Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Momentálně se potýkám hodně s tím, že má psychika je v háji… Denně mám v hlavě to, že se bojím…trnu hrůzou, že se jednoho dne..za pět..deset let otočím a zjistím, že jsem své mládí promrhala a část svého života si nechala protéct mezi prsty a dcerky nejlepší roky pros*ala vniveč…a nic jsem s tím neudělala…
no tak s tím něco dělej
A navic ten druhy..proc ne? ja bych nemela chut vztah zachranovat. Nemam Rada tyto typy a jednala jsem vzdy velmi razne. Vidim, ze mas i oporu v rodine. Co se tyce toho druheho pana…ok, ale nestehuj si ho k sobe, at chlapec dokaze.ze si umi sam i tobe navarit, oprat a vyzehlit, chodit vcas na rande, platit za tebe, libat ti ruce, poustet do dveri,„poprat“ se o tebe na diskotece…atd. Nechvatej jen kvuli touze, sama dobre vis, jak rychle vyprchava a pak nastupuje Starost a radost vsednich dni a s ni i ten PRAVY chlap, co ti to umi i po x letech udelat nevsedni. Ikdyby to melo byt to, ze ti koupi tvuj oblibeny sendvic a nachysta ti ho rana ke slozkam do prace
Male drobnosti po letech- to je Laska a ucta.
@Anonymní píše:
Momentálně se potýkám hodně s tím, že má psychika je v háji… Denně mám v hlavě to, že se bojím…trnu hrůzou, že se jednoho dne..za pět..deset let otočím a zjistím, že jsem své mládí promrhala a část svého života si nechala protéct mezi prsty a dcerky nejlepší roky pros*ala vniveč…a nic jsem s tím neudělala…
ale ty takhle nemusíš žít.. nemusíš po něm uklízet linku a ani nemusíš stát vedle gauče kam tě nepustí sednout.. nemusíš a o tom to je..tak proč to děláš, když nemusíš ![]()
@jdukolem píše:
ale ty takhle nemusíš žít.. nemusíš po něm uklízet linku a ani nemusíš stát vedle gauče kam tě nepustí sednout.. nemusíš a o tom to je..tak proč to děláš, když nemusíš
neděláme nic, co nechceme… ![]()
Právě v tomhle si myslím, že potřebuji odbornou pomoc..jelikož mě štve, myslím si, že už ho nemiluji, ale jak s ním žiju už pět let cca, ten zvyk… o toho člověka, víte o něm vše.. a to odpoutání od něj..
Jinak v hloubi duše vím, že se budu mít bez něj lépe..
A druhý pán… píšeme si stále, v rámci možností kávujeme, povídáme si, stále máme o čem..
![]()
@Anonymní píše:
Právě v tomhle si myslím, že potřebuji odbornou pomoc..jelikož mě štve, myslím si, že už ho nemiluji, ale jak s ním žiju už pět let cca, ten zvyk… o toho člověka, víte o něm vše.. a to odpoutání od něj..
Jinak v hloubi duše vím, že se budu mít bez něj lépe..
A druhý pán… píšeme si stále, v rámci možností kávujeme, povídáme si, stále máme o čem..![]()
co ti přináší soužití s ním? Třeba se ráda cítíš jako oběť. Ono je to vlastně snažší než být sama za sebe… Bědovat na to, že on je děsný a on za všechno může, on se nesnaží..
Mám možná nějaký blok v hlavě s tím, že bych mu musela malou půjčovat..vím, že je hajzl, že ji bude cpát do hlavy tisíce věcí ![]()
ale s tím bych do toho musela jít..
Je mi do pláče.. když poslední cca dva roky, co jsem tak přemýšlela, je to opravdu očistec… žít s někým, když chcete sex, odpověď je: no tak dělej teda, apod.
Poprosíte at vás obejme: přehodí přes vás ruce a stojí. Neobjímá. Jen svalí ruce. Kdybych já nebyla iniciátor všeho, nedotýká se mě vůbec, nemá potřebu nejspíš..
je to šílené, když si vzpomínám na ty varovné signály, které by stovky ženám připadali hodně důležité a problematické a já jsem je skousla a trpím je..
@omites píše:
co ti přináší soužití s ním? Třeba se ráda cítíš jako oběť. Ono je to vlastně snažší než být sama za sebe… Bědovat na to, že on je děsný a on za všechno může, on se nesnaží..
Snaží se, až když mu teče do bot. Něstěžuju si..běžně v životě.. jen sem Vám jsem se chtěla vypsat..ale jinak o tomhle moc lidí neví.. Jen má mamka a děda. Nechápou… ale to už od začátku.. ![]()
Je to možná i z toho důvodu, že má mamka žili s tátou do rozvodu spolu patnáct let..a máma se v čtyřiceti ohlídla a zjistila, že patnáct let propracovala a proseděla v paneláku čekáním na tátu z hospody. Teď jsou oba štastnější..
Přesně toho samého se bojím a mám z toho úzkostné stavy, kdy bulím do polštáře a prosím někoho nahoře, aby mi poslal chlapa, co mě obejme a zeptá se co mě trápí..
Neopakuj chybu své matky. Ty tu šanci máš. Je jenom na tobě, jak svůj život prožiješ.
A pokud zůstaneš, pamatuj - je to tvá volba. Nikoho jiného.
@Anonymní píše:
Snaží se, až když mu teče do bot. Něstěžuju si..běžně v životě.. jen sem Vám jsem se chtěla vypsat..ale jinak o tomhle moc lidí neví.. Jen má mamka a děda. Nechápou… ale to už od začátku..
Je to možná i z toho důvodu, že má mamka žili s tátou do rozvodu spolu patnáct let..a máma se v čtyřiceti ohlídla a zjistila, že patnáct let propracovala a proseděla v paneláku čekáním na tátu z hospody. Teď jsou oba štastnější..
Přesně toho samého se bojím a mám z toho úzkostné stavy, kdy bulím do polštáře a prosím někoho nahoře, aby mi poslal chlapa, co mě obejme a zeptá se co mě trápí..
ach jo…dokud budeš čekat na spasitele a rytíře tak se ještě nabulíš.. proč by někdo měl zachraňovat holku která sama nechce něco udělat? pamatuj že štěstí přeje odvážným a připraveným.. ty se přece nemůžeš vrhnout z jedné závislosti na chlapovi - (protože nic jinýho to není to co žiješ není láska) - do druhé na dalším chlapovi..jak myslíš že by ten další vztah asi dopadl? stejně! dokud nezměníš vzorec chování budeš se ve vztazích plácat pořád podobně
@Anonymní píše:
tak to se načekáš… nejde bejt štastná na zodpovědnost někoho jiného… s tím současným to nejspíš cenu nemá a bude lepší to vyřešit rovnou, než si pak kazit začátky s někým jiným… ![]()
Manzel je teda nastesti zamestnany, ale taky pari temer kazdy den Playstationa, sedi na notasu az do 22 hodin. Ma tam I prestavky na cigaretu, nebo ho primeju, aby si s detmi aspon vycistil Zuby, nachystam jidlo… Kdybych ho k tomu nedohnala, sedel by na PS nebo notasu od 17-22 hodin snad Bez prestavky.
A bude to 5 let, co jsme spolu.
@micha.bello píše:
Manzel je teda nastesti zamestnany, ale taky pari temer kazdy den Playstationa, sedi na notasu az do 22 hodin. Ma tam I prestavky na cigaretu, nebo ho primeju, aby si s detmi aspon vycistil Zuby, nachystam jidlo… Kdybych ho k tomu nedohnala, sedel by na PS nebo notasu od 17-22 hodin snad Bez prestavky.A bude to 5 let, co jsme spolu.
Tak to je mi velmi líto. Já jsem mu opět našla dvě alespoň brigády, a řekl mi, že práci každý den si nepředstavoval teda a že si něco najde sám. Jsem tedy odhodlaná mu sdělit, že má nevím jak dlouho, asi teda čtrnáct dní na to najít si práci, jinak odchází a ukončíme to. Mě nabídli ted v bývalé práci na pozici recepční jen na výpomoc, na dpp, tak dělám kr. a dl. týden 9-18h, tak o víkendu bych mohla, kývla jsem a za 6h výpomoci na recepci mám 900,– na ruku po směně. To bych byla blbá, nevzít to. Dnes jsem mu to řekla, že jsem si tohle dohodla a urazil se, že jsem kráva vylízaná a at si dělám co chci a neotravuju ho už, že by se měl všude jinde líp než tady apod. řeči…zavřel se v ložnici a ignoruje mě, opět. Nechápu už nic z jeho chování… ![]()
Díky za vyslechnutí..
Ahoj… nebudu zakládat nové téma, nemá to smysl.. tady už víte o co jde, nebo si to přečtete nahoře. Už nemůžu… ![]()
Denně sedí u playstationu i dvanáct hodin, od doby co odvedeme malou do školky. Jsem znechucená tím vším..zklamaná..smutná.. naštvaná sama na sebe. Denně mu tluču do hlavy, že má nějaké povinnosti, píší mi dopisy o splátkách, ani to neotevře, rovnou vyhodí
je to vyčerpávající… ubíjející…
Jak jsem psala, naši o tom vědí…jeho rodiče ne. Každý den neustále, že si najde práci zejtra a zejtra apod. jsme ve fázi, kdy mu neperu a nevařím.
Jeho živit nebudu!!
Žít s někým, kdo je unuděný, naštvaný a hnusný, když je vyplý PS, když odpol třeba přijde malá ze školky, ale to zas drží mobil a píše si na PS na mobilu, kdy přijde hrát.!!! Je to nemoc už!!!
Vůbec nevím co dál
vyhrožovala jsem snad už vším, jen se směje, nebo se vysmívá mě..
Nechci tím obtěžovat mé rodiče ![]()
Byt je můj a jsem členem družstva jen já! On je ve smlouvě napsaný jako jen v oznámení, že tu bydlí se mnou, aby měli na družstvu pořádek, mi paní řekla minule. Jinak trvalé tu nemá.
Holky…pojdte si se mnou aspon popovídat ![]()
Momentálně se potýkám hodně s tím, že má psychika je v háji… Denně mám v hlavě to, že se bojím…trnu hrůzou, že se jednoho dne..za pět..deset let otočím a zjistím, že jsem své mládí promrhala a část svého života si nechala protéct mezi prsty a dcerky nejlepší roky pros*ala vniveč…
a nic jsem s tím neudělala…