Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Theodora92 nejste vy tak náhodou milenkou onoho zmiňovaného pána. Nějak si neumím představit, že by mí známí nebo známí manžela měli potřebu řešit naše majetkové vyrovnání na internetových diskusích
. O manželec se teda moc pěkně nevyjadřujete. Docela by mě zajímal i její pohled. Mě příjde docela logické, že žena na rodičovské starající se o děti nebude schopna přispět manželovi polovičním podílem na výstavbu domu
. Jen bych dodala, že manžel bude mít vyživovací povinnost na děti i na manželku.
@smajlik34 Mě o tom přesvědčovat nemusíte
, mě je to naprosto jedno, já v této situaci nejsem! Jen píši co jsem vyčetla, a nikdo tady nevíme jak to mají smluvně ošetřeno.
@sosua to mě taky napadlo
, jen jsem nedostala odvahu se zeptat ![]()
@sosua píše:
@Theodora92 nejste vy tak náhodou milenkou onoho zmiňovaného pána. Nějak si neumím představit, že by mí známí nebo známí manžela měli potřebu řešit naše majetkové vyrovnání na internetových diskusích. O manželec se teda moc pěkně nevyjadřujete. Docela by mě zajímal i její pohled. Mě příjde docela logické, že žena na rodičovské starající se o děti nebude schopna přispět manželovi polovičním podílem na výstavbu domu
. Jen bych dodala, že manžel bude mít vyživovací povinnost na děti i na manželku.
Ježiškote, ještě to tak
Ne, fakt nejsem milenka toho chlapa, jsem jeho neteř
Ale jelikož v této situaci bude asi hodně problémů, chtěla jsem vědět, co ho čeká. Možná máte v rodině jiné vztahy, ale my si navzájem pomáháme a máme k sobě hodně blízko. A jelikož na emiminu se dá zjistit všechno
, poptala jsem se tady, protože o těchhle záležitostech každý jen spekuluje a kromě právníka o tom nikdo moc neví.. A je mi přece jasné, že žena na rodičáku nemůže stejně přispívat, ale už jsem tu psala, jak se věci mají. Je to baba na prachy, nikdy nemakala, jen ho vysává už patnáct let atd atd atd… ale o tomhle ta diskuze není ![]()
Hele bejt tebou bych mu poradila ať si sežene hodně dobrého právníka páč tohle není prdel dokonce sem kolikrát slišela jak bylo vše jasné že je vše chlapa a nakonec soud to přiklepl ženě nebo napůl uplně nemorálně takže jestli na to má prachy a asi má tak ať se jde bít a tvrdě.
a hlavně děti se budou řešit jako první takže myslím že manželka má mometálně kde snima být unich doma ne? jako manželka má márok na jeho polovinu příjmu. dokud je nerozvedou, takže i příjem má. To že si to nechal líbyt a ještě si paní vzal hold si to vyžere.
takže rada ať jde k právníkovy, tady to stejnak nevyřešíš a nezjistíš jako to vlastně je.
@jaaajaa píše:
Hele bejt tebou bych mu poradila ať si sežene hodně dobrého právníka páč tohle není prdel dokonce sem kolikrát slišela jak bylo vše jasné že je vše chlapa a nakonec soud to přiklepl ženě nebo napůl uplně nemorálně takže jestli na to má prachy a asi má tak ať se jde bít a tvrdě.
a hlavně děti se budou řešit jako první takže myslím že manželka má mometálně kde snima být unich doma ne? jako manželka má márok na jeho polovinu příjmu. dokud je nerozvedou, takže i příjem má. To že si to nechal líbyt a ještě si paní vzal hold si to vyžere.
takže rada ať jde k právníkovy, tady to stejnak nevyřešíš a nezjistíš jako to vlastně je.
Je to šílený ty zákony u nás a taky to soudnictví.. Nojo, neměl si ji brát, uvědomil si všechno zlé až teď a to už je pozdě. To je ale na jinou diskuzi a určitě to tu rozebírat nebudu. Rozhodně to s právníkem řešit bude, tak snad to dobře dopadne. Děkuju za reakci a radu ![]()
Ahoj, mám trochu podobný problém…
S nynějším manželem jsme se brali roku 2008, v té době jsme bydleli v bytě po mé babičce. Roku 2010 jsme začali stavět dům na pozemku, který manžel dostal darovací smlouvou od své matky. Hodnota pozemku cca 1500000,manžel do toho investoval asi 2000000. Já na rodičovské dovolené jsem dala 250000 ze stavebka na kuchyn, dvere, obklady a takove ty dodělávky.
Vše je napsáno na manžela. Jak to tedy je? Pokud bychom se náhodou rozvedli? Manžel to do SJM dat nechce, abychom měli každý pulku…ze on tu ma dům v hodnotě 3500000, a ja jsem dala jen 250000…coz chápu, je realisticky, ale zaroven me to moc mrzi.
Ted jsem dostala od nasich 200000, rada bych je investovala do baraku, potrebujeme udelat garaz, terasu…ale proc bych mela investovat do neceho, co není moje, a kdybychom se nahodou rozvedli, nic mi nezustane…?
Dekuji za nazory
![]()
@ynax píše:
Já bych zase tak černě jeho partnerku neviděla. Znám spoustu takových rodin, kdy se začal stavět dům, on začal podnikat a logicky někdo musel zůstat doma, starat se o rodinu, děti. Kdyby se teď ty rodiny rozváděly, tak se dá říct, že ženy nikdy normálně nepracovaly a pokud ano, tak jen na částečný úvazek, nebo podnikaly, ale nikdy z toho neměly takové peníze aby byly schopné se samy uživit. Spíše šlo o to, aby něco dělaly. A když na to aplikuji tvůj příklad, tak by ty ženy měly táhnout s igelitkou a děti nechat manželovi, protože ony se o děti nemůžou pořádně postarat, protože nemají kde bydlet, nemají peníze… zatímco otec, co celý život pracovat na své firmě je na tom o 100% lépe. Takže dům - tam záelží kdy se koupil, kdo je majitel. Peníze co manžel vydělal za dobu od sňatku by se měly dělit na polovinu a pokud manžel není svině, postará se o to, aby měla jeho ex s jeho dětma kde bydlet.
Zcela souhlasím. Navíc se říká, že „za každým úspěšným mužem stojí jeho žena“
.
@Mispulka123 nemusí na tebe být napsaná přesně polovina, můžete se domluvit, že když do toho teď zainvestuješ 200000 a 250000 už jsi do toho dala, může na tebe nechat napsat např. 20%. Chápu ho, že nechce aby to bylo půl na půl, taky bych to nechtěla, u nás je to opačně, barák je můj.
Navíc dodám, že mám podobný příklad ve svém okolí. Rodinka, dvě děti, nový luxusní dům na hypotéku…pán manažer s vysokými příjmy, povýšil nedávno v práci, a kterému nyní jeho „obyčejná“ a již ne atraktivně vyhlížející žena nestačí. Chová se k ní jako ke kusu hadru, střídá milenky, rodině odměřuje finance, sám si kupuje luxusní dárky v hodnotě desetitisíců, rodinu vloni ani nevzal na dovolenou třeba jen do Čech - prý nemá peníze
…
Paní to dlouho přehlížela, stále do něj zamilovaná, nyní už chce situaci řešit, on nechce - má se prý sbalit a vypadnout - musel by se totiž dělit, dům prý prodat nechce -přitom ona v něm má taky své peníze za prodej nemovitosti od rodičů. Je to hnus, myslíme si, že to špatně dopadne, rádi bychom jí pomohli, ale to si asi každý musí „vyžrat“ sám.
Příspěvek upraven 27.02.14 v 12:36
@Mispulka123 píše:Úplně normálně to hoďte na papír…Ty peníze ze stavebka jsou taky účelově použity a dá se to dohledat. Chlap ti může dát potvrzení i se zpětným datem. Na dům jako takový v případě rozvodu nárok nemáš, ale musel by tě vyplatit.
Ahoj, mám trochu podobný problém…
S nynějším manželem jsme se brali roku 2008, v té době jsme bydleli v bytě po mé babičce. Roku 2010 jsme začali stavět dům na pozemku, který manžel dostal darovací smlouvou od své matky. Hodnota pozemku cca 1500000,manžel do toho investoval asi 2000000. Já na rodičovské dovolené jsem dala 250000 ze stavebka na kuchyn, dvere, obklady a takove ty dodělávky.
Vše je napsáno na manžela. Jak to tedy je? Pokud bychom se náhodou rozvedli? Manžel to do SJM dat nechce, abychom měli každý pulku…ze on tu ma dům v hodnotě 3500000, a ja jsem dala jen 250000…coz chápu, je realisticky, ale zaroven me to moc mrzi.
Ted jsem dostala od nasich 200000, rada bych je investovala do baraku, potrebujeme udelat garaz, terasu…ale proc bych mela investovat do neceho, co není moje, a kdybychom se nahodou rozvedli, nic mi nezustane…?
Dekuji za nazory![]()
Teď možná budu kecat ale já mám za to že pozemek nabitý před svatbou je manželův ale dům který jste stavěly po svatbě(i když je napsán na manžela) je právně vás obou ![]()
To je vazne bezny pristup? zenska je na materske, takze nevydelava, takze nema nic narok? docela dobre no…
asi jsem z jineho sveta, ale at uz muj otec, muj manzel nebo ostatni chlapi kolem me, i kdyz vydelavaji daleko vic nez zenske, tak domy nebo byty maji v SJM ![]()
i když jsou manžele tak majetek obou není aspoň ne dům…možna se tam nějak řeší kdo do něj dal kolik peněz…ale dům patří muži když je na něj napsan..ona muže jedině žadat vracení peněz co do domů vložila jestli má ale doklad nebo nějaké potvrzení…neboť bez dokladů by mohla žadat i 5krát víc peněz než do něj dala..