si přeješ, mě kdyby to teď změnili na chlapečka, tak bude do třech měsíců chodit v růžovém, chudák.
Simi , pokud ti dá neschopenku v těhotenství, myslím, že vždy na rizikovku, protože těhu není nemoc.
Jnak Kitty , jak píšeš, měla jsem spolužačku a patřila k nejlepším, která porodila, když jsme nastoupili do prváku a zvládla vše včetně kojení a vážně dobře, byla moc šikovná. Pamatuji se jak domů utíkala s nalitýma prsama a to ještě 30.km dojížděla.
Tess moc hezký, značku neznám, jenom kolečka mám radši spíše větší, jaro léto asi v poho, ale zimu bych v tom neviděla.
te.ss záleží jak opravdu chceš kočáre využívat a jaký budeš mít ten základní. Pokud budeš mít hluboký, doporučuju golfky koupit lepší, protože pak budeš jezdit fakt hodně a už nemusíš mít zase spor´ták. Kamarádce se moc osvědčily Peg Perego Pliko. jsou super skladné do auta, složit jsou na dva pohyby, polohovat jednou rukou až do lehu, mají super dlouhý leh.