Poradna duly
Jana Čurdová
My budeme mít Kryštofa. Na kontrolu jdu až ve 32tt, protože dr. bude mít dovču, tak ani nevím, jestli mě ještě stihne poslat na nějaký ultrazvuk nebo co bude. Sice jsem starší ročník, ale zase vše mám celou dobu naprosto v pořádku…
Jak se bude jmenovat ten váš?
Kryštof je krásný jméno… taky jsme ho měli ve výběru ale nakonec se nám nejvíc líbilo Alex.. ja jdu na kontrolu ted v utery a pak az ve 30tt… akorat kdyz jsem byla na vyvojovem UTZ tak mi nic moc nerekli takze mam trochu strach jit na ten dalsi…
Alex se nám také líbil, kdysi jsem tak pojmenovala hrdinu jednoho svého příběhu pro děti, ale nechtěla jsem ho k našemu ryze českému příjmení. Kde jsi na tom UTZ byla? V Liberci v nemocnici zrovna moc komunikativní nejsou, hlavně u toho prvního UTZ mi skoro nic neřekli…
Byla jsem v Liberci v nemocnici… me neco povidej.. taky mi nic nerekli..byla jsem tam s pritelem a ten byl akorat nastvanej protoze jsme tam byli pul hodiny a bavili se tam spolu jen doktor se sestrou jeste navic v tech jejich doktorskych terminech..ja z toho byla nervozni a kdyz jsem se zeptala jestli je vse v poradku tak jejich odpoved „jo asi jo“… no jako pristup nic moc extra…
Tak nějak, člověk se asi musí psychicky obrnit a očekávat, že s ním budou jednat jako s kusem dobytka. Nejvtipnější bylo, když se pak manžel zeptal, co to je (i když už jsme to tedy věděli, na ujištění) a doktor pravil - „Jste se nedíval? Je to kluk.“ Nevím, co čekají, že tam laik pozná, a to se můj muž profesně zabývá počítačovým zpracováním obrazu, ale stejně to nedal…
Mně tedy podruhé řekli, že je vše ok, protože jsem měla vzhledem k věku doporučení na genetiku a doktor mi pravil, co bych tam chodila, když je vše v pořádku. U prvního UTZ jsem měla hodně mladou doktorku, tak to jsem brala trochu s nadhledem, mimču to vadilo a skákal tam, tak měla chudák co dělat…
Já jdu právě příští týden na fotky tak se chci taky ještě jednou zeptat jestli to vážně bude kluk
tak snad se na nás mrnous bude zase smat
.. jinak dnes jsem byla na kontrole a už se mě ptali na výběr porodnice tak nevím co jim mám říct ![]()
My už jsme se rozhodli pro Liberec, ač nevím, jestli dělám dobře. Jdeš na ty předporodní kurzy? Objednala jsem se na příští termín (začíná to 2.8.), další pak začínají 17.8.
Nene neobjednala.. chci to zkusit bez predporodnijho kurzu…ikdyz z toho mam strach.. a z too liberce taky.. kazdyho koho se ptam tak tam nebyl moc spokojen… hlavně s přístupem a na ten já si hodně potrpím…nemám ráda lidi co se tváří otráveně nebo nepříjemně..
No, já si říkám, že si to tam během těch kurzů aspoň prohlídnu. Mě také víc než samotný porod děsí, že tam můžou být nepříjemní lidé, kteří se mi budou snažit vnutit něco, co nechci a dohadovat se se mnou… Modlím se, abych měla štěstí na personál ![]()
PS: Pokud by sis to tam chtěla jen prohlédnout, je možné se objednat jen na jednu lekci těch kurzů:
Premyslim ze pokud by to slo tak bych se aspon podivala
… ale vim ze pritele tam nedostanu
nemocnice nema moc rad
… ale u porodu chce mermomoci byt ikdyz jsem mu to vymlouvala takze to je tak to jdiny co me uklidnuje..ze tam nebudu uplne sama mezi cizimi ![]()
Já to tedy manželovi nevymlouvám, když si to dítě udělal, tak ať ho pomůže dostat na svět, byť by šlo jen o psychickou podporu.
Ale do ničeho ho nenutím, on je naprosté zlatíčko a o všechno se moc stará a zajímá, takže jde dobrovolně…
To ten muj defakto to samy.. nedavno jsem byla shanet jeste nejake veci do vybavicky a tak ho vzali mrnavy boticky ze jsem ho z obchodu nemohla dostat
… nejak ho to chytlo a porad se me pta co je jeste potreba a jestli mame vse.. porad se pta kolegu v praci a celove je do toho pomalu vic hrr nez ja ![]()
Tak výbavička manžela moc nebere, včera mě poslouchal jen na půl ucha, když jsem mu ukazovala, co miminku přišlo. S kolegy řešil spíš porodnici, ale myslím, že co na dítě navleču apod. je mu fuk, že se spíš těší, až si s ním bude hrát ![]()
Ale manžel celkově nesnáší nakupování, to mu musím slíbit nějakou odměnu, abych ho dostala do obchodu, když usoudím, že nutně potřebuje nové kalhoty nebo kraťasy… Jemu je vždy líto peněz za oblečení a bez mrknutí oka utratí mnohem vyšší částku za nějakou technickou věc nebo knížky…
Tak v tomhle jsou ti naši úplně stejní.. taky nesnáší nakkupování ( většinou když je to pro mne) a taky mu musím něco slíbit
… a ten můj taky radši věci na auto nebo nějaký blbosti o kterých když mi povídá vypouštím druhým uchem ven
takže mě vážně překvapuje že o výbavičku zatím zájem má
otázka jak dlouho mu ten zájem vydrží…