Rozdíl mezi pilates a jógou?

9.2.22 16:03

Rozdíl mezi pilates a jogou ?

Ahoj,

samozřejmě jsem se dívala na net, na videa atd, ale asi nejsem schopná nějak víc pochopit jaký je rozdíl mezi pilates a jogou? Co se týče cvičení v praxi? Chodil někdo na oboje a třeba i na více míst, aby mohl porovnat?

Jsem po operaci s dutinou břišní a už mužu cvičit i posilovat, ale nechci to nějak přepálit. Zatím hodně chodím a střídam chuzi s indiánským během, ale potřebuju i posilovat.

Chtěla bych posilovat jen lehce, hlavně zpevnit střed těla, ale zároven i zlepšit mobilitu, ohebnost atd.

Tak nevím co zvolit…přijde mě, že pilates je více posilovací a joga více zaměřená na relax, protahování a dýchání?

Co si myslíte, že by pro mě bylo vhodnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1222
9.2.22 16:34

Je to tak, jak píšeš. Pilates je více posilovací a jóga hodně relaxační. To už mi přijde lepší powerjoga, tam je cvičení lehce sviznejsi než u klasické jógy.
Myslím si, že bys pilates v pohodě zvládla. Vždycky můžeš při cvičení odpočívat, když už nebudeš moci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
9.2.22 16:40

Pro náš evropský typ postavy i na Tvé problémy je urcite vhodnější Pilates. Obojí muze být velice náročné cvičení, ale vždy jde daný cvik modifikovat podle Tvých možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
9.2.22 16:41

Také se u toho odlišně dýchá, ale to brzy zjistis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková