Rozštěp patra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
539
27.6.11 13:50

Já naštěstí měla jenom roštěp patra neměla sem nic jinak se rtama. Bylo mi prý 3-4 roky když sem šla na operaci. A teď by mě to už asi nekontrolovaly když mám do chvíle porodu. Ale je divný že mě neposlaly na genetiku. Tak uvidíme jak to vše dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662

Kamarádce se narodil chlapeček s vv ruky,na normálním utz to vidět nešlo,byli na 3D,ale tam podepisovali papír,že jde prostě jen o záznam a né o vyšetření vad.Když se zpětně dívali na ten záznam,tak to tak vidět šlo,ale mudr jim to prostě neřekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746

Simi: My snad budeme mentálně v pořádku, ale malej má vážné ortopedické vady a postižení na rukách i nohách.

Prý jsem měla někdy kolem 8tt chřipku a v té době se spojovalo to patro a dokončovaly končetiny a to má Adámek všechno hodně špatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
27.6.11 13:53

Lili: Z genetiky prý co se týče rozštěpů taky nic nezjistí - to mi taky říkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
27.6.11 13:53
Katka86 píše:
šamotka píše:
Katko, 3D je ti k ničemu. Mně na něm ani neřekli, jestli čekáme kluka nebo holku. Pro doktory je mnohem cenjší klasický UZ.
Vím,že je cennější klasicky utz,ale tak mě to napadlo,že tam přeci aspon ten ret musí jit vidět :think:

Ret by vidět byl, ale ten by byl dobře vidět i na klasickém UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
27.6.11 13:56

Tady u nás se narodil chlapeček a ručička mu končí u zápěstí a taky se na UZ nic nezjistilo. A člověk by řekl, že to musí být vidět. Jenže po tom nikdo nepátral. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
27.6.11 14:04

Ahoj, některé rozštěpové vady vidět jsou, jiné ne.Rozštěp patra vidět na ultrazvuku není, ale kdyby tam byl i ret, tak ten vidět je. Šla bych se poradit k nějakému odborníkovi. Např. Prenatal v Brně a chtěla bych konzultaci s dr. Vlašínem. Je fakt kapacita v oboru na ultrazvuky. Nám zjistil rozštěp močové trubice u chlapečka, prostě neměl pindíka. A jiní doktoři ani v porodnici v Bohunicích to neviděli. Podobný odborník je určitě i v Praze v Genetu. Záleží odkud jsi. Nebo do nějakého soukromého zařízení.
A zároveň s tím bych se vyptala na to, zda kdyby mimčo tuto vadu mělo, jak se dá opravit apod. U nás tam bylo víc problémů a tak jsme museli ukončit, nefungovala nám placenta. Ale byla jsem rozhodnuta, že kdyby ta vada byla jen menší a šla by operativně opravit a na funkčnosti by to nemělo vliv, tak bych mimčo donosila.

Zajdi si za nějakým odborníkem přes ultrazvuky a vývojové a genetické vady. Jo a jedla bych každopádně Femibion 800, může pomoci.

Jinak rozštěpové vady mohou být dědičné, pravděpodobnost výskytu by ti vypočítal genetik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.6.11 14:08

Lily, manžel měl rozštěp patra, na genetiku mě neposílali. Jen se mě na to ptali při velkém UTZ ve 20tt (v Prenatalu v Brně) a doktorka pak hodně zkoumala, jestli ho malá má nebo nemá.
Být tebou, nechám si udělat UTZ na specializovaném pracovišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
27.6.11 14:24

Na kvalitním pracovišti, přímo specializovaném na vývojové vady nepoznali ani rozštěp páteře :roll: Známí mají dítě s rozsáhlým rozštěpem patra i rtu a taky to byl pro ně šok na porodním sále, nic nevěděli.

Adélky píše:
Katko: Já znám spoustů maminek, co máme děti s rozštěpem a zjistili to až po porodu! Bohužel…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
27.6.11 15:00
Adélky píše:
Lili: Z genetiky prý co se týče rozštěpů taky nic nezjistí - to mi taky říkali.

Opravdu si myslite, ze je to dedicne? :nevim: Ja mam taky dite s VVV (tedy s jinou nez s rozstepem), ale na genetice nam rekli, ze s tim nema dedicnost co delat, ze je to nahoda.. :think: Dcera ma v genetickem kodu vsechno v poradku, ma jen VVV, cili myslim, ze pravdepodobnost na to, ze bude mit sama jednou dite s VVV, ma stejnou, jako jina zdrava holcicka.. :think:
Nebo prave rozstepy to maji jinak? :think:

• Citovat
  • Upravit
414
27.6.11 15:13

narodila se mi holčička z VVV a pravě jsem byla u pana doktora Vlašína a boužel nic nepoznal až se mala narodila tak jsme se nestačili divit co vše má za vady .ale dnes je taková doba že se to da operovart i když to stojí plno nervů a starostí.znám 2 maminky ktere maji rostěp a děti maji zdravé.A v sanatoriu Helios mě řekli že muj malej bude mit roštěp na pusině byla jsem ve 31 tydnu .jedna paní dr mě poslala pravě za panem dr Vlašínem aby se na něho podíval a ten nám řekl že žadny rostěp nená a že se mužem těšit na miminko.a opravdu je zdráv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.6.11 15:14

HANI to je nahodička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
27.6.11 15:23
ivonavesela píše:
HANI to je nahodička

…ticho, nejmenovat :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Jinak pocitam, ze sem dorazi jeste nekdo od nas, minimalne na cteni :mavam:

Taky te samo zdravim :hug: :kytka: , Ivi, ale myslis to samy, co ja, ohledne genetiky, ne? :think:

• Citovat
  • Upravit
414
27.6.11 15:40

JASNÝ ..TOHLE NÁS PŘITAHUJE ŽE !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
27.6.11 19:28

Emocuc: Já jsem nic o tom, že je to dědičné nepsala :nevim: .

Adámek má přes všechny VVV co má, má genotyp v pořádku.
Právě proto jsem psala, že se ani po genetických odběrech a testech nezjistí nic natož pak amniocentézou v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí