Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli po roce přemýšlíš, jestli s ním být, tak odpověď je ne. Čtu to tady pořád, jak nekomunikují, nedávají najevo city, jak to chudáčkové neumí,… Twl co to jako je? Samozřejmě, že to umí, ale dělají to jen u těch, které jim za to stojí. Chlapa, který o mě nemá zájem a nestojí o mě bych poslala k šípku.
Předtím než se s ním rozejdeš, tak mu toto řekni a ujisti se, že ti dobře rozumí. Pokud se nebude snažit s touhle, pro tebe diskomfortní situací nic dělat, tak pak teprve rozchod. Držím palce
![]()
Nebyla bych s ní…Takový vztah jsem měla také cca rok a z jeho strany nekomunikoval…tři dny a žádná zpráva, když se mě pak někdo zeptal, jak se má ten můj..řekla jsem, že nevím, že jsem se teď neviděli a že mi nepíše. Já ve vztahu potřebuji dennodenní komunikaci…Se současný pět let a voláme si píšeme několikrát za den…
Jinak kdysi to taky na mě jeden zkusil. Jak nepotřebuje kontakt a neumí city a bla bla bla. Já už poučená z nějakých vztahů jsem to okamžitě utnula, ale jakože úplně, komunikace nula. A co myslíš? Najednou měl čas a komunikace mu nevadila a city projevovat uměl, až se hory zelenaly. Nic platný už mu to nebylo.
Tak se spolu sestehujte a uvidis. Pokud z toho couvne tak to asi nebude az zas tak horke a aspin budes vedet na cem si.
Já bych svůj pocit z toho co píšeš shrnul větou „Zas tak moc tě nežere“. Ale ber to s rezervou toho, že jsem naposledy s někým chodil před cca 18 rokama. Ale čistě podle sebe, když jsem byl zabouchlej, tak minimálně zprávy jsem psal furt… otázka co v takovým vztahu dál..
Máte rozdílné povahy. On je samotář a Ty jsi společenská. Když spolu budete bydlet, tak na to dost tvrdě narazíte. Ty budeš chtít někam jít a on chtít nebude. Buď budeš naštvaná Ty nebo on. Budete se dohadovat, argumentovat a pořád bude někdo naprdnutý, protože mu ten druhý nerozumí. Tady si myslím, že se kompromis hledá dost špatně.
I samotář a introvert umí velmi dobře projevovat city a pozornost, KDYŽ CHCE. Šla bych od válu, tohle nemá smysl, budeš akorát frustrovaná a časem stejně padneš do náruče prvnímu, kdo Tě zahrne trochou romantické pozornosti… ![]()
@K2 8611 píše:
Máte rozdílné povahy. On je samotář a Ty jsi společenská. Když spolu budete bydlet, tak na to dost tvrdě narazíte. Ty budeš chtít někam jít a on chtít nebude. Buď budeš naštvaná Ty nebo on. Budete se dohadovat, argumentovat a pořád bude někdo naprdnutý, protože mu ten druhý nerozumí. Tady si myslím, že se kompromis hledá dost špatně.
A nebo ona bude venku, on doma. Někdy společně u tv, někdy společně venku. Alespoň se tak rychle neokoukají ![]()
@Sisika9 píše:
A nebo ona bude venku, on doma. Někdy společně u tv, někdy společně venku. Alespoň se tak rychle neokoukají
To sice ano, ale tady bych měla obavu, aby pak z jedné nebo druhé strany nepadaly výčitky typu: proč nejsi doma, proč pořád někam chodíš, jsi pořád někde pryč… nebo naopak, proč nikam spolu nechodíme, známí se ptají a já nechci chodit všude sama…
A pak to bude horší s dítětem, protože proč ho pořád někam taháš atd. ![]()
Dřív nebo později to jednomu nebo i oběma prostě začne vadit.
Nebudu vybocovat nazorem. V podstate k sobe nepasujete a budete se navzajem po case stvat jeste vic, nez ted. Ty to ted “drzis” a snazis se mu prizpusobit s vidinou, aby se jemu ve vztahu lepe fungovalo a tim padem by mel byt vztah celkove, ale upozadujes sve prirozene potreby, a to te casem dobehne a budes to vycitat jak sobe, tak i jemu. Je lepsi, aby tyhle zakladni “potreby” fungovali u obou stejne, protoze vztah je celkove o nalezeni souzneni. Nicmene, pokud tomu chces dat sanci, vse bych mu rekla ve stylu, co od vztahu ocekavas a paklize citi, ze mu tahle predstava neni blizka, tak bych to ukoncila a sla dal. Neni to nic spatneho, proste jsi zjistila, ze to neni ono a je to lepsi zatrhnout driv nez pozdeji.
Pises ze kdyz jste spolu tak super.. tak nevim co resis?
Chces si snim vypisovat kazdy den a kdyz se pak uvidite nebudete si mit co rict?. Proste kdyz nejste spolu tak si dela svoje veci atd. Chapu kdyby jste spolu bydleli, ale porad jen randite. Kazdy mate stale svuj zivot kdyz nejste spolu. Na vypisovani mas kamosky. A pokud chces neco zmenit tak mu to proste rekni. Neumime vam cist myslenky. ![]()
Zdravím všechny uživatelky/uživatele,
). Nemám pocit, že bych mu chyběla a necítím z jeho strany moc zájmu, moc se neozývá, i když se nevidíme déle. Jinak se vídáme zhruba dvakrát týdně. Nemá zde někdo podobnou zkušenost, nápad co s tím..? Jinak spolu umíme komunikovat dobře, ale nechci ho tlačit do něčeho, co je mu nepřirozené a zároveň se já často necítím úplně dobře v tom nastavení, co máme teď.
Ráda bych se poradila s někým o tom, jestli má smysl zůstávat v současném vztahu (nečekám možná ani odpověď, možná spíš jiný úhel pohledu..). S přítelem jsme spolu zhruba rok, známe se nějak víc cca rok a půl. Ze začátku nám to ve vztahu moc nešlo (hlavně z jeho strany – strach ze závazků). To jsme však překonali a objektivně máme asi celkem fajn vztah. Partner je moc hodný, když jsme spolu – vidím, že to se mnou myslí vážně a snaží se, dělá se mnou věci, co nikdy ve vztazích nedělal. Je to však hodně velký samotář a já jsem přesný opak.. když spolu zrovna nejsme, nejsme ani moc v kontaktu, neumí moc vyjadřovat své pocity (nebo to nechce dělat, nebo zase tolik necítí, vážně už netuším
Děkuji všem za názory.
Prosím anonymně, je dost možné, že bych byla rozeznána známými zde 😊
Jinak zde velmi ráda čtu názory @Diagnoza2 (doufám, že si přezdívku pamatuji dobře), pokud by mi tedy věnoval/a pár minut času, byla bych moc vděčná