Poradna duly
Jana Čurdová
Jaška píše:
Ahoj holky,
tak som docitala, co som zameskala. Ako ste tu rozoberali tu nemocnesku, tak ja vobec neviem ako si to mam vypocitat. Totiz mne skocni materska s Lukom a asi 3 tydne tam mam ist do prace, a potom mi zacne materska druhaakurat asi na tie 3 tyzdne nema cenu nastupovat, tak poviem ci by nedala neschopenku. No a to uz vobec neviem vypocitat, kolko dostanem a uz vobec netusim kolko budem brat toho pol roka. Snad nejako vyzijeme
Pekny zbytok vikendu, je krasne!!!
no a to je právě ono, holky mi řikaly, že neschopenku ti právě nedá, pokud nenastoupíš na jeden den do práce. To jsem si totiž myslela taky, že to tak udělám, pokud nestihneme druhé mimi do prosince. Takže na to pozor. Zkus se v práci domluvit, nebo budeš doma zdarma.
Judita74 píše:
by mě zajímalo,jestly se ještě používají ty obyčejný látkový pleny,znáte někoho takovýho?Je to jenom úvaha,co mě napadla…
na co? na obyčejné věci jako pod hlavičku, utírání pusinky atd. jsem používala, ale látkařka nejsem. na čůrání se používají jiné.
Judit jestli jsou to obyčejné pleny, tak jsou drahé. Tady v krámě se dají sehnat i levněji, cca 19,– ale jsou to ty bílé. Kup si kdyžtak víc druhů. Mě se osvědčily raději větší a barevné.
ad látkování - nejsem zastáncem, podle mě spotřeba prášku, elektřiny atd. vyjde nastejno. Já jsem pohodlná a zůstanu u papírovek.
Judi , o látkových plenách jsem uvažovala, jednak jsou levnější a jednak principiálně - odpadu z plínek je hodně, kam se hrabe nějaké praní
http://www.plenky.info/
Jenže zas do frmolu a nevyspání kolem miminka pořád jen prát a žehlit, to se mi teda nechce
Taky budeme mít miminka na zimu, to nebude rychlosušení na sluníčku na dvorku, ale pěkných pár dní v koupelně.
Prostě pořád nevím a jak se znám, asi zkusím oboje ![]()
Pár látkovek stejně koupit musím, jak píše Kitty, na různé jiné účely kolem mimina.
Ahojky,
Judit , gratuluju ke kopanečkům ![]()
Já osobně jsem přesvědčená, že mimino zná hlas nejen matky, ale i otce, pokud spolu často mluví
A o těch pouštěných pohádkách nebo muzice je to vědecky dokázané, kdysi jsem četla článek, když rodiče vyprávěli mimísům v břiše každý den určitou pohádku nebo pouštěli konkrétního interpreta, ona pohádka nebo ta muzika byla prý v dětství jeho oblíbenou ![]()
S plínkama - já myslím, že látkování je spíš i životní styl, není to jen o šetření peněz, ale i o šetření přírody, protože těch jednorázek vyprodukuje jedno dítě naprosto strašné množství, už si nepamatuju, kolik, ale velice mě to tenkrát překvapilo.
Já teda počítám s jednorázovkama, jsem pohodlná
, ale látkařky docela obdivuju, a myslím si, že i ty dražší látkové pleny se vyplatí. Sice je to investice najednou, ale když vezmu, že zpočátku jsme utratili 1000 Kč za plíny měsíčně, tak to by byla luxusní látková výbavička
Mno, ještě se nad sebou zamyslím
Mám doma dvoje kalhotky od Alinky z obchůdku a docela dost těch obyč látkovek, tak to třeba zkusím ![]()
Já ještě nwm,jak to budu dělat.Je to moje první dítko a předtím jsem se o takové věci vůbec nezajímala.Sbírám názory a zkušenosti.Jak to bude potom nevím.Každopádně nějaký plenky koupím a uvidíme.myslím,že se neztratí!
chuanitka píše:
Judi , o látkových plenách jsem uvažovala, jednak jsou levnější a jednak principiálně - odpadu z plínek je hodně, kam se hrabe nějaké praníhttp://www.plenky.info/
Jenže zas do frmolu a nevyspání kolem miminka pořád jen prát a žehlit, to se mi teda nechceTaky budeme mít miminka na zimu, to nebude rychlosušení na sluníčku na dvorku, ale pěkných pár dní v koupelně.Prostě pořád nevím a jak se znám, asi zkusím oboje
Pár látkovek stejně koupit musím, jak píše Kitty, na různé jiné účely kolem mimina.
hele ty látkovky se nežehlí. myslím ty na čůrání.
kitty25 píše:
hele ty látkovky se nežehlí. myslím ty na čůrání.
Aha… tak jestli to chápu, tak přibližně šestinedělí se žehlí všechno kvůli „dezinfekci“ a pak už se to tak neprožívá? Já totiž žehlení moc nemusím
![]()
no klasicky ctvercovy latkovky se zehli, ale ty moderni pliny ne, to je jina kapitola. me to lakalo, ale pohodlnost zvitezila.
kitty25 píše:Jaška píše:no a to je právě ono, holky mi řikaly, že neschopenku ti právě nedá, pokud nenastoupíš na jeden den do práce. To jsem si totiž myslela taky, že to tak udělám, pokud nestihneme druhé mimi do prosince. Takže na to pozor. Zkus se v práci domluvit, nebo budeš doma zdarma.
Ahoj holky,
tak som docitala, co som zameskala. Ako ste tu rozoberali tu nemocnesku, tak ja vobec neviem ako si to mam vypocitat. Totiz mne skocni materska s Lukom a asi 3 tydne tam mam ist do prace, a potom mi zacne materska druhaakurat asi na tie 3 tyzdne nema cenu nastupovat, tak poviem ci by nedala neschopenku. No a to uz vobec neviem vypocitat, kolko dostanem a uz vobec netusim kolko budem brat toho pol roka. Snad nejako vyzijeme
Pekny zbytok vikendu, je krasne!!!
No ale ci by som nemusela za ten den platit socialne a zdravotne… si myslim, ze ano a tie papiere sa mi fakt nechcu vyplnovat, este sa musim poradit s doktorkou, bude o tom vediet najviac, ale snad to klapne, a ked tak jeden den vydrzim, aspon pokecame, ale pracovat, to by som im tam narobila len bored ![]()
Jo a inak ja zostavam po skusenostiach u pamperskach
alebo hugieskach, no latkove u mna nehrozia
Ako pise Kitty sa to ani fin. neoplati, a ulahci to vela prace. ![]()
Ahoj holky,
všechny zdravím
Hlásím se po „připáleném“ víkendu
Byli jsme na návštěvě u kamaráda.Grilování,válení se na zahradě…ufff.Krásně jsem si odpočala.Vyvalila jsem po dva dny špeky.A jsem pěkně přičmoudlá.Vůbec jsem kvůli tomu nemohla spát…jak ukrutně to bolelo.Nestihla jsem ani všechno přečíst,dočzi odpoledne.
Ad plenky:
Při holkách jsem to taky jednou zkoušela,ale nakonec jsem se vrátila k papírovkám.Ale pár bílých a barevných si pořídím.Pod miminko a po nakojení na odříhnutí.Dávala jsem je ze začátku i na papírovou plenu kvůli kyčlím.Až když jsme je měli o.k.,už jsem dávala jen papírovku samotnou.
te.ss: Jé, ty ses měla
Já víkend normálka, hlavně práce na zahradě. Jo a šli jsme na houby a funěla jsem u toho jak lokomotiva
A to nemám žádné břicho, včera jsme byli na „kolaudaci“ mé sestřenice a dostala jsem nadané, že mám malé bříško v pátým… ![]()
A po sestřenici dostanu nějaké hadérky a lehátko pro mimčo, jupí ![]()
Jinak Lídl má tento týden akci pro miminka http://www.lidl.cz/…090525.index
Ale moc mě to nezaujalo (snad půjdu omrknout ty podprsenky a ten kojicí polštář). A v té klokance to miminko tak divně visí
Vím o miminkách houby, ale mimčo by mělo mít kolínka výš než prdelku, ne?
Jako třeba tady: http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?…
Z tohoto by měl ortoped radost…
chuanito, jj, kolinka vys nez zadecek, ta klokanka v tom lidlu je dost des. coz mi pripomina, ze bych mela uz ze skrine vylovit muj kojopolstar, abych se v noci zas pohodlne vyspala, uz nemuzu spat na brise ![]()
tess, vikend zavidim
my grilovali jen doma v troube ![]()