Rozvod - a komu připadne dům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4990
27.2.14 12:43

Dejme tomu že si koupím tiket a vyhraju miliony :lol: tak i když bych se za týden rozváděla pořád by půlka výhry byla i manžela i když jsem si tiket koupila já sama. Věci nabité v maželství jsou přeci společné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
27.2.14 12:44

@Ali-Ali taky mi to přijde ujeté takhle rozdělovat:to je moje, to tvoje :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.2.14 12:46
@verisek píše:
Dejme tomu že si koupím tiket a vyhraju miliony :lol: tak i když bych se za týden rozváděla pořád by půlka výhry byla i manžela i když jsem si tiket koupila já sama. Věci nabité v maželství jsou přeci společné :nevim:

ne vzdy…

pokud napriklad ma chlap na ucte pred svatbou 5 milionu a tyden po svatbe za tech 5 milionu koupi dum za prokazatelne pouze ty svoje penize, tak to do spolecneho majetku pocitano byt nemusi.

ale pokud chlap postupne vydelava behem manzelstvi a setri nebo plati hypoteku na dum, tak ten dum je obou. proste ty prostredky musi „vzniknout“ behem manzelstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
27.2.14 12:47
@Ali-Ali píše:
ne vzdy…

pokud napriklad ma chlap na ucte pred svatbou 5 milionu a tyden po svatbe za tech 5 milionu koupi dum za prokazatelne pouze ty svoje penize, tak to do spolecneho majetku pocitano byt nemusi.

ale pokud chlap postupne vydelava behem manzelstvi a setri nebo plati hypoteku na dum, tak ten dum je obou. proste ty prostredky musi „vzniknout“ behem manzelstvi.

ahá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
27.2.14 12:49

A navíc, pokud dostane pozemek darem, tak to taky nespadá do SJM (pokud se nezměnily zákony)

• Citovat
  • Upravit
870
27.2.14 12:49

Tak ono take zalezi na tom jaky puvod mely i penize, ktere manzel do domu investoval. Jestlize neslo o dar, ale o vydelky za dobu manzelstvi (v pripade, ze nemate rozdelene SJM), neni to tak, ze Ti v dome nic nepatri!! Krome svych investovanych penez bys po manzelovi mohla chtit i pomernou cast toho, co ze spolecneho investoval do sveho vylucneho majetku.
Nejlepsi ale je, penize do domu investovat pouze pod podminkou ziskani podilu na nemovitosti, jak bylo psano vyse. V pripade rozvodu to soudni tahanice urychli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mispulka123
27.2.14 13:03

Ten pozemek jak dostal od matky darovaci smlouvou - taky myslim, ze se to do sjm nezařazuje…
A peníze za které postavil barak, byly jeho, vydělal si je před manželstvím…
Takže jít na katastr a dát si tam napsat třeba 10%? a manžel 90%?

• Citovat
  • Upravit
870
27.2.14 13:21

No jestli on dal do domu 2mil a Ty chces dohromady investovat 450tis., tak je to zhruba 1/4 toho co muz. Ja bych chtela minimalne 1/5 mit psanou na sebe. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
27.2.14 13:23

Ja a staci, kdyz Ti napise darovaci smlouvu na prislusny podil domu. Katastr to na zaklade podani na vklad vlastnickeho prava zapise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
27.2.14 16:38

@budla Darovaná věc se dá snadno získat zpátky, darovací smlouvou bych tohle radši neřešila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
27.2.14 18:23

@radkka chtela jsem se vyhnout danim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
27.2.14 20:11

@radkka zas až tak snadné to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
27.2.14 21:13

@j.a.n.i1 Vím, jak to je a neriskovala bych to, když jde o věci jako jsou nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.2.14 21:31
@verisek píše:
Dejme tomu že si koupím tiket a vyhraju miliony :lol: tak i když bych se za týden rozváděla pořád by půlka výhry byla i manžela i když jsem si tiket koupila já sama. Věci nabité v maželství jsou přeci společné :nevim:

Včetně nabitých pušek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
27.2.14 21:41

@radkka A jak by jste to řešila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...