Poradna duly
Jana Čurdová
Ja si nekdy rikam jestli cisar neni lepsi.. protoze ja se hrozne bojim bolesti.. klidne se videt muzeme
ja jsem v LBC skoro furt ![]()
Četla jsem si tu srovnání žen, které prošly obojím a říkají tam, že lepší je dobrý normální porod než císař a lepší císař než špatný normální porod… Po normálním porodu, pokud nejsou komplikace, bolest odezní a po císaři začíná, ve chvíli, kdy už se chceš soustředit na miminko a ne někde trpět… Takže já bych raději, aby se otočil.
No právě nechci špatný normální porod.. ale to asi nebudu moct ovlivnit…vcera mi mrnous udelal bouli na brise jak se tam kroutil
… uvidis treba se otoci.. miminko si to umi nacasovat
…hlavně se nestresuj ![]()
Velké boule mám od 33tt
Je to legrační. Dnes v noci docela řádil, ale neotočil se - zatím.
Neboj.. on se otoci
… ja prave dnesnim dnem jsem 33tt
takze boule asi budou castejsi ![]()
Tak si to užij, mně to v tom 33tt hodně zesílilo, asi jak už měl kolem 2 kg, teď očekávám, že budeme mít na 2,5 kg na pondělní kontrole…
Tak mám dlaší kg a půl nahoře
asi se prckovi daří
co ty? zatím žádní poslíčci? ![]()
Miminko se otočilo hlavou dolů, tak se zase sžívám s představou přirozeného porodu… Má 2,5 kg - já mám váhu jako slůně, ale jinak žádní poslíčci… O víkendu jsme přivezli postýlku, teď jsem si koupila látky a molitan a budu šít originální mantinel do postýlky a do kolébky ![]()
No vidíš
ja si postýlku budu přpravovat teď o víkendu..
… teeda to jsi dobrá… já si neumím zašít ani kalhoty
tenhle „talent“ se mi bohužel vyhnul ![]()
Moje babička je švadlena. Učila mě šít od dětství. Mantinely jsou ušité, udělala jsem dokonce 3, jeden i pro sestru. Ale babičce bych to raději zblízka neukazovala. Udělala jsem na to kapsičky a odepínací rybičky, i když ty jsou moc velké a špatně tam drží… Jinak jsou moc pěkné mantinely na fler.cz, ale já jsem udělala 3 za 600,– Kč, což bych tam dala za jeden lepší. Nechtěla jsem klasickou roztomilou tuctovku…
Já už mám asi úplně všechno nachystané. Snad ještě pár drobností do tašky do porodnice a jsem připravená…
Tak napůl, nevím, co tam zaškrtávat, s čím souhlasit a s čím ne, ještě jsem se na to pořádně nepodívala, jen jsem si to podepsala, vyplnila hlavičky a jména. I když tedy kdyby nás překvapila holčička, tak nevím, jestli bych s tím jménem byla spokojená. Ale měl by to být Kryštůfek…
@Marketa_LIB Právě to zaškrtavaní se nelíbí manželovi hlavně ta celková anestezie.
To mi měli klučičí jméno vymyšleno ještě dřív než nám určili pohlaví Matyaš, ale když pak oznamili že je to holčina, dostali jsme zachvat smíchu a holčíčí jsme vymyšleli docela dlouho chtěli jsme od M at má s mami stejné inicialy.
Matyáš se mi vždy moc líbil, ale nakonec kvůli příjmení od CH nechci jméno, které končí na „š“, nějak se to špatně vyslovuje. A co máte tedy pro holčičku? Problém je to „my“ - shodnout se s manželem…
No, jsem ráda, že jsi mi to připomněla, dám si to na stůl a zkusíme se na to podívat…