Rok čekám na určení otcovství

Anonymní
5.4.13 10:20

Rok čekám na určení otcovství-poradte,

Ahoj holky,
prosím Vás, vy co máte zkušenost, jak dlouho trvalo, než byl soud? Už je to rok, peněz mám málo, dítě stojí čím dál víc…Otce jsem udala, když měla malá 2 roky, těd už má přes 3..Mohu se nějak bránit? Na soud sem volala, prý ještě nejsme na řadě a víc mi říct nemůžou, advokát stojí za houby, prý to vyřešit nejde :,( Je to v jiném okrese, než bydlím já, lze zažádat, aby soud proběhl v místě bydliště dítěte a né žalovaného?
A dále by mě zajímalo, otec dělá na černo, ale vím, u koho pracuje. Dále jeho otec je policajt, ale v rodině mají holku, která fetuje a prodává trávu a asi i pervitin, když je zátah dá ji echo, napadlo mě, že bych toho mohla nějak využít, zatím nevím jak.Nebo je to podlé? Kdyby se alespon zajímal, tak nic takového nedělám, ale dítě bylo chtěný a s miminem mě poslal k šípku. Chci ho potrestat co nejvíc to půjde..
Děkuji za každou radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
144
5.4.13 10:36

Podobný problém měl i brácha, nechtěl uznat otcovství, protože se se slečnou rozešli ve zlém ještě před narozením špunta, prý nevěra nemá jistotu že je špunt jeho atd. Prcek se narodil a slečna dala žalobu o určení otcovství, soud probíhal na soudu s JEJÍM trvalým pobytem. Brácha byl předvolán, ona se nedostavila.Oba dostali rozum, Ona chce jen alimenty a čas od času, aby přijel na návštěvu. Brácha zase o dětech ví kulový jen t že jedí a spí :) takže neprotestoval, když bude špunt v péči matky. Obešli se nakonec bez soudu, brácha si zaplatil testy DNA (je otec) a domluvili se na alimentech a návštěvách a už je v rodným listě jako otec. Jinak k tomu, že jeho táta dává echo fetkám bych se moc nevyjadřovala s otcem dítěte to nemá nic společného, vytáhla bych to v případě, že by žádal dítě do péče(nevhodné prostředí pro dítě),nech si to jako nouzovku.Je v rodném listě? Pokud jo zajdi na sociálku, že ti neplatí, žalobu si podala, ale soud má dost času a ty nemáš peníze, buď to urychlí nebo ti začnou vyplácet výživné za něj a po něm si to budou vymáhat zpětně už sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
5.4.13 14:16

Trvá to hodně, hodně dlouho, čekám 2 roky a 3 měsíce a stále otec není v rodném listě! Jedno stání jsme měli a to po roce a půl řekl že testy zaplatí, protože si neni jistý, pak mi přišlo asi měsíc po soudu místo, člověk který to bude dělat a že termín se dozvim max. do měsíce a nic se neděje už 8 měsíců, asi to nezaplatil (zálohu) nebo nevim kde je problém, nejlepší by bylo se s nim domluvit i když chápu že to někdy nejde, v tom případě se člověk musí smířit s tim že je to na hodně dlouho, nebo u právníka sepsat stížnost za průtahy (jestli to vůbec bude k něčemu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
5.4.13 14:27

A s tim kde se to bude řešit, bývalý má přechodný pobyt v Praze (trvalý v mém místě bydliště- na magistrátu) a nakonec se to stejně řešilo v mém místě bydliště i když nejdřív to chtěli řešit v té Praze, nijak jsem si o to nežádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí