Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Russet mamka by asi neměla problém dojet. nebo kamarádčini rodiče
Hele, jsi opravdu mladá. Nech mamku, ať si tě odveze. Uvidí, že je na tebe spoleh a třeba tě příště nechá u kamarádky přespat.
@Anonymní píše:
@Russet dobře, též si myslím, že je to o moc lepší. mockrát vám děkuji
Ale až syn za 8 let přijde se stejným nápadem, nevím, jestli budu tak velkorysá ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
za necelý týden oslavím 15té narozeniny. Jsem naprosto bezproblémové dítě, mám výborné výsledky ve škole a jsem spolehlivá. Za pár týdnů se chová v nejbližším městě festival, který ale trvá opravdu dlouho do noci (24.00+) a mí rodiče jsou pořád na vážkách, zda mě tam vůbec pustit. Nemám sebemenší problém s tím posílat jim fotky jako důkazy, že jsem ok a psát jim. Klidně bych jim sdílela polohu na telefonu. Jak je 100% přesvědčit, že se mi nic nestane a že budu ok? (jdu tam s kamarádkou)
děkuji!
Pustila bych tě jedině tehdy, když si pro Tebe přijdu k bráně.. jinak ne ![]()
Sla bych s dcerou ![]()
Opici matka s paranoidnim strachem… ![]()
Po manzelove „uklidnovani“, bych dceru asi odvezla a dovezla…musela by byt teda s kamarady…
At jdou rodice taky. Nemusi ti byt za zadkem, jen proste v arealu, prijezd a odjezd spolecne, jeste jste mohli vzit ty 2 kamaradky. V 15 bych te nepustila. Ne ze bych ti neverila, ale je to hodne cizich lidi. Mela bych strach.
Ono se to nezdá..ale dcera byla před pár lety na koncertě v klubu, že tam s ní bude příbuzný (dělal tam jako Security)..nakonec volala manželovi, jestli by pro ni přijel, kolem 22.30-23 bylo asi když tam dorazil, a byla ráda, že tam je. Riziko viděla i sama už.
15 je takový blbý věk. Rodiče a jejich obavy naprosto chápu. Já mám kluky, u nich to bude možná jinak, ale taky budu mít strach, aby se něco nezvrtlo. I když by šli třeba spolu a jeden byl třeba už čerstvě dospělý.
V 15 do půlnoci..no nevím. Starší sestra aby měla zodpovědnost za dvě holky? Odvoz rodiči rozhodně je dobrý nápad, sdílení polohy taky, průběžné info též. I tak budou asi na trní. Ale to už je úděl rodičů.
@Anonymní píše:
@Sisika9 děkuji, ale prosím, nemyslím si, že mí rodiče jsou cituji „tupí“. Mají o mně prostě strach a já je na jednu stranu chápu.
Taky se mi nelíbilo, že jsou rodiče tupi, to spíš ta, co to psala!
A jak se dostaneš dom? Já byt rodičem, tak se s tebou domluvím, že v tolik a tolik tě tam někde vyzvednu, zkusit jim tohle navrhnout?
@Sisika9 píše:
Podle mě jsou rodiče tupí. Akorát si zadělávají na to, že příště řekneš, že budeš spát u kamarádky… Za mě blbost. Raději budu vědět kde dítě je a co s kým dělá, myslet si, že určitým věcem zabráním zákazy je prostě psycho.
Urážet rodiče 14 lete holky a ještě ji to i přímo napsat…Sisiko ty jsi moc rozumu nepobrala že
mrkni do zrcadla a zjistíš hned kdo se chová jako tupec ![]()
@Russet píše:
Ale až syn za 8 let přijde se stejným nápadem, nevím, jestli budu tak velkorysá
No nevím, na festival typu Colours se čtyřiceti nebo kolikatisícovou účastí bych tě v tomto věku asi pustila max. tak do deseti večer a s tím, že tě vyzvednu. Po skončení koncertů se valí davy lidí a půlnoční davy bývají největší.
Pokud by šlo o menší festival, tam bych možná půlnoc zkousla, ale opět bych tě chtěla vyzvednout.
@Sisika9 myslím si, že každý, kdo má díte, se o něj jednoduše bojí a ono být v noci na festivalu kolem několika stovek, možná tisíců lidí, řekněte, kdo by se o své dítě nebál?