Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj,
samozřejmě jsem se dívala na net, na videa atd, ale asi nejsem schopná nějak víc pochopit jaký je rozdíl mezi pilates a jogou? Co se týče cvičení v praxi? Chodil někdo na oboje a třeba i na více míst, aby mohl porovnat?
Jsem po operaci s dutinou břišní a už mužu cvičit i posilovat, ale nechci to nějak přepálit. Zatím hodně chodím a střídam chuzi s indiánským během, ale potřebuju i posilovat.
Chtěla bych posilovat jen lehce, hlavně zpevnit střed těla, ale zároven i zlepšit mobilitu, ohebnost atd.
Tak nevím co zvolit…přijde mě, že pilates je více posilovací a joga více zaměřená na relax, protahování a dýchání?
Co si myslíte, že by pro mě bylo vhodnější?
Je to tak, jak píšeš. Pilates je více posilovací a jóga hodně relaxační. To už mi přijde lepší powerjoga, tam je cvičení lehce sviznejsi než u klasické jógy.
Myslím si, že bys pilates v pohodě zvládla. Vždycky můžeš při cvičení odpočívat, když už nebudeš moci ![]()
Pro náš evropský typ postavy i na Tvé problémy je urcite vhodnější Pilates. Obojí muze být velice náročné cvičení, ale vždy jde daný cvik modifikovat podle Tvých možností.