Rozštěp patra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
414
30.7.11 13:14

jsem ležela s dcerou v dětské nemocnici v BRNĚ. mluvila jsem tam z maminkou od chlapečka ktery měl roštěp.říkala mi že to v dětské operuje paní doktorka VOKURKOVÁ.už to vše měli domluvené před porodem sice chlapeček měl 4 operaci ale krásně zpravené rtíky .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.8.11 02:43

Proč já ?!

Zdravim , je mi 14 a narodila jsem se s roštěpem rtu a patra.Byla jsem na 4 operacích a jednu mám ještě před sebou:) chtěla jsem se zeptat hlavně těch coo čekají miminko z roštěpem , jestli někdy uvažovali nad tím , že si miminko kvuli ryziku že bude mít roštěp nechají vzít ?!a důvod ?! .. pokud by jste i vy měli nějaké otázky stačí napsat:) děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6

Proč já ?!

Zdravim , je mi 14 a narodila jsem se s roštěpem rtu a patra.Byla jsem na 4 operacích a jednu mám ještě před sebou:) chtěla jsem se zeptat hlavně těch coo čekají miminko z roštěpem , jestli někdy uvažovali nad tím , že si miminko kvuli ryziku že bude mít roštěp nechají vzít ?!a důvod ?! .. pokud by jste i vy měli nějaké otázky stačí napsat:) děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6

Proč já ?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6

Proč já ?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6

Proč já ?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6

Proč já ?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
31.8.11 08:30

manž. se narodil s rozštěpem rtu a přesto, že jsem na to u všech těhu upozorňovala, tak nikdo nic neřešil (prý více by to bylo dědičné z matčiny strany-zdá se mi to jako blbost)-no naštěstí všechny čtyři děti v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
1.3.12 14:34

pro Valli

Ahoj Valli, přečti si toto http://www.rozstepy.cz/archives/1785 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lili33
3.6.13 08:10

7.1.2013 se mi narodila holčička s ojedinělým syndromem a k tomu byl i roštěp patra.Na screeningu ani na UTZ nic nepoznali a to jsem byla i v II.trim.a v 7měs. mi dělali 3D UTZ a tam taky nepoznali nic, teda alespon nic neřekli. Nepoznali ani roštěp patra ani, že jí chybí lícní kosti:-( a to jsem vše absolvovala v Praze.Na genetice mě odmítli odebrat plod.vodu.Držím palce at je mimi zdravé!

• Citovat
  • Upravit
19
3.6.13 10:57

Milá Lili, to je mi líto, že na UZ vyšetření nic nepoznali. Pokud jezdíte s malou do Prahy, tak můžete kontaktovat i OS Za novým úsměvem, paní Broulíkovou www.zanovymusmevem.cz, ti pomáhají rodičům dětí, které se narodily s rozštěpovou vadou a léčí se v Praze. OS Šťastný úsměv zase pomáhá rodičům dětí léčících se v Brně www.stastny-usmev.cz. Budete-li potřebovat jakoukoliv radu týkající se rozštěpu, tak Vám rodiče z obou OS určitě rádi pomohou. Hodně štěstí, Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
3.6.13 12:12

Lili: Bohužel ta diagnostika izolovaných rozštěpů patra je stále mizerná :(, my jsme také nic nevěděli - syn má kompletní rozštěp tvrd. a měkkého patra a tzv. Pierre-Robin syndrom + ještě potíže s kloubama v celým těle - syn je má nefunkční, diagnóz máme opravdu dost, operací za sebou a před sebou také spousty a v těhotenství nezjistili vůbec nic :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jajna
7.10.13 13:19

Vnouček se narodil s roštěpem měkkého patra-a zjištěno až po porodu…

• Citovat
  • Upravit
Anna766
7.10.13 16:17

Nedá mi to se nepřidat. Jsem ročník 68 a mám roštěp. Máme ho v rodině, v blízkém příbuzenstvu jsme tři s roštěpem. Možná je nás víc, jen já o tom nevím. Mám dvě zdravé děti, zdravou vnučku. I kdybych věděla že očekávám dítě s roštěpem, nechala bych si ho. V těh. jsem byla hlídaná, moje dcera hlásila, že je z rozštěpové rodiny, ale její gynekolog na to úplně prděl. Sama jsem ho na to upozornovala, a on nanic. :roll: Milá Valli, vím co prožíváš, mám za sebou dětství plné operací, ležívávala :mrgreen: :mrgreen: jsem v Praze na Vinohradech. Přeju ti moc štěstí v životě a fajn chlapa jako mám já. :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
113
5.5.14 14:45

@Adélky Mužu vědět kolik operaci se dělá nebo kolik jich má synek za sebou stím rozštěpem. Mám dcerku se stejným rozštěpem a syndromem jako váš syn. Je ji 10měs. a čeká nás v červnu operace. Máme ji odloženou kvuli krevnímu obrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí