Rodíme v prosinci 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
637
7.9.12 13:53

@Boboušek Hele, já už z toho mám srandu a nikdo mi to nevěří, ale já to mám stejný jako u prvního, na UZ ve 20tt mi řekli, že vidí kluka, pak jsem šla za 2 týdny na vyšetření srdíčka a pan doktor mi řekl že si myslí holka, tak přesně to bylo u Kryštůfka :mrgreen: Já jsem opět přesvědčená o klukovi, takže tak, počkám ještě do toho UZ ve 30tt a uvidím, snad :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
7.9.12 13:55

@Miry :D tak to je sranda teda! Já už to mám potvrzený od několika doktorů, tak doufám, že se koukali dobře! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
7.9.12 13:56

@Miry Kryštůfek! - moooc hezký jméno! :palec: Taky jsem o něm přemýšlela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
7.9.12 14:00

@Boboušek Jo s těma jménama máte pravdu, měli by udělat nějákou obnovu :roll: A ta váha, tak zatím to vypadá, že ti předsevzetí vyjde, ikdyž nejhorší jsou poslední týdny, ale zase každý to má jinak. Co si tak myslím je že po 4 dnech z porodnice většina maminek odchází o 10kg lehčí, to je hned, mimi, placenta a tak, no a pak jak kdo někdo ještě kojením zhubne a pak procházky s kočárkem, takže třeba 13kg si myslím že je furt v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
7.9.12 14:05

@Boboušek Jo u prvního to bylo jednoznačné, Kryštůfek nebo Baruška, no a u druhého je to trochu složitější. Jinak u prvního jsme si nakonec nechali překvapení do porodu, když nám to nedokázali říct v tom 20 a 22tt, ale takovou věc už nechci. Já nakonec rodila akutním císařem v celkové narkóze a věděla jsem jako poslední co se mi vlastně narodilo, po probuzení jsem nevěděla vůbec nic a všichni mi volali, jak mám krásného kluka, jelikož manžel to už stihl všechno rozhlásit :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
7.9.12 15:43

@Boboušek @Miry no já si taky přeju ať to je 10 max. já kolikrát nejím ani celý den, nemůžu se donutit :-( vždycky něco málo, kvůli prckovi, ráno jsem byla zvyklá na velké snídaně, teď max jogurt, oběd vyjmečně, spíše ta snídaně pozdní velká a večer jak kdy někdy si udělám něco teplého místo toho oběda kolikrát nesním nic :-( přitom žaludek by i chtěl, kručí, ale pusa nespolupracuje :-D což si myslím, že je hoooodně špatná varianta jíst občas i na váhu i na zdraví

• Citovat
  • Upravit
637
7.9.12 15:51

@elis_an3 No tak pravidelnost je určitě lepší, jak pro nás tak hlavně pro miminko, tak kvůli němu přemluv pusu, bude to určitě lepší :palec: Jinak já taky něják moc nejím, teď už je to lepší a hlavně když připravuji jídlo pro Kryštůfka, tak už připravím něco i sobě, ale taky jsem měla období, že to prostě nešlo, stres a tak zapracoval, vím že kvůli mimču musím a hlavně teď je mi hned hrozně špatně když dlouho nic nejím a to si kvůli lumpovi nemůžu dovolit, abych mu někde omdlela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
7.9.12 16:08

@Miry No to jo, to je blbý, když se dozvíš mezi posledníma, co se vám vlastně narodilo! :? A na 3D UZ nepůjdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
7.9.12 17:34

@Boboušek No mě se právě nechce moc dávat 800,– nebo 1000,– když taky nebudu mít jistotu že se na nás otočí(to si umím představit lepší využití peněz), já doufám v ten UZ ve 30tt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
8.9.12 09:32

@Miry já se vůbec nevyznám v těch vašich ultrazvucích, mě dr. ukazuje mimčo na každé prohlídce to je v 30TT nějaký ještě jiný UTZ?? My na 3D byli, ale já malou ve 3D viděla už na vyšetření vad, takže jsem to taky chtěla oželet a přítele vzít jen na tu obyč prohlídku, ať koukne na malou, ale pak mi říkal, že u syna nebyl ani na jediném UTZ (matka ho asi nějak nezapojovala) tak jsem si říkala, že to je zážitek, tak ho o to nechci připravit a povedlo se, malá sice měla ručičky před pusou, ale něco vidět šlo, tatínek dojatý, jak slyšel srdíčko naší princezny :-) Tak mi potom těch peněz líto nebylo…

Já jsem se dneska zapisovala do školy na předměty a mám poslední přednášku až 12.12. (což je 6 dní po mém termínu dle UTZ) takže asi nepojedu autem 50km do školy, aby mě to nedejbože chytlo někde v Ostravě…Holky, co už jedno mimčo máte, do kolikátého měsíce jste řídily? Já mám i obavy, že nevím, jak te porod začíná, jak moc to bolí, jestli tomu předcházejí nějaké nějaké slabější stahy (v případě, že by mě to chytlo na dálnici, tak co si počnu :-D ) to zase nebudu několik nocí spát než to vymyslím :-D

• Citovat
  • Upravit
714
8.9.12 18:52

Tééda chvilku se nedostanu na net a tady už se nechytám. :,( Jen doplním něco za nás. Naštěstí kočárek a podobné věci máme ještě po Terezce (chtěli jsme druhé, jen jsme čekali, až budu mít práci, kvůli rodičáku) jediné co budeme kupovat je vajíčko, a to pořád ještě nevím jakou značku. Manža tvrdí, že stačí použité, že v něm bude mimís jen chvíli, ale třeba Terezka přibírala pomalu, takže ještě v 7 měsících jezdila ve vajíčku. :nevim: A když vím, že testy sedaček po třech letech vypadají jak vypadají raději bych novou a to romerku (jako všechny sedajdy, co máme) ale to je zase pálka. :zed: Kočárek máme Teutonii protože jsme oba velcí (já 180 a manža 190 cm) a tahle značka dělá kvalitní kočárky s velkou ložnou plochou. Bydlíme na vesnici, takže řeším spíš terén, než jezdění v obchodech, to hodím vajíčko do vozíku a jde se. Já mám ještě 3 kg rezervu oproti přibírání s dcerou a tím se utěšuju. Mám spíš chutě na maso (jak to u kluků prý bývá) než na sladký. Jinak jsem řídila do poslední chvíle, ale kamarádka třeba od osmého měsíce hodně omdlívala, tak raději neřídila. Já ještě v pátém měsíci skládala státnici na magistrovi z ekonomie :palec: A jezdila jsem do školy z Plzně do Prahy, protože v Plzni jsem chodila do práce.

Jinak já měla porod takový: v sobotu mi začala odcházet zátka (takový cucek fuj hnědý) a bylo mi divno. V neděli jsem s manžou dělala pletivový plot a od pondělí měl manža dovolenou a chtěli jsme se trefit do termínu (úterý 9.9.) tak jsem si pro jistotu ještě v pondělí umyla okna :palec:. No a večer, koukám na zdivočelou zemi a ejhle bolest jako při nastydlém močáku. A každých pár minut se bolest ozývala. Tak jsem odvolala manžela z ryb, že to asi začíná. A když jsme měli bolesti po 10 minutách (a manža netrpělivě chodil po pokoji, jak můžu koukat na telku, když on má nervy) tak jsme vyrazili do porodnice. Hlavně, že jsem měla zbaleno, ale pití jsem nechala na stole, jak manža chvátal a toho se teď musím vyvarovat, já vám měla žízeň! No a v porodnici na příjmu mi dělali ozvi - a že prý nerodím. Já říkám jestli tahle hrozná bolest není porod, tak to to asi pak nepřežiju :lol: Tak se dr kouknul a povídá : vy jste na 4-5 cm. :palec: Tak jsme vynechali příjem a šlo se na sál (v Plz je porod od začátku v jedné místnosti). Voda ne a ne prasknout, tak tu mi museli protrhnout. A šílená bolest zad, na kterou pomáhala jen sprcha, v té jsem trávila hodiny. :palec: a na křížové bolesti doporučuju! No a v 1 hod ráno 9.9. se nám zlatíčko narodilo a zítra jsou tomu 4 roky! :dance: Jsem zvědavá, jak bude probíhat druhý porod, to je prý rychlejší. Jinak břišáky jsou víc povolený, takže bříško jsem měla vidět dřív. Ale s Terkou jsem byla jako velryba, kdežto teď jsem spíš ledoborec jak já říkám :D a těhu je taky jiný, víc se mi chce spát a jsem dřív unavená. S Terezkou jsem chodila do práce, do školy a ještě zvládla zkouškový. Teď mi stačí domácnost a práce a Terka a večer usínám u telky.

Tak to je pár postřehů od nás. Na jménu jsme se zatím shodli na jednom, ale to je jedno, protože Terezka byla do osmého měsíce Anička, než jsem to změnila. :palec: A tchán v porodnici hledal jejich Andulku :lol: Tak jsem zvědavá, na čem skončíme tentokrát. :think:

Jinak dr mi dělá také pokaždé utz, ale chtěla jsem mít jistotu, takže jako s Terezkou jsme na 3D byli (tam šel i manža) a ukázali nám i chlopně srdíčka, jak dýchá, jak se mu vyměňuje v plicích modrá za červenou, no byla jsem ráda, že jsme tam šli a viděli jsme jak je mimís v pohodě. a ve 30.TT se taky těším na další velký utz :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
9.9.12 09:49

@vesna jeee děkuji za odpověď o řízení, já si taky myslela, že to bude individuální, já jsem zatím na nemocenské a je mi fejn právě díky tomu odpočinku, ale rodím těsně před zkouškovým a přednášky mám až do 12.12, což doufám, už bude malá venku, tak musím taky zmapovat, jestli ji budou zapisovat ti kokrétní vyučující docházku a pokud ne, tak se tím zaobírat nebudu :-) Ale bude asi více komplikací…jsem na pedagogické fakultě a musím si zrealizovat v MŠ projekt, ale jelikož jsem děti v MŠ nedávala ani ve 3. měsící, tak ymslím, že bych je nevydýchala ani teď :-D tak to musím nějak obejít :-D

A taky děkuju za informace o porodu :-) já si vždycky ráda počtu zkušenosti :-) Já už se na ten porod i těším, jsem asi prdlá co? Jako strach mám, to je asi samozřejmé, ale strašně se těsím :lol:

• Citovat
  • Upravit
389
9.9.12 14:09

Já se taky přidávám k obavám, že nepoznám začátek porodu a nebo že budu plašit zbytečně! :nevim: Jsem trošku hysterická, co se týče bolesti, takže se v nemocnici mají na co těšit! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
9.9.12 14:14

@elis_an3 Tý jo, tak to tě obdivuju s tou školou! To máš v plánu hned po porodu jít ke zkouškám??? 8o Ale ty děti v MS se ti nedivím! Ale jsi dobrá, že neplašíš, to já jakmile mi něco nevychází, tak plaším! Třeba začínám být nervní, jestli stihnu doma ozdobit stromeček nebo jestli ne, tak to bude katastrofa! - přítel a zdobení stromečku! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
10.9.12 08:21

Ahoj holky, tak já jsem taky řídila až do porodu. Porod začal zhruba v sobotu v noci, stahy byly celkem v pohodě, ráno to přešlo, v neděli se noc opakovala, no a už to teda moc nepřešlo a pokračovalo to mírnýma kontrakcema do pondělka no a v pondělí to přidávalo na síle, až večer už to bylo po 5ti i méně minutách, tak jsme jeli kolem 20h do porodnice, tam proběhlo vyšetření, příprava, no ale jelikož moje tělo nespolupracovalo a já se neotvírala, malej už na tom nebyl moc dobře a já na tom teda nebyla o moc líp, aspoň psychicky, tak se slitovali a v úterý ráno udělali císaře :? Takže za mě porod pozná každý, taky jsem měla z toho obavy, ale porod se nedá přehlédnout :lol: a myslím, že to jde vždy postupně, alespoň u prvorodiček, tělo se na to připravuje dopředu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí