Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráno otevřu počítač a vidím zase ten strašný masakr. Zase občan, kterého ta země přijala, popřípadě jeho rodiče, postarala se, obyvatelé té země se postarali a dočkali se zmasakrování svých blízkých za odměnu. Ach jo, upřímnou soustrast všem pozůstalým, celé Francii, vlastně celému slušnému světu.
Byla jsme v Turecku v době atentátu, ta bolest obyčejných lidí tam byla hmatatelná, teď tohle. Kdy to skončí?
Měla jsme potřebu to napsat.
Evropa je bezzubá a zvykla si na život bez válek a smrti. A to není dobře. Je třeba se srovnat s faktem, že podobné věci budou opět na denním pořádku.
@Moucharda píše:
Evropa je bezzubá a zvykla si na život bez válek a smrti. A to není dobře. Je třeba se srovnat s faktem, že podobné věci budou opět na denním pořádku.
Není dobře být zvyklý žít bez válek a masakrů? Je potřeba se srovnat s tím, že na denním pořídku bude masakr nevinných lidí? To se na mě nezlob, s tím já se nikdy nesrovnám, nikdy.
R. I.P. Francii
Jo pro dobrotu na zebrotu. Vsak oni se najdou nejaci dobroserove, kteri nam vysvetli, ze tihle chudackove vrazdi, protoze zapadni spolecnost se k nim nechovala pekne.
A Hollande, no ten by tedy mel rezignovat, doufam, ze se toho Francie brzy docka.
@Moucharda píše:
Kdyz ti to tak chybi, tak se muzes sebrat a jet nekam, kde ty valky jsou.
@Jana525 kde přesně píšu o tom, že mi něco podobného chybí? Prober se…
A tedy Hollande s tim neustalym opakovanim, jak je Francie silna, je opravdu trapny.
Ve Francii uz je takova nespookojenost s nim a jeho vladou, ze doufam, ze uz opravdu brzy skonci.
@Moucharda píše:
@Jana525 kde přesně píšu o tom, že mi něco podobného chybí? Prober se…
No pokud, pises, ze je proste potreba si na takove veci zvyknout, tak ti to asi ocividne nevadi.
A do tohohle my rodime deti, s tim se teda nikdy nesmirim. Uz by opravdu meli proti tomu efektivne zasahnout.
Je to strašný…
A jak zareaguje EU? Předpokládám, že zakážou ohňostroje, případně náklaďáky. ![]()
Ano - je to strašný. A je to nejspíše realita příštích dní…
Upřímně - já být ve Francii (a x let jsem tam žila) - rozhodně bych se v této době nezůčastnila žádných takovýchto akcí. Tohle se prostě bude dít
Pořád. Čím dál častěji…
Ve Francii to nemá až tak co dělat se současnou vlnou uprchlíků (na což to kdekdo svádí a vykřikuje o tom, že „ti uprchlíci!“) - ve Francii je to o tom (jak tu již někdo řekl), že to je daň za to, že tolik kolonizovali… a jistě ne mírumilovně a bez násilí… Kdyby nekolonizovali - nevypadalo by to tam dneska takhle
to je bohužel pravda…
I my byli vcera vecer ve 23.00, se vsema detma, koukat na ohnostroj u pritelzitost statniho svatku. Chodi vsichni a ohnostroje jsou pulhodinove, nadherne..
Francie doplaci na svoboda, rovnost, bratrstvi. A to je jeste nic oproti Belgii(dle toho, co jsem videla v Bruselu).
Nicmene, strachismus proti muslimum plosne a davova xenofobni hysterie vetsiny Cechu nic neresi, muslimove jsou normalni lidi s hrstkou fanatiku.
Stejne jako ostatni, nemuuslimska populace.
RIP ![]()
@Black Cat píše:
Je to strašný…
A jak zareaguje EU? Předpokládám, že zakážou ohňostroje, případně náklaďáky.
jo
a ještě víc omezí možnost projevit nespokojenost, zvýší sankce proti svému občanovi, který by chtěl svobodně říct, co si myslí, a bude ho trstat za šíření rasismu.