Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Odložený start je super věc, ráno ještě spím a pračka pere, myčka myje…
Manžel se mi posmívá ![]()
Robotický vysavač potřebuje určité podmínky…
@kopretina 12 píše:
Právě mi tu vytírá irobot scooba - dostala jsem od Ježíška a supernejdřív vysaje, pak trousí vodu, jezdí kartáčkama a nakonec tu vodu vysaje do nádržky. Jediná moje práce je vylít špinavou vodu a dát ho na nabíječku
A co máš za podlahy? Nedělá šmouhy? A to když máš tohle, tak už robovysavač nepotřebuješ?
No tak mě momentálně nejvíc ušetří doma práci ikdyž teda robotický to není, ale pomáhá nejvíce je dovoz nákupů až k bytu z tesca /jak já to tesco nenáviděla, teda než začali vozit/, takže letos jsem ani já ani chlap netahali ani jedinou tašku s nákupem a na úklíd pro mě z dvěma dětma spray mop od viledy /jak já dřív nesnášela vitírání/, ale s tímto je to raz dva, žádný kýble s vodou a vždy připraven, po obědě dvou batolat ideální. No a myčka, sušička, to je asi už klasika.
@Bábrdl probudila jsem se z hospodyňkovského kómatu. už bych neexistovala bez myčky a normálního mrazáku a lednice (8l mrazák jsme vyměnili za 55l, adekvátně k tomu velikost lednice), takže si teď s normální lednicí připadám jako king kong 21.století ![]()
A teda já neexistuju bez topinkovače, po ránu rozpečený rohlík s máslem, mňam ![]()
@Bábrdl píše:
Musíš si koupit dražší, ten má pak sílu. Vydrží cca 10 minut. Zdá se to málo, ale na takové to objetí nábytku, vysátí schodů nebo drobků to v pohodě stačí.
Jo, to je přesně to co chci, klidně jen na chvilku ale silný.. než tahat vysavač a kábl po schodech, nahoru a dolů.. a stokrát se do něj zamotat.. můžeš mi písnout značu toho co máš a jsi spokojená? nebo jestli to sem nejde kvůli reklamě tak do SZ..
@jopo píše:
No tak mě momentálně nejvíc ušetří doma práci ikdyž teda robotický to není, ale pomáhá nejvíce je dovoz nákupů až k bytu z tesca /jak já to tesco nenáviděla, teda než začali vozit/, takže letos jsem ani já ani chlap netahali ani jedinou tašku s nákupem a na úklíd pro mě z dvěma dětma spray mop od viledy /jak já dřív nesnášela vitírání/, ale s tímto je to raz dva, žádný kýble s vodou a vždy připraven, po obědě dvou batolat ideální. No a myčka, sušička, to je asi už klasika.
Jo, nákup tesco je úžasný. Miluju je. ![]()
Ovšem můj chlap je takový exot, který se nakupovaní (sám) užívá, udělá si seznam, rozplánuje si to, takže týdenní nákupy jsou na něm.
@kjhui píše:
Jo, to je přesně to co chci, klidně jen na chvilku ale silný.. než tahat vysavač a kábl po schodech, nahoru a dolů.. a stokrát se do něj zamotat.. můžeš mi písnout značu toho co máš a jsi spokojená? nebo jestli to sem nejde kvůli reklamě tak do SZ..
Já mám ten nejsilnější elektrolux. Modrej.
@marrlinka Jééé, rozpečený rohlík a máslo… Tak to bych mohla jíst pořád a nikdy se toho nepřejím.
A k tomu Granko nebo kakao, no balada.. ![]()
@Bábrdl píše:
Já si ho pořídím. Chlap taky, že je to naprd, ale mně se líbí, že to tady každej den něco prošmějdí. Jestli někde v rohu zůstanou drobky, to přežiju s přehledem
@Bábrdl Tak to u nás teda nákupy byly na mě, s tím, že pak chlap to odtahal dom z auta, já teda nakupování miluju, ale takový normální, ne týdenní nákupy za každýho počasí atd. No tak jsem to zkusila, chlap si teda nejdřív ťukal na čelo, ale už si to taky pochvaluje. Jinak teda já zrovna vysávání miluju, máme 100m byt, skoro všude koberce a je to pro mě relax, ale to jsi asi nechtěla slyšet.
Za mě rozhodně robotický vysavač - mám Roombu a obden než odcházím do práce, ho pouštím. jen prolítnu byt, jestli někde není spadenej kapesník, ponožka, nebo něco takovýho, odsunu židle od stolu (on vidí zdi a větší věci - to před nima zpomalí, takže do nich jen ťukne, ale úzký nožky od židlí moc nevidí, tak se tam chudák pak motá, takže je odsouvám, aby jich neměl moc najednou). V koupelně dám do vany koš - ostatní věci máme našroubovaný na zdi. Zabere mi to tak minutu - dvě a mazla zapnu a frčím do práce. On tam hodinu lítá sem a tam a já až přijdu, tak jen vysypu zásobník bordelu ![]()
Další mazlík je robot - ten co stojí na kuchyňské lince - nahážu do něj věci na buchtu, zapnu a jdu třeba krájet ovoce. Dělala jsem v něm i těsta na vánoční cukroví - i ty tuný na rohlíčky, linecký… - mouky jsem dala půlku + všechno ostatní a pak jsem jen mouku přisypávala a až jsem měla pocit, že je těsto na něj už hodně hutný, tak jsem to vyndala a růčo zapracovala zbytek mouky - taky pár minut a neměla jsem tu mouku z rozblemtanejma vajcama všude ![]()
No a jasně - sušička - kamarádka moje
Irobot scooba? @kopretina 12 díky za tip - to asi potřebuju ![]()
Mam roombu a nedam na ni dopustit. Taky mi vsichni rikali, ze to nema tah, manzel ho nechtel.. po prvnim vysavani zmenil nazor. Nakonec si ho koupila i mamka, nejvetsi odpurce
Ale deset minut fakt nevysava.. mame obyvak s kuchyni cca 29m2 a urcite to tu vysava pres pul hodiny.
Chtela bych i scoobu, ale slysela jsem, ze po ni zustava moc vody, tak to mam strach, protoze mame plovoucku.. na dlazdice bych se nebala.
Jinak ja mam pomocniku co nejvice, takze mycku, susicku, ale to uz ma dnes kde kdo
jestli mi nejaky uzasny vynalez utekl, dejte vedet ![]()
Vysává i vytírá zároveň. Máme plovoucí podlahu, dlažbu a linoleum. Je fakt, že z toho lina to stírá hůř. Máme ho hodně vroubkované, tak to nezvládá, ale velký rozdíl od mopu to není. Jako - ručně bych to vytřela líp, ale nemám čas vytírat všechny místnosti 2×týdně. Takhle mi denně umyje tak 3 místnosti, takže vytírá častěji než já a tím se ta důkladnost vykompenzuje. Od vánoc jsem nevytírala ![]()
@Bábrdl píše:
Já mám ten nejsilnější elektrolux. Modrej.
ja taky, jsem spoky, ale kdyz s nim smejdim sedacku tak tak divne smrdi…tim plastem ci co
…vas kousek ne?