Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zkopírovaný text od jedné paní.
Léčba
V lékárně mi vyrobili mast, která byla předepsána v předpise. Potom krém ROSALOX (metronidazolum) a mast Aknemycin 2000. Do jednoho týdne bylo zlepšení pleti viditelné. Do dvou týdnů všechny pupínky zmizely.
Co mi pomohlo
Paní doktorka mi doporučila krém ROSALIAC od La Roche-Posay. Koupila jsem si také micelární odličovací gel ROSALIAC (ten ale paní doktorka nedoporučovala, protože by mohl pleť dráždit – mně ale pravděpodobně neškodí). Slunci se vyhýbám, ale koupila jsem si také neparfémovaný krém s UVA-UVB ochranou pro fotoderm AR SPF 50+ (možná že SPF je zbytečně vysoký), ale ačkoliv jsem se v těchto horkých dnech koupala, slunce mi neuškodilo.
Dnes jsou to 4 týdny od zahájení léčby.
@LenďuleB já jdu zkusit dneska koupit toto http://www.labo-uriage.cz/…k-zarudnuti/
Snad to zabere líp než ta bioderma
@wildcherry píše:
Léčba
V lékárně mi vyrobili mast, která byla předepsána v předpise. Potom krém ROSALOX (metronidazolum) a mast Aknemycin 2000. Do jednoho týdne bylo zlepšení pleti viditelné. Do dvou týdnů všechny pupínky zmizely.Co mi pomohlo
Paní doktorka mi doporučila krém ROSALIAC od La Roche-Posay. Koupila jsem si také micelární odličovací gel ROSALIAC (ten ale paní doktorka nedoporučovala, protože by mohl pleť dráždit – mně ale pravděpodobně neškodí). Slunci se vyhýbám, ale koupila jsem si také neparfémovaný krém s UVA-UVB ochranou pro fotoderm AR SPF 50+ (možná že SPF je zbytečně vysoký), ale ačkoliv jsem se v těchto horkých dnech koupala, slunce mi neuškodilo.
tak tak jsem třeba já pochodila u doktorky taky, ale vždy po tom, co jsem dopoužívala ten namíchaný krém z lékárny, který měl trvanlivost jen měsíc se to vrátilo do starých kolejí
a to používám teda biodermu na červenou pleť
@Jane29 píše:
tak tak jsem třeba já pochodila u doktorky taky, ale vždy po tom, co jsem dopoužívala ten namíchaný krém z lékárny, který měl trvanlivost jen měsíc se to vrátilo do starých kolejí![]()
a to používám teda biodermu na červenou pleť
@wildcherry píše:.Ale asi rozumim, me trapi lupenka na loktech a mast sice zabere, ale jen na oko
.
jojo přesně tak, ona zabere, ale je to jen na chvilku a lupénka, to je taky radost, co
![]()
@wildcherry děkuji za typ, ale bohužel krém jsem zkoušela, zrovna tento, obsahuje takové zelené částečky na srovnání té červené, ale bohužel mně moc nepomohl
Ale děkuji moc ![]()
@wildcherry píše:
Léčba
V lékárně mi vyrobili mast, která byla předepsána v předpise. Potom krém ROSALOX (metronidazolum) a mast Aknemycin 2000. Do jednoho týdne bylo zlepšení pleti viditelné. Do dvou týdnů všechny pupínky zmizely.Co mi pomohlo
jé aha, to je super, tak to zkusím, třeba to klapne, to by bylo fajn, děkuju ![]()
@Jane29 píše:
@LenďuleB já jdu zkusit dneska koupit toto http://www.labo-uriage.cz/…k-zarudnuti/Snad to zabere líp než ta bioderma
Tak ju a dáš mi pak sem vědět jaké jsou v průběhu výsledky? Moc ti držím palečky ať to zabere, vím jaký to je… ![]()
@wildcherry ta lupénka mě mrzí, jedná známá ji má taky a je to taky naprd co
Achjo tyhle kožní nemoci, kdyby se to dalo tak vyléčit úplně a byl by pokoj ![]()
@Jane29 píše:
@LenďuleB no ja nejist cokoladu, koreneni jidla zkousela a nic z toho nebylo a miluju oboje takze za me ja si klidne dam. A s teme kremama je to jak pises, taky nesnesu, kde co, ale ten od uriage zkusim ten gel mam 2 tydny a zda se mi ze je to lepsi tak uvidime.
Jinak ja mam pupinky na tvarich cele a sem tam brada a je to nevim jak to popsat bedar to neni je to malinkaty a je v tom trochu bileho ale ne vylozene bedar, zkusim to zitra vyfotit ted jsem namalovana a cervene mam komplet tvare a sem tam bradu ja nemam fleky ale cele tvare
No to máš určitě to samý co já, jak říkám já mám sice fleky, ale ty pupínky jsou takový - jak říkáš jde to blbé popsat - takový malinký a je tam taková bílá tečka občas, ale jako není to to samý jako normální akné, já vím asi co, to bude to samý, schválně pošli pak to foto
@LenďuleB píše:
Tak ju a dáš mi pak sem vědět jaké jsou v průběhu výsledky? Moc ti držím palečky ať to zabere, vím jaký to je…
dám, i když možná teď nebudu úplně nejlepší posuzovatel, víš jaký je to v těhotenství s pletí, ale každopádně to zkusím ![]()
@LenďuleB píše:
No to máš určitě to samý co já, jak říkám já mám sice fleky, ale ty pupínky jsou takový - jak říkáš jde to blbé popsat - takový malinký a je tam taková bílá tečka občas, ale jako není to to samý jako normální akné, já vím asi co, to bude to samý, schválně pošli pak to foto
foto pošlu určitě, mě se ty tečky právě hodně zlepšili tím uriage gelem
Holkyyyy normalne me to za vas mrzi, fakt
.No lupenka je taky uzasna. zacala mi ted i na kolemach a loktech se to zhorsilo, ale mozna dostanu echo na nejaky pripravky, co PRY zabiraji. @LenďuleB ta znama co to ma, taky asi pouziva kortokoidovou mast od doktorky, co? Ja uz na ty masti s prominutim se-ru, protoze kdyz mazu, tak to jsko by ruzovy, coz je fajn, ale kdyz prestanu tak se mi to prave zhorsi a je to vic, jak pred mazanim. A na loktech o ktery se opiram, je to nekdy bolestivy.No uz se tesim k mori, to mi pomaha.
@Jane29 píše:
foto pošlu určitě, mě se ty tečky právě hodně zlepšili tím uriage gelem
To je jen na tu ruzovku, nebo velkove kozni problemy ![]()
@wildcherry popravdě, kdybych si měla vybrat jestli mít lupénku nebo růžovku, tak zůstanu u růžovky, jako lupénka mi přijde horší, ta růžovka když to řeknu blbě je jen kosmetickej problém.