Roční dítě nic neumí. Měl to někdo také tak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
130
9.11.18 19:26

@SAJ ale v roce říkalo nejaka slova? Kdy řeklo první smysluplné slovo? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.11.18 19:27

@Lamátko a mužů se zeptat kdy řekla první slovo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.11.18 19:28

@Lenka_Hal prave ze nemá žádné slovo. Jsem z toho špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.11.18 19:29

@marg kdy začalo říkat Slova? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.11.18 19:29
@Studie píše:
@warita prave ze vaše dcerka už v roce uměla nejaka zvířátka. Naše neumí žádné udělat (myslím zvuky). V knížce nic neukáže, ale hračky ano to rozumí. Jsme taky oba vysoskolaci.

tak umi ukazat plysaky. Asi co ji vic zajima. A tvoje rika „mama“? Bych te chtela videt, jak bys reagovala na to, ze tva dcera te v skoro 18m vola pistenim misto „mama“. Me tedy taky napadaly vselijake myslenky, vzhledem k tomu, jak me nevolala ani se nechtela pritulit..... nakonec je z ni normalni holcicka.

Holt taky posloucham od matky, co vsechno jsme my v jejim veku umely. Manzel to vyslovene nemuze citit, tuhle se vyjadril, ze dcerka je proste normalni a ne tak genialni, jako zbytek nasi rodiny. Ma pravdu..... dite je dite, ma pravu rust podle vlastniho tempa a nebyt pod stresem rodicu, kteri maji jiste predstavy.

Jinak, ja ted spis resim, ze na 2 letech jeste stale nemame odplenkovano. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
9.11.18 19:35
@Studie píše:
@Danulinka16 a kdy řeklo první slovo? Dekuji!

ani nevím… :) asi to nebylo pro mě tak důležité…moje dítě bylo hodně pozadu ve fyzickém vývoji,v psychickém byl normální,možná trošku napřed…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
9.11.18 19:36

Nicméně si myslím,že v roce má ještě dost času…hlavní je,že rozumí a ukazuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
9.11.18 19:37

Moje roční holčička je na tom podobně. Ukazuje jako o život a obchází nabytek. Sama nechodi a rozhodně nemluví. Rika jen táta a baba :) . Vsechno ostatní jsou jen různé pazvuky :lol: …Projevuje radost celym tělem a radostnym krikem. Vzteka se strasne moc :lol: …urcite nezna tolik slov jako ta vase. A ja si myslim,ze je to ta nejšikovnější holčička :srdce: …Takovy pipky co srovnávají deti a rovnou jeste urciji diagnózy bych opravdu nakopala do… Buďte v klidu,je to urcite sikovna holčička. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
9.11.18 19:38
@Studie píše:
@SAJ ale v roce říkalo nejaka slova? Kdy řeklo první smysluplné slovo? Dekuji.

V roce? Spíš ti ani nic. Pak sem tam nějaké slůvko, ale až do čtyř fakt žádné mluvení. Jako to dítě se s námi ve třech nebo ve dvou dorozumělo, to jo, ale ne slovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066

Úplně normální dítě. Naše mladší do 20 měsíců říkala mě i manželovi MAMA, a měla z toho legraci. Barvy uměla již na 18 měsíční prohlídce, ale jak skoro nemluvila, říkala je jednoslabičně. Doktorka tím tenkrát byla fascinovaná (jako modrá byla MO nebo MOMO, zelená ZE nebo ZEZE atd.) :mrgreen:
Dnes je to velmi bystrá předškolačka, co čte, sčítá do 20ti, hraje podle not slušně na klavír atd. Jen tedy do 5 let dost šišlala, máme za sebou logopedii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
@Anonymní píše:
Dobry den, mám cerstve roční holčičku, jsem nervozni, ze nic neumí. Obchází okolo nábytku. Ukazuje prstem. Umí ukázat “jak je veliká” a “paci paci”. Rozumí asi 30 slov (mléko, vodička, televize, názvy hracek), když se ji zeptám, kde je napr hračka pejsek, tak ho najde a zvedne nad hlavu. Rada mícha vareckou a potom všechny plysaky krmí. Tuto hru jsem ji ukázala já a ona ji opakuje. Na pokyn “dej” a položí na natazenou ruku hračku. Nebo udělá hájí. Nic neříká (žádné slovo), kromě slabik. Jsme trijazycna rodina. Poslední dobou se hodne vzteka. Paní, co ji hlídá mi dnes řekla, ze podle ni je opozdena nebo má nějaký jiny problém třeba autismus. Prosím poradte mi. Jsem nešťastná. Dekuji vám.

Jsme jedno jazyčná rodina, dcera bude mít teď rok a kromě mlam (jídlo) neřekne ani fň :mrgreen: rozumí, brouká si, žvatlá baba tata, ale ne cíleně, jinak nic. Vlastně jo, volá na mě mů a nebo mmmmmm :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.11.18 19:41

Vy jste trojjazyčná rodina a ty řešíš, ze ti dítě v roce nemluví? Vždyť je to naprosto normální a dočteš se to úplně všude, že začínají daleko později. Manžel je Němec, my s malým mluvíme oběma jazyky, on už ví, že papa a táta ke jedna a ta osoba, lítá mi po bytě jako neřízená střela. Řekne pár slůvek-mama, papa, pápá, ňam, ble, jeje, dneska chodil po náměstí sám, ale udělá možná paci paci a indiána. Když mu chci cokoliv ukázat, učit… Zdrhá. Prostě je zatím víc nadanej pohybově. A to ho všichni chválí, jak je na svůj věk šikovnej. Za týden mu bude rok. Znám děti dvou českých rodičů, které začaly mluvit až ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
9.11.18 19:44

@LenaMarry
To mi připomnělo,ze moje dcerka jediny co rika cíleně je ňaňa ,na veškerý jidlo co vidí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
9.11.18 19:49

@Baruunečka :lol: jo, to znám, nejlepší fór, když poprvé začala říkat to svoje mlam, slyšel to přítel a povidá mi, jé, ona tě volá, a já ne, to chce, abys jí dal kus žvance. Já jsem jen kráva (mů) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.11.18 19:51

@Baruunečka dekuji za odpoved. Takže vaše dcerka má konkrétní 2 slova. Naše prave nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí