Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko, tak tady to přes víkend naskákalo.:-)
jdu si postěžovat..:-) nastěhovali jsme se do nového bytu- zatím pronájem díky bohu, původní omladina co bydlela před náma se jen posunula o patro výše, a dělají hroznej bugr, komentovat to jak náš byt vypadal ani nebudu..
v sobotu celý den celou noc, měli pánové dámskou návštěvu v 5 ráno přítel vstával do práce chudák nevyspalej, já se přesunula do obývaku že zkusim usnout tam, dnes to samé, spali jsme 5 hodin..:-/ a mají psa kterej celý den vyje!! masakr, takže super víkend.
druhá věc je spíše varování..:-)
eshop KOČÁRKY KLADNO!!! prosím už nikdy, před měsícem a půl jsem tam objednávala zboží, zboží přišlo po 14 dnech, polovina věcí tam nebyla, peřinka s rozměry 100×135 měla na každé straně 8cm méně, s povlečením to vypadalo děsne, paní odvětila že je to normální, řekla sem že to chci vrátit, a jestli mi uhradí i poštovné, ano ano samozřejmě, a že chci doposlat zbytek věcí které mám zaplacené! věcy dorazily za dalších 14 dní, po 3 týdnech jsem se odvažila zeptat kdy mi jako hodlají vrátit peníze a že do měsíce, měsíc uplynul a víte co mi drahá paní majitelka napsala? že poštovné mi neuhradí že peřinka byla v pořadku, má jediné štěstí že nebere telefon..
protože tohle už mi nepříjde normální… jinak sem objednala peřinku z jiného obchodu a kvalita a míry sedí do centimetru.. takže mohu-li radit a narazíte li na tento eshop vyvarujte se mu… ufff.. ![]()
@Miry Já mám třeba strach, abych neplašila zbytečně a nebo druhá variata - abych nečekala na poslední chvíli a pak to vůbec stihla do nemo!
Ale s mojí hysterií bude spíš mnohem reálnější ta první varianta! ![]()
@Pilulkaaa Zdravím!
Tak s tím stěhováním ti závidím, že už to máš z krku, mě to čeká v říjnu a mám obavy, že už těch sil tolik mít nebudu! Navíc už bych si chtěla připravovat věci pro mrňouska na svý místo atd.. To sis taky mákla co?-na tom úklidu, já byla v pronájmu jednou, takže si dokážu představit, v jakém to tam asi bylo stavu!
Ale ta ponocující omladina by mě teda dováděla k šílenství!!!
![]()
Díky za varování na eshop! Ten jsem sice nevyužila, ale už teda ani nevyužiju! Já kupovala peřinky na www.baby-centrum.cz spolu s kočárkem a fusakem, ale nepřeměřovala jsem je - to mě nenapadlo!
Tak doufám, že budou O. K.
A můžu se zeptat, jaké máte povlečení? Mě se dobu žádné nelíbilo, ale teď jsem konečně natrefila na mou představu, tak je příští týden objednám! ![]()
@Boboušek Pokud budeš plašit dřív, tak to vůbec nevadí, myslím že jsou na to zvyklí a proto tady taky jsou
No a varianta číslo 2, toho bych se nebála, fakt to poznáš, nefunguje to tak jako ve filmech a už vůbec né u prvorodiček neboj ![]()
@Boboušek já mám povlečení do postýlky takovéto, je to bez peřinek jen povlečení byla sem zvědavá jak to vypadá, respektive sme fotili budoucí babičce na co přispěla,
ještě máme v oranžové barvě.. já těm čápům neodolala mno..:-)
ještě že mě napadlo to porovnat, já už taky plaším dnes začínám 3 trimestr, a mám pocit že nic nemám a hlavně finance nejsoooooou
kočár bude asik až na poslední chvilinku..:-) dnes nám příjde přebalovací pultík, sice z ruky ale za super peníz a zítra sterilizátor, taky za super cenu..:-) jak je člověk doma tak se nudí mno..:-D
no o stěhování nemluvim, příští měsíc se chceme vzít a pak zažádat o hypo teď nám právě jako nemanželům nevyšla..:-( takže nás to snad do půl roku čeká zase..:-)
@Pilulkaaa To máš hezoučký!
Já mám vyhlídnutý s opičkama a míň barevný.
Tý jo, vy už máte i postýlku postavenou, jo? Tak to my ani zadleka! U mě ty finance taky nejsou, teď z výplaty chci pořídit to povlečení, kombinézku, látku na pošití proutěného koše a třeba i nějakou kosmetiku - chci Weledu, tak to bude pěknej ranec!
O víkendu si přivezu taky přebalovák, po neteřích, a dostali jsme od nich i monitor dechu.
Vaničku na stojánku dostanu od sousedky, má jí používanou chviličku, takže bude taky bezva! ![]()
Ještě svatba, jo?
Takže svatba, hypoška a vlastní bydlení, jo? No tak toho máte taky požehnaně před sebou! ![]()
@Boboušek děkujeme
já sem první chtěla něco pijánko, všechno mám většinou laděné do vanilkova a hněda, včetně oblečení..:-) oni měli to povlečení o 50% slevněné, tak sem neodolala,
tak myslím si že už to nejhorší máme za sebou, postýlka stojí protože z té dobré zkušenosti jsem chtěla vědět jestli je vše ok, ať nepostavím 3 týdny před porodem postýlku a zjistím třeba že má 3 nohy..:-D
monitor dechu máš super, já nemám po kom dědit..:-) a přebalovák je právě taková ta komoda s vestavěnou vaničkou, tak uvidím jestli nebudu nadávat, aspoň mám vaničku z krku..:-)
no my sme to brali trochu opačně první miminko potom byt a pak až svatba..:-))) jo taky když si na to vzpomenu tak se mi nechce, snažili sme se o hypo rok 2× předběžně schválená a ve finále nic, při tom máme platy hodně dobrý tak nevim co by už chtěli.. ale těšim se až budu z tohoto bytu pryč…a to sme tu měsíc..a svatbu planujem ve 4. nejsou finance a my se shodli že by sme radši takovou pidi..:-)
@Pilulkaaa My to máme taky komplikovanější, miminko, bydlení a svatba někdy v příští budoucnosti!
Mě by se na svatbu líbil rok 2014, ale drahá polovička to ještě netuší!
Kdyžby ale, tak taky jenom takhle skromnou!
Já nejsem typ na to, abych byla středem pozornosti a věnovala se veškerýmu příbuzenstvu atd… to fakt né!
A to jsou to podle mě trošku vyhozený peníze!
Navíc přítel už to má jednou za sebou, takže z jeho strany by byl jedině souhlas! ![]()
@Pilulkaaa píše:
@Boboušek já mám povlečení do postýlky takovéto, je to bez peřinek jen povlečení byla sem zvědavá jak to vypadá, respektive sme fotili budoucí babičce na co přispěla,ještě máme v oranžové barvě.. já těm čápům neodolala mno..:-)
ještě že mě napadlo to porovnat, já už taky plaším dnes začínám 3 trimestr, a mám pocit že nic nemám a hlavně finance nejsoooooou
kočár bude asik až na poslední chvilinku..:-) dnes nám příjde přebalovací pultík, sice z ruky ale za super peníz a zítra sterilizátor, taky za super cenu..:-) jak je člověk doma tak se nudí mno..:-D
no o stěhování nemluvim, příští měsíc se chceme vzít a pak zažádat o hypo teď nám právě jako nemanželům nevyšla..:-( takže nás to snad do půl roku čeká zase..:-)
Jééé to je hezký! Takový jemný, nic násilnýho! My máme po Terezce žlutooranžovou kombinaci se žirafama.
S těma financema jsme na tom stejně, mám tu hromadu složenek a výplata na cestě. jediné, čím se utěšuju je, že na malého máme skoro všechno kromě vajíčka. Včera u mě začal hnízdící syndrom a když bylo tak krásně, tak jsem umyla kočárek ze sklepa a nechala na sluníčku uschnout. Manža ho dneska odvezl ke tchánovcům, aby nebyl v domě.
Malá se hned těšila, jak bude vozit, no snad jí to vydrží.
Taky jsem včera dovezla tyčky k postýlce (Terez v ní donedávno spala a mříže měla sundané) a budu honit manžu, ať je přišroubuje. Nějak potřebuju mít pocit, že je vše nachystáno.
S malou jsme postýlku objednávali na třikrát, pokaždé napsali, že už jí nemají, tak toho se teď chci vyvarovat. ![]()
@Boboušek no rodím na začátku prosince, tak snad koncem ledna by to možná šlo ty zkoušky, ale zase mě neobdivuj, nikde není psáno, že to zvládnu a ani se nemíním kvůli školy (kterou jsem začala dělat z rozmazu) psychicky zhroutit, takže jam bude malá velký křikloun po mě, tak odkládám školu ![]()
já kupovala peřinky v ikei a jsem spokojená s cenou i celkem s kvalitou, je trochu větší než normálně bývají, taks e blbě schánělo povlečení, jedno mám z ikei přímo na to a jedno z penny za 199,– s koníkama Filly, krásné, fialové, jen polštář nesedět, povlak byl větší, tak mi to mamka opravila na stroji ![]()
Jinak my včera byli nakupovat boxy na oblečení, zase v ikei, protože jak jsem prala, tak jsem zjístila, že toho mám fakt moc, takže mám komodu plnou malinkých oblečků a 4 krabice od7.měsíců do roku, něco i trochu větší
a ještě jsme koupili takovou moskytiéru nad postýlku, když už jsem oželela ty nebesa, tak aspoň toto no, v létě na malou snad nepoletí komáři
dnes si jedu pro monitor dechu, co mám z mimibazaru objednaný, tak jsem zvědavá ![]()
A s porodem, já bycdlím 25km od porodnice, tak mám strach, že to nestihnu, jedna paní od nás porodila v autě křižovatku před porodnicí, chudák manžel to musel odrodit ![]()
@elis_an3 píše:
@Boboušek no rodím na začátku prosince, tak snad koncem ledna by to možná šlo ty zkoušky, ale zase mě neobdivuj, nikde není psáno, že to zvládnu a ani se nemíním kvůli školy (kterou jsem začala dělat z rozmazu) psychicky zhroutit, takže jam bude malá velký křikloun po mě, tak odkládám školu
já kupovala peřinky v ikei a jsem spokojená s cenou i celkem s kvalitou, je trochu větší než normálně bývají, taks e blbě schánělo povlečení, jedno mám z ikei přímo na to a jedno z penny za 199,– s koníkama Filly, krásné, fialové, jen polštář nesedět, povlak byl větší, tak mi to mamka opravila na stroji
Jinak my včera byli nakupovat boxy na oblečení, zase v ikei, protože jak jsem prala, tak jsem zjístila, že toho mám fakt moc, takže mám komodu plnou malinkých oblečků a 4 krabice od7.měsíců do roku, něco i trochu většía ještě jsme koupili takovou moskytiéru nad postýlku, když už jsem oželela ty nebesa, tak aspoň toto no, v létě na malou snad nepoletí komáři
dnes si jedu pro monitor dechu, co mám z mimibazaru objednaný, tak jsem zvědavá
A s porodem, já bycdlím 25km od porodnice, tak mám strach, že to nestihnu, jedna paní od nás porodila v autě křižovatku před porodnicí, chudák manžel to musel odrodit
To máš celkem ok já mám porodku 60km
@vesna @elis_an3 děkujeme..:-)
tak mi včera oznámila tchýně že ve směs veškerou drogerku má že už jen čeká až přijdou kulatý nůžtičky… super..:-) takže už kočár a autosedačku a jakžtakž to máme…:-)jinak bch se z toho taky picla…:-( taky už bych nejraději aby byl prosinec..:-)
s porodkou jsem na tom tak trochu stejně, prodali jsme auto takže ještě minimálně do ledna bez auta..:-( a to se mi včera jak naschval uštípl podélně zub, a v novým městě bez zubařky, volala sem jedné co sem kní kdysi dááávno chodila, ale ta se tvářila tak příjemně aže prý nejdřív za týden, oznámila jsem ji že jsem těhu a že to nehodlam rozjet tak abych se dopovala pilulema, tak sem pak volala ještě kamošce která má ordinaci z ruky za městem - dovolená ale že mě vtulí hned ve čtvrtek jak příjde, tak snad ok, ale budu tam o hodinu busem driv..
Jinak IKEU ti záááávidim od nás je moc daleko…:-(
@lecka tý brďo..:-) taky super, při mém štěstí to dopadne tak že bude sněžit všude samé závěje a chumelenice… mám celkem štěstí..:-)
se aspoň pěkně projedeme, podíváme na krajinku…:-)
@Pilulkaaa jo já na ikeu nedám dopustit, teď to máme 50km takže jezdíme fakt plánovaně, ale jak jsem bydlela ve FM, tak jsem se tam občas ocitla i jen tak náhodou
já jsem právě objednala kočárek i s autosedačkou, už se nemůžu dočkat, až dorazí
a už mám doma i monitor dechu, teď jsem ho dovezla a testuju ho na sobě
funguje zatím celkem spolehlivě, mě by zadusit nenechal
![]()
@Pilulkaaa píše:
@lecka tý brďo..:-) taky super, při mém štěstí to dopadne tak že bude sněžit všude samé závěje a chumelenice… mám celkem štěstí..:-)
se aspoň pěkně projedeme, podíváme na krajinku…:-)
Snih nejak zvladnu, ale nam vzdycky v zimne stavkuje auto:-)) se modlim aby v onu chvily nastartovalo:-)))