Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky tak jak válčíte??… my už máme po šestinedělí a musíme dávat příkrmy protože malej málo přibírá.. ale pozitivum je že už se i troschu smějeme a snažíme se žvatlat ![]()
Mně se opravdu smát začal přesně v sedmi týdnech, dokrmuju většinou 2×-3× denně. 1× přes den a večer. Má teď asi 6kg a částečně už má velikost oblečení 68. Večer nám došel Nutrilon, tak tady bojuju a ždímu mlíko, než přijde manžel s nákupem. Kdybych věděla, že to nezvládneme, tak bych šla ráno nakoupit. Jenže mnohdy dám den bez Nutrilonu a dávám ho jen večer. Takže veselé…
My přikrmujeme od začátku, já ještě mám týden šestinedělí, princezna si pobrukuje a už pořád taky nespí.
Je to stejně nádherné když se ty děti smějí..nám se dnes poprvé povbedlo ho přitom i vyfotit
Nám právě přibíral ale strašně malinko… takže přikrmuju po každém kojení.. akorát že je to otesánek a nestačí mu 30ml po kojení.. jinak holky co dáváte? sunar nebo nutrilon?
Me taky moje mamka doporucovala nutrilon ale podle dr. co mu sedlo jako první to mám dávat a to byl právě ten sunar.. takže my musíme být na sunaru.. jenze cim dal vic ode me malej nechce mliko… takze to vypada ze s kojenim koncim ![]()
@kikinkaa14 A zkoušíš to popř. odsát? Já jedno prso skoro jen odsávám, pořád mi praská, ale mám v něm mnohem míň mlíka než v tom druhém.
Napsala jsem o kojení i deníček: https://www.emimino.cz/…porod-12533/
Zatím to nevzdávám, ale ulehčuji si tím, že třeba ráno kolem 6 nakojím, kolem 9 dám odstříkané mléko, v poledne Nutrilon, a pak zase kojím…
Kryštůfek začal spát některé dny už od 22-6, což je zlatý, pak usne ještě do devíti, tak se konečně začínám cítit trochu vyspalá…
@Marketa_LIB já právě už ani odsát nemůžu.. podle pediatričky pomalu přicházím o mléko.. což bych se nedivila..malej si asi zvyká na flašku a nechce už ani ode mě pít..nebo pije 5 minut a konec.. už nechce… ale po tom sunaru taky usne kolem 10 vecer a vzbudi se až treba v 5 a pak spi do 10
takže taky už konečně jsem trochu vyspala…
@kikinkaa14 Je fajn, že se vyspíš. S tím mlékem si myslím, že je dobré být v klidu, když to nejde, tak to holt nejde, člověk aspoň ví, že se snažil… Já zatím nevím, tenhle týden mi přijde, že Kryštůfek pije celkově nějak míň i Nutrilonu, říká se, že jsou nějaká období zrychleného růstu, možná to předtím měl, protože minulý týden pil jako o život velká množství i 200 ml a teď si dá 100 a usne, ale přibírá a neřve, tak to neřeším…
@Marketa_LIB a kolik davas ml pri kazdem kojeni.. me rekla doktroka at mu udelam 90ml jenze mi prijde ze uz mu to nestaci… ![]()
@kikinkaa14 je na tom nějaký návod, ale on pil častěji a méně, než je na krabici. Najednou většinou 100-170 ml i při kojení, výjimečně víc. Dnes jsem spala a krmil manžel a vypil 220 ml, ale to nedává běžně. Ale má teď 6,5kg. Kolik váží Alex?
Když mi Kryštůfek vypije pod stovku, tak někdy nechce víc, ale za hodinu chce znovu, na dobré najedení je to kolem těch 150 - 170 ml. Když měl kolem pěti kilo, tak to bylo kolem 110-120 ml. Ale najednou dělám jen 90 ml, jinak mu to vystydne. Udělám 90 a pak 60 nebo nakojím a dorazím ho 60 ml, když má málo. Já stále vážím, ale už ta váha trochu blbne, asi je na menší dítě, tak mám takovou tu zelinářskou a manžel na to právě vymýšlí nějaký nástavec na položení miminka. Dnes jsme měli očkování, to byl Kryštůfek nešťastný, ale naštěstí ho to při kojení rychle přešlo.
Já už taky koukala na tabulky.. jenze mi prijde ze se podle toho orientovat neda protoze kazde dite je jine..nas vcera vazily a vazime 4230g… a pijeme na jedno kojeni tak 90ml nekdy i 120ml… jak kdy.. a zas nam nejak neklidne spinka…
nevim co mu je.. prdiky ho netrapi, riha po jidle taky a prebalenej a najedenej je.. takze zase nejaka mrzutost :/… my na ockovani jdeme 7.ledna a navic nam dnes zjistily selest… tak jsem byli na kontrole u kardiolozky… a jak jinak krystufek prospiva? ![]()
Při téhle váze mi pil kolem 110-130 ml, koukala jsem do sešitu… U nás vše dobré, kyčle dopadly dobře, očkování nakonec také celkem zvládl. 22 hodin denně máme zlaté miminko, večer má „Kryštůfkovu hodinku“ někdy dvě, bývá mrzutý, papá, kaká, řve a tak, ale už se to postupně zlepšuje. Dnes spal zase 7 hodin, takže vše ok. A co s tím šelestem? Nějak se to řeší nebo se to srovná samo?