Rozdílný pohled na věc a okolnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
10.2.20 11:01
@Anonymní píše:
Omlouvám se za kostrbatý název, ale nějak mě nenapadá nic lepšího.
Anonym proto, že se mi nechce rozebírat, že máme doma manželskou krizi.
Všimla jsem si, že často je příčinou hádek mezi mnou a manželem úplně jiný systém náhledu na věc. Tak mě napadlo se zeptat tady, jestli přemýšlíte spíš tak jako já - tzn. spousta škatulek, berete v potaz spoustu okolností okolo, nebo spíš jako manžel - jedna kategorie a je jedno, kde kdy kdo a co.
Jde o to, že pokud manžela o něco požádám, na něco ho upozorním - po chlapsku „mu pořád něco vyčítám“, tak okamžitě odpálí zpět, že já něco taky… Ale vždy se liší právě ty okolnosti okolo, které on nebere v potaz a já jo a pak jsme ve sporu.
Dám příklad: Řeknu mu, že mi vadí, že když je doma s dětma, tak po nich neuklidí stůl od jídla, špinavé nádobí a tak. A já když přijdu z práce/nákupu apod. tak přijdu do bordelu a ještě to mám uklízet. - jsou doma, nikam nejdou, má na to půl dne
On opáčí, že včera po mně uklízel (celkem výjimečně) bordel, který jsme nechali po snídani - Jo, nechali, vypravovala jsem dvě děti ráno do institucí a sebe do práce, zatímco on ráno spal a nikam nespěchá.
Mně to prostě přijde jako jiná situace. Loni, když byl nejmladší ještě mimino, vypravoval děti ráno on a já jsem ani nepípla, že po nich uklízím čurbes každý den, byla jsem ráda, že můžu spát.
Nebo jsem mu řekla, že by si mohl odklidit sekačku z terasy do zahradního domku, od toho ho přece má. - je to jen na něm, nepotřebuje na to nikoho
On opáčí, že tam byl několik měsíců kočárek, který se mi teď konečně podařilo prodat. - byl dlouho v inzerci - nezáleží přece jen na mě, jestli se prodá a vyhodit jsme ho nechtěli ani jeden.Jak se na ty situace díváte vy? Máte prostě kategorii „bordel“ a je jedno za jakých podmínek vznikl?
Já totiž nevím, jestli ten chlap fakt nechápe, že binec, který nadělá čistě kvůli sobě mi vadí a chci, aby si to po sobě uklidil a binec, který nadělá, protože dělá něco pro rodinu a děti mi tolik nevadí a uklidím to prostě jako svůj podíl (styl já vařím, ty myješ)., nebo mi to prostě dělá schválně a argumentuje jak pitom.ec protože ví, že mě to naštve.
Čím víc „stejný“ a „společný“ náhled na věc pár má, tím je šťastnější. Je to podle mě klíč k úspěšnému partnerství. Jasně, lidi nejsou siamská dvojčata, můžou se jejich názory lišit, ale čím míň těch trecich ploch je, tím líp.
Jo, komunikace je taky důležitá ale ten druhý musí chtít poslouchat a vnímat. Bez toho jeden sám nic nezmůže. Vztah je o kooperaci dvou lidí.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.20 11:12
@baimoli píše:
Akorát si ničíte vztah takovýma „žabomyšíma válkama“. Trochu tolerance z obou stran? Dokonalý nejste nikdo

Takže co radíš. Má držet hubu a krok a nic po něm nechtít? :nevim:
Protože já už fakt nevím, kudy kam. Prakticky na jakoukoli moji žádost, která se týká nějaké práce reaguje takto.

• Citovat
  • Upravit
106762
10.2.20 11:13
@Anonymní píše:
Chápu, co chceš říct.
Ale už jsem unavená mu připomínat základní věci jak malému děcku. Mně taky nemusí každý týden říkat „prosím tě vypereš prádlo?“ Už jsem jako jeho matka. Chtěla jsem to řešit, protože cítím, že nám to rozežírá vztah, ale on je vůči tomu asi imunní. :zed:
A jinak jeho další obrana na stále se opakující, byť milou žádost je, že jakmile vlezu do předsíně, tak odchází a zavře se u sebe v pokoji pod záminkou práce, psaní emailu nebo odpočinku. :roll: A bordel tam samozřejmě nechá.

tak to prádlo nevyper a uvidíš, jestli taky naskočí do otcovské role

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 11:18
@Honza 12 píše:
Tak když tam je/byl kočárek, tak tam nemůže dát sekačku. Hotové vyřízené. Ale jinak je dost možná u vás problém ve zraku. Nepořádek člověk vnímá od určité hladiny. A asi ji máte nastavenu jinak. Co ty vidíš jako nepořádek, tak to on nemusí vůbec vidět. Pár talířů a špinavých skleniček. Drobnost co ještě ani nestojí za povšimnutí. Jo když už se to nakupí, tak to třeba sám půjde umýt. Je to jak s myčkou, tu taky nebudeš zapínat poloprázdnou. ;)

Kočárek byl na stejném místě, jako neuklizená sekačka. V zahradním domku volno (teda bordel, ale ten si tam nadělal sám).
Pár talířů a skleniček na stole začne být problém, když je batole následně shodí (a hádej, kdo to potom uklízí).
A nepůjde to sám nastrkat do myčky. Ověřeno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.20 11:22
@Mango_Lassi píše: Čím víc „stejný“ a „společný“ náhled na věc pár má, tím je šťastnější. Je to podle mě klíč k úspěšnému partnerství. Jasně, lidi nejsou siamská dvojčata, můžou se jejich názory lišit, ale čím míň těch trecich ploch je, tím líp.
Jo, komunikace je taky důležitá ale ten druhý musí chtít poslouchat a vnímat. Bez toho jeden sám nic nezmůže. Vztah je o kooperaci dvou lidí.

Souhlasím. Nám to ale dlouho klapalo. Nějaké třecí plochy byly, ale vyvážily to jiné věci. Navíc dřív chlap opravdu fungoval tak, že jsem ho o něco požádala a on vstal a udělal to. Tak jsem tolerovala to, že ho teda musím o pokaždé požádat o sebemenší kravinu, ale aspoň to bylo. A teď má prostě takovéto odpovědi a většinou to ani neudělá. Nebo je pak vypruzený a zmizí a nechá všechno na mě.
Zjistili jsme pod tlakem okolností, že kooperovat spolu asi neumíme. :( Ale už máme děti, pokazilo se to až po nich, takže co teď :(

• Citovat
  • Upravit
6735
10.2.20 11:23
@Anonymní píše:
Protože já už fakt nevím, kudy kam. Prakticky na jakoukoli moji žádost, která se týká nějaké práce reaguje takto.

Ne, píšeš, že máte krizi ve vztahu. Řešte to důležité, tu krizi, ne její důsledky, - za ní se může skrývat manželova neochota něco pro tebe udělat nebo ti s něčím vyjít vstříc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
10.2.20 11:25
@Anonymní píše:
Souhlasím. Nám to ale dlouho klapalo. Nějaké třecí plochy byly, ale vyvážily to jiné věci. Navíc dřív chlap opravdu fungoval tak, že jsem ho o něco požádala a on vstal a udělal to. Tak jsem tolerovala to, že ho teda musím o pokaždé požádat o sebemenší kravinu, ale aspoň to bylo. A teď má prostě takovéto odpovědi a většinou to ani neudělá. Nebo je pak vypruzený a zmizí a nechá všechno na mě.
Zjistili jsme pod tlakem okolností, že kooperovat spolu asi neumíme. :( Ale už máme děti, pokazilo se to až po nich, takže co teď :(

Krizi bych řešila už poradnou, když komunikace nepomáhá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.20 11:29
@baimoli píše:
Ne, píšeš, že máte krizi ve vztahu. Řešte to důležité, tu krizi, ne její důsledky, - za ní se může skrývat manželova neochota něco pro tebe udělat nebo ti s něčím vyjít vstříc. :nevim:

Máš pravdu. To řeším. Ale ten mezičas, než/jestli najdeme zase společnou řeč je hrozný.
Plus mám pocit, že tohle přesně odráží podstatu té naší krize. Že prostě odmítá na čemkoli spolupracovat. A já nevím, jakým způsobem mám tohle řešit, tak se chytám každého stébla.
Ale už jsme objednaní do poradny, ale pak si zase říkám, k čemu to bude, když buď nebude mluvit nebo si pojede zase ty svoje argumenty bez ohledu na nějakou logiku.
Založila jsem tuhle diskusi, protože mě napadlo, že by to třeba opravdu mohl být „jen“ komunikační šum, že to prostě opravdu jen jinak chápe (čímž se pořád ohání), s tím by se dalo něco dělat z mé strany snáze, než s tím, že to prostě chápat a vyřešit nechce.
A já zase nechci dělat služku. Prostě nechci, totálně mě to ubíjí.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
10.2.20 11:32
@Anonymní píše:
Máš pravdu. To řeším. Ale ten mezičas, než/jestli najdeme zase společnou řeč je hrozný.
Plus mám pocit, že tohle přesně odráží podstatu té naší krize. Že prostě odmítá na čemkoli spolupracovat. A já nevím, jakým způsobem mám tohle řešit, tak se chytám každého stébla.
Ale už jsme objednaní do poradny, ale pak si zase říkám, k čemu to bude, když buď nebude mluvit nebo si pojede zase ty svoje argumenty bez ohledu na nějakou logiku.
Založila jsem tuhle diskusi, protože mě napadlo, že by to třeba opravdu mohl být „jen“ komunikační šum, že to prostě opravdu jen jinak chápe (čímž se pořád ohání), s tím by se dalo něco dělat z mé strany snáze, než s tím, že to prostě chápat a vyřešit nechce.
A já zase nechci dělat služku. Prostě nechci, totálně mě to ubíjí.

Do poradny můžeš jít sama. Tam se vykecáš a můžou ti poradit konkrétní řešení na míru s ohledem na tvoji povahu a konkrétně vaše manželství. Na internetu to za vás nikdo nevyřeší.

• Citovat
  • Upravit
26747
10.2.20 11:36
@Anonymní píše:
Protože já už fakt nevím, kudy kam. Prakticky na jakoukoli moji žádost, která se týká nějaké práce reaguje takto.

Já ti rozumím. Rada „tak to udělej sama, je to jen…“ Pro české ženy typické- chodit kolem chlapa po špičkách, oprašovat, nic po něm nechtít, hlavně si ho udržet! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
10.2.20 12:41
@Anonymní píše:

Věřím, že je to hrozný. Taky jsme měli krizi a nevyřešila se hned..Vypadá to spíš jako naschvály než komunikační šum. Oba musí mít zájem krizi vyřešit, asi budete spolu vést hodně hovorů, které nebudou příjemné. Plus je fakt zážitek chlapa dokopat k tomu, aby s tebou mluvil. Zkus tím, že začínej hovory: „Já se cítím…“ než „ty děláš to a to“, možná se nebude automaticky stavět na zadní. Ta poradna asi není od věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106762
10.2.20 13:27
@Anonymní píše:
sex funguje ?
@Bubla Bůčková píše:
Já ti rozumím. Rada „tak to udělej sama, je to jen…“ Pro české ženy typické- chodit kolem chlapa po špičkách, oprašovat, nic po něm nechtít, hlavně si ho udržet! :nevim:
:jazyk:
tady ani nejde o udržení, ale o klid místo neustálého pruzení. Zamyslet se, jestli on nedělá něco pro ostatní třeba v jiné oblasti než je domácnost.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 13:58
@Venetia píše:
sex funguje ?

Moc ne. Právě z toho důvodu, že se cítím akorát jako chůva a posluhovačka. Svým chováním se postavil do pozice dalšího dítěte v domácnosti, kterému je třeba natelit i to, že má ráno udělat dítěti snídani a že piškoty nejsou plohodnotná strava pro dítě na celý den. :roll: A mě děti nevzrušujou. :nevim:
Ale byla to aktivita právě z mé strany, cítila jsem, že to hapruje a chtěla to spravit…

@Venetia píše: :jazyk:
tady ani nejde o udržení, ale o klid místo neustálého pruzení. Zamyslet se, jestli on nedělá něco pro ostatní třeba v jiné oblasti než je domácnost.

Já si stojím za tím, že nechci tak moc. Nechci aby šůroval domácnost. Ale chci, aby si po sobě uklidil vlastní bordel, aby uklidil po batoleti, které to samo ještě nezvládne a trochu se dětem věnoval místo nonstop pouštění pohádek na mobilu.
Možná by to některé stačilo, naše životní úroveň je celkem vysoká a to díky němu, to je pravda. Ale stejně tak, jako mě nevzrušují děti, tak mě nevzrušuje pozice služky a sex s peněženkou. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
106762
10.2.20 14:05
@Anonymní píše:
Já si stojím za tím, že nechci tak moc. Nechci aby šůroval domácnost. Ale chci, aby si po sobě uklidil vlastní bordel, aby uklidil po batoleti, které to samo ještě nezvládne a trochu se dětem věnoval místo nonstop pouštění pohádek na mobilu.
Možná by to některé stačilo, naše životní úroveň je celkem vysoká a to díky němu, to je pravda. Ale stejně tak, jako mě nevzrušují děti, tak mě nevzrušuje pozice služky a sex s peněženkou. :nevim:

sex může souviset s tou jeho neochotou, pak prudí a jsou protivní. těžká cesta z toho ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
10.2.20 14:31
@Anonymní píše:
Možná by to některé stačilo, naše životní úroveň je celkem vysoká a to díky němu, to je pravda. Ale stejně tak, jako mě nevzrušují děti, tak mě nevzrušuje pozice služky a sex s peněženkou. :nevim:

Mam pocit, ze jste pretazeni z ditete a stekate na sebe, jste unaveni a nastvani. Zkus se hodit do vetsi pohody, neber ho jako dalsi dite, klidne nech uklid trochu vyhnit, naplanujte si klidny vecer a sex a nehraj si na matku, je dospely a netreba mu jeho povinnosti porad predhazovat. Jestli mate dost penez, najmi pani na uklid, odpocines si a nebudes vztekla kvuli kazdemu hrnku a bude lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí