Rodičák a daňové přiznání

402
2.2.13 15:50

Rodičák a daňové přiznání

Ahoj holky, potřebuju jenom radu. Vloni jsem ukončovala v září mateřskou a hned začala pobírat rodičák a zároveň si nechala vyplatit i dovolenou za celý rok (25 dní). Asi bych měla podepisovat daňové přiznání, když jsem měla vyplacenou tu dovolenou, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21643
2.2.13 16:31

Řekla bych, že ano. a co zavolat do práce účetní? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
2.2.13 16:32

@nozu no budu muset, nebo když mi měla proplatit dovolenou za září, ač jenom 2 dny, tak na to zapomněla a připočetla mi to pak k celému říjnu. A to jsme Městský úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21643
2.2.13 16:56

Aha, tak to už chápu, že zjišťuješ informace tady. My máme v práci super účetní, takže já to řeším přímo tam. ale každopádně jsi měla příjmy od zaměstnavatele, tudíž se to daňové přiznání bude muset podepsat. jen třeba u nás to muselo být do konce ledna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6044
2.2.13 18:07

Je tu nějaká účetní? Já bla loni leden únor zaměstnaná, ale na neschopence, pak výpověď. Neschopenku jsem brala do 7.4 pak mateřská od října rodičák. Mám životku. Má cenu podávat daně? Dostanu něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21643
3.2.13 08:11

@Dittaa sice nejsem účetní, ale jestli jsi byla zaměstnaná, tak povinnost daňového přiznání máš tak jako tak (podle mě)… tohle je možná i dotaz na finanční úřad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8515
3.2.13 08:23

Pokud jsi v roce zaměstnaná pouze u jednoho zaměstnavatele, u kterého jsi do 15.2. podepsala prohlášení k dani (růžový formulář), pak není povinnost podávat daň. přiznání.
@Dittaa nebyl žádný zdanitelný příjem, ze kterého bys životku uplatnila, není proč podávat přiznání nebo žádat zaměstnavatele o roční túčtování. Nemocenská, podpora ani mateřská nejsou zdanitelné příjmy.
@kocourka170 pokud z příjmu za dovolenou byla sražena nějaká daň, pak můžeš požádat mzdovku o provedení ročního zúčtování. A to tak, že do 15.2. podepíšeš růžový formulář Prohlášení k dani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
6.1.20 11:41

Rodičák + ŽL

Krásný den přeji,
mám pár otázek ohledně daňového přiznání za rok 2019. Celý rok jsem pobírala rodičovský příspěvek, od ledna 2019 pracuji na DPP a v květnu jsem začala podnikat. O podání přiznání jako OSVČ vím, ale spíše mě zajímá, jaké slevy můžu uplatnit..(školkovné, uleva na dítě..)Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8515
6.1.20 12:15

Slev na dani, odpočtů a zvýhodnění je hodně. To by bylo na dlouho. Kukni třeba tady:
 https://www.mesec.cz/…evy-na-dani/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
6.1.20 12:18

@Hanula1212 Mě jde o to, jestli je můžu uplatnit já i když jsem na mateřské dovolené a pobírám RP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8515
6.1.20 12:20

Samozřejmě, pokud splňuješ ostatní podmínky, pak si slevy uplatnit můžeš. I když pobíráš RP. Na mateřské dovolené asi nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
6.1.20 12:34

@Hanula1212 Takže pokud jsem celý rok 2019 pobírala rodičovský příspěvek, od ledna pracovala na DPP a od května OSVČ jako vedlejší činnost, tak můžu slevy uplatnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8515
6.1.20 12:38
@Sulcovka16 píše:
@Hanula1212 Takže pokud jsem celý rok 2019 pobírala rodičovský příspěvek, od ledna pracovala na DPP a od května OSVČ jako vedlejší činnost, tak můžu slevy uplatnit?

Znovu - pokud splňuješ ostatní podmínky, pak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák