Rozdělení prací mezi partnery - průzkum

15.11.23 21:03

Rozdělení prací mezi partnery - průzkum

Ahoj holky,

dělám průzkum ke své bakalářské práci na Masarykově Univerzitě v Brně. Jedná se o to, jak to funguje mezi partnery, kteří mají děti a zda by spoustu problému nevyřešila aplikace na rozdělování úkolů pro rodiče (ne aplikace pro dítě). Všimla jsem si, že strašně moc rodičů v mém okolí se potýká s problémy mezi sebou - špatná komunikace, nerovnoměrné rozdělení úkolů (matka dělá vše, otec chodí do práce…), partner neví, co po něm chce partnerka atp. Vidím, zde velký potenciál pro zlepšení a zmírnění napětí mezi rodiči a následně spokojenější rodinu :)

Byla bych moc ráda, kdybyste odpověděli upřímně. Nikam to nepůjde, je to jen pro osobní využití skrz mou práci, kde budu pracovat s daty anonymně :)

Určitě i uvítám váš pohled tady pokud máte něco na srdci, avšak ve formuláři na to není otázka.

Moc děkuji! :srdce:

https://docs.google.com/…5zA/viewform?…

Příspěvek upraven 15.11.23 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32929
15.11.23 21:07

Aplikace jo?
No, nevím..asi záhybeme s průměrem. Trochu se bojím, že vyjde najevo, že nic moc nedělám ( i když si to nemyslím) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9826
15.11.23 21:07

Taková aplikace už existuje, říká se jí sdílený kalendář. Anebo taky používáme WhatsUp, případně starou dobrou ústní komunikaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.23 21:12

To nevadí, že sdílený kalendář. To je právě super! Zajímá mě právě i to, jak moc s těmito vymoženostmi pracujete. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
15.11.23 21:13

Já jsem staomilec, někdy mě fascinuje, na co všecko lidi dneska potřebují aplikace. U nás doma vede star dobrý model - mluvíme spolu. chceš radši škrábat brambor nebo luxovat? Potřebovala bych odcházet dřív do práce, zvládneš odvést dítě do školky?
Nějak si nemyslím, že v domácnosti, kde táhne ženská všecko a chlap to na ní nechá, dokáže pomoct, když ona jemu naťuká úkoly do appky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
15.11.23 21:14

Já bych to určitě nevyuzila, buď manželovi napisu co je třeba do smsky, nebo mu nechám papírový vzkaz v kuchyni :D ale většinou proste napisu na papír seznam, toho co je potřeba a pak to odskrtavame podle toho, kdo se k čemu dostane dřív :D mobil při uklidu třeba vůbec neberu do ruky :D samozřejmě pokud jsme oba naráz doma, tak je nejlepší se domluvit z očí do očí :lol:

Příspěvek upraven 15.11.23 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
15.11.23 21:15

A dotazník nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
15.11.23 21:15

@marketkratochvilova my máme sdílený kalendář, papírový rodinný na lednici, využíváme watsap i normální komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.23 21:16

Ježiš pardooon, tady je:

https://docs.google.com/…TSBjg34/edit

Děkuji za upozornění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566

U nas vetsinu delam ja. Partner ma ted omluvenku, protoze zastane vetsinu stavebnich praci pri rekonstrukci. Po stehovani ho ale ceka zmena, protoze za par mesicu nas nejspis bude ke vsemu jeste o jednoho vic a bude se muset do chodu domacnosti a organizace zapojit vic.
Ale teda predstava, ze sepisuju ukoly do aplikace a pak je plnime mi prijde strasne ponizujici. Verim totiz tomu, ze pokud se na necem domluvime, tak je partner schopen to dodrzet a zvladne vynaset smeti, starat se o zbalene batuzky se vsim vsudy i vypravit se odpoledne s miminem a psem na vychazku dlouhodobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9826
@marketkratochvilova píše:
To nevadí, že sdílený kalendář. To je právě super! Zajímá mě právě i to, jak moc s těmito vymoženostmi pracujete. :D

Pokud se počítá i sdílený nástěnný kalendář, tak hodně :lol: Jinak se domlouváme anebo prostě práci udělá ten, kdo má zrovna čas/náladu. Případně zaúkoluju potomstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117

Jo a máme doma rodinný kalendář (papírový!), každý člen rodiny (i ti, kteří nemají mobil) sloupeček, píšeme tam všecky doktory, služebky, koníčky, divadla, dovolené a vánoční večírky třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
15.11.23 21:17
@marketkratochvilova píše:
Ježiš pardooon, tady je:

https://docs.google.com/…TSBjg34/edit

Děkuji za upozornění.

K čemu potřebuješ e-mail? To už jen z principu většina lidi nevyplni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.23 21:19

@Kriss Tina Opraveno, už není povinný. Bylo to tak automaticky nastaveno, Děkuji za feedback

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
15.11.23 21:19
@ugluk píše:
Já jsem staomilec, někdy mě fascinuje, na co všecko lidi dneska potřebují aplikace. U nás doma vede star dobrý model - mluvíme spolu. chceš radši škrábat brambor nebo luxovat? Potřebovala bych odcházet dřív do práce, zvládneš odvést dítě do školky?
Nějak si nemyslím, že v domácnosti, kde táhne ženská všecko a chlap to na ní nechá, dokáže pomoct, když ona jemu naťuká úkoly do appky.

Přesně, to je první, co mě napadlo! Mluvit spolu už je out a bude zakázáno. Komunikace doma bude probíhat výhradně přes mobily, v horším případě počítač. Vylepit si na ledničku rozvrh prací třeba pro děti už je asi taky 100 let za opicema že… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí