Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@LenďuleB no ja se na něj taky zase poptám, ale až po porodu a až nebudu kojit, takže zatím budu hledat náhradu jinak a zkoušet, co mě napadne ![]()
@LenďuleB píše:
Nu jo, mám malinkýnho kloučka, je to můj šmoulato je ten klučík co ho mám na fotce v profilu
a ktomu ještě šestiletá dvojčátka
..jinak-.. to bylo dobrý to s tím kobercem
![]()
je dobře že to bereš s nadhledem, to je důležitý. A kolik je tvým dětičkám??
Starsi ma cerstvych 7,nase skolacka a moje,,miminko,, uz 2,5 roku. Tchyne mi dokonce k Vanocum dala knizku,,maminko, uz nejsem miminko,, a ja slzila
.Je kraaaasnej, uzivej si to. Strasne rychle to utika.Je plesatej jak byla nase starsi
.S nadhledem to beru zatim, ale jen protoze jsou to lokty a nemam to tolik na ocich.Co se tyce vzhledu, jsem hodne narocna, takze by me ruzovka mnohem vic trapila asi, nez ty lokty a kolena
.Ja doufam, ze se toho zbavim.Na prd je to, ze lupenku neschovas pod make-up, to proste nejde
.Ted jdem se koukla na loket, fuj
.
@Jane29 píše:
jako za těch víc jak 10 let se mi opravdu nejvíc osvědčilo to moře, přemýšlím, že bych si třeba obličej začala oplachovat vodou s mořskou solípokud se nedá teda někde nedá koupit.
hele, mrkni v DM.Ja tam nedavno koupila velke baleni morske soli do vany, prave na tu lupenku.Ale koupu se malo, takze u me vysledek nula nula nic. ![]()
@Jane29 juuuu tehotna v lete. Nezavidim, zazila jsem
.Preji hezky zbytek hrošení
.
@wildcherry díky kouknu
jojo se budu do léta hrošit v práci, když půjde vše hladce a na léto už doma a copak mě čeká hezkého s letním těhotenstvím? povídej přeháněj ![]()
@wildcherry píše:
Starsi ma cerstvych 7,nase skolacka a moje,,miminko,, uz 2,5 roku. Tchyne mi dokonce k Vanocum dala knizku,,maminko, uz nejsem miminko,, a ja slzila.Je kraaaasnej, uzivej si to. Strasne rychle to utika.Je plesatej jak byla nase starsi
.S nadhledem to beru zatim, ale jen protoze jsou to lokty a nemam to tolik na ocich.Co se tyce vzhledu, jsem hodne narocna, takze by me ruzovka mnohem vic trapila asi, nez ty lokty a kolena
.Ja doufam, ze se toho zbavim.Na prd je to, ze lupenku neschovas pod make-up, to proste nejde
.Ted jdem se koukla na loket, fuj
.
Ahoj, tak jsem se konečně dostala ke kompu. Jo je děkuju
prďola malej. Prostě mít lupénku nebo rosaceu, oboje je na houby, já jen doufám že na oboje něco někdo vymyslí. Nám nezbývá nic jiného než zkoušet. Jako rosacea se někdy zlepší, někdy zhorší, jak kdy. Jak to je s lupénkou? Ta se taky někdy lepší ne? A co to moře, na tu lupénku? Pomůže?
@LenďuleB tak uz mam ten krem od uriage skoro dva tydny a jsem spokojenejsi nez s biodermou je takovej hustejsi lip se mi nanasi a jestli je to lepsi no nevim mozna trochu ji mam klidnejsi, ale na to je asi jeste moc brzo soudit
Oživuji tuto diskusi, minulý týden mi na kožním lékařka řekla, že mám růžovku-mám jednu tvář červenou takovou hrbolatou, ale nemám tam žadný jakoby uhry
Nyní se mi to dělá i na bradě, takový pupínek který začne svědit a okolí zarudne, svědí to jak blázen. Dostala jsem krém Rozex, Entizol. Po tom Entizolu se to má během pár dnů zklidnit, ale já bych řekla, že je to stále stejné. Jsem z toho úplně hotová a nevím co dělat
Nikdo to v rodině nemá, tak nevím kde jsem to sebrala ![]()
@kecallka já taky nevím, kde jsem to tenkrát sebrala ale vím, že mi doktorka dala děsně smradlavou mast a já vůbec nenašla odvahu se s tím smradem namazat.to jsem si říkala, že radši budu chodit flekatá. ale měla jsem k tomu ještě antibiotika a ty mi pomohly. bohužel nevím název ani masti, ani prášků-takže jsem ti nepomohla
@micta píše:
@kecallka já taky nevím, kde jsem to tenkrát sebrala ale vím, že mi doktorka dala děsně smradlavou mast a já vůbec nenašla odvahu se s tím smradem namazat.to jsem si říkala, že radši budu chodit flekatá. ale měla jsem k tomu ještě antibiotika a ty mi pomohly. bohužel nevím název ani masti, ani prášků-takže jsem ti nepomohla
tu mastičku co mám já nesmrdí a jestli Entizol jsou antibiotika nevím, mě to hrozně svědí bych to rozškrabala hned, ale nechci na to sahat, abych si to neroznesla všude. Někdy mám pocit jestli to není spíš nějaký opar
jsem nějaká bez radná a ve skoro 40-ti se mi nechce chodit flekatá.
a máš to na obou tvářích nebo taky jen na jedné?
@kecallka já to měla jen na jedné a rozhodně mě to teda nesvědilo. po 1 balení atb mi to zmizelo a od té doby-3-4 roky jsem „čistá“
@micta píše:
@kecallka já to měla jen na jedné a rozhodně mě to teda nesvědilo. po 1 balení atb mi to zmizelo a od té doby-3-4 roky jsem „čistá“
tak to bych chtěla taky, ještě se pokusím z toho nechat udělat stěr, jestli to není zlatý stafylokok, jelikož mi to na růžovku vůbec nepřijde, pokusím se to přes víkend ničím nemazat a v pondělí udělám ten stěr. škoda, že si nepamatuješ ty atb.
@kecallka mohu se zeptat, co je to zlatý stafylokok?
Já jinak s rosaceou, kdy mi ji diagnistikovala kožařka, bojuji cca 6 let.Fakt to je šílený. Nejhorší je, že v třeba sedmnácti, kdy se pupínky očekávají a je to normální, jsem měla pleť fakt pěknou bez pupínků a teď, když mi je skoro třicet, mám pleť jako puberťačka a každá jiná, nebo téměř, holka v mém věku má pleť pěknou
![]()
Je to fakt naprd. Navíc kojím, takže s tím teď nic moc nezmůžu. Ale jestli má někdo osvědčený recept co třeba pomohlo, tak prosím podělte se s námi.
Slyšela jsem, že možná pomáhá aloe, má někdo zkušenost?
Jinak projevy co mám na obličeji, zečervenání, v teple trvalejší, oblast tváře, trochu nos a takové pupínky, jakoby puchýřky.. ![]()
Zlatý stafylokok je bakterie, spousta z nás ho a ani o tom neví, třeba v nose, je to tzv. bavilonosič.
Já puchýřky nemám na tváři žádné, ale hrozně mi to svědí a pořad mi v tom jako by cuká. Na bradě mám pupinky, které taky svědí. To co by mi mělo zabírat dělá ještě horší
když o tom tak přemýšlím, rříkam se jestli to není pásový opar. Celý obličej mi svědí přijdu celá scvrklá. Je to děs, zítra jedu ke kožni ![]()
Mám taky růžovku, asi před třemi lety jsem to měla nejhorší, bylo jsem z toho uplně neštastná. Kožní dr. mě napsala nějakou mast, název už nevím, ale moc to nepomohlo. Pokud se spoléháte jen na vnější péči o plet, tak se problém bude pořád vracet. Já jsem si koupila čistící čaj z DM a každý den jsem si uvařila hrnek. Hodně se to zlepšilo. Od té doby, když se mi zhoršuje plet, tak opět vařím čajík. Hlavní je, čistit tělo zevnitř, mastičky pomáhají jen dodatečně. Bylo mi doporučeno nepít kávu, horké polévky. kořeněná jídla, nepít alkohol. Všechno dodržuju, kromě kafíčka, toho se nevzdám
, jen ho nepiju moc horké. Samozřejmostí je pít hodně obyčejné vody, aby se tělo proplachovalo.