Roční dítě nic neumí. Měl to někdo také tak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
561
9.11.18 20:13

8o Slečně na hlídání bych teda něco řekla. Každé dítě je jiné, malému je 14 měsíců a podle ní by taky asi nic neuměl.. chodí, to jo, ale zase trvalo než se vůbec začal plazit, lézt. Podle doktorky je naprosto v pořádku. Ukazuje, říká máma, táta, teta, bába, ale že by věděl o koho jde si nemyslím (když manžel přijde z práce syn řve „máma máma“ :lol: ) 30 slovům teda nerozumí ani zdaleka. Vykašli se to, máš šikovnou dceru. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
9.11.18 20:16

Nemáš za paní na hlídání moji tchýni? :-) My jsme jednojazycna rodina, ale žili jsme v zahraničí, když byly starší děti malé, oba dva v roce neříkali NIC. Starší se pomalu rozmlouval kolem dvou až tří, mladší neřekl nic do tří let, pak začal mluvit ve větách. Starší je teď premiant ve škole, mladší je ještě předškolák, ale je velmi šikovný. Máš šikovnou holčičku, buď ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
9.11.18 20:26

Mluvit začne, až se jí zcela vytvoří a propojí recove centrum, každé dítě to má trochu jinak a nijak to nesouvisí s inteligencí… a podle mě ani to, že ma někdo VŠ není zárukou přirozené inteligence, obzvlášť v dnešní době…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.18 22:44

Pani, co ji hlida, asi moc zkusenosti nema? Syn v roce neumel ani pulku toho, co tva holcicka a je normalni :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.18 22:46

@Studie syn v roce rikal „be“, znamenalo to „bac“ a mozna umel „tata“, to si nejsem jista.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.18 22:48
@Studie píše:
@Baruunečka dekuji za odpoved. Takže vaše dcerka má konkrétní 2 slova. Naše prave nic.

Vsak jste trijazycni, ne?

• Citovat
  • Upravit
596
10.11.18 00:13

@Studie
Nene,jenom tu ňaňu ;) ..táta rika me i vsem okolo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
10.11.18 00:18

Moje dítě v roce z toho neumělo téměř nic, ani ten nábytek ještě neobcházelo, začínalo lézt…Moc netuším, co byste po prckovi ještě chtěli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
10.11.18 10:08
@Celina píše:
Proč je dnes módní trend hledat na dítěti aspoň jednu diagnózu :roll: ?
Chůvu bych vyměnila a zablokovala servery s tabulkami na vývoj dětí + nechala malou prožívat šťastné dětství

Naprosto souhlasím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
10.11.18 17:38

@Studie ahoj syn to nedohnal -porad je opoždenej- měl ted odklad. mentálně ne. ale proste blbě mluví.počítá třeba na 3.třídu. ale mam u nej podezření na nakou poruchu-má víc problemu.Akorat čekám až nastoupí do školy nechci ho tahat po psychiatrech. Ale prosimte syn ve 3 letech měl plínky a ukazoval a dělal zvuky… dcera ted v roce a pul říká máma a tata a považuji ji za zazrak :-) v roce dítě nic umět nemusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
15.12.20 14:58

Krásný den, mám takový dotaz synovi bude příští týden rok, obchází okolo nábytku, jediný co říká tak táta a pak ty svoje slabiky kterým teda moc nerozumím. Vyhraje si hodně sam, ale jak po něm chci aby dělala paci paci, nebo jak je velký, papá, tak to dělat nebude, otočí se a dela si svoje. Když mu ukazuji zvířátka jako například ze kočička děla mnau, tak tu knížku mi zavíra🙈 už jsem docela bezradna, jelikož se mu hodně věnuji, ale on proste nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.12.20 15:57
@Nutik píše:
Krásný den, mám takový dotaz synovi bude příští týden rok, obchází okolo nábytku, jediný co říká tak táta a pak ty svoje slabiky kterým teda moc nerozumím. Vyhraje si hodně sam, ale jak po něm chci aby dělala paci paci, nebo jak je velký, papá, tak to dělat nebude, otočí se a dela si svoje. Když mu ukazuji zvířátka jako například ze kočička děla mnau, tak tu knížku mi zavíra🙈 už jsem docela bezradna, jelikož se mu hodně věnuji, ale on proste nechce

tak ho nechej, ne? Az bude chtit, prijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
15.12.20 17:00

@warita no já mě by to nevadilo, ale teta mi řekla, ze by měl něco umět, tak jsem nad tím začala přemýšlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.12.20 17:18
@Nutik píše:
@warita no já mě by to nevadilo, ale teta mi řekla, ze by měl něco umět, tak jsem nad tím začala přemýšlet

je mu rok, to co si popsala je normalni rocni dite. Hraj si s nim, mazli ho a nedrezuruj ho, je to tvoje detatko, ne cvicena opicka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
15.12.20 17:28

@warita přesně tohle jsem ji řekla, ale ona ho srovnává se svým vnukem, který je chytrý. Stačí mu to vše jednou říct a pamatuje si to. Ale je pravda, ze cokoliv mu řeknou, tak udělá jak cvicena opice, sam od sebe to neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí