Poradna duly
Jana Čurdová
@saruselib Já sleduju www.maminkam.cz každý týden a tam je pokaždé napsaná váha a míry. Tady mě právě překvapilo, že holky vědí, jak je na tom přímo jejich drobeček! ![]()
Jo a objednala jsem se na ten 3D UZ, jdeme příští týden a foto stojí 200,– a DVD 300,–, tak pokud se nám mrňousek ukáže, tak si dáme asi obojí!
Ale sestřička říkala, ať se připravíme i na to, že to nepůjde, že stačí aby mělo mrně třeba jenom ručičku přes obličejíček a není nic vidět…
Na posledním UZ byl náš fešák otočenej obličejíčkem směrem do mě, takže nebylo taky nic moc vidět, tak uvidíme, jak na tom bude za týden! ![]()
Mě tedy taky doktorka neříká míry miminka, takže děkuji za pomůcku. Já občas mrknu na http://www.tehotenskakalkulacka.cz/, tam si zadám termín a taky mi tam vyběhnou různé info o miminku a jeho vývoj. Máme hold asi doktory se starším vybavením ![]()
@Boboušek píše:
Jo a objednala jsem se na ten 3D UZ, jdeme příští týden a foto stojí 200,– a DVD 300,–, tak pokud se nám mrňousek ukáže, tak si dáme asi obojí!Ale sestřička říkala, ať se připravíme i na to, že to nepůjde, že stačí aby mělo mrně třeba jenom ručičku přes obličejíček a není nic vidět…
Na posledním UZ byl náš fešák otočenej obličejíčkem směrem do mě, takže nebylo taky nic moc vidět, tak uvidíme, jak na tom bude za týden!
Teda vy se máte, takhle levný 3D, to tady neseženu, taky jsem o něm uvažovala, protože jsem chtěla jistě vědět, co to bude, ale nakonec počkám buď na velký UZ ve 30tt a nebo teda až do prosince ![]()
@Miry No u nás se to asi tak pohybuje normálně, protože jsem původně byla objednaná do nemocnice a tam to stálo 400,–, ale rozbyla se jim včera sonda, tak jsem musela volat jinam… ![]()
A ve 3Ott se dělá nějakej velkej UZ?
@Boboušek píše:
@Miry No u nás se to asi tak pohybuje normálně, protože jsem původně byla objednaná do nemocnice a tam to stálo 400,–, ale rozbyla se jim včera sonda, tak jsem musela volat jinam…
A ve 3Ott se dělá nějakej velkej UZ?
No tak u nás za 3D zaplatím od 800,– výš, já si myslím že ve 30tt se dělá poslední velký UZ, pak už se chodí jen na monitor na srdíčko a pak až v porodnici mi dělali UZ a to mi teda řekli i jak by měl být velký, ale úplně jim to nevyšlo, měl mít 3,3kg nakonec 3,9kg ![]()
@Miry Jooo? Poslední UZ?
No tak to čumim! Já se chci v příští poradně zeptat, jak je velkej a jestli to třeba nevypadá, že by se mohl vyklubat dřív!
Ale teď mě napadlo, že bych se mohla zeptat ten příští týden na 3D UZ, tam budou mít rozhodně techniku lepší než moje MUDr… ![]()
@Boboušek píše:
@Miry Jooo? Poslední UZ?No tak to čumim! Já se chci v příští poradně zeptat, jak je velkej a jestli to třeba nevypadá, že by se mohl vyklubat dřív!
Ale teď mě napadlo, že bych se mohla zeptat ten příští týden na 3D UZ, tam budou mít rozhodně techniku lepší než moje MUDr…
No tak u nás se chodí na velký UZ ve 12tt, pak 20tt a pak si myslím 30tt a pak až porodnice, od 32tt se podle mě chodí na srdíčko na monitor a mezi tím jsou samo návštěvy u doktora, ale ta moje UZ normálně nedělá, jen kdyby se jí něco nezdálo, jinak vyšetří čípek a pak si poslechne srdíčko mimča ![]()
@Miry Aha, to jsem netušila. Tak uvidím, jestli je to u nás taky tak. ![]()
@vesna No jasný!
Tak oproti nám jste dřív, takže větší šance, že budete na vánoce doma! ![]()
@Boboušek píše:
@vesna No jasný!Tak oproti nám jste dřív, takže větší šance, že budete na vánoce doma!
No já počítám, že malý bude hodně spavej, takže si letos napeču v klidu cukroví.
A ne jako vloni, kdy jsem pekla po nocích do půlnoci a ráno v pět vstávala do práce.
Vánoční úklid neřeším, ale atmosféra bude 100%ně jiná než vloni „jen“ s Terezkou, která měla ke všemu teplotu. Jsem zvědavá, co nám zítra dr řekne, jak nám roste. Od soboty si tam snad přistavuje další místnost, to je vrtění a kopání
a to celé dny. S malou to nepamatuju, ta se vlnila, že se mi hýbalo celé břicho, ale nekopala, jako tenhle divoch. Co vaši mimískové? Jsou spíš spaví nebo taky pořád v akci? ![]()
@vesna No já s tím vánočním úklidem to zrovna 2× přehánět nebudu, jelikož se budeme ještě v průběhu října stěhovat, takže to odbydu v tom říjnu a pak už jen tak běžne…
Cukroví asi mít nebudeme, jelikož přítel to nebaští a předpokládám, že se natolik nudit nebudu, abych pekla jenom pro sebe!
Jinak u nás budou letos vánoce zcela výjimečný - poprvé budeme s přítelem spolu! Jenom ještě nevíme kde, jestli v nemo nebo doma! ![]()
Jinak mě mrňousek kope průběžně celej den, ale k večeru je to asi nejintenzivnější.
Že by to ale byly nějaký akrobatický čísla to ne, vždycky tak kopaneček sem, kopaneček tam - docela si říkám, že by to mohlo být spíš častější! ![]()
@Boboušek píše:
@vesna No já s tím vánočním úklidem to zrovna 2× přehánět nebudu, jelikož se budeme ještě v průběhu října stěhovat, takže to odbydu v tom říjnu a pak už jen tak běžne…Cukroví asi mít nebudeme, jelikož přítel to nebaští a předpokládám, že se natolik nudit nebudu, abych pekla jenom pro sebe!
Jinak u nás budou letos vánoce zcela výjimečný - poprvé budeme s přítelem spolu! Jenom ještě nevíme kde, jestli v nemo nebo doma!
Jinak mě mrňousek kope průběžně celej den, ale k večeru je to asi nejintenzivnější.Že by to ale byly nějaký akrobatický čísla to ne, vždycky tak kopaneček sem, kopaneček tam - docela si říkám, že by to mohlo být spíš častější!
Jééé tak to buď ráda. Já kolikrát nevím, jestli ten kopanec ustojím a nebo se počůrám. ![]()
Tak to budete mít krásné vánoce s přítelem, poprvé spolu sami.
a mimísek tomu ještě dodá na jedinečnosti. A kdy máte termín? Nečetla jsem všechny příspěvky.
A kluk nebo holčička? My se vloni stěhovali v listopadu, takže úklid byl tak trochu už za mnou, ale nastupovala jsem zároveň do nové práce a byl to teda stres to všechno stihnout. Naštěstí manža i Terezka se spokojí hromadou perníčků, linečkého a pak trochu nepečeného cukroví. ![]()
@vesna Tak stím počůráním jsi mě rozesmála!
No my máme termín 23.12.!
Jsem trošku nesvá s tím stěhováním, už bych chtěla mít klid a vše si připravovat, ale takhle musím čekat… Tak to jsi to loni měla taky výjimečný!
Ale věřím, že bejt čerstvě přestěhovaná, nová práce a vánoční přípravy muselo stát dost sil!
Tak letos budete mít pohodičku a krásnej vánoční dáreček k tomu! ![]()