Poradna duly
Jana Čurdová
@saruselib : u nás též jednorázovky, tchyně děla v drogerce tak budeme mit obcas dobrý ceny..:-)
Já chtěla látkovky, protože přítel naléhal, pak viděl ceny, tak najednou obrátil
uvidíme průběhem času, zatím máme doma do zásoby 4 balíky jednorázovek ![]()
Já nestíhám koukat, jak už jste vybavené
. Já si řekla, že vše začnu řešit po rekonstrukci, ale nedalo mi to… Koukala jsem na různý recenze a diskuze. Volím látkovky. Pořizovací cena je sice do začátku větší, ale je to v konečném součtu o dost ekonomičtější a ekologičtější…Navíc pak chceme ještě druhé mimi
, takže se i pak budou hodit. Samozřejmě v záloze budu mít vždy jednorázovky (např. na noc, na návštěvy a delší výlety…). Tak uvidím, jak mi to dlouho vydrží
. Jaký už máte pupík, holky, já mám pocit, že už jsem jak meloun, manžel si ze mě dneska utahoval, že už mě ani nemůže pořádně obejmout
.
@saruselib já látkovkám fandím, jen jsem se do toho neodhodlala
pupík mám asi takový průměrný, zatím jsem oficiálně přibrala 3 kila (na začátku dvě ubrala, takže mám vlastně navrch jen jedno),ale to bylo skoro před měsícem, teď očekávám další min. 2kg nahoře, na kontrolu jdu v úterý ![]()
Ahoj holky, můžu se k Vám ještě přidat? Čekáme druhého prcka 22.12., prvnímu jsou 3 roky a je to pěkný lump
Jinak výbavičku skoro všechnu mám, pokud teda nebudu ještě dokupovat něco růžového, ale zatím to tak nevypadá. Potřebuji jen kočárek a novou autosedačku(snad mám vybráno, po zkušenostech s prvním), pak bych chtěla zkusit místo vaničky ten koupací kyblík, no a možná nějáká drobnost. Jinak plínky chystám zase jednorázovky, obdivuji látkovací maminky, ale na mě to neni ![]()
@Miry píše:
Ahoj holky, můžu se k Vám ještě přidat? Čekáme druhého prcka 22.12., prvnímu jsou 3 roky a je to pěkný lumpJinak výbavičku skoro všechnu mám, pokud teda nebudu ještě dokupovat něco růžového, ale zatím to tak nevypadá. Potřebuji jen kočárek a novou autosedačku(snad mám vybráno, po zkušenostech s prvním), pak bych chtěla zkusit místo vaničky ten koupací kyblík, no a možná nějáká drobnost. Jinak plínky chystám zase jednorázovky, obdivuji látkovací maminky, ale na mě to neni
Vítej u nás
. Já fakt mrkám, trochu mě děsíte, jak už máte celou výbavičku
![]()
Děkuji. No jo, tak já mám téměř vše po prvním, takže mi tyhle starosti-radosti odpadly ![]()
@Miry výborně zkušená maminka..:-) můžu mít dotaz? monitor dechu ano či ne? ![]()
Ahoj, no jako zkušená si nepřipadám, ale něco vyzkoušeného mám
Já u prvního monitor neměla, něják jsem to moc neregistrovala, stačily mi chůvičky a malý spal s námi v ložnici a to spaní s tím malým pokladem, co máte vedle sebe je spíš nespaní, takže při jakém koliv zavrtění jsem kontrolovala, no z toho vyplývá, že jsme to zvládli bez monitoru a nyní ho asi pořizovat taky nebudu, kdybych měla možnost zapůjčení, tak proč né, ale kupovat se mi fakt nechce
Samo nikoho neodsuzuji, ať se rozhodne tak nebo tak, je to určitě dobrá věc ![]()
@Miry : děkuju, há si taky řákám že hold to pozorování mimča k tomu patří..:-) nechce se mi to hrotit přežili to jiné maminky musim i ja, vím že budu mít malou ze začatku na sobě nalepenou furt, nedamn ji z ruky…:-)kamarade se před 14 dny narodila holčička a jak sme došly na čučandu poád sem měla tendenci štouchat ji chudinku do dlaní jestli žije..:-)
@Miry : děkuju, Já si taky říkám že hold to pozorování mimča k tomu patří..:-) nechce se mi to hrotit přežili to jiné maminky musim i ja, vím že budu mít malou ze začatku na sobě nalepenou furt, nedamn ji z ruky…:-)kamarade se před 14 dny narodila holčička a jak sme došly na čučandu poád sem měla tendenci štouchat ji chudinku do dlaní jestli žije..:-)
Jojo, tak to je
jsou to naše největší poklady, tak co jiného nám zbývá ![]()
@Miry my monitor dechu chceme, protože malá bude mit primární postýlku v dětském pokoji u brášky a druhou náhradí u nás (máme 2+1 a spíme s přítelem v obýváku), chceme ale kupovat nějkou starší po známosti, nebo z bazaru, jestli to nakonec nedopadne stejně tak, že malá bude spát spíše v té postýlce v obýváku
co myslíš, zvládne psychika matky nechat mimčo spát v jiné místnosti bez monitoru?? Čekám první, tak očekávám nával zodpovědnosti a strachu ![]()
Ty první měsíce, chceš to miminko pořád kontrolovat, sledovat atd., ale myslím, že koupíte chůvičky a stejně každé to škvrknutí v té chuvičce tě vzbudí a poletíš miminko zkontrolovat, já bych tomu monitoru zas takovou váhu nedávala. Máte dvě varianty, takže můžete to zkusit, tak jak máte v plánu, pokud to nepůjde, psychika to nedá, nebo se tobě nebude chtít lítat do jiné místnosti, kvůli každému vzdychnutí, tak si dáš postýlku k sobě a bude
My jsme s Kryštůfkem spali v jedné místnosti 6 měsíců, pak jsme se navzájem rušili, tak jsme se přestěhovali do obýváku a malej měl celou ložnici pro sebe, než jsme mu zařídili pokojík. Ono se to vždycky něják vyřeší podle situace ![]()