Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Zdravím,Tak dneska už ve mě přetekl pohárek. Myslím si, že jsem dost trpělivá ale poslední dobou už fakt nemůžu. Jeli jsme s pritelovou rodinou na dovolenou. On ma dvě děti z předchozího manželství. Večeře v restauraci s malým klukem probíhala tak, že nejdřív dostal hamburger, k tomu měl výhrady, že v tom nechce zeleninu, tak mu ji přítel vybral. Pak příteli donesly hranolky a stripsy. Tak na to malej řekl, že papat nebude. Tak mu přítel dal to druhý jídlo a nám říká, já jsem to přesně věděl. Klukovi jsou 4 roky. Jako podle mě tohle je prostě jen rozmazlování a nic jiného já bych mu prostě řekla, chtěl si tohle, tak jez. Na můj názor že ho moc rozmazluje tak jen řekne já vím. A je víc věcí, co mi vadí. Nevede ho k tomu aby si po sobě uklízel, v autě malej nechá bordel a přítel řekne, já to pak uklidím. Neřekne mu aby si po záchodě myl ruce. Když malej vezme hracky svoji sestřičce tak tatínek jde a koupi ty malý ještě jednou to samý. A dneska jsme šli na pláž a malej že chce bagr s sebou na písek. A on mu říká, tak si ho vezmeš, nejsem tvůj nosič. Přítel měl ještě vozík a madraci. A já říkám, dej mi tu madraci aspoň a malej mi hned začal podstrkovat ten bagr. Tak já říkám, že si to ponese když to chtěl a on že mu to teda vezme![]()
![]()
Tak já hned nasr. aná, tvl co to jako má být nějaká výchova??? Jako možná už přeháním, ale řekla jsem mu že ho takhle rozmazluje a on zase jen já vím. Připadá mi že jsem tu jen tak jako do počtu, čekám s ním dítě a on se chová takhle, setrese moji autoritu jen tak bez povšimnutí. Řekla jsem mu, že je úplně jedno co říkám že stejně se vše řídí podle ostatních a nikdy nebere ohledy na mě. Chtěla jsem jet zpátky na noc, ne v tom vedru, protože my nemáme klimatizaci a na mě svítilo 8 hodin sluníčko, ale oni chtějí jet odpoledne a my prostě nemůžeme jet každý zvlášť. Furt se drží u maminky, povídá si s ní víc než se mnou, dělá jako by mě neviděl. Včera jsem mu to řekla že si mě nevšímá. Prý to není pravda. Tak mě vzal na západ slunce ale asi mu šlo jen o sex.. Dneska třeba jsme ještě nebyli na jídle, on teď spí s dětmi v posteli a my musíme chodit všichni společně protože máme asi jeden klíč, ale se mnou prostě sám nepůjde. Aby řekl, chceme se jít najíst, pohlídate nám děti na chvíli, nebo půjdeme s dětmi a vy půjdete sami… Ne prostě hroznej problém. Dovolená úplně k ho.vnu už chci být doma. A to ještě neví že se necham vyhodit u sebe v bytě a at si trhne nohou. Blb.ec.
Mate mobily? Můžeš jít nekam klidně sama. Oznamim, ze se sejdeme u večeře a nazdar. A takhle to bude pořád. Zvykej si na to, ze co si nezaridiš, nebude. A kdo je s vami z jeho rodiny?
Dobrovolně ses rozhodla pořídit si dítě s chlapem, o kterém jsi měla dost možností přesvědčit se, jaký je otec a jak (ne)zvládá výchovu svých předchozích dětí.
Tak co chceš slyšet? ![]()
Jak sis to zařídila, tak to máš… tak se nevztekej a připrav se, že bude mnohem hůř.
Promiň ale nechapu poslední větu… Jak se necháš vyhodit v bytě?
A jestli rozmazluje… No ano ale je to jeho dítě a ty s tím nic neuděláš.. Tys věděla jaký je a stejně sis s ním pořídila vlastní dítě? No co na to říct…
Nevím že bych něco vybírala pecliveji než otce svých dětí… To je snad to nejdůležitější
Počky já tomu nerozumím. Vy tam jste i s jeho bývalou nebo tou „maminkou“ myslíš jeho matku?
Jinak jooo, tohle známe
rozmazlované děti z rozvrácených vztahů… A teď si vem, že přesně tohle, co popisuješ u 4letého dítěte, dělalo u nás 9 leté
taky jsem z toho nemohla. Rada? Nenaděláš nic… Říkej si, že to tvoje dítě není a může ti to být jedno.
U nás tahle „výchova“ trvala do 10 možná 11 let. Pak se všichni probrali a zjistili, že ve skoro 12 nic neumí
ani jít do obchodu pro rohlíky. Tak se to pak snažili dohnat a naštěstí se víceméně podařilo. Teď je to sto a jedna, proti tomu co to bylo.
Každopádně u 4 letého dítěte bych to zas jako pohromu nebrala… To je ještě malé. Ještě se to dítě bude měnit. A když k horšímu, stále si opakuj: Není to mé dítě, není to moje ostuda, není to moje dítě… ![]()
Mě to nepřipadá jako rozmazlovani, děti jsou na prvním místě s tím musíš počítat,
Cekas dite s nekym, kdo uz ma 2 male deti. Jedete na dovolenou hromadne s celou rodinou. Celkem se da ocekavat, ze to nedopadne dobre. Ohledne rozmazlovani, tak to neni tak snadne posoudit. Deti jeste nemas, tak zas nevis, jak ti to pujde. Clovek bezdetny ma vzdy nejake predstavy a skutecnodt je jina. On je zas v slozitejsi situaci, kdy deti nema zrejmne furt a pak jim chce doprat, kdyz je ma. Neni vubec snadne to nejak vyvazit a delat to dobre. Je dost mozne, ze vlastnimu 4 letemu diteti bys ten bagr vzala automaticky a ani by ti to neprislo. Tohle je ale cizi dite, ktere ti bude brat zdroje pro tve vlastni dite a az se narodi, tak bude hur.
Já tomu také nerozumím, ty máš chlapa se dvěmi malými dětmi, spolu teprve čekáte a ty se rozčiluješ nad tím, jak se mají vychovávat děti, když svoje teprve čekáš? Tak takové bezdětné jsou vždycky odbornice na výchovu jiných dětí…a s sebou teda máte jeho rodiče? Podle mě se normálně stará o svoje děti na dovolené a obzvlášť jestli je nemá v trvalé péči…a nějaký nesení bagříku nebo výměna jídla je u 4leteho úplně normální, je to malý kluk
dcerka má necelé 4 a tohle mi přijdou zrovna věci, který vůbec neřeším a klidně ji to vyměním nebo vezmu věci…ona zase jindy pomůže mě 😊
@Anonymní píše:
Já tomu také nerozumím, ty máš chlapa se dvěmi malými dětmi, spolu teprve čekáte a ty se rozčiluješ nad tím, jak se mají vychovávat děti, když svoje teprve čekáš? Tak takové bezdětné jsou vždycky odbornice na výchovu jiných dětí…a s sebou teda máte jeho rodiče? Podle mě se normálně stará o svoje děti na dovolené a obzvlášť jestli je nemá v trvalé péči…a nějaký nesení bagříku nebo výměna jídla je u 4leteho úplně normální, je to malý klukdcerka má necelé 4 a tohle mi přijdou zrovna věci, který vůbec neřeším a klidně ji to vyměním nebo vezmu věci…ona zase jindy pomůže mě 😊
Přesně.. Ve 4 letech je to ještě malý prcek.. Opravdu ne malý inteligentní dospělý… S tím jídlem je to naprostá klasika
děti no
Ano čekáme spolu dítě. Ty dvě má ve střídavé. Tady nejde o ten bagr, já bych mu ho vzala ale jde o princip. Řekne něco a pak stejně ustoupí dítěti. Dopřávani je ale něco jiného, tohle je už fakt přehnaný. Myslím že dítě by mělo mít nějaké hranice. A ne aby si vše vybrečel. Chápu že děti jsou na prvním místě, jde o to že neumí říct rodičům že MY dva něco chceme když už teda nechce říct že já.. Prostě mi přijde že za mnou vůbec nestojí, že mu nepřipadá důležité že já něco chci. Nechci aby vše bylo podle mě, ale chci aby za mnou stal jako za partnerkou, aby mluvil se mnou a ne vše domlouval s ostatními a já se musím na vše ptát jako de.bil.Pripadam si jak poslední kolo u vozu.
A ano mám svůj byt kam můžu odejít.
Asi něco z jeho strany bude problém při výchově, jako třeba to mytí rukou a uklízení.
Ale čtyřleté dítě je prostě pořád jen dítě, které má jiné potřeby a prostě se chová na svůj věk. ![]()
Ale on nikdy nebude stát za tebou proti svým dětem… A opravdu to posuzujes moc přísně… Ano každý bezdetny tvrdí jak se má vychovávat a jak nikdy neustoupi ale většinou stejně ustoupí 😆… A opravdu se ohanis principem proti 4 letemu dítěti? Chápeš že on ještě nedokáže tak přemýšlet jako dospělý.. Proste je to dítě… Tady ten boj nemůžeš nikdy vyhrát… Děti jsou jeho napořád, jeho krev, já bych se pokusila o mír.. A hlavně toleranci..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zdravím,
Tak dneska už ve mě přetekl pohárek. Myslím si, že jsem dost trpělivá ale poslední dobou už fakt nemůžu. Jeli jsme s pritelovou rodinou na dovolenou. On ma dvě děti z předchozího manželství. Večeře v restauraci s malým klukem probíhala tak, že nejdřív dostal hamburger, k tomu měl výhrady, že v tom nechce zeleninu, tak mu ji přítel vybral. Pak příteli donesly hranolky a stripsy. Tak na to malej řekl, že papat nebude. Tak mu přítel dal to druhý jídlo a nám říká, já jsem to přesně věděl. Klukovi jsou 4 roky. Jako podle mě tohle je prostě jen rozmazlování a nic jiného já bych mu prostě řekla, chtěl si tohle, tak jez. Na můj názor že ho moc rozmazluje tak jen řekne já vím. A je víc věcí, co mi vadí. Nevede ho k tomu aby si po sobě uklízel, v autě malej nechá bordel a přítel řekne, já to pak uklidím. Neřekne mu aby si po záchodě myl ruce. Když malej vezme hracky svoji sestřičce tak tatínek jde a koupi ty malý ještě jednou to samý. A dneska jsme šli na pláž a malej že chce bagr s sebou na písek. A on mu říká, tak si ho vezmeš, nejsem tvůj nosič. Přítel měl ještě vozík a madraci. A já říkám, dej mi tu madraci aspoň a malej mi hned začal podstrkovat ten bagr. Tak já říkám, že si to ponese když to chtěl a on že mu to teda vezme

. Furt se drží u maminky, povídá si s ní víc než se mnou, dělá jako by mě neviděl. Včera jsem mu to řekla že si mě nevšímá. Prý to není pravda. Tak mě vzal na západ slunce ale asi mu šlo jen o sex.. Dneska třeba jsme ještě nebyli na jídle, on teď spí s dětmi v posteli a my musíme chodit všichni společně protože máme asi jeden klíč, ale se mnou prostě sám nepůjde. Aby řekl, chceme se jít najíst, pohlídate nám děti na chvíli, nebo půjdeme s dětmi a vy půjdete sami… Ne prostě hroznej problém. Dovolená úplně k ho.vnu už chci být doma. A to ještě neví že se necham vyhodit u sebe v bytě a at si trhne nohou. Blb.ec.
Tak já hned nasr. aná, tvl co to jako má být nějaká výchova??? Jako možná už přeháním, ale řekla jsem mu že ho takhle rozmazluje a on zase jen já vím. Připadá mi že jsem tu jen tak jako do počtu, čekám s ním dítě a on se chová takhle, setrese moji autoritu jen tak bez povšimnutí. Řekla jsem mu, že je úplně jedno co říkám že stejně se vše řídí podle ostatních a nikdy nebere ohledy na mě. Chtěla jsem jet zpátky na noc, ne v tom vedru, protože my nemáme klimatizaci a na mě svítilo 8 hodin sluníčko, ale oni chtějí jet odpoledne a my prostě nemůžeme jet každý zvlášť