Rodičák a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
j.a.n.i1 píše:Kakika píše:Tak v rámci novely to na 99% dopadne, problém je v tom, že to nijak neřeší přeplněné školky, takže je otázkou, zda to bude mít nějaký praktický efekt.
Tak tahle varianta se mi moc líbí. Měla jsem z toho fakt hrůzu, že ze dne na den by museli jít děti natvrdo na celý den. No, uvidíme, jestli to vůbec dopadne
Jj, měl by tomu pomoct tenhle zákon
http://eklep.vlada.cz/eklep/page.jsf
ale už měl být dávno ve sněmovně, bez něj bude ten efekt nulový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,taky bych potřebovala poradit.Synovi je 2,5 roku a rodičák mám na tři roky.V práci kde jsem byla před mateřskou zaměstnaná na dobu neurčitou teď vypadla kolegyně a já se ptala jestli by mě nechtěli na brigádu.Oni jsou ale nějaký nerozhodný,jako že jo,ale že se musí podepsat nějaký dodatek k tý starý smlouvě.Nějak se mi to nezdá.Myslela jsem že se uzavírá v tomto případě jiná smlouva a ne dodatek k té staré.Nevíte někdo na co si mám dát pozor při podpisu dodatku,nebo vůbec co z toho vyplývá?Jinak ukončit RD nechci,chci jen brigádu.
- Citovat
- Upravit
Při podpisu dodatku si dej pozor na to, aby to snížení úvazku bylo pouze na domluvenou určitou dobu a chtěla bych tam i ustanovení, že pokud by ti chtěli dát výpověď, tak že se ti bude odstupné počítat z plného úvazku.
Jinak pokud budeš dělat tu samou práci jako máš ve smlouvě, tak musíš ukončit RD (na rodičák to nemá vliv) a pracovat na svoji původní smlouvu, nemůžeš mít u zaměstnavatele druhou smlouvu na tu samou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to chápu dobře, kdybych chtěla jít na plný pracovní poměr, musím ukončit mateřskou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
26lenka píše:
Jestli to chápu dobře, kdybych chtěla jít na plný pracovní poměr, musím ukončit mateřskou?
Musíš ukončit rodičovskou dovolenou = to neplacené volno v práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:j.a.n.i1 píše:Kakika píše:Tak v rámci novely to na 99% dopadne, problém je v tom, že to nijak neřeší přeplněné školky, takže je otázkou, zda to bude mít nějaký praktický efekt.
Tak tahle varianta se mi moc líbí. Měla jsem z toho fakt hrůzu, že ze dne na den by museli jít děti natvrdo na celý den. No, uvidíme, jestli to vůbec dopadneJj, měl by tomu pomoct tenhle zákon
Jak se ten zákon jmenuje prosím, mají blbě udělané stránky, hodí mě to na hlavní stranu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:26lenka píše:Musíš ukončit rodičovskou dovolenou = to neplacené volno v práci
Tak to je na prd. A jde si něco přivyděl abych musela ukončit RD? Co když by ta práce třeba po půl roce skončila? To bych pak šla zpět na RD nebo na ÚP a byla bych bez peněz? Bože, proč to nemůžou udělat jednoduché aby to dokázal pochopit obyčejnej člověk. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:26lenka píše:Musíš ukončit rodičovskou dovolenou = to neplacené volno v práci
Tak to je na prd. A jde si něco přivyděl abych musela ukončit RD? Co když by ta práce třeba po půl roce skončila? To bych pak šla zpět na RD nebo na ÚP a byla bych bez peněz? Bože, proč to nemůžou udělat jednoduché aby to dokázal pochopit obyčejnej člověk. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
26lenka píše:j.a.n.i1 píše:Tak to je na prd. A jde si něco přivyděl abych musela ukončit RD? Co když by ta práce třeba po půl roce skončila? To bych pak šla zpět na RD nebo na ÚP a byla bych bez peněz? Bože, proč to nemůžou udělat jednoduché aby to dokázal pochopit obyčejnej člověk.26lenka píše:Musíš ukončit rodičovskou dovolenou = to neplacené volno v práci
Počkej, asi si nerozumíme…
- RD = rodičovská dovolená = neplacené volno v práci a to musíš zrušit, pokud bys chtěla pracovat u svého původního zaměstnavatele
- RP = rodičovský příspěvek = penízky od státu, ty můžeš pobírat i když nebudeš na RD a budeš pracovat, pokud nebude dítko chodit do školky
- pokud bys pracovala jinde než u svého původního zaměstnavatele, tak RD u toho původního trvá a ty pracuješ jinde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:mag píše:Jak se ten zákon jmenuje prosím, mají blbě udělané stránky, hodí mě to na hlavní stranu.j.a.n.i1 píše:Kakika píše:Tak v rámci novely to na 99% dopadne, problém je v tom, že to nijak neřeší přeplněné školky, takže je otázkou, zda to bude mít nějaký praktický efekt.
Tak tahle varianta se mi moc líbí. Měla jsem z toho fakt hrůzu, že ze dne na den by museli jít děti natvrdo na celý den. No, uvidíme, jestli to vůbec dopadneJj, měl by tomu pomoct tenhle zákon
Ahá, pardon ![]()
Návrh věcného záměru zákona o službách péče o děti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
26lenka píše:j.a.n.i1 píše:Tak to je na prd. A jde si něco přivyděl abych musela ukončit RD? Co když by ta práce třeba po půl roce skončila? To bych pak šla zpět na RD nebo na ÚP a byla bych bez peněz? Bože, proč to nemůžou udělat jednoduché aby to dokázal pochopit obyčejnej člověk.26lenka píše:Musíš ukončit rodičovskou dovolenou = to neplacené volno v práci
Můžeš jít zpět na RD, to ti zaměstnavatel musí umožnit do 3 let věku dítěte. Pořád teda mluvíme o tom, že bys chtěla pracovat u svého zaměstnavatele.
Příspěvek upraven 19.10.11 v 21:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem v práci skončila dnem nástupu na rodičák, takže teď jsem na sociálce, či co. Jde mi o to, že mám možnost nastoupit do zaměstvání (malému je teprve půl roku) peníze (mám tří letou variantu 7600,–) bych dostávala po dobu 3 let dítěte. Dítě by hlídala babička. Co by se teda vlastně změnilo? Co když bych za půl roku dostala vůpevěď? Promiň za mé otázky, ale fakt jsem z toho jelen. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ja myslim, ze nic. Proste bys pobirala dal jen RP…do tri let veku…jestli k tomu pracujes nebo ne, je fuk, kdyz dite hlida babicka a nechodi do jesli nebo do skolky… Vlastne jsem to mela podobne… jen me teda nedali tu vypoved a doufam, ze ani nedaji ![]()
Příspěvek upraven 19.10.11 v 21:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
26lenka píše:
Já jsem v práci skončila dnem nástupu na rodičák, takže teď jsem na sociálce, či co. Jde mi o to, že mám možnost nastoupit do zaměstvání (malému je teprve půl roku) peníze (mám tří letou variantu 7600,–) bych dostávala po dobu 3 let dítěte. Dítě by hlídala babička. Co by se teda vlastně změnilo? Co když bych za půl roku dostala vůpevěď? Promiň za mé otázky, ale fakt jsem z toho jelen.
Jo, tak v tom případě je rozdíl v tom, že nejsi na rodičovské dovolené, pouze pobíráš rodičovský příspěvek…
Takže pokud nastoupíš do práce a pak zase skončíš, tak se vlastně vůbec nic nezmění, rodičák budeš brát stále.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže vlastně nejsem nic. Ani zaměstnanec ani nejsem na ÚP.
Pitomí slovíčkaření. Takže vše ok a s klidem do práce. Děkuju moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit