Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:
Máš to určitě trochu složitější, ale taky souhlasím s tím, že tě matka něčím štve a nechceš jí vyhovět. Vždyť jsou to blbosti. Jsi těhotná, nenervuj se.
Tím, že jsi sem napsala, je vidět, že se kvůli tomu trápíš. Už se to prostě stalo. Byla to fotka pro rodinu, tak neřeš matky nápady a jestli se to hodí, když děda umírá a nebo ne. Kdyby tě chtěli vyfotit na poutač do pavilonu opic do ZOO - jo tak to by bylo na zvážení. Tam by teda mohli vyfotit mě
Dokud matka nebude sama chtít, nezmění se. Je vidět, že tě štve i svým způsobem života. Peníze mění lidi a ona je má a podle toho se chová. Ale to je její boj. Přijmi ji takovou, jaká je. Nebojuj, pokud můžeš vyhovět - vyhov jí amysli si svý.
Byla bych ráda, že na „takové“ fotce nejsem. ![]()
Ne, teď vážně. Maminka je hodně diktátor a zrovna moc se s tebou nemazlí, co? Upřímně tohle chování.. asi bych taky dala velkou zpátečku a moc se k nim necpala.
Ono hlavně už teď je to stejně jedno. Už bych kvůli tomu neplakala, dědečkovi jste patrně koupili jiný dárek, tak bych to hodila za hlavu, beztak ti ta fotka přišla hloupá. Dodělejte si dlažbu, umyj si hlavu
, ale hlavně a zcela bez ironie, udělejte si jako rodina krásné Vánoce! ![]()
@Mišela1 víš,vztah mezi mnou a mojí matkou je kamarádský. Neznám od ní pohlazení, neznám od ní to aby mě řekla jak mě má ráda, neznám. Je chladná jako kámen už od mala. Mám ji ráda, i za to jaká je a to jsem ji i několikrát řekla. Svoji vnučku vidí 1krát za 2 měsíce a furt říká jak nemá čas a vím, že jezdí k mojí svědkyni ze svatby, která má 3/4letého chlapečka, chodí ho hlídat a hrát si sním, co bych já dala za to pro svou malou. Furt tvrdí, že máme vztah dobrý a že není důvod se o něčem bavit.
Hele, věděla máma, že pokládají místnost? Kdyby ona tolik o to stála, mohla pomoc nabídnout nebo že si vlasy může umýt u ní nebo se taky prostě přičinit. Je to její dcera ne? Těhotná, makají na bydlení. To je strašně jednoduché, někomu nakázat at přijede, že, ale jestli se to hodí to už je fuk.
@M+M+S píše:
@Mišela1 víš,vztah mezi mnou a mojí matkou je kamarádský. Neznám od ní pohlazení, neznám od ní to aby mě řekla jak mě má ráda, neznám. Je chladná jako kámen už od mala. Mám ji ráda, i za to jaká je a to jsem ji i několikrát řekla. Svoji vnučku vidí 1krát za 2 měsíce a furt říká jak nemá čas a vím, že jezdí k mojí svědkyni ze svatby, která má 3/4letého chlapečka, chodí ho hlídat a hrát si sním, co bych já dala za to pro svou malou. Furt tvrdí, že máme vztah dobrý a že není důvod se o něčem bavit.
Chápu a asi to moc bolí, aspoň víš jak to nedělat u svých dětí. Takže jediné co ti zbývá je přijmout ji jaká je. Je to těžké ale až to zvládneš moc se ti uleví, nebudou už žádná očekávání ale ani žádná zklamání. A váš vztah se překvapivě zlepší - uvidíš.
A jak napsala Loll udělejte si hezké Vánoce ![]()
Nemyslim, ze je dobry napad porizovat vlastni fotku, ja bych si nepomyslela „proc ji nevzali na foceni taky?“, ale „to se nemohla vyfotit s nima?“
Bolí to moc, sestru jsem vychovávala vlastně já, protože na ni neměla čas. Vždycky se snažila vypdat na 18let postavově i oblékáním-záleželo ji na tom a taky jí to zůstalo doteď. Když k ni někdy přijedem na návštěvu, chodí před mým manželem v tangách a až po půl hoďce se rozhodne obléct. I mé malé řekla, že ji nebude říkat „babi“ ale tak jak se jmenuje. ![]()
@M+M+S píše:
To, že máš s matkou vztah kamarádský, si myslíš jenom ty. Kamarádky se mají rády a pomůžou si. Ty máš prostě chladnou matku, která tě má ráda způsobem, který ti nevyhovuje. Přestřihni tu pupeční šňůru. Ona už jiná nebude a marně se budeš snažit aby tě a tvoji rodinu měla raději. Ona to jinak neumí. A když slyším, že matka je kamarádka - není to podle mě dobře. Matka má být hlavně matka a když je i kamarádka, je to fajn, ale matka která pohladí, vynadá, pomůže a pofouká bolístky, stanoví nějaké hranice (i když se nám to nelíbí), můžeme se na ni vždy obrátit a ví, kdy nás má od sebe odpotat, taková žena je opravdu matka. Není vše černobílé, v každé rodině je zvykem něco jiného, ale tvoje matka nevidí jak se chová. Měla by ses přizpůsobit ty a přitom si žít svůj život. tak, jak ty budeš chtít. Při troše dobré vůle to půjde.
@M+M+S píše:
Bolí to moc, sestru jsem vychovávala vlastně já, protože na ni neměla čas. Vždycky se snažila vypdat na 18let postavově i oblékáním-záleželo ji na tom a taky jí to zůstalo doteď. Když k ni někdy přijedem na návštěvu, chodí před mým manželem v tangách a až po půl hoďce se rozhodne obléct. I mé malé řekla, že ji nebude říkat „babi“ ale tak jak se jmenuje.
A ještě má zastydlou pubertu. Nech jí být, ta má nejvíc starostí sama se sebou. Chová se směšně, tak se zasměj a bude to.
Ona vlastně žárlí na to, že ty jsi mladá a ona už ne. S těma tangama jsi mě tedy pobavila - věk nezastaví a její stárnutí bude velmi bolestivé.
Příspěvek upraven 21.12.12 v 10:07
@M+M+S píše:
Bolí to moc, sestru jsem vychovávala vlastně já, protože na ni neměla čas. Vždycky se snažila vypdat na 18let postavově i oblékáním-záleželo ji na tom a taky jí to zůstalo doteď. Když k ni někdy přijedem na návštěvu, chodí před mým manželem v tangách a až po půl hoďce se rozhodne obléct. I mé malé řekla, že ji nebude říkat „babi“ ale tak jak se jmenuje.
Stejně je tu spousta diskuzí zajímavých, jak se někdo na něco zeptá a nakonec z toho vyleze úplně jiný a daleko hlubší problém… ![]()
Omlouvám se, tohle je na dlouhé téma. Já jen díky své mámě poznávám, že nikdy nedopustím abych se chovala stejně ke svým dětem jako to dělala moje máma k nám. Uplácela nás, dávala nám peníze, ale láska, pohlazení??
Brečím tu a vlastně si kazím celou vánoční atmosféru.
Tak neplakej, protože už jen tím že tohle píšeš tak jsi lepší máma svým dětem a navíc hormony taky dělají dost!
Dej si čokoládu, těš se z nové dlažby a pracovitého manžela. A snažte se dědečkovi vytvořit ty nejkrásnější vánoce. Co já bych dala za to kdyby tu se mnou byla babička
Držíme palečky ať se co nejdřív usměješ a od mého synka jednu pořádnou uslintanou pusu ![]()
@M+M+S píše:
Omlouvám se, tohle je na dlouhé téma. Já jen díky své mámě poznávám, že nikdy nedopustím abych se chovala stejně ke svým dětem jako to dělala moje máma k nám. Uplácela nás, dávala nám peníze, ale láska, pohlazení??![]()
![]()
Brečím tu a vlastně si kazím celou vánoční atmosféru.
Nekazíš, je to velký objev, když víš co chceš, ber to pozitivně
. Opravdu. City nám ukazují jak na tom jsme a my je raději zahodíme nebo se za ne stydíme. Nene je potřeba se v tom pohrabat ( chvilku) - pak přijde ta úleva a krásné Vánoce.
¨
Děkuji vám mockrát holky, asi jsem ze sebe potřebovala pár věcí dostat. Děkuji vám
![]()